FE 12-24 mm F2.8 GM

Volledige specificaties en kenmerken

SEL1224GM

3.300,00 €

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
E-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
12-24
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
18-36
Lensgroepen / -elementen
14–17
Beeldhoek (35 mm)
122゚-84゚
Beeldhoek (APS-C)
99°-61°
Maximaal diafragma (F)
2.8
Minimaal diafragma (f)
22
Diafragmaschijven
9
Rond diafragma
Ja
Minimale scherpstelafstand:
0,28 m (0,92 ft)
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,14
Filterdiameter (mm)
-
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
- (geïntegreerd in de behuizing)
Zoomsysteem
Handmatig
Teleconverter-compatibiliteit (x1.4)
-
Teleconverter-compatibiliteit (x2.0)
-
Soort kap
Bladvormig, vast type

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (D x L)
97,6 x 137 mm (3-7/8 x 5-1/2 inch)
Gewicht
847 g (29,9 oz.)

Inhoud van de verpakking

  • Voorkap voor lens: meegeleverd
  • Achterkap voor lens: ALC-R1EM
  • Tas: ja (zachte draagtas)
  • Filtersjabloon
Placeholder

Kenmerken

's Werelds breedste constante zoom: F2.8 12–24 mm

12-24 mm ultra-groothoek F2.8

De ultrabrede beeldhoek van 12 mm van deze veelzijdige lens legt de nadruk op afstand en kan dynamische perspectieven creëren die veel verder reiken dan het menselijk oog kan zien. 12-24 mm zoom met een constant diafragma van maximaal F2.8, ideaal voor nachtscènes, sterrenhemels en andere onderwerpen met weinig licht bij lage gevoeligheidsinstellingen. Een extreem lange sluitertijd is niet noodzakelijk.

Nieuwe optiek met het grootste XA-element

Nieuwe optiek met het grootste XA-element

Drie XA-elementen (extreef asferisch), waaronder het grootste element ooit gemaakt voor een α-lens, worden gecombineerd met één asferisch element in een innovatief optisch design dat prachtige G Master-resolutie biedt in het volledige beeldgebied.

Meer informatie

Minimale aberratie voor meer scherpte

Minimale aberratie voor meer scherpte

Twee Super ED-elementen (extra lage verstrooiing) en drie ED-glaselementen onderdrukken chromatische aberratie, omdat dit kan zorgen voor een lagere resolutie in dit type lens met groot diafragma. Ze zorgen ervoor dat kleurvervaging nergens voorkomt en de maximale scherpte wordt behouden.

Meer informatie

Illustratie van de structuur van de Nano AR Coating II

Heldere beelden bij lastig licht

De Nano AR Coating II kan gelijkmatig over grote lenselementen of gebogen elementoppervlakken worden verdeeld. De coating is ontwikkeld om interne reflectie die voor schittering en spiegeling kan zorgen te onderdrukken en zo heldere beelden te creëren. Ondanks de brede beeldhoek van de lens behoudt de Nano AR Coating II hoge helderheid en contrast over de volledige afbeelding, zelfs bij weinig licht. ([A] Conventionele coating [B] Nano AR Coating II [1] Conventionele coating [2] Nano AR Coating II [3] Glas [4] Oppervlak van gebogen glas [5] Gereflecteerd licht)

Verrassend licht en compact

Verrassend licht en compact

Een innovatief optisch ontwerp met vier asferische elementen, waaronder drie XA-typen en een mechanisch design met hoogwaardige lineaire XD-motoren in een compacte constante F2.8 zoom van 12-24 mm die slechts 847 gram weegt. Deze lens is ideaal voor landschappen, nachtscènes en architectuur en hij biedt extra mobiliteit voor sportfotografen die groothoekfoto's maken.

Meer informatie

Prachtige G Master-bokeh

Prachtige G Master-bokeh

De ongekende oppervlakteprecisie van de XA-elementen van de lens onderdrukt uienringbokeh effectief. De karakteristieken van sferische aberratie worden zowel tijdens het ontwerpen als de productie verfijnd. Gecombineerd met een 9-bladig rond diafragma draagt dit bij aan een voortreffelijke G Master-bokeh.

Meer informatie

Zwevende scherpstelling zorgt voor uitstekende resolutie, van ver weg tot heel dichtbij

Zwevende scherpstelling zorgt voor uitstekende resolutie, van ver weg tot heel dichtbij

Een mechanisme voor zwevende scherpstelling verdeelt de scherpstelgroep van de lens over twee afzonderlijk bedienbare groepen. Dit is zeer effectief voor het minimaliseren van aberratie die varieert met de scherpstelafstand. De topprestaties worden over het volledige zoombereik behouden, van opnames ver weg tot close-ups. Het mechanisme voor zwevende scherpstelling draagt niet alleen bij aan buitengewone close-upprestaties maar zorgt ook voor scherpe onderwerpen op elke afstand.

Meer informatie

Constant maximaal diafragma van F2.8 voor flexibiliteit bij filmopnamen

Constant maximaal diafragma van F2.8 voor flexibiliteit bij filmopnamen

Door het constante diafragma van maximaal F2.8 op alle brandpuntsafstanden, verandert het diafragma niet tijdens het zoomen. Belichting, sluitertijd en ISO-gevoeligheid blijven zo consistent tijdens het opnamen. Als hij wordt gebruikt op een APS-C-behuizing of met een Super 35-beeldhoek, wordt de brede zijde van het zoombereik 18 mm op een full-frame-body. Dit zorgt voor een zeer nuttig zoombereik voor filmmakers.

Stof- en vochtwerende vormgeving

Stof- en vochtwerende vormgeving

Een stof- en vochtbestendig ontwerp biedt de betrouwbaarheid die nodig is in uitdagende omstandigheden buiten.

Meer informatie

Fluorcoating op voorste element

Fluorcoating op voorste element

De fluorcoating op het voorste lenselement stoot water, olie en ander vuil af, waardoor het gemakkelijker is om vuil of vingerafdrukken van het lensoppervlak te vegen.

Meer informatie

Natuurlijke, lineaire respons op handmatige scherpstelling

Natuurlijke, lineaire respons op handmatige scherpstelling

Dankzij Linear Response MF reageert de scherpstelring direct en lineair op subtiele bediening bij handmatig scherpstellen. Wanneer aan de scherpstelring wordt gedraaid, wijzigt de scherpstelling onmiddellijk, waardoor de bediening snel en precies aanvoelt.

Meer informatie

Snelle, nauwkeurige autofocus en tracking

Snelle, nauwkeurige autofocus en tracking

In totaal vier XD lineaire motoren (twee voor elke groep), dragen bij aan snelle, precieze automatische scherpstelling die de vele voordelen van de oorspronkelijke lenzen van Sony versterkt. Dit geavanceerde systeem maakt volledig gebruik van het snelheidspotentieel van hoogwaardige camerabehuizingen waardoor het gemakkelijker wordt om belangrijke momenten in de meeste dynamische sporten of andere soorten actie vast te leggen. AF-bediening is stil, met minimale vibratie.

Meer informatie

Filterhouder achterop

Filterhouder achterop

Standaard bladtype-ND, kleurcorrectie en andere filters kunnen in de filterhouder achterop worden geplaatst voor uitgebreide expressieve mogelijkheden. Er wordt tevens een snijsjabloon voor bladfilters meegeleverd.

Eenvoudige handmatige/automatische scherpstelling

Eenvoudige handmatige/automatische scherpstelling

Met de scherpstelmodusschakelaar kunt u wisselen tussen automatische en handmatige focusmodi, wat een groot voordeel is bij het vastleggen van onderwerpen of situaties waarbij fijne handmatige focuswijzigingen vereist zijn.

Aanpasbare scherpstelvergrendeling

Aanpasbare scherpstelvergrendeling

De focusvergrendeling is goed bereikbaar en gemakkelijk te bedienen. Via een menu in de camerabehuizing kunnen ook andere functies aan de knop worden toegewezen.

Meer informatie

Geïntegreerde zonnekap met speciale lensdop

Geïntegreerde zonnekap met speciale lensdop

Een integrale zonnekap blokkeert op effectieve wijze licht buiten de as dat voor schittering en spiegeling kan zorgen. De meegeleverde lensdop past over de kap, kan eenvoudig worden bevestigd en blijft in elke hoek stevig zitten in combinatie met de kap.