Afbeelding van een persoon met een koptelefoon van Sony die met één vinger tegen de oorschelp tikt, tegen een onscherpe achtergrond Afbeelding van een persoon met een koptelefoon van Sony die met één vinger tegen de oorschelp tikt, tegen een onscherpe achtergrond

Toegankelijkheid voor iedereen,
wat je behoeften ook zijn

Wij vinden dat technologie voor meer interactie, meer creativiteit, meer entertainment en meer inclusiviteit in de wereld zou moeten zorgen. Door onze audioproducten een inclusief design te geven waarin de mens centraal staat, bieden wij onze 'Kando'-ervaring aan gebruikers van alle leeftijden, capaciteiten en achtergronden.

Eenvoudige pictogrammen van een oog, een oor en een hand Eenvoudige pictogrammen van een oog, een oor en een hand

Visuele ondersteuning

Deze functies en apps bieden visuele ondersteuning

Ondersteunde bediening van je Walkman®

Met de schermleesfunctie TalkBack0 krijg je toegang tot informatie en functies op het scherm zonder een scherp beeld van het scherm nodig te hebben of een nauwkeurige aanraakbediening te hoeven gebruiken. Nadat je de TalkBack-schermlezer hebt ingeschakeld, swipe je met twee vingers omhoog en omlaag om van scherm te wisselen en de titels van de bruikbare functies en instellingen te kunnen lezen. Je kunt nog steeds het volume regelen en de muziek opnieuw afspelen, stoppen, doorspoelen en terugspoelen met de gebruikelijke knoppen op het apparaat.
Afbeelding van een goudkleurige Sony Walkman gefotografeerd vanuit een hoek waarin de knoppen aan de zijkant te zien zijn
Afbeelding van het logo van de Sony Headphones Connect-app

Eenvoudige bediening van je koptelefoon met Sony | Headphones Connect

De Sony | Headphones Connect-app ondersteunt de schermlezerfunctie die de bediening van smartphones beter toegankelijk maakt. Pas de instellingen van je koptelefoon en geluid aan je voorkeuren en behoeften aan met de Sony | Headphones Connect-app.
Ontdek Sony | Headphones Connect
Afbeelding van het logo van de Sony Music Center-app

Eenvoudige draadloze speakerbediening met Sony | Music Center

Sony | Music Center ondersteunt de schermlezerfunctie die beschikbaar is op smartphones. Het brengt handige luisterfuncties samen op één plek en biedt je een eenvoudige bediening van draadloze speakerfuncties, zodat je je apparaten rechtstreeks vanuit je smartphone kunt beheren.
Ontdek Sony | Music Center

Auditieve ondersteuning

Bedien het geluid en pas het aan je voorkeur aan

Oordopjes met open ringontwerp

LinkBuds zijn ontwikkeld met een uniek open ringontwerp waarmee luisteraars omgevingsgeluiden horen en tegelijk kunnen genieten van alle soorten informatie, muziek en ander entertainment. Door de ringvormige driverunit, waarin het midden van het diafragma open is voor audiotransparantie, kun je eenvoudig met je vrienden praten en verbonden blijven met je omgeving.
Afbeelding van de witte Sony LinkBuds-oordopjes. Eén oordopje is van achteren gefotografeerd, het andere van de zijkant

Hoor meer van de wereld om je heen

Met de Ambient Sound-modus0 hoor je nog steeds de wereld om je heen, zelfs terwijl je van muziek geniet. Met de Sony | Headphones Connect-app kun je het omgevingsgeluid aanpassen met 20 verschillende niveaus of de instelling Focus op stem gebruiken om te praten zonder je koptelefoon af te hoeven zetten.
Afbeelding van de gebruikersinterface van omgevingsgeluidbediening

Veilig luistergenot met de Sony | Headphones Connect-app

Luister veilig naar muziek en vergelijk de geluidsdrukgegevens van je oordopjes met de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Ontvang meldingen van het systeem wanneer de geluidsdruk te hoog is.
Afbeelding van het logo van de Sony Headphones Connect-app

Haptische ondersteuning

Eenvoudigere bediening van je apparaat met een breed scala aan handige functies

Zeg iets om een gesprek te kunnen horen

De Speak-to-Chat-functie herkent en reageert op je stem dankzij de geïntegreerde microfoon en geavanceerde geluidssignaalverwerking. Zodra je een gesprek begint, zet Speak-to-Chat je muziek op pauze en laat het omgevingsgeluid binnen. En zodra je het gesprek beëindigd hebt, begint de muziek weer automatisch te spelen01.
Getekende afbeelding van een persoon met een koptelefoon die tegen een persoon zonder koptelefoon praat. Linksboven is een pauzeerpictogram te zien

Adaptive Sound Control kan het geluid automatisch aanpassen aan wat je doet

Adaptive Sound Control is een slimme functie die detecteert waar je bent en wat je doet en de instellingen voor omgevingsgeluid daar vervolgens op aanpast. Zo geniet je altijd van de beste luisterervaring. De functie herkent zelfs locaties waar je vaak komt, zoals je werkplek, de sportschool of een favoriet café, en schakelt dan over op de geluidsmodus die bij de situatie past.
Afbeelding van een digitale map met pictogrammen en blauwe pinnen voor thuis, de sportschool, het kantoor en school

Bediening binnen handbereik

De oordopjes hebben intuïtieve aanraakbediening waarmee je eenvoudiger dan ooit je apparaten kunt bedienen. Zo schakel je van Noise Cancelling naar Ambient Sound, kun je muziek afspelen of pauzeren, nummers overslaan en nog veel meer. En dat allemaal door gewoon de zijkant van de oordopjes aan te raken0.
Pictogram van een hand met een vinger die een cirkel aanraakt

Snelle aandacht

Als je oor voor je omgeving moet hebben, hoef je alleen maar je hand over de behuizing of het oordopje0 te houden. De muziek wordt dan gedempt zodat jij omgevingsgeluiden kunt horen.
Getekende afbeelding van twee mensen die praten. Eén persoon raakt het oordopje met één vinger aan en linksboven is een pauzeerpictogram te zien

Ontdek onze Walkman® draagbare audiospelers

Ontdek onze draadloze speakers

Meer over de toegankelijkheidsfuncties van Sony