Winnaar portretwedstrijd: een gezicht in de menigte

Een goed portret is meer dan een foto van een persoon. Je moet meer doen dan iemand er aantrekkelijk of op z’n best uit laten zien. In een goed portret zit een stukje van iemands karakter. Het zegt iets over de persoon. Soms wordt iemands verhaal in één foto verteld en in andere gevallen roept een portret vragen op of maakt het de kijker nieuwsgierig.

We kijken bij de beoordeling voor de portretwedstrijd van Sony Alpha Universe op Instagram dus niet alleen naar technische bekwaamheid, maar zijn ook op zoek naar deze magische extra kwaliteit. Tussen de duizenden inzendingen zaten veel prachtige en bijzondere foto’s, maar er was er één die echt de aandacht trok. De eenvoudige zwart-witfoto van een man die de camera in staart, was perfect uitgevoerd en de intensiteit in de ogen van het subject transformeerde deze foto van een goede technische studie tot een beeld met ongekend veel karakter.

Emilio Barrionuevo sony alpha 7RII opvallend zwart-witportret van een man die met zijn kin op zijn hand leunt

© Emilio Barrionuevo | Sony α7R II + FE 90mm f/2.8 Macro G OSS | 1/60s @ f/10, ISO 100

De foto is gemaakt door de Spaanse fotograaf Emilio Barrionuevo. Emilio heeft vier jaar ervaring als professioneel portretfotograaf en in die tijd heeft hij een persoonlijke stijl ontwikkeld die we goed terugzien op zijn Instagram-account (@emiliobarrionuev0).

Emilio zegt: “Ik noem mijn stijl ’emotionele portretten’. De zwart-witfoto’s hebben een hoog contrast, waardoor de gebaren en eigenschappen van de persoon op de foto worden benadrukt. Het gaat daarbij niet alleen om het uiterlijk, maar ook om de emotionele toestand.”

Emilio fotografeert momenteel met de Sony α7R II en de FE 90 mm f/2.8 Macro G OSS-lens, waarmee hij de fijne details van gezichten kan vastleggen. De apparatuur helpt hem het verhaal van mensen te onthullen.

“We hebben allemaal een verborgen verhaal,” vervolgt Emilio, “en met een portret kun je dat verhaal vertellen. De mens is een geweldig wezen dat moet worden afgebeeld zoals het is.”

Als winnaar van de wedstrijd ontvangt Emilio een nieuwe lens.

“Ik koos de FE 85 mm f/1.4 G Master-lens als prijs,” legt Emilio uit, “want voor mij als portretfotograaf is dat een ideale lens. Hij is uitzonderlijk scherp en heeft een helder diafragma van f/1.4. Ik kan niet wachten om deze lens samen met mijn A7R II te gebruiken voor mijn volgende project, dat plaatsvindt in China.”

En wij kunnen niet wachten om de foto’s te zien die Emilio met zijn nieuwe lens gaat maken.

Volg ons op Instagram om meer wedstrijdinzendingen te bekijken en te zien wanneer onze volgende wedstrijd begint.

Volg ons op Instagram Volg Alpha Universe op Instagram

Volg α Universe op Instagram voor actuele tips, verhalen en wedstrijdinformatie

Opvallende inzendingen

Alejandro sony alpha 7II foto van een dame die door een metalen rooster kijkt met de focus op het oog

© Alejandro Guerrero| Sony α7 II + FE 35mm f/1.4 ZA | 1/4000s @ f/4.4, ISO 400

fatma sony alpha 7II een door een autoruit gemaakte foto van een vader die met zijn twee kinderen poseert

© Fatma Demir | Sony α7 II + FE 16-35mm f/4 ZA OSS | 1/200s @ f/7.1, ISO 125

Mark Vyse sony alpha 7III portret van een man met een baard die van de camera wegkijkt

© Mark Vyse | Sony α7 III + 28-75mm f/2.8 | 1/200s @ f/11, ISO 100

Uitgelichte producten

Meld u aan voor de nieuwsbrief van α Universe

U hebt u geabonneerd op de nieuwsbrief van α Universe

Voer een geldig e-mailadres in

Er is iets fout gegaan

U hebt u geabonneerd