E 16-55mm F2.8 G

Volledige specificaties en kenmerken

SEL1655G

1.300,00 €

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
E-bevestiging van Sony
Indeling
APS-C
Brandpuntsafstand (mm)
16-55
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
24-82,5
Lensgroepen / -elementen
12-17
Beeldhoek (35 mm)
-
Beeldhoek (APS-C)
83°-29°
Maximaal diafragma (F)
2.8
Minimaal diafragma (f)
22
Diafragmaschijven
9
Rond diafragma
Ja
Minimale scherpstelafstand:
0,33 m (1,09 ft)
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,2
Filterdiameter (mm)
67
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
- (geïntegreerd in de behuizing)
Zoomsysteem
Handmatig
Teleconverter-compatibiliteit (x1.4)
-
Teleconverter-compatibiliteit (x2.0)
-
Soort kap
Bladvormig, met bajonetbevestiging

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (B x H x D)
73 x 100 mm (2 7/8 x 4 inch)
Gewicht
494 g (17,5 oz.)

Inhoud van de verpakking

  • Kap (model): ALC-SH161
  • Lensdop voor voorop: ALC-F67S
  • Lensdop voor achterop: ALC-R1EM
  • Zachte tas
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van E 16-55 mm F2.8 G

Snelle constante F2.8 zoom

De eerste 16-55 mm (24-82,5 mm full-frame equivalent) APS-C-zoom met een constant F2.8 diafragma is compact en levert toch prestaties die passen bij de G Lens-serie. Een nieuw optisch ontwerp zorgt voor uitstekende resolutie tot in alle hoeken, en zo nodig een fraaie bokeh. Het is compact, licht en ideaal voor allerlei onderwerpen.

Afbeelding van E 16-55 mm F2.8 G

Uitstekende G Lens-resolutie

Twee AA-elementen (geavanceerd asferisch) en twee asferische elementen onderdrukken de aberratie. Zo krijgt u een uitstekende G Lens-resolutie tot in alle hoeken. Drie glazen ED-elementen (Extra-low Dispersion) beperken kleuruitloop tot een minimum. Zo krijgt u bij elke scherpstelafstand scherpe, heldere details en natuurlijke kleuren in het hele zoombereik.

Meer informatie

Afbeelding van E 16-55 mm F2.8 G

Prachtige vloeiende bokeh

Sferische aberratie heeft grote invloed op de bokeh-kwaliteit en wordt nauwkeurig beheerst om in gebieden waarop niet wordt scherpgesteld een aantrekkelijke vloeiende bokeh te leveren. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een rond diafragma met negen lamellen. Diepe, indrukwekkende beelden met scherpe in-focus details die contrasteren met fraaie achtergrond-bokeh.

Meer informatie

Afbeelding van E 16-55 mm F2.8 G

Hoog contrast

Onze originele antireflecterende nanocoating-technologie zorgt voor een precieze, regelmatige nanostructuur op lensoppervlakken die reflecties onderdrukt, om schittering en spiegeling te voorkomen zonder de lichtoverdracht te belemmeren. Interne reflecties worden beperkt tot een absoluut minimum, zodat u uitzonderlijke helderheid en contrasten kunt realiseren. (1. Antireflecterende nanocoating / 2. Glas / 3. Uitgezonden licht)

Meer informatie

Afbeelding van E 16-55 mm F2.8 G

Compact, licht en helder

Dankzij het geoptimaliseerde optische en mechanische ontwerp weegt de zoomlens slechts 494 g (17,5 oz.), een compact formaat met constante F2.8 16-55 mm (24-82,5 mm full-frame equivalent) zoomlens. Deze uitstekende lens is ideaal voor portretten, alledaagse snapshots, en in combinatie met compacte camera's met E-bevestiging vormt deze een zeer mobiel hanteerbaar systeem voor allerlei fotografische toepassingen.

Afbeelding van E 16-55 mm F2.8 G

Snelle, precieze AF en tracking

Hetzelfde type geavanceerde lineaire XD-aandrijving (eXtreme Dynamic) van de G Master-serie wordt ook in deze lens gebruikt. De lineaire XD-aandrijving maakt gebruik van het snelheidspotentieel van de camera. Zo is scherpstellen op en tracking van snel bewegende onderwerpen mogelijk met uitzonderlijke snelheid en precisie. 

Meer informatie

Afbeelding van E 16-55 mm F2.8 G

Aanpasbare scherpstelvergrendeling

Op de lenscilinder zit een handige scherpstelvergrendeling om gemakkelijk de scherpstelling te regelen. De knop kan ook worden aangepast via een cameramenu, zodat u er andere functies aan kunt toewijzen, zoals Selectie linker-/rechteroog.

Meer informatie

Afbeelding van E 16-55 mm F2.8 G

Schakelaar voor de scherpstelmodus

Met de scherpstelmodusschakelaar kunt u wisselen tussen automatische en handmatige focusmodi, wat een groot voordeel is bij het vastleggen van onderwerpen of situaties waarbij fijne handmatige focuswijzigingen vereist zijn.

Afbeelding van E 16-55 mm F2.8 G

Handmatige scherpstelling met lineaire respons

Dankzij Linear Response MF van Sony reageert de scherpstelring direct en lineair op subtiele bediening bij handmatig scherpstellen. Wanneer aan de scherpstelring wordt gedraaid, wijzigt de scherpstelling onmiddellijk, waardoor de bediening snel en precies aanvoelt.

Meer informatie

Afbeelding van E 16-55 mm F2.8 G

Stof- en vochtbestendig

Een stof- en vochtbestendig ontwerp biedt de betrouwbaarheid die nodig is in uitdagende omstandigheden buiten.

Meer informatie

Afbeelding van E 16-55 mm F2.8 G

Fluorcoating op het voorste lenselement

De fluorcoating op het voorste lenselement stoot water, olie en ander vuil af, waardoor het gemakkelijker is om vuil of vingerafdrukken van het lensoppervlak te vegen.

Meer informatie