VARIO-SONNAR® T* 24-70MM F2.8 ZA SSM II

Volledige specificaties en kenmerken

SAL2470Z2

2.500,00 €

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
A-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
24-70mm
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
36-105 mm
Lensgroepen / -elementen
13/17
Beeldhoek (35 mm)
84°-34°
Beeldhoek (APS-C)
61°-23°
Maximaal diafragma (F)
2.8
Minimaal diafragma (f)
22
Diafragmaschijven
9
Rond diafragma
ja
Minimale scherpstelafstand:
0,34 m
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,25x
Filterdiameter (mm)
77 mm
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
- (geïntegreerd in de behuizing)

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (B x H x D)
83 x 111 mm
Gewicht
974 g

Voetnoten

*
'35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)' en 'beeldhoek (APS-C)' bij digitale camera met verwisselbare lens en APS-C-beeldsensoren.

Inhoud van de verpakking

  • Zonnekap (ALC-SH101: bladvormig, met bajonetbevestiging)
  • Voorkap voor lens
  • Achterkap voor lens
  • Draagtas
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van Vario-Sonnar® T* 24-70mm F2.8 ZA SSM II

Prime-lenskwaliteit in een veelzijdige zoomlens

De Vario-Sonnar® T* 24-70mm F2.8 ZA SSM II maakt gebruik van twee asferische elementen en twee ED-glaselementen (extra lage verstrooiing) in een optisch precisie-ontwerp voor een uitstekende resolutie en ongelooflijk contrast. Het eenvoudige optische ontwerp is hetzelfde als bij de originele versie, die volgens velen meer weg heeft van een prime-lens dan een zoomlens wat beeldkwaliteit betreft.

Afbeelding van Vario-Sonnar® T* 24-70mm F2.8 ZA SSM II

Asferische elementen verbeteren prestaties

Asferische lenselementen zijn veel moeilijker te produceren dan eenvoudig sferische typen, maar mits goed ontworpen kunnen ze een groot aantal optische aberraties drastisch verminderen. Deze lens is voorzien van twee asferische elementen die bijdragen aan fantastische algehele optische prestaties.

Afbeelding van Vario-Sonnar® T* 24-70mm F2.8 ZA SSM II

ED-glas onderdrukt chromatische aberratie

Deze lens is voorzien van twee ED-glaselementen (extra lage verstrooiing) die chromatische aberraties in grote mate reduceren, vooral bij lange brandpuntsafstanden. Ze dragen ook bij aan een superieur contrast over het hele beeld, zelfs bij grote diafragma-instellingen.

Afbeelding van Vario-Sonnar® T* 24-70mm F2.8 ZA SSM II

Prachtige resultaten bij weinig licht

Een helder, constant maximaal diafragma van F2.8 binnen het volledige zoombereik betekent consistente instellingen voor belichting bij elke brandpuntsafstand, evenals verbeterde prestaties bij weinig licht. U hoeft zich tijdens het zoomen geen zorgen te maken over verschillende diafragma-instellingen voor belichting en u krijgt schitterende resultaten bij opnamen zonder statief in situaties met weinig licht.

Afbeelding van Vario-Sonnar® T* 24-70mm F2.8 ZA SSM II

Vloeiende, stille SSM-scherpstelling

De SSM (Super Sonic wave Motor) is een piëzo-elektrisch aandrijfsysteem dat functioneert door middel van een intern scherpstelmechanisme in de Vario-Sonnar® T* 24-70mm F2.8 ZA SSM II voor een vloeiende, stille autofocus zonder draaiend element aan de voorkant. De hoge torsiekoppelcapaciteit bij lage draaisnelheden maakt een snelle start- en stoprespons maar ook nauwkeurige positionering mogelijk.

Afbeelding van Vario-Sonnar® T* 24-70mm F2.8 ZA SSM II

Scherpstelmodusschakelaar en scherpstelvergrendeling

De lens heeft naast bedieningselementen die handig geplaatst en soepel te bedienen zijn ook een scherpstelmodusschakelaar en een scherpstelvergrendeling op de cilinder voor meer scherpstelmogelijkheden en betere scherpstelbediening.

Afbeelding van Vario-Sonnar® T* 24-70mm F2.8 ZA SSM II

Verbeterde beeldkwaliteit door minder spiegeling

ZEISS® T*-coating (T-star) zorgt voor nog minder spiegeling en brengt de beeldkwaliteit, die toch al zeer hoog is, naar een nieuw niveau.

Afbeelding van Vario-Sonnar® T* 24-70mm F2.8 ZA SSM II

Prachtige achtergrond-bokeh

Een rond diafragma met 9 bladen zorgt samen met het maximale diafragma van F2.8 van deze lens voor prachtige, vloeiende achtergrond-bokeh met natuurlijke highlights waar u dat wilt. De vloeiende achtergrondvervaging laat het scherpgestelde onderwerp met bijna driedimensionale diepte uit het beeld springen.

Geschikt voor close-ups

De Vario-Sonnar® T* 24-70mm F2.8 ZA SSM II kan scherpstellen op een afstand van maar liefst 34 centimeter voor een vergrotingsverhouding van 0,25. Zo kunt u kleine onderwerpen en details vastleggen met uitstekende kwaliteit.

Afbeelding van Vario-Sonnar® T* 24-70mm F2.8 ZA SSM II

Stof- en vochtbestendig

De mooiste opnamen worden vaak gemaakt in veeleisende omgevingen. Het vocht- en stofbestendige ontwerp zorgt dat de lens betrouwbaar blijft functioneren in vochtige of stoffige omstandigheden, zodat u altijd en overal fantastische opnamen kunt blijven maken.