olivier schmitt sony alpha 6400 fotograaf die door zijn sony alpha-camera kijkt terwijl de zon achter hem ondergaat

Een dagje meelopen: eerste indrukken van de Alpha 7S III

Olivier Schmitt

Mijn naam is Olivier Schmitt en ik ben een professionele freelancefotograaf en filmmaker uit Frankrijk. Nadat ik mijn masterdiploma Kunst en beeldtechnologie behaalde, ging ik aan de slag als technisch regisseur van speelfilms als Verschrikkelijke Ikke 2 en Minions. Ik vind het geweldig om andere enthousiastelingen te leren kennen en met deze mensen samen te werken. Via mijn YouTube-kanaal (onder mijn eigen naam) deel ik veel van mijn ervaringen en de dingen die ik heb geleerd.

Toen ik de kans kreeg om de nieuwe Alpha 7S III te testen, bedacht ik het idee om het dagelijks leven van een zelfstandige filmmaker te laten zien en ik gebruikte mijn eigen verhaal als basis voor het script. Ik wilde niet alleen laten zien wat er allemaal mogelijk is met de camera, maar ook emotie toevoegen en ervoor zorgen dat kijkers zichzelf in het hoofdpersonage van de uiteindelijke beelden herkennen. Ik koos de stad Annecy in de Franse Alpen als locatie om te filmen, waar ik verschillende sferen en prachtige landschappen vastlegde.

Ik kon natuurlijk niet wachten om de Alpha 7S III flink op de proef te stellen en was vooral benieuwd naar de optie voor full-frameopnamen in 4K 120p. De afgelopen jaren heb ik een Alpha 7 III gebruikt en die heeft me nooit teleurgesteld, maar ik vind de Alpha 7S III handiger en efficiënter in gebruik dankzij de nieuwe geïntegreerde functies. Vooral het vernieuwde menu is gebruiksvriendelijker en de realtime AF bleek ongelofelijk effectief, waardoor ik geen volgfocussysteem hoefde te gebruiken. Dankzij het uitklapbare touchscreen was het ook veel makkelijker om in krappe ruimtes te fotograferen. En zelfs als ik de hele dag in de zon stond te werken, raakte de camera niet oververhit. Wat ik al helemaal indrukwekkend vond, is dat ik maar één batterij per dag nodig had.

olivier schmitt sony alpha 6400 via het touchscreen de video-instellingen selecteren op een alpha-camera

Sony α6400 + E PZ 18-105mm f/4 G OSS | 1/200s @ f/4.0, ISO 100

Ik mocht ook de nieuwe 12-24 mm f/2.8 G Master-lens testen en ik kan je zeggen: wat een topper! Ik heb erover gedacht om de hele film met deze lens te schieten, maar uiteindelijk heb ik ook mijn 24 mm f/1.4 GM, 16-35 mm f/2.8 GM, 24-70 mm f/2.8 GM en 70-200 mm f/2.8 GM gebruikt. Hierdoor kon ik de 70-200 mm ook op een Ronin S-rig uitproberen. Hij was zwaar, maar de resultaten waren geweldig!

Ik deel graag een paar tips over mijn gebruik van de camera: zoals gewoonlijk heb ik wat tijd besteed aan het selecteren van voorinstellingen voor video. Hiermee bespaar je tijd en zorg je voor consistentie in verschillende opnamesituaties. Om je een voorbeeld te geven: ik stel mijn drie voorinstellingen voor video in op het bovenste wieltje. Modus 1 voor 4K 25p All-Intra, modus 2 voor 4K 100p (aangezien ik in PAL film) met de nieuwe XAVC HS-codec en tot slot modus 3 voor mijn speciale avondprofiel. Ik stel ook sneltoetsen in zodat ik sneller en gemakkelijker kan werken.

olivier schmitt sony alpha 6400 cameraman controleert de omkadering van een man die op het punt staat een zwembad in te duiken

Sony α6400 + E PZ 18-105mm f/4 G OSS | 1/320s @ f/4.5, ISO 100

Wat betreft het filmen zelf: veel shots zijn met tegenlicht gemaakt omdat ik het dynamische bereik van de sensor (met meer dan 15 stops) wilde testen in 10-bits modi van 4:2:2. Ik bleek me geen zorgen te hoeven maken over overbelichting of verschillen in de belichting binnen en buiten, want deze camera gaat heel goed om met extreme lichtveranderingen.
olivier schmitt sony alpha 6400 cameraman controleert de omkadering van een stel aan de ontbijttafel

Sony α6400 + E PZ 18-105mm f/4 G OSS | 1/160s @ f/4.0, ISO 100

Dit project was heel leuk om te produceren en vormde een uitstekende kans om deze nieuwe camera uit te testen. Wat je niveau ook is en hoeveel ervaring je ook hebt: als je jezelf omringt met andere makers, kom je verder met je projecten en gaan er nieuwe deuren voor je open. Ik wil dit moment graag benutten om iedereen van de crew en de acteurs te bedanken, want zonder hen zou dit project niet bestaan. Wat ook belangrijk is, is dat je shoots goed plant. Voor deze korte film was meer dan een maand aan voorbereiding en organisatie nodig. Je bent voor dit soort projecten nu eenmaal langer bezig met plannen dan met het filmen zelf. Vertrouw op jezelf en geloof dat je in staat bent om prachtige content te maken!

olivier schmitt sony alpha 6400 olivier controleert de omkadering op zijn A7SM3 terwijl de camera op een ronin-gimbal is bevestigd

Sony α6400 + E PZ 18-105mm f/4 G OSS | 1/500s @ f/4.0, ISO 400

Uitgelichte producten

Meld u aan voor de nieuwsbrief van α Universe

U hebt u geabonneerd op de nieuwsbrief van α Universe

Voer een geldig e-mailadres in

Er is iets fout gegaan

U hebt u geabonneerd