SONNAR T* 135 MM F1.8 ZA

Volledige specificaties en kenmerken

SAL135F18Z

2.000,00 €

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
A-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
135 mm
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
202,5 mm
Lensgroepen / -elementen
8/11
Beeldhoek (35 mm)
18°
Beeldhoek (APS-C)
12°
Maximaal diafragma (F)
1.8
Minimaal diafragma (f)
22
Diafragmaschijven
9
Rond diafragma
ja
Minimale scherpstelafstand:
0,72 m
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,25x
Filterdiameter (mm)
77 mm
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
- (geïntegreerd in de behuizing)

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (B x H x D)
88 x 114,5 mm
Gewicht
995 g

Voetnoten

*
'35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)' en 'beeldhoek (APS-C)' bij digitale camera met verwisselbare lens en APS-C-beeldsensoren.

Inhoud van de verpakking

  • Zonnekap (ALC-SH0003: rond, met bajonetbevestiging)
  • Voorkap voor lens
  • Achterkap voor lens
  • Draagtas
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van Sonnar T* 135 mm F1.8 ZA

Een prachtige telefoto-prime-lens uit de middenklasse

Met zijn uitstekende prestaties in de middenklasse telefoto-prime-lenzen voldoet dit eersteklas ZEISS® Sonnar-ontwerp aan de strengste technische vereisten en artistieke eisen. Als u in deze brandpuntsafstandsklasse een prime-lens zoekt voor portretten, fotografie bij weinig licht en nog veel meer op een full-frame camera met A-bevestiging, is de SAL135F18Z de allerbeste keuze.

Afbeelding van Sonnar T* 135 mm F1.8 ZA

Uitzonderlijk contrast en realistische weergave

Door twee ED-glaselementen (extra lage verstrooiing) in een optisch precisie-ontwerp wordt de chromatische aberratie effectief gecompenseerd. Dit levert een hoog oplossend vermogen en een ongelooflijk contrast op voor het volledige diafragmabereik van de lens. De grootste contrasten en de meest subtiele overgangen worden gereproduceerd met natuurlijk realisme.

Afbeelding van Sonnar T* 135 mm F1.8 ZA

Scherpe onderwerpen en een vloeiende bokeh

Het maximale diafragma van F1.8 en het 9-bladige ronde diafragma bieden ruime controle over de scherptediepte voor haarscherpe voorgronden met indien nodig een vloeiende achtergrond-bokeh. Met het grote maximale diafragma kunt u ook hogere sluitertijden gebruiken bij het maken van actieopnamen in moeilijke lichtomstandigheden.

Afbeelding van Sonnar T* 135 mm F1.8 ZA

Haal kleine onderwerpen en details dichterbij

U kunt deze lens scherpstellen op een afstand van slechts 0,72 centimeter voor een vergrotingsverhouding van 0,25x. Zo kunt u kleine onderwerpen en details met dezelfde uitstekende scherpte en algehele kwaliteit vastleggen als grotere onderwerpen. U kunt ook de vloeiende achtergrond-bokeh van de lens gebruiken om piepkleine onderwerpen er echt uit te laten springen.

Afbeelding van Sonnar T* 135 mm F1.8 ZA

Unieke kleuren en adembenemend contrast

ZEISS®-lenzen staan bekend om hun uitstekende kleurreproductie en prachtig contrast. De ZEISS® T*-coating speelt daarbij een belangrijke rol, aangezien deze op effectieve wijze de reflecties onderdrukt die de algehele beeldkwaliteit doen afnemen. De schittering en spiegeling nemen af en er ontstaan mooiere kleuren en een beter contrast voor afbeeldingen met een diep, driedimensionaal gevoel.

Heldere opnamen bij weinig licht

Met een groot maximaal diafragma van F1.8 is de SAL135F18Z de ideale keuze voor handheld opnamen bij weinig licht. De goede functionaliteit bij weinig licht wordt verder versterkt wanneer de lens wordt gebruikt met een camera die beschikt over SteadyShot INSIDE. Dit is een geïntegreerd beeldstabilisatiesysteem dat camerabewegingen compenseert in allerlei opnamesituaties.