PLANAR T* 50 MM F1.4 ZA SSM

Volledige specificaties en kenmerken

SAL50F14Z

1.600,00 €

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
A-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
50 mm
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
75 mm
Lensgroepen / -elementen
5/8
Beeldhoek (35 mm)
47°
Beeldhoek (APS-C)
32°
Maximaal diafragma (F)
1.4
Minimaal diafragma (f)
22
Diafragmaschijven
9
Rond diafragma
ja
Minimale scherpstelafstand:
0,45 m
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,14x
Filterdiameter (mm)
72 mm
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
- (geïntegreerd in de behuizing)

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (B x H x D)
81 x 71, 5mm
Gewicht
518 g

Voetnoten

*
'35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)' en 'beeldhoek (APS-C)' bij digitale camera met verwisselbare lens en APS-C-beeldsensoren.

Inhoud van de verpakking

  • Zonnekap (ALC-SH126: rond, met bajonetbevestiging)
  • Voorkap voor lens
  • Achterkap voor lens
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van Planar T* 50 mm F1.4 ZA SSM

Een snelle 50mm-prime-lens, verfijnd tot in de perfectie

ZEISS®-lenzen staan bekend om hun superieure scherpte, uitstekend contrast, en goed gedefinieerde zwarttinten en de SAL50F14Z vertegenwoordigt het toppunt van verfijning op alle bovenstaande gebieden. De 'normale' 50mm-lens heeft vaak de beste prestaties van alle prime-lenzen. Dit mooie voorbeeld is geen uitzondering, waardoor dit product een perfecte keuze is voor een hoogwaardige lenscollectie.

Afbeelding van Planar T* 50 mm F1.4 ZA SSM

Planar-ontwerp minimaliseert vervorming

Een verfijnde versie van de legendarische optische ZEISS® Planar-configuratie met twee precieze asferische elementen zorgt voor uitstekende scherpte en optimaal contrast over het hele beeldgebied en bij alle diafragma's, met minimale vervorming en aberratie. Deze lens legt beelden met verbluffende diepte en opvallend realisme vast.

Vloeiende, stille SSM-scherpstelling

Vloeiende, stille werking en snelheid zijn essentieel voor een probleemloze scherpstelling. Het SSM-aandrijfsysteem (Super Sonic wave Motor) van Sony biedt uitstekende prestaties bij autofocus, terwijl u de algehele scherpstelling eenvoudiger kunt bedienen dankzij rechtstreekse mogelijkheden voor handmatige scherpstelling en een knop voor scherpstelvergrendeling.

Afbeelding van Planar T* 50 mm F1.4 ZA SSM

Van de scherpte van ZEISS® naar de vloeiende resultaten van bokeh

ZEISS®-kwaliteit biedt een uitzonderlijke helderheid en een prachtige achtergrond-bokeh waarmee u scherpgestelde onderwerpen er echt uit kunt laten springen. Een 9-bladig rond diafragma zorgt met het maximale diafragma van F1.4 van deze lens voor prachtige, vloeiende vervagingseffecten met indien gewenst natuurlijke highlights.

Afbeelding van Planar T* 50 mm F1.4 ZA SSM

Unieke kleuren en adembenemend contrast

ZEISS®-lenzen staan bekend om hun uitstekende kleurreproductie en prachtig contrast. De ZEISS® T*-coating speelt daarbij een belangrijke rol, aangezien deze op effectieve wijze de reflecties onderdrukt die de algehele beeldkwaliteit doen afnemen. De schittering en spiegeling nemen af en er ontstaan mooiere kleuren en een beter contrast voor afbeeldingen met een diep, driedimensionaal gevoel.

Afbeelding van Planar T* 50 mm F1.4 ZA SSM

Elegante buitenkant

De buitenkant van deze stijlvolle lens is voorzien van hoogwaardig, zwart afgewerkt aluminium dat een ideale combinatie biedt van krasbestendige hardheid en een elegant uiterlijk. De lens voelt ook goed aan, waardoor het nog prettiger is om dit mooie product te bezitten en te gebruiken.

Afbeelding van Planar T* 50 mm F1.4 ZA SSM

Stof- en vochtwerende vormgeving

Alle belangrijke scharnieren en naden zijn in dezelfde mate als de behuizingen van de α99 en α77 II bestand tegen het binnendringen van stof en vocht, wat deze lenzen nog betrouwbaarder maakt bij gebruik buitenshuis.