s Werelds eerste tv met cognitieve intelligentie

Dompel u volledig onder in een spannende en meeslepende ervaring. Dat was het doel achter de BRAVIA XR™-tv's — opgebouwd rond de gloednieuwe Cognitive Processor XR™, ontworpen om de werkwijze van onze hersenen te kopiëren.

U krijgt meer spanning en emotie door het scherm

Hoe voelt realiteit? Dat is de vraag die BRAVIA XR-tv's willen beantwoorden met 'cognitieve intelligentie'. Ze begrijpen de manier waarop onze ogen zien en onze oren horen. Zo bieden ze een menselijker perspectief op beeld, voor een levensechte ervaring die u meer in elke scène laat opgaan.

Wat is cognitieve intelligentie?

We zien de wereld op basis van informatie die tegelijk via onze ogen en oren naar onze hersenen wordt gestuurd. Conventionele AI kan alleen elementen als kleur, contrast en details individueel detecteren en analyseren. Cognitive Processor XR kan alles in één keer analyseren, net als onze hersenen.

Analyseert honderden stukjes informatie, net als onze hersenen

Om deze levensechte ervaring mogelijk te maken, verdeelt de Cognitive Processor XR het scherm in honderden zones en herkent hij de individuele objecten in deze zones beter dan ooit tevoren. Daarnaast kan hij de honderdduizenden verschillende elementen van één beeld in een fractie van een seconde analyseren, net als onze hersenen.

Beelden op dezelfde manier als hoe onze ogen de wereld zien
Een gesplitst scherm van een pauw toont het verschil in kleur, contrast, helderheid en beweging voor een gebalanceerd beeld
Elk element is in evenwicht voor levensechte beelden

Wanneer de elementen van een tv-beeld individueel worden geanalyseerd en allemaal gelijk worden getrokken, voelen de resultaten vaak onecht aan en wordt de kijker niet goed bij de ervaring betrokken. Dankzij kruislingse analyse wordt elk element geoptimaliseerd en afgesteld op de andere elementen, waardoor het beeld in evenwicht is en natuurlijk overkomt.

Dezelfde scherpstelling als uw ogen

Wanneer we rondkijken, stellen onze ogen niet meteen op alles scherp, maar alleen op het voorwerp dat we willen zien. BRAVIA XR-tv's werken net als onze ogen. Ze herkennen het onderwerp van de scène en optimaliseren elk detail, zodat het onderwerp extra diepgang krijgt, net zoals in het echt.

Een foto van een vrouw in een trein waaruit de verbeteringen van BRAVIA XR naar voren komen
Realistischere, meeslependere audio, net als hoe u in het echt klinkt
Tv met een vrouw die zingt, waarbij op het scherm geluidsgolven te zien zijn die uit de microfoon komen
Het geluid is zo geplaatst dat u in de actie wordt gezogen

Onze oren kunnen nauwkeurig de locatie van specifieke geluiden bepalen in de multidimensionale ruimte om ons heen. Daarom is het soms alsof geluiden niet overeenkomen met het beeld op tv's die speakers aan de zijkant of rondom het frame hebben. BRAVIA XR-TV's maken gebruik van geavanceerde geluidsverwerking om het geluid precies af te stemmen op elke scène. Hierdoor is het net alsof u zelf meespeelt in de serie of film.

Een virtuele geluidservaring met extra dimensies 

Terwijl normaal tv-geluid horizontaal de ruimte in komt, kunnen BRAVIA XR-tv's geluid in alle richtingen sturen, net als in het echt. Wat u ook kijkt, ze analyseren en schalen audio op naar 5.1.2-kanaals surround sound voor een multidimensionale ervaring. Geluid is nu niet alleen horizontaal gepositioneerd, maar ook verticaal. Dit zorgt voor echte 3D-audio.

Een vrouw kijkt tv op een bank in de woonkamer; er komen geluidsgolven uit de virtuele speakers boven, achter en voor haar
Meer informatie over de filosofie achter BRAVIA XR 

Het ingenieursteam achter de nieuwe BRAVIA XR-tv's vertelt over wat hen dreef om een compleet nieuwe soort tv-processor te ontwikkelen.

Ontdek de inspiratiebron voor het BRAVIA XR-design

Hoor hoe het creatieve team achter het BRAVIA XR-design vertelt over het minimalistische concept, met zeer smalle beeldranden en een design dat uit één paneel bestaat voor een meeslepende bioscoopervaring in uw eigen huis.

Bekijk de aankondiging van de nieuwe BRAVIA XR TV

Leer meer over de filosofie achter de BRAVIA XR met Cognitive Processor XR en hoe hij het beeld en geluid nóg beter maakt voor een ongekend realistische ervaring. Bekijk interviews met onze partners over BRAVIA CORE en Google TV en hun rol bij deze functies.

Bekijk een demonstratie van de BRAVIA XR

Ontdek de technologie achter de BRAVIA XR-serie en leer alles over de verbeteringen in beeld, geluid en slimme functies die deze tv's zo bijzonder maken.

XPERIA 5 II Newsletter Subscription
.
Alpha-XC Newsletter Subscription
.
.