5 dj's die u niet mag missen

op het TomorrowWorld 2015 Music Festival

TomorrowWorld is een Amerikaanse spin-off van het Tomorrowland Music Festival in België. Het festival wordt van 25–27 september gehouden in Atlanta, Georgia. Er is een reden waarom TomorrowWorld is genomineerd voor Best Music Event bij de International Dance Music Awards. Aan het evenement doen honderden (ja, honderden) dj's mee, er zijn luxe kampeermogelijkheden en het is het grootste muziekfestival in Amerika voor 21 jaar en ouder. TomorrowWorld is beroemd om de spectaculaire, enorme podiums. Elk podium heeft een eigen karakter met een 'Disneyland-achtig' oog voor detail. Dus, wie hopen we dit jaar op het festival te zien?

Maak kennis met deze vijf fantastische dj's en laat u dit jaar op het TomorrowWorld Music Festival door hen verrassen.

1. Adventure Club

Het in Montreal geboren en getogen electronic-dancemuziekduo,

Leighton James en Christian Srigley, schudt de EDM-wereld flink op. Hun kenmerkende geluid is een combinatie van prachtige melodic dubstep met vrouwelijke zangstemmen vol soul. Pak uw favoriete hoofdtelefoon en trakteer uzelf op het nummer ''Gold''. Dit oorstrelende nummer in samenwerking met de Maleisische zangeres-songwriter Yuna bezorgt u gegarandeerd kippenvel.

2. Ferry Corsten

De Nederlandse dj Ferry Corsten wordt als trance-producerpionier beschouwd.

Hij heeft onder meer diverse klassieke trance-nummers uit de jaren '90 uitgebracht onder aliassen als System F, Moonman en Gouryella. Sindsdien is hij een algemenere electronic-muziekstijl gaan hanteren, en speelt hij alles van electro tot melodic trance. Luister naar deze teaser van zijn laatste release ''Reborn'' — en wacht op de lage bas!

3. Flux Pavilion

Deze Britse dj draait al sinds 2008 knallende muziek.

Maar hij is niet alleen een meester aan de draaitafel. Hij speelt ook drum, gitaar, saxofoon en piano! Het grote keerpunt voor zijn carrière was een bezoek aan de Londense club Fabric:

''Ik ging nooit naar clubs omdat ik me in die omgeving niet thuis voelde; het kwam te showerig, te gelikt op mij over. Toen zag ik Rusko spelen bij Fabric en nu kijk ik overal heel anders tegen aan. Hij sprong heen en weer met een grote kartonnen hoed in de vorm van een vogel op zijn hoofd en speelde de waanzinnigste muziek die ik ooit had gehoord. Geweldig was dat."

5. Martin Garrix

Als u ooit geluisterd hebt naar het onmiskenbaar pakkende nummer ''Animals'' (en wie kent dat niet?), hebt u vast wel gehoord van deze 19-jarige Nederlandse dj en producer. ''Animals'' was een Top 10-hit in meer dan 10 landen. In België en het VK stond het zelfs op nummer 1. Garrix beschouwt dj Tiësto als zijn grootste inspiratiebron. Toen hij Tiësto in 2004 op de Olympische Spelen zag optreden, besloot hij namelijk zelf dj te worden.

4. Tiësto

Hij is een ervaren trance-producer en overbekend

in de wereld van electronic dance-muziek. Tiësto werd in 2002, 2003 en 2004 in de jaarlijkse Top 100 verkozen tot de beste dj ter wereld door de lezers van DJ Magazine. Hij won een Grammy® voor zijn remix-versie van John Legends ''All Of Me'' op de 57ste jaarlijkse Grammy® Awards — en dat zal vast niet zijn laatste Grammy® zijn.

Dat zijn onze Top 5 dj's, maar u kunt nog veel meer talent verwachten op dit muziekfestival! Wie hoopt u dit jaar te zien?