Powering Reality

Achter elk tv-scherm van Sony ligt een schat aan unieke signaalverwerkings- en bedieningspaneeltechnologieën die samen een adembenemend beeld creëren.

Ontdek wat onze processoren zo bijzonder maakt

Picture Processor X1™ Ultimate

Picture Processor X1™ Ultimate

Functies:

Object-based Super Resolution
Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping 4K HDR
Dual database processing
Dynamische contrastverbetering
Nauwkeurige kleurmapping

4K HDR Processor X1™ Extreme

4K HDR Processor X1™ Extreme

Functies:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping 4K HDR
Dual database processing
Dynamische contrastverbetering
Nauwkeurige kleurmapping

4K HDR Processor X1™

4K HDR Processor X1

Functies:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping 4K HDR
Dynamische Contrastverbeteraar

Afzonderlijke objecten — geanalyseerd en verbeterd

Object-based Super Resolution

Onze tv's met Object-based Super Resolution-technologie detecteren afzonderlijke objecten in het beeld en behouden de details op het scherm. Honderden voorwerpen worden geïdentificeerd en hun resolutie wordt afzonderlijk verbeterd voor een uitzonderlijk nauwkeurig en gedetailleerd beeld.

Kleuren en contrast lijken echter dan ooit

Object-based HDR remaster

Met Object-based HDR remaster worden de kleuren van afzonderlijke objecten op het scherm geanalyseerd en wordt het contrast aan de hand daarvan bijgesteld, in tegenstelling tot de meeste tv's waarbij het contrast enkel wordt afgestemd volgens één zwart-wit contrastcurve. Omdat objecten afzonderlijk worden verbeterd, biedt deze tv meer diepte, duidelijkere texturen en een realistischer beeld.

Minder beeldlijnen voor een vloeiender beeld

Super Bit Mapping 4K HDR 

Een zonsondergang heeft duizenden tonen, kleuren en gradaties. Met Super Bit Mapping 4K HDR ziet u ze allemaal. Het zorgt voor een vloeiend, levensecht beeld in 4K, zonder het probleem van kleurlijnen dat andere tv's vaak hebben.

Zonder Super Bit Mapping™ 4K HDR
8-BITS BRON
8-bits bron vergeleken met Super Bit Mapping 4K HDR
NA 14-BITS VERWERKING

Geniet van meer detail met databases voor ruisonderdrukking en opschalen

Dual database processing

De ene database wordt gebruikt om het beeld op te schonen door de ruis op het scherm te verminderen. De andere database dient voor het opschalen van de resolutie, waardoor het beeld helderder wordt. Deze twee krachtige, beeldverbeterende databases werken samen, zodat pixels dynamisch en in realtime worden verbeterd. Elke database bevat tienduizenden referenties die zijn verzameld tijdens onze jarenlange ervaring met het creëren van content voor tv en films.

1. Database voor ruisonderdrukking

De database bevat gegevens over hoe een beeld eruit moet zien (van voor en na) en gebruikt deze om gecomprimeerde beeldruis te herkennen en te verwijderen.

2. Database voor opschalen

De database voor opschalen bevat ook beeldgegevens van voor en na die worden gebruikt om het signaal op te schalen en voor een realistischer beeld te zorgen.

De kracht om elk beeld beter te maken

Dankzij de kennis over filmen en het ontwikkelen van kaskrakers en tv-programma's zijn onze legendarische 4K X-Reality PRO en X-Reality PRO-chips zo bijzonder. De patronen in elke scène worden geanalyseerd en verbeterd door unieke databases die de meest accurate tint, verzadiging en helderheid vinden, met ongelooflijke 4K-tv-resolutie als resultaat.

Logo 4K X-Reality™ PRO
X-Reality™ PRO-logo
  • Breng elke pixel tot leven
  • Realisme opnieuw gedefinieerd

Miljoenen OLED's, afzonderlijk gereguleerd

Dit scherm heeft miljoenen zelfverlichtende OLED-pixels die individueel kunnen worden geactiveerd om levensechte beelden weer te geven. Omdat door de OLED-technologie elke pixel individueel oplicht, ziet u nauwkeurige details en meer kleur en schaduw in elke scène.

OLED-tv van Sony met berglandschap op het scherm

De OLED-betrouwbaarheid van Sony

Onze OLED-tv's zijn ontworpen om ingebrande beelden te voorkomen. De 4K HDR Processor X1™ Extreme en de Picture Processor X1 Ultimate detecteren statische beelden en verschuiven de pixels om inbranding en nabeelden te voorkomen.

Een breder, natuurlijker kleurenspectrum 

Pixel Contrast Booster™

Onze originele schermcontroller voor OLED maximaliseert het dynamische bereik door het gebied van kleurreproductie bij hoge helderheid te vergroten. Foto's worden verrijkt met extra details en textuur.

Ongeëvenaard contrast: dieper zwart, helderder wit

De Backlight Master Drive™ biedt een ongekend dynamisch bereik met ongelofelijk diepe zwarttinten en stralende wittinten dankzij de 4K HDR Processor X1™ Extreme. Dit tegenlichtsysteem heeft een extreem dichte ledstructuur, een uniek algoritme voor lokaal dimmen en een prachtig optisch design.

Achtergrondverlichtingsregeling
TEGENLICHTREGELING
Vergelijking Backlight Control en Backlight Master Drive™
BACKLIGHT MASTER DRIVE™ 

Perfect afgestemd voor een prachtig beeld

DISCRETE LED CONTROL

Een nieuw, innovatief algoritme bestuurt de extreem dichte ledstructuur om het beste uit de Backlight Master Drive te halen. Elke led wordt afzonderlijk bestuurd, met als resultaat een prachtig helder beeld.

Gericht licht

Calibrated beam LED design

De unieke Backlight Master Drive bevat ledlampjes die heel precies zijn geplaatst. Daarmee worden de diffusie en het gloedeffect die optreden bij andere full-array led-tv's voorkomen. De ledlampjes produceren rechte lichtstralen, voor een helder beeld met intense lichte en diepe donkere tinten.

Conventionele vormgeving

Conventionele vormgeving

Calibrated beam LED design

Calibrated beam LED design

Prachtige kleuren van alle kanten

X-Wide Angle

Of u nu schuin of recht voor de tv zit, de beeldkwaliteit blijft even hoog. Het X-Wide Angle-scherm, dat door Sony is ontwikkeld om het tegenlicht te regelen, zorgt ervoor dat de kleuren levensecht blijven, vanuit welke hoek u ook kijkt.

Van compleet donker tot fel licht

Xtended Dynamic Range PRO™ verdeelt de lichtval exact over het scherm. Het licht wordt soms gedimd en elders versterkt. Het helderheidsbereik is meerdere keren zo groot als bij een gewone tv met led-achtergrondverlichting. Bronnen worden helderder en benaderen HDR-kwaliteit.

Scènes met snelle bewegingen worden helder en duidelijk weergegeven

Op sommige schermen worden sportopnames en snelle actiescènes wazig. Onze nieuwste X-Motion Clarity-technologie zorgt ervoor dat alles egaal, helder en duidelijk blijft. Elke 'flikkering' wordt afzonderlijk gestuurd en de duur ervan geoptimaliseerd, terwijl de helderheid wanneer nodig wordt verhoogd, zodat u niets zult missen.

1. X-Motion Clarity

2. Conventionele tv

Een nieuwe kijkervaring

HDR-technologie

High Dynamic Range (HDR) verhoogt het dynamisch bereik van een beeld, verbetert het contrast tussen het meest heldere wit en het donkerste zwart. Elke pixel wordt nauwkeuriger geproduceerd, ongeacht resolutie, waardoor scènes met meer detail tot leven worden geroepen. Films en tv-programma's in HDR liggen dichter bij de oorspronkelijke opname en de visie van de regisseur en bieden meer helderheid, contrast en kleur, voor een levensechte kijkervaring.

Een breder kleurenspectrum

Een TRILUMINOS™-display geeft roodtinten, groentinten en blauwtinten fantastisch weer, kleuren die voor tv's altijd lastig zijn. De fijnste kleurvariaties voor de beste films worden door deze display weergegeven.