800,00 €

(inclusief btw)
17

3.6 gebaseerd op 17 klantbeoordelingen

3
10
1
1
2
Beeldkwaliteit

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

Let op: productbeoordelingen kunnen ook over productvarianten gaan. Sommige varianten, diensten en/of functies van dit product die in productbeoordelingen worden genoemd, zijn mogelijk niet in alle landen beschikbaar.

Meest handig (positief)
0

Solide en handige lens.

SEL18200LE 29/07/2014 door Stier (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Lenzen met een groot zoombereik zijn doorgaans niet de beste lenzen en sowieso niet lichtsterk. Dankzij de uitstekende sensor van mijn Nex 5N vormt dat geen probleem. In vergelijking met de bijgeleverde kitlenzen 18-55 en 55-210 doet hij het zeker niet minder. Ik ben nu niet meer verplicht lezen te wisselen bij mijn fotografie en dat is echt top. De vervorming blijkt erg mee te vallen dus voor mijzelf is het een uitstekende lens.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

3

0

Meest handig (kritisch)
0

Geweldige opnamen, maar met een groot gebrek!

SEL18200LE 15/09/2018 door WillemH (Nederland)

Ik heb deze lens sinds april 2017 gebruikt op een Sony A6300 en een Sony A6500. Met beide combinaties maakte ik geweldig mooie foto's maar van tijd tot tijd kreeg ik een storing aan de lens. Bij het half-indrukken van de ontspanknop gaat het beeld heel snel vibreren en je hoort een zoemend geluid. Je kunt op dat moment geen foto maken. Het gebeurt niet constant maar op de meest onverwachte momenten. Via het reparatie-centrum heb ik al 4 nieuwe exemplaren ontvangen maar het probleem blijft. Ik ben zeer te spreken over de producten van Sony maar deze lens is een misser. Jammer dat dat niet wordt erkend door Sony.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Slecht

Vormgeving

Slecht

Gebruiksgemak

Slecht

2

0

17 klantbeoordelingen

0

Mooie reis lens

SEL18200LE 17/12/2022 door EllyP (Nederland)

Na lang dubben nu eindelijk gekocht. Niet goedkoop (600 euro), maar nu hoef ik maar één lens op reis mee te nemen. Niet erg zwaar. Scherpe foto’s. Draait war stroef. Ik ben blij met mijn aankoop.

Beeldkwaliteit

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Telelens E18-200 F3.5-6.3 OSSLE

SEL18200LE 31/07/2021 door EdeB (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Helaas binnen 1 week spontaan defect, nu naar de winkel geweest: nieuwe lens wordt besteld, vakantie helaas al voorbij ;-(

Beeldkwaliteit

Slecht

Kenmerken

Slecht

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

handzaam en scherpe foto's

SEL18200LE 01/08/2020  (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

ik die meeneem op vakantie, die handzaam is en toch alle funktionaliteit in zich heeft, maar net geen Fullframe heeft

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Zwaargewicht

SEL18200LE 25/07/2020 door Gerhard Kuper (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Ik heb deze lens gekocht als allround lens. Over de functies van de lens ben ik tevreden. De afmeting en gewicht van de lens vallen mij nogal tegen. Ook ben ik teleurgesteld over het feit dat de lens in China is gemaakt in plaats van Japan. Als dat vooraf duidelijk was aangegeven had ik de lens zeker niet gekocht.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Een prima allround zoomlens

SEL18200LE 24/06/2020 door Gerjoke48 (Nederland)

Eergisteren deze lens gekocht. Hoef niet meer te wisselen. Enkele foto"s gemaakt. Erg mooie kleuren. Een goede aanwinst !!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Excellent Lens for Travel

SEL18200LE 28/01/2020 door Stein037 (België) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

I bought this lens before Christmas because I wanted a handy lens for travel. I like that this relatively compact zoom lens goes from wide-angle to tele allowing for easy selection and isolation of the object(s) to photograph. I am very satisfied with it as I do not need to bring along several lenses when travelling.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Lichte en veelzijdige lens

SEL18200LE 31/12/2019 door Rob1962 (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Het is een prima all-round lens van groothoek tot tele, makkelijk te bedienen en maakt mooie scherpe foto's.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Veelzijdige lens

SEL18200LE 03/08/2019 door Catharina55 (Nederland)

Sinds een maand in het bezit van deze lens in combinatie met een systeemcamera. Had ik eerder moeten doen, een fijne en vooral lichte combinatie.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Perfecte vakantielens

SEL18200LE 23/07/2019 door DrkK (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Lens in combinatie met de a6400 gebruikt. Ondanks het grote zoomgebied is de lens lichtsterk, scherp en heeft weinig vertekening.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

prima prijs kwaliteitsverhouding

SEL18200LE 14/07/2019 door PKeuk (Nederland)

ik heb deze lens gekocht samen met een A6000. Een prima combinatie van syteemcamera met all-round lens.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

1

0

Niet zo zwaar en handig

SEL18200LE 05/12/2018 door maeve01 (Nederland)

Ik heb de lenz pas gekocht en hebt hem nog niet veel gebruikt. Wel kan ik zeggen dat alles redelijk gemakkelijk is.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

1

0

Geweldige opnamen, maar met een groot gebrek!

SEL18200LE 15/09/2018 door WillemH (Nederland)

Ik heb deze lens sinds april 2017 gebruikt op een Sony A6300 en een Sony A6500. Met beide combinaties maakte ik geweldig mooie foto's maar van tijd tot tijd kreeg ik een storing aan de lens. Bij het half-indrukken van de ontspanknop gaat het beeld heel snel vibreren en je hoort een zoemend geluid. Je kunt op dat moment geen foto maken. Het gebeurt niet constant maar op de meest onverwachte momenten. Via het reparatie-centrum heb ik al 4 nieuwe exemplaren ontvangen maar het probleem blijft. Ik ben zeer te spreken over de producten van Sony maar deze lens is een misser. Jammer dat dat niet wordt erkend door Sony.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Slecht

Vormgeving

Slecht

Gebruiksgemak

Slecht

2

0

Reactie van Customer Service
17/09/2018

Geachte Willem,

Vervelend om te horen dat de lens van uw camera niet naar behoren lijkt te werken. Graag willen we u verzoeken om contact op te nemen met onze klantenservice zodat we u verder kunnen helpen.

Klantenservice: https://campaign.odw.sony-europe.com/support/index.html

Met vriendelijke groet,
Willem

0

Mooie resultaten

SEL18200LE 14/07/2017 door lvandel (België) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Degelijk ontworpen lens. Wat stroeve zoom maar wel heel precies. Scherpstelling werkt heel accuraat. Mooi resultaat in scherptediepte.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

2

0

Geweldige lens

SEL18200LE 29/05/2017 door Petronella (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Heel blij met deze lens, ik hoef niet meer te wisselen van lens.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Niet overtuigend genoeg.

SEL18200LE 08/11/2014 door alwaysonmymind (België) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Kwaliteit van de foto's is aanvaardbaar, maar de scherpstelling is soms problematisch, en er zijn zeer dikwijls zones die onscherp zijn, vooral in de periferie van het beeld.

Beeldkwaliteit

Redelijk

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Gemiddeld

2

0

0

zeer compact en groot zoombereik

SEL18200LE 09/08/2014 door dree (België) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Uitstekend compromis tussen grootte en zoombereik. Iets minder scherp dan standaard lens, waarschijnlijk door het groot aantal optieken, nodig voor dit zoombereik.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Solide en handige lens.

SEL18200LE 29/07/2014 door Stier (Nederland) Geverifieerde verkoper Geverifieerd

Lenzen met een groot zoombereik zijn doorgaans niet de beste lenzen en sowieso niet lichtsterk. Dankzij de uitstekende sensor van mijn Nex 5N vormt dat geen probleem. In vergelijking met de bijgeleverde kitlenzen 18-55 en 55-210 doet hij het zeker niet minder. Ik ben nu niet meer verplicht lezen te wisselen bij mijn fotografie en dat is echt top. De vervorming blijkt erg mee te vallen dus voor mijzelf is het een uitstekende lens.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

3

0