ananda joinet die haar alpha 7m4 vasthoudt terwijl ze uitkijkt over het landschap

De natuur vereeuwigen

Ananda Joinet

Mijn naam is Ananda Joinet. Ik ben professioneel fotograaf en videograaf en maak deel uit van het team van Sony Europe Imaging Creators. Ik ben geboren in Limousin, een regio in het midden van Frankrijk. Daar bevind ik me in het hart van mijn favoriete speeltuin: de natuur.

Al sinds mijn kindertijd ben ik gefascineerd door natuur, dieren en kunst. Fotografie werd al snel een passie, als een manier om uiting geven aan dingen waar ik van houd. Het vastleggen van de emoties die ik voel als ik in de natuur ben, is een belangrijk onderdeel van mijn werk.

berg van zandsteen die baadt in rood licht tijdens zonsondergang

© Ananda Joinet | Sony α7 IV + FE 20-70mm f/4 G | 1/25s @ f/4.5, ISO 125

Als ik met mijn camera op pad ga om dieren of landschappen te fotograferen of om te vloggen, hecht ik niet alleen waarde aan de kwaliteit van de uitrusting die ik gebruik, maar ook aan de afmetingen en het gewicht. De FE 20-70mm is compact, ligt stevig in de hand, maar is ook verrassend licht. Ik ben best klein, dus een zware, grote lens is al snel een belemmering. Het feit dat deze lens een langere brandpuntsafstand heeft dan normaal voor een standaard zoom geeft me meer flexibiliteit. Of ik nu portretten of landschappen maak, of simpelweg beeldmateriaal film tijdens mijn tochten, voor mij is het de perfecte reislens, zonder concessies te doen aan snelheid of kwaliteit.

texturen van een bergwand bij weinig licht

© Ananda Joinet | Sony α7 IV + FE 20-70mm f/4 G | 1/320s @ f/4.0, ISO 500

Net als al mijn lenzen van Sony werkt deze ook prachtig samen met de geïntegreerde functies van mijn Alpha 7 IV, vooral de AF-tracking en eye-autofocus. Als je deze technologieën eenmaal gewend bent, wil je geeneens meer nadenken over het gebruiken van oudere AF-systemen. Het is een van de redenen waarom ik altijd lenzen van Sony gebruik. Toch gebruik ik soms de handmatige scherpstelling en ik was aangenaam verrast dat de lens een robuuste scherpstelring heeft.

sony alpha 7m4 met daarop de sel2070g

Wat me het meest intrigeerde aan de lens was het grotere bereik in brandpuntsafstand. Een standaard zoom die met 20 mm begint in plaats van 24 mm is absoluut een pluspunt. Daardoor heb ik in de praktijk veel meer flexibiliteit om beelden te kaderen. Soms heb je niet de ideale compositie en moet je een element weglaten dat goed zou werken, omdat je simpelweg niet voldoende beeldhoek hebt om de compositie te maken die je wilt. Met de 20-70mm had ik totaal niet het gevoel dat ik beperkt werd. Ik vind groothoekbeelden prachtig en fotografeer vaak met de Sony PZ 16-35mm f/4 G. Dat is een fantastische lens, maar met brandpuntsafstanden van 20 tot 70 mm hoef ik maar één lens mee te nemen als ik landschappen ga fotograferen.

lange belichting van een waterval met een donkere lucht

© Ananda Joinet | Sony α7 IV + FE 20-70mm f/4 G | 8s @ f/5.6, ISO 125

Als ik landschappen fotografeer, gebruik ik meestal een diafragma van f/8 of kleiner om de scherptediepte te behouden, maar ik was benieuwd hoe de lens zou presteren met een groter diafragma. Met f/4 kreeg ik een prachtig zacht beeld en zelfs bokeh. Ik bedacht me dat dit ook een geweldige lens zou zijn voor portretopnames.

close-up van een varenblad

© Ananda Joinet | Sony α7 IV + FE 20-70mm f/4 G | 1/320s @ f/4.0, ISO 1000

Af en toe komt er een lens voorbij die breekt met de geldende norm en dit is precies zo’n lens. Ik kon licht reizen zonder concessies te hoeven doen aan het zoombereik en was enorm onder de indruk van hoe de lens omging met alles wat ik probeerde. Deze lens werd al snel mijn favoriete lens voor landschappen en ik kan niet wachten om deze uit te proberen bij portretopnames.

Uitgelichte producten

Gerelateerde verhalen

Meld u aan voor de nieuwsbrief van α Universe

U hebt u geabonneerd op de nieuwsbrief van α Universe

Voer een geldig e-mailadres in

Er is iets fout gegaan

U hebt u geabonneerd