afrikaanse luipaard die in de zon zit en door haar twee welpjes wordt geknuffeld
Chris Schmid

Chris Schmid | Switzerland

"Foto's zijn krachtig. Je kunt met één foto een emotie vastleggen of een gevoel vanbinnen teweegbrengen."

Chris Schmid is een Zwitserse fotograaf, filmmaker en cinematograaf die is gespecialiseerd in natuurlijke historie op afgelegen locaties en ik richt me voornamelijk op grote katachtigen. Hij is ambassadeur van Sony Europe, hij is National Geographic Explorer en hij wordt vertegenwoordigd door National Geographic Image Collection. Chris wijdt zijn leven aan het vastleggen van het natuurschoon op onze planeet. Zijn doel is altijd hetzelfde: de natuur in de kern vatten om bewustzijn te creëren rondom de kwetsbaarheid van onze aarde en mensen te stimuleren om de aarde te beschermen.

Chris heeft ervaring als cinematograaf die zelf beelden schiet, waardoor hij uitgebreide kennis heeft opgedaan over werken met lange lenzen, mooie composities, hoge snelheden en anticiperen op het gedrag van dieren. In de loop der jaren heeft hij veel erkenning gekregen voor zijn werk, maar de prijzen die hij won, zijn niet waar hij het voor doet. Schmids onvermoeibare inspanningen om de schaarse overgebleven wildernis vast te leggen en te beschermen, komen voort uit een liefde voor de natuur en de wens om te beschermen wat er nog van over is.

Chris is zeer toegewijd aan de bescherming van wilde dieren en werkt nauw samen met WildAid, een milieuorganisatie in San Francisco die de vraag naar illegale dierproducten wil terugdringen. In 2019 lanceerde Chris ‘Stay Wild™’, een webshop met sieraden waarvan 50% van de opbrengst wordt gedoneerd aan non-profitorganisaties die zich bezighouden met projecten voor de bescherming van wilde dieren.

Apparatuur van Chris

Verhalen van Chris