teja lisjak die in een garage vol rook staat

Klaar voor actie met de FE 24-50mm f/2.8 G

Teja Lisjak

Mijn naam is Teja en ik ben een fotograaf en filmmaker uit Londen. Ik maak intrigerende en dynamische video’s voor merken en sociale media. Dankzij de lenzen en camera’s van Sony heb ik in de afgelopen vijf jaar van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Ik heb Sony’s gloednieuwe FE 24-50mm f/2.8 G-lens getest en ik wil graag delen wat mijn favoriete functies zijn en hoe een beginnende filmmaker hiervan kan profiteren.

Wat was je eerste indruk van de lens?

Toen ik hoorde dat Sony deze lens ging uitbrengen, werd ik erg enthousiast. Ik wilde deze dolgraag uitproberen om te zien wat je er allemaal mee kan doen. Ik wilde al een tijdje de actie van skiën en snowboarden vastleggen, en dit leek mij het perfecte moment. Als filmmaker ben ik altijd op zoek naar uitrusting die ik in verschillende omstandigheden kan gebruiken. Deze lens heeft een flexibel brandpuntsbereik, een licht en compact ontwerp en maakt dankzij het diafragma van f/2.8 foto’s met een prachtige bokeh.

teja lisjak met de sel2450g-lens

Wat vind je van de scherpte en de beeldkwaliteit van de lens?

Ik maak veel gebruik van de FE 24-70mm f/2.8 GM II en de FE 16-35mm f/2.8 GM II, en ik kan eerlijk zeggen dat deze lens qua scherpte en algemene kwaliteit in dezelfde categorie valt. Samen met de ZV-E1 produceerde de lens beelden van topkwaliteit, of het nu ging om het filmen van een snowboarder tijdens een sprong of het volgen van mountainbikers die afdalen door een bos.

teja lisjak die haar camera bevestigt aan een snowboard

Wat vond je de leukste scène om te filmen, en waarom?

Diegenen die mijn werk wel eens hebben gezien, weten dat ik de camera graag op verschillende plekken monteer voor unieke POV-beelden. Deze keer hebben we echt gewerkt volgens het motto ‘wie niet waagt, die niet wint’ en de camera op een snowboard bevestigd. Ook de scène in de garage is goed gelukt. Een paar van mijn vrienden deden de belichting om de juiste filmachtige look te creëren. Uiteindelijk hebben we daar nog een uur lang foto’s voor de lol gemaakt, gewoon omdat we het een geweldige scène vonden!

teja lisjak die wijst naar haar camera die is bevestigd op het snowboard van een vriend

Wat vind je van de combinatie van de FE 24-50mm f/2.8 G met de ZV-E1?

Het was een openbaring om de FE 24-50mm f/2.8 G samen met de ZV-E1 te gebruiken. Het was ook ontzettend nuttig voor mijn workflow. Dankzij de betrouwbare autofocus en de lichtgewicht behuizing kan ik overal fotograferen zonder in te leveren op kwaliteit. Aangezien deze video veel bewegende onderwerpen bevatte, was de snelle autofocus erg handig. Ik heb een paar scènes gefilmd waarbij ik de mountainbikers tijdens hun pauze bij de vuurkuil met de eye-autofocus in beeld bracht. Bij het bepalen van het frame kwam het dichtstbijzijnde oog direct scherp in beeld. Daarnaast gebruikte ik een van Sony’s beste en meest compacte microfoons: de ECM-M1. Ik kan deze uitrusting aanraden aan iedereen die onderweg content wil filmen. De kwaliteit van deze compacte combinatie is fantastisch en sloot perfect aan op mijn behoeften.

de sony zv-e1 met de sel2450g

Wat heb je geleerd van dit project en welk advies zou je geven aan creatievelingen die hun vaardigheden op het gebied van filmmaken willen verbeteren?

Dit project herinnerde mij aan de kracht van creativiteit en oog voor detail. Omdat ik maar één lens gebruikte, werd het belang van creativiteit en buiten de kaders denken benadrukt. En aangezien mijn brandpuntsbereik beperkter was, moest ik me aanpassen aan de scènes.

teja lisjak die een springende snowboarder filmt

Conclusie

Wat Sony ook goed heeft gedaan, is dat de lens niet alleen erg goed is, maar ook te gebruiken is onder veel verschillende omstandigheden. Deze lens heeft mijn verwachtingen op alle fronten overschreden, van de minimale lensademhaling tot de buitengewone mogelijkheden voor tracking. Ik vind het fijn dat Sony het met elk nieuw product makkelijker maakt om creatief bezig te zijn. Hopelijk voelen meer mensen zich hierdoor geïnspireerd om te beginnen met creëren of om nog een tandje bij te zetten. Het maakt niet uit of je jouw dagelijkse leven filmt, reisvideo’s maakt of zelfs films en documentaires produceert! Ik sta te popelen om de lens vaker te gebruiken en meer content onderweg te maken, zodat ik mijn vaardigheden op het gebied van filmmaken nog verder kan ontwikkelen!

Uitgelichte producten

Gerelateerde verhalen

Meld u aan voor de nieuwsbrief van α Universe

U hebt u geabonneerd op de nieuwsbrief van α Universe

Voer een geldig e-mailadres in

Er is iets fout gegaan

U hebt u geabonneerd