Navigatie overslaan

Beste nieuwe platenspeler

Goed nieuws voor lp-fans: Sony onthult een nieuwe platenspeler nu de vraag naar langspeelplaten toeneemt

Als u dit nieuwe jaar een nieuwe platenspeler zoekt, bent u vermoedelijk niet de enige. Volgens de RIAA (Recording Industry Association of America) is er het afgelopen jaar een oplevende belangstelling voor langspeelplaten. De verkoop steeg van 2014 tot 2015 met 52 procent, resulterend in een omzet van USD 221,8 miljoen.

Dit nieuws komt niet echt als een verrassing. Volgens een onderzoek van Nielsen is de verkoop van langspeelplaten in de V.S. sinds 2009 met 260 procent toegenomen. En die trend lijkt voorlopig nog wel aan te houden.

Hieronder is de gestage toename van de populariteit en verkoop van langspeelplaten te zien.

Waarom er veel vraag is naar langspeelplaten

Kwaliteit van het geluid is een belangrijke factor wat betreft de luisterervaring op muziekgebied. Aangezien op langspeelplaten analoog geluid is opgeslagen, is het niet verrassend dat ze zo populair zijn onder audiofielen en muziekfans.

Voor wie niet met de term bekend zijn: analoog heeft betrekking op audio die is opgenomen met methoden die de originele geluidsgolven repliceren. Het tweede opnametype is digitale audio, zoals mp3's of cd's, waarbij wordt opgenomen op basis van geluidsfragmenten van de originele geluidsgolf met een bepaalde snelheid. Daarom klinkt uw favoriete nummer op een langspeelplaat veel completer dan vanaf een gewone cd.

Waarom fans van langspeelplaten blij zijn met de nieuwe platenspeler van Sony

Onder de speciale producten op de Consumer Electronics Show (CES) 2016 was de nieuwe platenspeler FY16 PS-HX500 van Sony. Het model is gemaakt voor muziekliefhebbers die willen genieten van langspeelplaten met hun originele analoge geluidskwaliteit.

Met de nieuwe platenspeler van Sony kunnen gebruikers genieten van hun favoriete langspeelplaten in hun originele analoge geluidskwaliteit, gewoon door de PS-HX500 op hun stereosysteem aan te sluiten. Audiofielen en muziekfans kunnen met de 'hi-res audiorecorder'-toepassing ook langspeelplaten opnemen met hi-res audiokwaliteit in indelingen zoals Direct Stream Digital (DSD). Zo kunnen gebruikers blijven genieten van het unieke geluid van hun favoriete langspeelplaten. Bovendien kunnen muziekfans naar hun favoriete nummers luisteren op diverse hi-res audioapparaten, zoals onderweg met hun Walkman®.

Hoofdkenmerken van de nieuwe platenspeler van Sony:

Hi-res rippen: geniet van opgenomen muziekbestanden in andere hi-res audiospelers met de oorspronkelijke DSD AD-converter

Eenvoudig te gebruiken: de nieuw ontwikkelde gratis 'hi-res audiorecorder'-toepassing maakt het eenvoudig om langspeelplaten op te nemen en te bewerken

Hoge kwaliteit: met nieuw ontwikkelde originele arm en geluidsafstemming van Sony

'Ultieme hi-res' analoge opnamen staan tegenwoordig weer duidelijk in de belangstelling. Met deze platenspeler kunnen gebruikers eenvoudig van hun favoriete nummers genieten met een geluidskwaliteit die super is.

Waarom Sony Direct Stream Digital koos voor de PS-HX500

Het korte antwoord: DSD zorgt naar verluidt voor digitale bestandsfragmenten die de oorspronkelijke analoge bron het dichtst benaderen.

Direct Stream Digital gebruikt codering op basis van pulsdichtheidmodulatie om geluidssignalen op digitale opslagmedia op te slaan. De samplesnelheid voor deze technologie is 2,8224 MHz of 5,6448 MHz, ofwel 64 keer of 128 keer zo snel als voor cd-audiosampling.

In de cd-indeling worden analoge golven 44.100 keer per seconde gesampled met een bitdiepte van 16 cijfers. In de DSD-indeling verandert de bitdiepte volgens de golfamplitude. Is het signaal dus hoog, dan is de bitdiepte hoog en is het signaal laag, dan is de bitdiepte laag.

Met de FY16 PS-HX500 kunt u het analoge geluid van langspeelplaten behouden en eenvoudig genieten van uw favoriete nummers met hi-res audiokwaliteit. Alle lp-fans die de beste nieuwe platenspeler van 2016 zoeken, zijn hiermee aan het juiste adres.

Muziek en leven: trends en nieuws voor muziekliefhebbers.