70–400 MM F4–5.6 G SSM II

Volledige specificaties en kenmerken

SAL70400G2

2.500,00 €

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
A-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
70-400 mm
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
105-600 mm
Lensgroepen / -elementen
12/18
Beeldhoek (35 mm)
34°-6°10'
Beeldhoek (APS-C)
23°-4°10'
Maximaal diafragma (F)
4-5,6
Minimaal diafragma (f)
22-32
Diafragmaschijven
9
Rond diafragma
ja
Minimale scherpstelafstand:
1,5 m
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,27x
Filterdiameter (mm)
77 mm
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
- (geïntegreerd in de behuizing)
Teleconverter-compatibiliteit (x1.4)
Compatibel bij handmatige scherpstelling
Teleconverter-compatibiliteit (x2.0)
Compatibel bij handmatige scherpstelling

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (B x H x D)
94,5 x 196 mm
Gewicht
1500 g (zonder statiefbevestiging)

Voetnoten

*
'35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)' en 'beeldhoek (APS-C)' bij digitale camera met verwisselbare lens en APS-C-beeldsensoren.

Kleuropties

black

Inhoud van de verpakking

  • Zonnekap (ALC-SH121: bladvormig, met bajonetbevestiging)
  • Voorkap voor lens
  • Achterkap voor lens
  • Draagtas
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van 70–400 mm F4–5.6 G SSM II

Prime-lensprestaties van 70 tot 400 mm

De tweede versie van deze populaire 70-400-mm F4-5.6 G-lens heeft het geweldige optische ontwerp van zijn voorganger, plus twee ED-glaselementen (extra lage verstrooiing), maar heeft ook een antireflecterende nanocoating die ongewenste reflecties vermindert voor heldere beelden met minimale schittering en spiegeling. De uitstekende optische prestaties benaderen prime-lenskwaliteit binnen het gehele zoombereik.

Afbeelding van 70–400 mm F4–5.6 G SSM II

Heldere beelden met scherp contrast

Naast optische precisie-ontwerpen, produceert de technologie van de antireflecterende nanocoating van Sony ook een lenscoating met een nauwkeurig bepaalde, regelmatige nanostructuur die doeltreffend reflecties onderdrukt die voor schittering en spiegeling kunnen zorgen. Dit resulteert in superieure helderheid en scherp contrast die samen voor buitengewone kwaliteit zorgen.

Afbeelding van 70–400 mm F4–5.6 G SSM II

Sneller traceren en verbeterde respons

Het SSM-aandrijfsysteem van Sony voor autofocus is op zichzelf al een prachtige functie en zorgt voor een uitzonderlijk soepele en geruisloze werking. Een nieuw LSI-aandrijfmechanisme tilt die prestaties naar een nog hoger niveau. Het zorgt ervoor dat de autofocus met onderwerptracering veel sneller is dan bij vorige modellen en zorgt dat het SSM-aandrijfsysteem sneller reageert dan ooit.

Afbeelding van 70–400 mm F4–5.6 G SSM II

SSM-aandrijving (Super Sonic wave Motor) voor scherpstelling

De SSM (Super Sonic wave Motor) is een piëzo-elektrisch aandrijfsysteem dat bijdraagt aan soepele en geruisloze werking van de autofocus. De hoge torsiekoppelcapaciteit bij lage draaisnelheden maakt een snelle start- en stoprespons maar ook nauwkeurige positionering mogelijk. Voor de fotograaf betekent dat snelle, geruisloze en nauwkeurige scherpstelling.

Afbeelding van 70–400 mm F4–5.6 G SSM II

Verfijnde bediening

Drie scherpstelvergrendelingen rond de lenscilinder zorgen voor eenvoudige bediening, hoe u de camera ook vasthoudt. Sony besteedt veel aandacht aan bedieningsgemak. Dit blijkt uit de knop voor scherpstelmodus en -begrenzer en een DMF-optie (Direct Manual Focus).

Afbeelding van 70–400 mm F4–5.6 G SSM II

Scherpe, heldere weergave

Twee ED-glaselementen (extra lage verstrooiing) zorgen voor scherpte en helderheid van prime-lensklasse in het hele zoombereik. Deze lens kan ook prachtige achtergrond-bokeh produceren.

Afbeelding van 70–400 mm F4–5.6 G SSM II

Geschikt voor close-ups

Naast het veelzijdige zoombereik, kan deze lens scherpstellen op maar liefst 1,4 centimeter voor een vergrotingsverhouding van 0,27, waardoor kleine onderwerpen en details fantastisch goed worden vastgelegd.

Afbeelding van 70–400 mm F4–5.6 G SSM II

Prachtige achtergrond-bokeh

Een rond diafragma met 9 bladen zorgt voor prachtige, vloeiende achtergrond-bokeh met natuurlijke highlights wanneer u dat wilt. De vloeiende achtergrondvervaging laat het scherpgestelde onderwerp met bijna driedimensionale diepte uit het beeld springen.

Afbeelding van 70–400 mm F4–5.6 G SSM II

Stof- en vochtbestendig

De mooiste opnamen worden vaak gemaakt in veeleisende omgevingen. Het vocht- en stofbestendige ontwerp zorgt dat de lens betrouwbaar blijft functioneren in vochtige of stoffige omstandigheden, zodat u altijd en overal fantastische opnamen kunt blijven maken.