1.100,00 €

(inclusief BTW)
19

4.3 gebaseerd op 19 klantbeoordelingen

8
9
2
0
0
Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

19 klantbeoordelingen

0

Prachtige compacte lens

SEL1670Z 12/12/2018 door Kees57

De lens geeft een prachtig beeld en heeft een mooi bereik qua zoom. Superscherp en vult mijn Sony A 6500 prima aan

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Prachtig objectief voor de Sony NEX modellen.

SEL1670Z 05/09/2018 door DeedKaa

Haarscherp beeld, mooie effecten op f/4.0 , fotograferen met weinig licht vanuit hand gaat redelijk mede door de OSS. Handmatige zoom werk niet smooth wat bij filmen lastig kan zijn (koop dan een lens met PowerZoom).

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

goede allrounder

SEL1670Z 16/07/2018 door hebgeenidee

Positief: Kwalitatief goede lens (werkt fijn) die geschikt is voor zowel landschappen, portret en meer vanwege het bereik van 16mm t/m 70mm. Kortom een fijne lens. De beeldstabilisatie (samen met a6500) is geweldig goed waardoor ik gemakkelijk met 1/8 seconde scherpe foto's krijg van gebouwen/stilstaande objecten. F4 is redelijk goed te noemen, maar geeft wel beperkingen indoors als je mensen/dieren op de foto wil zetten. Negatief: Het grootste nadeel van deze lens is dat het aan de randen niet heel erg scherp is. Dat vaker zo bij zoomlenzen, maar ik zou het beter wensen met deze hoge prijs.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Goed bruikbaar voor algemeen bereik!

SEL1670Z 24/03/2018 door TeKa

De 'E'-16-70 in set gekocht met een zilveren 6300-body. Had reeds ervaring met de 6000 icm. 16-50 die ik iets te weinig tele vond hebben, deze combi is voor 'algemeen' gebruik een stuk gunstiger, formaat/gewicht zeer acceptabel! De eerste serie foto's vond ik zoals verwacht uitstekend, enig nadeel is dat Sony naast een ruime serie body's te veel achter blijft met het aanbod in 'E'-mount objectieven, laatst eindelijk een 'betaalbare' 18-135 op de markt maar ik wilde meer 'wijd' dus tóch de vrij dure 16-70 er bij gekocht!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Super lens

SEL1670Z 02/12/2017 door Bert 47

Zinds kort een trotse bezitter van de Sony Systeem camera 6500 samen met de Vario- Tessar lens 16-70 f/4 een mooie conbinatie voor de reis en straatfotografie. Erg compackt en zeer handzaam.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Uitstekende lens

SEL1670Z 24/07/2017 door mennosrb

Dit is voor mij een perfecte lens op mijn Sony a6000. Zeiss scherpte, een constant f4 diafragma en een zoombereik waarmee ik 95% van mijn foto's kan nemen. Dit is de standaardlens op mijn a6000. Berichtgeving over problemen met de lens maakte mij wat huiverig maar geheel ten onrechte is gebleken.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Voldoet geheel aan mijn verwachtingen

SEL1670Z 05/06/2017 door mvanderplas

Werk er nu 3 weken mee. Maak er hoofdzakelijk "reis"foto's mee en kan geen minpunten ontdekken.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Goede lens in combinatie met de A6300

SEL1670Z 08/02/2017 door Ronaldes

Een goede lens voor dagelijks gebruik op mijn A6300 en biedt een mooie combinatie. Niet te groot en zijn de camera en deze lens mooi in balance met elkaar. Scherpe en gedetailleerde resultaten. Deze lens mag niet ontbreken op de A serie.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Redelijk tevreden

SEL1670Z 07/02/2017 door jeangeant

- Negatief: Op pixel-niveau is de scherpte naar randen en vooral hoeken toe minder dan ik verwachtte gezien geringe lichtsterkte van f4, het feit dat het toch om een standaardzoom gaat, de aanduiding 'Zeiss' en vooral het prijskaartje. De lens veroorzaakt een slagschaduw als je de ingebouwde flits gebruikt van 16-30mm. - Positief: superlicht, compact, goed zoombereik, maar vooral mooi contrast en diepe kleuren.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Redelijk

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Goed in evenwicht met de Sony A6300

SEL1670Z 30/10/2016 door FHppF93

Heb deze lens nu twee weken in gebruik en ben er heel blij mee. Aanvankelijk had ik per ongeluk mijn camera ingesteld op Toycamera, een instelling waarbij wazige beelden met donkere hoeken geproduceerd worden. Teleurstelling alom! Tot ik de foute instelling ontdekte en uitschakelde en vanaf die tijd groeide mijn enthousiasme over deze lens. De foto's zijn echt veel helderder en scherper dan mijn vorige lens. Ik denk dat de capaciteiten van de A6300 nu ook pas echt tot hun recht komen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Super lens

SEL1670Z 13/09/2016 door Le Unis

Ik heb deze lens gekocht ter vervanging van de kitlens 16-50 in combinatie met de Sony A6000. De eerste foto's met deze lens (landschappen) waren niet beduidend beter dan met de kitlens. Ik heb nu een aantal andere foto's genomen: "macro" portraits, bij avond en vuurwerk. Hier zie ik wel een duidelijk betere kwaliteit en scherpte. Samengevat: een super lens die ik niet meer zou willen missen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

3

0

0

perfecte zoom = Zeiss top

SEL1670Z 22/08/2016

zeer tevreden, perfecte prijs/kwaliteit, haarscherpe foto's en 4K vid,

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Handige en draagzame kwaliteitslens

SEL1670Z 09/02/2016

Handige en een vrij lichtsterke lens. Mooi zoombereik. Goede foto kwaliteit. Overweeg ook de lens met een hoger telebereik.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Goed

0

3

0

Geweldige lens

SEL1670Z 28/12/2015 door Opel agilla

Ben er zeer tevreden mee raad het een ieder zeker aan

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

1

0

zeer goed

SEL1670Z 09/10/2015 door coenraad

let op: zonder zonnekap pas vanaf 30mm met flits te gebruiken

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

2

0

Scherp goed gebouwd

SEL1670Z 16/01/2015 door Bert4711

Ik heldere lens gekocht ipv de kittens op basis van de vele goede reviews en doen deze lens niet te kort

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Zeer goede lens

SEL1670Z 11/09/2014 door moesbiljaar

Degelijke compacte constructie ,goed scherp,geen flair&ghost,geruisloos,goede stabilisatie,goed zoombereik .

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

6

0

0

Haarscherp maar iets te veel licht nodig

SEL1670Z 04/08/2014 door NeoTheMatrix

Ik kocht de lens samen met de ILC-6000 camera vlak voor de vakantie. De vakantiefoto's zijn echt heel mooi en scherp als er voldoende licht aanwezig is. Bij iets minder licht (bewolkte dag), begint de camera nogal snel te waarschuwen voor bewogen foto's.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

3

0

Nog niet helemaal overtuigd

SEL1670Z 02/06/2014 door Pvanvliet2018

Ik denk dat het aan mij ligt, maar de eerste set foto's zijn allemaal onscherp of bewogen. Ik ga nog verder testen en zal dan nog een keer beoordelen. Het kan zijn dat ik de A6000 verkeerd ingesteld had. Sommige foto's zijn goed, maar de meeste niet.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

10