DISTAGON T* 24 MM F2 ZA SSM

Volledige specificaties en kenmerken

SAL24F20Z

1.400,00 €

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
A-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
24 mm
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
36 mm
Lensgroepen / -elementen
7/9
Beeldhoek (35 mm)
84°
Beeldhoek (APS-C)
61°
Maximaal diafragma (F)
2.0
Minimaal diafragma (f)
22
Diafragmaschijven
9
Rond diafragma
ja
Minimale scherpstelafstand:
0,19 m
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,29x
Filterdiameter (mm)
72 mm
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
- (geïntegreerd in de behuizing)

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (B x H x D)
78 x 76 mm
Gewicht
555 g

Voetnoten

*
'35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)' en 'beeldhoek (APS-C)' bij digitale camera met verwisselbare lens en APS-C-beeldsensoren.

Inhoud van de verpakking

  • Zonnekap (ALC-SH110: bladvormig, bajonetbevestiging)
  • Voorkap voor lens
  • Achterkap voor lens: Behuizing
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van Distagon T* 24mm F2 ZA SSM

Uitstekende groothoekbeelden

Het ZEISS® Distagon®-ontwerp is speciaal gemaakt om een uitstekende scherpte en een helder contrast te bereiken voor groothoeklenzen, en het product doet het op dat gebied nog steeds uitstekend. De SAL24F20Z voorziet de Distagon®-configuratie van de meest geavanceerde lenstechnologie voor ongeëvenaarde optische prestaties van hoek tot hoek.

Afbeelding van Distagon T* 24mm F2 ZA SSM

Scherpe beelden met hoog contrast

Twee asferische elementen en twee ED-glaselementen (extra lage verstrooiing) minimaliseren de aberratie voor haarscherpe beelden met optimaal contrast over het hele beeld. De ZEISS T*-coating vermindert schitteringen en spiegelingen, zodat beelden scherp en helder zijn met goed gedefinieerde zwarttinten. Die indrukwekkende prestaties blijven behouden bij alle diafragma's, zelfs bij het heldere maximale diafragma van F2.0.

Afbeelding van Distagon T* 24mm F2 ZA SSM

Unieke kleuren en adembenemend contrast

ZEISS®-lenzen staan bekend om hun uitstekende kleurreproductie en prachtig contrast. De ZEISS® T*-coating speelt daarbij een belangrijke rol, aangezien deze op effectieve wijze de reflecties onderdrukt die de algehele beeldkwaliteit doen afnemen. De schittering en spiegeling nemen af en er ontstaan mooiere kleuren en een beter contrast voor afbeeldingen met een diep, driedimensionaal gevoel.

Afbeelding van Distagon T* 24mm F2 ZA SSM

Haal kleine onderwerpen en details dichterbij

De SAL24F20Z kan zelfs op een afstand van slechts 19 centimeter scherpstellen om kleine onderwerpen en details vast te leggen met een uitstekende kwaliteit. Het grote maximale diafragma van F2.0 en het 9-bladige ronde diafragma kunnen bijdragen aan prachtige vloeiende achtergrond-bokeh die het belangrijkste scherpgestelde onderwerp op een zeer esthetische manier ondersteunt.

Afbeelding van Distagon T* 24mm F2 ZA SSM

SSM-aandrijving (Super Sonic wave Motor) voor scherpstelling

De SSM (Super Sonic wave Motor) is een piëzo-elektrisch aandrijfsysteem dat bijdraagt aan soepele en geruisloze werking van de autofocus. De hoge torsiekoppelcapaciteit bij lage draaisnelheden maakt een snelle start- en stoprespons maar ook nauwkeurige positionering mogelijk. Voor de fotograaf betekent dat snelle, geruisloze en nauwkeurige scherpstelling.

Afbeelding van Distagon T* 24mm F2 ZA SSM

ED-glas verbetert resolutie en contrast

De ED-glaselementen (extra lage verstrooiing) van de SAL24F20Z slagen er uitstekend in de chromatische aberratie te beperken. Dat minimaliseert niet alleen kleurrandjes, maar draagt ook bij aan een uitstekende scherpte en een helder contrast over het hele beeldgebied, zelfs bij een groot diafragma.