Powering Reality

Achter elk tv-scherm van Sony ligt een schat aan unieke signaalverwerkings- en bedieningspaneeltechnologieën die samen een adembenemend beeld creëren.

Dit is Sony 8K, mogelijk gemaakt door X1 Ultimate

Ons meest realistische beeld ooit, met vier keer zoveel details 

Onze 8K HDR-technologie met 7680x4320 pixels wordt mogelijk gemaakt door onze veelgeprezen X1™ Ultimate processor en geeft u een vier zo hoge resolutie als 4K, voor een ongelofelijk meeslepende kijkervaring. Het beeldveld is ongekend rijk aan diepte en textuur, waardoor u details kunt zien die u nooit eerder hebt gezien.  

Details in 1080p
1080p
4K-details
4K
Details in 8K
8K
De kracht achter onze 8K-opschaling

Het opschalen van een 2K- of 4K-signaal zorgt niet voor de uitzonderlijk hoge kwaliteitsnormen van 8K, waardoor de behoefte aan speciale 8K-opschalingstechnolgie ontstaat. Onze 8K X-Reality™ PRO voldoet aan deze behoefte met een exclusieve 8K-database. Patronen in scènes worden geanalyseerd en verbeterd met behulp van deze database om de nauwkeurigste texturen en eigenschappen te vinden voor een ongelofelijk gedetailleerd beeld dat 8K benadert. 

Ongeëvenaarde 8K-helderheid

Vanwege de lage overdrachtssnelheid is het genereren van helderheid op een 8K-scherm lastig. X-tended Dynamic Range™ PRO verdeelt de lichtval exact over het hele scherm. De leds worden onafhankelijk van elkaar gedimd en elders versterkt. Het helderheidsbereik wordt meerdere keren zo groot als dat van een tv met led-achtergrondverlichting. 

4K-beeldkwaliteit
Conventionele 4K

Aangezien er voldoende licht door de pixels gaat, wordt het scherm helderder en zijn er minder problemen met de overdrachtssnelheid.

Sony 8K-beeldkwaliteit na opschalen
Gewone 8K

Omdat de pixeldichtheid hoger is bij een resolutie van 8K, gaat er minder licht door de pixels in vergelijking met 4K, waardoor het scherm donkerder wordt.

Ongeëvenaard contrast: dieper zwart, helderder wit

De Backlight Master Drive biedt een ongekend dynamisch bereik met ongelofelijk diep zwart en stralend wit. Dit achterverlichtingssysteem heeft een extreem dichte ledstructuur, een uniek algoritme voor lokaal dimmen en een optisch design.

Perfect afgestemd voor een prachtig beeld

ONAFHANKELIJKE LED-MODULEBESTURING

Een nieuw, innovatief algoritme bestuurt de extreem dichte ledstructuur om het beste uit de Backlight Master Drive te halen. Elke ledmodule wordt afzonderlijk bestuurd, met als resultaat een prachtig helder beeld.

Gericht licht

Calibrated beam LED design

De unieke Backlight Master Drive bevat ledlampjes die heel precies zijn geplaatst. Daarmee worden de diffusie en het gloedeffect die optreden bij andere Full Array LED-tv's voorkomen. De ledlampjes produceren rechte lichtstralen, voor een helder beeld met intense lichte en diepe donkere tinten.

Conventionele vormgeving
Conventionele vormgeving
Calibrated beam LED design
Calibrated beam LED design
Signaalverwerking 
Ontdek wat onze processoren zo bijzonder maakt
Picture Processor X1™ Ultimate
Picture Processor X1™ Ultimate

Functies:

Object-based Super Resolution
Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping HDR
Dual database processing
Dynamische contrastverbetering
Nauwkeurige kleurmapping

4K HDR Processor X1™ Extreme
4K HDR Processor X1™ Extreme

Functies:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping HDR
Dual database processing
Dynamische contrastverbetering
Nauwkeurige kleurmapping

4K HDR Processor X1™
4K HDR Processor X1

Functies:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping HDR
Dynamische contrastverbeteraar

Afzonderlijke objecten — geanalyseerd en verbeterd

Object-based Super Resolution

Onze tv's met Object-based Super Resolution-technologie detecteren afzonderlijke objecten in het beeld en behouden de details op het scherm. Honderden voorwerpen worden geïdentificeerd en hun resolutie wordt afzonderlijk verbeterd voor een uitzonderlijk nauwkeurig en gedetailleerd beeld.

Kleuren en contrast lijken echter dan ooit

Object-based HDR remaster

Met Object-based HDR remaster worden de kleuren in de individuele voorwerpen op het scherm geanalyseerd en wordt het contrast daarop aangepast. Dit verschilt van de meeste andere tv's, waarbij het contrast alleen wordt afgestemd aan de hand van één zwart-witte contrastcurve. Omdat de weergave van voorwerpen afzonderlijk wordt verbeterd, kan deze tv meer diepte en structuur en daarmee realistischere beelden produceren.

Minder beeldlijnen voor een vloeiender beeld

Super Bit Mapping HDR

Het licht van een zonsondergang bevat duizenden tinten, nuances en gradaties. Met Super Bit Mapping HDR ziet u ze allemaal. Het zorgt voor een vloeiend, levensecht beeld zonder de kleurlijnen die vaak op andere tv's te zien zijn.

Zonder Super Bit Mapping™ 4K HDR
8-BITS BRON
8-bits bron vergeleken met Super Bit Mapping 4K HDR
NA 14-BITS VERWERKING
Geniet van meer detail met databases voor ruisonderdrukking en opschalen

Dual database processing

De ene database wordt gebruikt om het beeld op te schonen door de ruis op het scherm te verminderen. De andere database dient voor het opschalen van de resolutie, waardoor het beeld helderder wordt. Deze twee krachtige, beeldverbeterende databases werken samen, zodat pixels dynamisch en in realtime worden verbeterd. Elke database bevat tienduizenden referenties die zijn verzameld tijdens onze jarenlange ervaring met het creëren van content voor tv en films.

1. Database voor ruisonderdrukking

De database bevat gegevens over hoe een beeld eruit moet zien (van voor en na) en gebruikt deze om gecomprimeerde beeldruis te herkennen en te verwijderen.

2. Database voor opschalen

De database voor opschalen bevat ook beeldgegevens van voor en na die worden gebruikt om het signaal op te schalen en voor een realistischer beeld te zorgen.

De kracht om elk beeld beter te maken 

Dankzij de kennis over filmen en het ontwikkelen van kaskrakers en tv-programma's zijn onze legendarische 4K X-Reality™ PRO en X-Reality PRO™ zo bijzonder. De patronen in elke scène worden geanalyseerd en verbeterd door unieke databases die de meest accurate tint, verzadiging en helderheid voor elke resolutie vinden.

OLED-paneelbediening 
Miljoenen OLED's, afzonderlijk gereguleerd

Dit scherm heeft miljoenen zelfverlichtende OLED-pixels die individueel kunnen worden geactiveerd om levensechte beelden weer te geven. Omdat door de OLED-technologie elke pixel individueel oplicht, ziet u nauwkeurige details en meer kleur en schaduw in elke scène.

De OLED-betrouwbaarheid van Sony
De OLED-betrouwbaarheid van Sony

Onze OLED-tv's zijn ontworpen om ingebrande beelden te voorkomen. De Picture Processor X1™ Ultimate en 4K HDR Processor X1™ Extreme detecteren statische beelden en verschuiven de pixels om inbranding en nabeelden te voorkomen.

Een breder, natuurlijker kleurenspectrum 

Onze originele schermcontroller voor OLED maximaliseert het dynamische bereik door het gebied van kleurreproductie bij hoge helderheid te vergroten. Foto's worden verrijkt met extra details en textuur.

LED-paneelbediening 
Prachtige kleuren van alle kanten 

Of u nu schuin of recht voor de tv zit, de beeldkwaliteit blijft even hoog. Het X-Wide Angle-scherm, dat door Sony is ontwikkeld om het tegenlicht te regelen, zorgt ervoor dat de kleuren levensecht blijven, vanuit welke hoek u ook kijkt.

Van compleet donker tot fel licht

X-tended Dynamic Range™ PRO verdeelt de lichtval exact over het scherm. Het licht wordt soms gedimd en elders versterkt. Het helderheidsbereik is drie keer zo groot als bij een gewone tv met led-achtergrondverlichting. Bronnen worden helderder en benaderen HDR-kwaliteit.

HDR en breed kleurenspectrum
Een nieuwe kijkervaring

HDR-technologie

High Dynamic Range (HDR) verhoogt het dynamisch bereik van een beeld, verbetert het contrast tussen het meest heldere wit en het donkerste zwart. Elke pixel wordt nauwkeuriger geproduceerd, ongeacht resolutie, waardoor scènes met meer detail tot leven worden geroepen. Films en tv-programma's in HDR liggen dichter bij de oorspronkelijke opname en de visie van de regisseur en bieden meer helderheid, contrast en kleur, voor een levensechte kijkervaring.

Een breder kleurenspectrum

Een TRILUMINOS™-display geeft roodtinten, groentinten en blauwtinten fantastisch weer, kleuren die voor tv's altijd lastig zijn. De fijnste kleurvariaties voor de beste films worden door deze display weergegeven.