Zo overweldigend. Zo echt.

360 Reality Audio

Laat je meeslepen met het geluid om je heen. Zo echt dat het lijkt alsof je bij een live concert bent of met de artiest in een opnamestudio staat. Met 360 Reality Audio wordt muziek meeslepender dan ooit.

Het ecosysteem van 360 Reality Audio

Sony biedt een compleet ecosysteem voor meeslepende muziekervaringen. Met onze 360 Spatial Sound-technologie produceer je meeslepend geluid voor een groot scala aan platforms, content en apparaten met 360 Reality Audio.

Ontdek 360 Reality Audio

Als je een nieuwe weg wilt inslaan voor je muziekproductie of -distributie of gewoon nog meer wilt genieten van je muziek, valt er genoeg te ontdekken aan 360 Reality Audio.

Man die gitaar speelt
Muziek produceren in 360 Reality Audio

Ontdek workflows en tools om meeslepende muziek tot leven te brengen in gerenommeerde professionele, en thuisstudio's.

Vrouwen die naar muziek luisteren
Ervaar 360 Reality Audio

Ervaar zelf de meeslepende ervaring van 360 Reality Audio voor je favoriete muziek en apparaten.

Mensen die rond een tafel zitten
Maak muziek in 360 Reality Audio

Wil je ook helemaal opgaan in je muziek? Lees meer over de licentieprogramma's voor contentdistributie en hardwareoplossingen.

Ervaar 360 Reality Audio

Ervaar 360 Reality Audio

Vergelijk 360 Reality Audio en conventioneel stereogeluid om te begrijpen wat de verschillen zijn wanneer je geniet van 360 Reality Audio met speakers of een koptelefoon.

Diagram waaruit blijkt hoe 360 Reality Audio werkt.
Zo klinkt het met speakers

Bij stereo komen geluiden uit twee speakers. Met 360 Reality Audio worden de geluidsbronnen — stemmen, instrumenten en effecten — in 360 graden weergegeven. Hierdoor word je volledig omringd met geluid en beleef je een meeslepende ervaring.

Diagram waaruit blijkt hoe 360 Reality Audio werkt.
Zo klinkt het met een koptelefoon

Bij stereo wordt de muziek in je hoofd afgespeeld. Met 360 Reality Audio word je omringd door de muziek voor een meeslepende ervaring, waarbij je verschillende geluiden hoort vanuit verschillende richtingen rondom je hoofd.

Compatibele muziekstreamingdiensten

Geniet via onze muziekstreamingpartners van een groeiende bibliotheek met nummers in 360 Reality Audio, content van bekende artiesten en legendarische content uit onze catalogus.

Zo werkt het met een koptelefoon

Nadat je je hebt geabonneerd op een compatibele muziekstreamingdienst, kun je via je koptelefoon en smartphone genieten van 360 Reality Audio.

Streamingdienst-app
Download een muziekstreamingdienst-app op je smartphone
Streamingdienst
Abonneer je op een premium muziekstreamingdienst
Elke koptelefoon
Je kunt luisteren met elk type koptelefoon
Maak je ervaring persoonlijk

Met een voor 360 Reality Audio gecertificeerde koptelefoon en de Sony | Headphones Connect-app kun je je ervaring optimaliseren door de vorm van je eigen oren te laten analyseren en zo te genieten van de ultieme muziekervaring.

Afbeelding van een telefoon met de Headphones Connect-app-interface op het scherm en links het Headphones Connect-app-logo.
Download de Sony│Headphones Connect-app en verbind de Sony-koptelefoon ermee
Afbeelding van twee telefoons naast elkaar met interface-afbeeldingen van het personalisatieproces op het scherm.
Maak foto's van je oren voor een persoonlijke analyse
Twee telefoons naast elkaar. Een met 360 Reality Audio Live-interface op het scherm en een met 360 Reality Audio Live-logo.
Download de 360 Reality Audio Live-app en geniet van gepersonaliseerde en meeslepende muziek
Gecertificeerde 360 Reality Audio-koptelefoons/nekspeakers

Geniet op nieuwe manieren van je muziek met 360 Reality Audio van enkele van 's werelds meest toonaangevende audiomerken en -producten.

Gecertificeerde 360 Reality Audio-smartphone

Geniet overal van 360 Reality Audio op een gecertificeerde smartphone.

Volgfunctie voor je hoofd

Het volgen van het hoofd garandeert een realistische, aantrekkelijke luisterervaring door geluidsvelden automatisch aan te passen en zo bewegingen van je hoofd te compenseren. Geluiden worden zelfs wanneer je beweegt, nauwkeurig uitgelijnd met het scherm van je smartphone zodat je volledig opgaat in waar je naar kijkt.

Twee mensen met een koptelefoon op omringd door geluidsbubbels, het linkerhoofd recht, het rechter en de bubbels gekanteld
Praktisch in gebruik

Bij conventionele oordopjes beweegt het geluid met de oordopjes mee wanneer je je hoofd beweegt. Hierdoor komt het geluid los van de positie in de ruimte, waardoor het 3D-effect en de aanwezigheid wordt verstoord.

Twee mensen met een koptelefoon op omringd door geluidsbubbels, het linker is recht, het rechter gekanteld met rechte bubbels
Met volgfunctie voor je hoofd

Met de volgfunctie voor je hoofd blijft het geluidsveld in de oorspronkelijke positie in de 3D-ruimte wanneer je je hoofd beweegt, voor een realistische kijk- en luisterervaring.

Luistergenot met koptelefoon en speakers

Geniet van 360 Reality Audio met een koptelefoon of de ingebouwde speakers, met automatisch schakelen voor ruimtelijke verwerking.

Luistergenot met koptelefoon en speakers
360 Reality Audio Upmix
360 Reality Audio Upmix

Met 360 Reality Audio Upmix (360 Upmix) van Sony geniet je van een ruimtelijke en meeslepende luisterervaring van reguliere stereomuziek- en filmmuziekbronnen.

Eenvoudig instelbaar

De functie voor Persoonlijke optimalisering is beschikbaar in het instellingenmenu van de smartphone. Met de automatische ondersteuning voor alle compatibele muziekdiensten en koptelefoons, stel je in één keer je voorkeuren in voor al je apps.

Eenvoudig instelbaar
Gecertificeerde 360 Reality Audio-smartphones

Geniet op nieuwe manieren van je muziek met 360 Reality Audio van enkele van 's werelds meest toonaangevende audiomerken en -producten.

Gecertificeerde 360 Reality Audio-speaker/ Home Theatre-systeem

Upgrade je ervaring met gecertificeerde 360 Reality Audio-speakers en Home Theater-systemen. Je wordt volledig omringd door de muziek, alsof je naar je favoriete artiest luistert in de opnamestudio of concertzaal.

Zo werkt het met speakers

Abonneer je op een muziekstreamingdienst met 360 Reality Audio en geniet van een nieuwe muziekervaring met gecertificeerde speakers of Home Theater-systemen. Er zijn allerlei apparaten gecertificeerd voor 360 Reality Audio.

Diagram van 360 Reality Audio-verbindingen met apparaten op een wifi-netwerk

Verbind je smartphone en 360 Reality Audio-apparaat met hetzelfde Wi-Fi®-netwerk.

Amazon Music Unlimited, nugs.net en Tidal-logo's

Download compatibele apps voor muziekstreamingdiensten met abonnement (Amazon Music Unlimited, nugs.net, TIDAL) op je smartphones. 

Diagram van verbindingen tussen een telefoon en apparaten met Cast

Tik op het pictogram Cast (Casten) in je muziekstreaming-app om 360 Reality Audio-nummers naar gecertificeerde speakers en AV-ontvangers van bijvoorbeeld Sennheiser en Sony te streamen. Afspelen kun je rechtstreeks op je smartphone.

Je kunt op allerlei apparaten van uiteenlopende merken genieten van 360 Reality Audio door draadloos te casten of via een HDMI-aansluiting.

Pictogram van een witte speaker tegen een groene achtergrond Pictogram van een draadlooscastsymbool tegen een groene achtergrond Pictogram van wit HDMI-logo tegen een groene achtergrond
Amazon Echostudio Pictogram van een groen vinkje tegen een grijze achtergrond
DENON AVR-A1H/X4800H/X3800H
AVC-A1H/X4800H/X3800H
Pictogram van een groen vinkje tegen een grijze achtergrond
Marantz CINEMA50/40/AV10 Pictogram van een groen vinkje tegen een grijze achtergrond
McIntosh MX123 Pictogram van een groen vinkje tegen een grijze achtergrond
Sennheiser AMBEO Soundbar | Plus/Max Pictogram van een groen vinkje tegen een grijze achtergrond Pictogram van een groen vinkje tegen een grijze achtergrond
AMBEO Soundbar | Mini Pictogram van een groen vinkje tegen een grijze achtergrond
Sony SRS-RA5000/RA3000
STR-AZ7000ES/AZ5000ES/AZ3000ES/AZ1000ES/AN1000
HT-A9/A7000/A5000/A3000
Pictogram van een groen vinkje tegen een grijze achtergrond
BRAVIA Theatre Quad (HT-A9M2)
BRAVIA Theatre Bar 9 (HT-A9000)
BRAVIA Theatre Bar 8 (HT-A8000)
Pictogram van een groen vinkje tegen een grijze achtergrond
Gecertificeerde 360 Reality Audio-speakers/ Home Theatre-systemen

Geniet op nieuwe manieren van muziek met 360 Reality Audio van 's werelds meest toonaangevende audiomerken en -producten.

*Beschikbare muziekdiensten variëren per fabrikant en apparaat. Zie de website van de samenwerkende partners voor details.

Ervaar de toekomst van 360 Reality Audio

Blaas nieuw leven in livemuziek met 360 Reality Audio. Download de Artist Connection-app en de nugs.net-app en ervaar waanzinnige live-optredens in 360 Reality Audio. 

Afbeelding van een 360 Reality Audio Live-logo
360 Reality Audio Live

Download de 360 Reality Audio Live-app op je mobiele apparaat.

Logo van Artist Connection
Artist Connection

Download de Artist Connection-app op je mobiele apparaat.

Logo van nugs.net
nugs.net

Download de nugs.net-app op je mobiele apparaat.

* Beschikbare modellen kunnen verschillen per regio

Pictogram Sony ondersteuning
Sony Ondersteuning voor gecertificeerde 360 Reality Audio-koptelefoon

Sony Ondersteuning biedt praktische informatie over hoe je 360 Reality Audio-technologie kunt ervaren met je gecertificeerde koptelefoon van Sony. Ga naar de website voor alles wat je moet weten over deze nieuwe technologie.

* Beschikbare modellen kunnen verschillen per regio

Pictogram Sony ondersteuning
Sony Ondersteuning voor gecertificeerde 360 Reality Audio-smartphones

Sony Ondersteuning biedt praktische informatie over hoe je 360 Reality Audio-technologie kunt ervaren met gecertificeerde smartphones van Sony. Ga naar de website voor alles wat je moet weten over deze nieuwe technologie.


* Beschikbare modellen kunnen verschillen per regio

Pictogram Sony ondersteuning
Sony Ondersteuning voor gecertificeerde 360 Reality Audio-speakers

Sony Ondersteuning biedt praktische informatie over hoe je 360 Reality Audio-technologie kunt ervaren met je gecertificeerde speakers van Sony. Ga naar de website voor alles wat je moet weten over deze nieuwe technologie.

Muziekbelevenis
Creëer een meeslepende muziekervaring

Ontdek de workflow en tools om muziek te maken in 360 Reality Audio.

Ecosysteem
Doe mee aan het ecosysteem voor content

Licenties voor serviceproviders en hardwarefabrikanten om deel te worden van het 360 Reality Audio-ecosysteem.