's Werelds eerste tv met cognitieve intelligentie - een nieuwe dimensie beeld en geluid

Voor levensecht beeld en geluid - Cognitive Processor XR

Onze BRAVIA XR™-tv tilt beeld en geluid naar een hoger niveau met de Cognitive Processor XR™. De BRAVIA XR processor verwerkt kennis en creëert oplossingen zoals het menselijk brein dat doet. De processor begrijpt bijvoorbeeld waar mensen zich meestal op richten, zoals op de hoofdpersoon in een film. De processor begrijpt ook dat geluid van boven moet komen wanneer je een straalvliegtuig hoort, en creëert dan dat geluid in uw woonkamer. Het resultaat is dat uw favoriete content zo levensecht wordt weergegeven dat u het bijna kunt aanraken.

Hoe de Cognitive Processor XR werkt

Conventionele AI kan alleen beeldelementen als kleur, contrast en helderheid individueel detecteren en analyseren. Hierdoor worden de beelden slechts tot een bepaald niveau verbeterd. Wij zien de wereld namelijk op basis van allerlei soorten informatie die via onze ogen en oren naar onze hersenen wordt gestuurd. De Cognitive Processor XR™ werkt op dezelfde manier en analyseert in één keer honderdduizenden elementen. Een van de elementen die worden gedetecteerd is het focuspunt, het punt waar mensen zich het meest op richten. Door elk beeldelement samen met het focuspunt te analyseren, wordt informatie over de diepte verkregen en kan elk deel worden afgestemd om het beeld uitstekende diepte en prachtig realisme te geven.

(1) Origineel (2) Kleur (3) Helderheid (4) Focuspunt (5) Contrast (6) Diepte (7) Beweging (8) Analyse

Wat is het focuspunt?

Het focuspunt is het punt waar u zich meestal op richt in een bepaald beeld, het punt binnen de scène waar uw ogen vanzelf naartoe worden getrokken. Tv's met de Cognitive Processor XR herkennen dat focuspunt en versterken dat deel van het beeld, precies zoals uw ogen in het echt ook doen. Dus de speler met de voetbal krijgt meer diepte, en scoreborden zijn moeiteloos te zien.

Twee diagonale schermafbeeldingen. Het linkerbeeld toont zonnebloemen in een veld, het rechterbeeld laat zien hoe cognitieve intelligentie de dieptekaart van deze scène genereert en analyseert om diepte en textuur te versterken.
Wat is mapping van diepte?

BRAVIA XR-tv's hebben op menselijke cognitie gebaseerde technologie om diepte en textuur te versterken voor een geweldige kijkervaring. Met cognitieve intelligentie wordt een dieptekaart gegenereerd en geanalyseerd. De voorgrond krijgt meer diepte en de achtergrond wordt aangepast voor realistischer en natuurlijker beeld.

Bekijk de werking van het focuspunt in de Cognitive Processor XR 
Meer realistische en meeslepende audio, net als hoe het in het echt klinkt
Tv met een vrouw die zingt, waarbij op het scherm geluidsgolven te zien zijn die uit de microfoon komen
Het geluid is zo geplaatst dat u midden in de actie zit

De geavanceerde geluidsverwerking werkt hetzelfde als het menselijk gehoor. Het geluid wordt precies daar geplaatst waar het vandaan zou moeten komen, zodat u helemaal kunt opgaan in de scène.

Een vrouw kijkt tv op een bank in de woonkamer; er komen geluidsgolven uit de virtuele speakers boven, achter en voor haar
Een virtuele geluidservaring met extra dimensies 

BRAVIA XR-TV's geven geluid in horizontale en verticale richting en zorgen voor een multidimensionale ervaring. Ze analyseren en converteren audio naar 5.1.2-kanaals Surround Sound en creëren een 3D-soundscape.