Een lens die bij u past

Met het uitgebreide assortiment lenzen van Sony hebt u uw creativiteit in eigen handen.

Lijntekening van lens met A-bevestiging
Lenzen met A-bevestiging

Het systeem voor A-bevestiging, het resultaat van een jarenlange ervaring met lenzen, biedt veelzijdigheid voor al onze camera's met A- en E-bevestiging, zoals de populaire α77II en de professionele α99.

Lijntekening van lens met E-bevestiging
Lenzen met E-bevestiging

Dit groeiende aanbod is ontworpen voor onze compacte en spiegelloze camera's met E-bevestiging en biedt verschillende opties voor APS-C en full-frame.

G-lenzen van Sony en ZEISS®

Precisielenzen ontworpen voor professionals

G Master
G Master

Hoge resolutie en spectaculaire bokeh komen samen in lenzen die nog lange tijd ultieme prestaties zullen blijven bieden met de meest geavanceerde camerabehuizingen.

G Lens (handelsmerk en heeft geen meervoudsvorm)
G-lens

G-lenzen met een groot diafragma bieden de beste prestaties dankzij technologische vernieuwingen. Speciaal glas zorgt voor minimale kleurverschuivingen bij grote diafragma's en het ronde diafragma zorgt voor een prachtig vervaagde achtergrond.

ZEISS®-lenzen
ZEISS®-lenzen

Sony heeft samen met het legendarische ZEISS® lenzen ontwikkeld waarmee u meer dan 160 jaar aan optische expertise in handen hebt. Speciaal glas, coatings en een geavanceerde productie bieden u samen professionele, creatieve hulpmiddelen.

Bekijk het. Verbeeld het. Leg het vast.

De getrainde fotograaf ziet een scène, stelt zich voor hoe die kan worden vertaald naar een fantastische foto en gaat vervolgens de technische uitdaging aan om dit te realiseren. Met een reeks verschillende lenzen hebt u de instrumenten om uw visie vast te leggen.

Portretten

Goede portretlenzen hebben een groot diafragma voor snellere sluitertijden; handig binnenshuis of bij weinig licht. Met een groot diafragma hebt u meer scherptediepte, zodat uw onderwerp eruit springt. Portretlenzen hebben vaak brandpuntsafstanden van 50–135 mm en diafragma's van F5.6 of groter.

Natuur

Houd uw afstand en maak toch uw opname. Telelenzen en lenzen met een hoge zoomfactor, vooral met brandpuntsafstanden van 200 - 500 mm, zijn de beste manier om dieren in al hun glorie vastleggen.

Landschappen

De mooiste landschapsfoto's zijn helder en gedetailleerd met consistente kleuren. Gebruik hiervoor het liefst lenzen met een korte brandpuntsafstand (20-35 mm) en een grote beeldhoek. Voor gedetailleerde opnamen bij een smallere f-stop is een statief handig.

Macro + close-ups

Gebruik voor close-ups een speciale macrolens met hoge vergrotingsfactor om levensgrote beelden van een onderwerp te maken. Goede macrolenzen hebben ook weinig scherptediepte om zowel het midden als de hoeken van kleine voorwerpen zoals postzegels scherp te houden.

Sport

De hoofdkenmerken van goede lenzen voor sportfotografie zijn grote zoom en een brede (snelle) lens. Wij bieden diverse lenzen met A- en E-bevestiging, zowel telefoto-prime- als telefoto-zoomlenzen voor sportscènes.

Afbeelding van lenzen
Terminologiegids voor lenzen

VOOR EIGENAREN