300 MM F2.8 G SSM II

Volledige specificaties en kenmerken

SAL300F28G2

9.000,00 €

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
A-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
300 mm
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
450 mm
Lensgroepen / -elementen
12/13 (inclusief filterglas)
Beeldhoek (35 mm)
8°10'
Beeldhoek (APS-C)
5°20'
Maximaal diafragma (F)
2.8
Minimaal diafragma (f)
32
Diafragmaschijven
9
Rond diafragma
Ja
Minimale scherpstelafstand:
2,0 m
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,18x
Filterdiameter (mm)
42 mm (exclusief)
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
- (geïntegreerd in de behuizing)
Teleconverter-compatibiliteit (x1.4)
Compatibel
Teleconverter-compatibiliteit (x2.0)
Compatibel

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (D x L)
122 x 242,5 mm
Gewicht
2340 g (zonder statiefbevestiging)

Voetnoten

*
'35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)' en 'beeldhoek (APS-C)' bij digitale camera met verwisselbare lens en APS-C-beeldsensoren.

Inhoud van de verpakking

  • Zonnekap (ALC-SH0012: rond, clip-on)
  • Voorkap voor lens
  • Achterkap voor lens
  • harde hoes
  • Lensdopbandje
  • Inschuifbaar circulair polarisatiefilter
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van 300 mm F2.8 G SSM II

Superieure resolutie met geweldige bokeh

Het verfijnde optische ontwerp met G-lens bevat ED-glas (extra lage verstrooiing) voor optimale onderdrukking van aberratie. Dit geeft deze hoogwaardige telelens de perfecte mix van hoge resolutie en geweldig contrast in scherpgestelde gebieden, met prachtig vloeiende achtergrond-bokeh. Dit diepe, dimensionale, visuele effect laat het onderwerp écht uit het beeld springen.

Afbeelding van 300 mm F2.8 G SSM II

Heldere beelden met scherp contrast

Naast optische precisie-ontwerpen, produceert de technologie van de antireflecterende nanocoating van Sony ook een lenscoating met een nauwkeurig bepaalde, regelmatige nanostructuur die doeltreffend reflecties onderdrukt die voor schittering en spiegeling kunnen zorgen. Dit resulteert in superieure helderheid en scherp contrast die samen voor buitengewone kwaliteit zorgen.

Afbeelding van 300 mm F2.8 G SSM II

Sneller traceren en verbeterde respons

Het SSM-aandrijfsysteem van Sony voor autofocus is op zichzelf al een prachtige functie en zorgt voor een uitzonderlijk soepele en geruisloze werking. Een nieuw LSI-aandrijfmechanisme tilt die prestaties naar een nog hoger niveau. Het zorgt ervoor dat de autofocus met onderwerptracering veel sneller is dan bij vorige modellen en zorgt dat het SSM-aandrijfsysteem sneller reageert dan ooit.

Afbeelding van 300 mm F2.8 G SSM II

SSM-aandrijving (Super Sonic wave Motor) voor scherpstelling

De SSM (Super Sonic wave Motor) is een piëzo-elektrisch aandrijfsysteem dat bijdraagt aan soepele en geruisloze werking van de autofocus. De hoge torsiekoppelcapaciteit bij lage draaisnelheden maakt een snelle start- en stoprespons maar ook nauwkeurige positionering mogelijk. Voor de fotograaf betekent dat snelle, geruisloze en nauwkeurige scherpstelling.

Afbeelding van 300 mm F2.8 G SSM II

Verfijnde bediening

Vier scherpstelvergrendelingen rond de lenscilinder zorgen voor eenvoudige bediening, hoe u de camera ook vasthoudt. Sony besteedt veel aandacht aan bedieningsgemak. Dit blijkt uit de dubbele DMF-modi (directe handmatige scherpstelling), een scherpstelschakelaar en een functie die voor het scherpstellen de afstand tot het onderwerp meet.

Afbeelding van 300 mm F2.8 G SSM II

Stof- en vochtbestendig

De mooiste opnamen worden vaak gemaakt in veeleisende omgevingen. Het vocht- en stofbestendige ontwerp zorgt dat de lens betrouwbaar blijft functioneren in vochtige of stoffige omstandigheden, zodat u altijd en overal fantastische opnamen kunt blijven maken.

Zonnekap van koolstofvezel

De zonnekap is een belangrijk onderdeel van het optische ontwerp van een lens en moet altijd worden gebruikt voor optimale prestaties. Deze lens heeft een lichte zonnekap van koolstofvezel die gevoerd is met fluwelen vezels die doeltreffend vals licht absorberen.