FE 24mm F1.4 GM

Volledige specificaties en kenmerken

SEL24F14GM

1.600,00 €

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
E-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
24
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
36
Lensgroepen / -elementen
10-13
Beeldhoek (35 mm)
84゚
Beeldhoek (APS-C)
61゚
Maximaal diafragma (F)
1.4
Minimaal diafragma (f)
16
Diafragmaschijven
11
Rond diafragma
Ja
Minimale scherpstelafstand:
0,24 m (0,79 ft)
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,17
Filterdiameter (mm)
67
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
- (geïntegreerd in de behuizing)
Soort kap
Bladvormig, met bajonetbevestiging

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (D x L)
75,4 x 92,4 mm (3 x 3-3/4 inch)
Gewicht
445 g (15,7 oz.)

Inhoud van de verpakking

  • Kap (model): ALC-SH154
  • Lensdop voor voorop: ALC-F67S
  • Lensdop voor achterop: ALC-R1EM
  • Draagtas
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van FE 24mm F1.4 GM

Ongelooflijke F1.4 resolutie in een mobiele prime-lens

De toepassing van geavanceerde technologie maakt verfijnde G Master-prestaties met een consistente hoge resolutie en zachte, natuurlijke bokeh tot aan de breedste F1.4-diafragmainstelling mogelijk. De lens is compact en de lichtste lens in zijn klasse en zorgt voor optimale draagbaarheid van deze camera met E-bevestiging. Ook biedt de camera snelle, precieze AF-aandrijving en eersteklas bediening en betrouwbaarheid. Daarmee is deze camera een uitstekende keuze voor professionals.

Afbeelding van FE 24mm F1.4 GM

Uitstekende resolutie van hoek tot hoek

In het optische design dat voldoet aan de strenge G Master-eisen zijn twee XA-elementen (extreem asferisch) verwerkt die bijdragen aan de consistent hoge resolutie op het hele scherm. Ook zijn er drie ED-glaselementen (extra lage verstrooiing) toegevoegd om chromatische aberratie te onderdrukken. Het innovatieve design minimaliseert sagittale schittering, zodat puntlichtbronnen nauwkeurig worden weergegeven.

Meer informatie

Afbeelding van FE 24mm F1.4 GM

ED-glaselementen voorkomen kleuraberratie

Drie ED-glaselementen (extra lage verstrooiing) zijn zorgvuldig geïntegreerd in het optische pad van de lens om axiale en laterale chromatische aberratie te minimaliseren, waardoor optimale scherpte over het hele beeldgebied behouden blijft.

Meer informatie

Afbeelding van FE 24mm F1.4 GM

Geavanceerd optisch ontwerp geeft puntbronnen nauwgezet weer

Het ultramoderne optische ontwerp met twee nauwkeurige XA-elementen onderdrukt sagittale schittering. Dit is een veelvoorkomende aberratie in lenzen met een groot diafragma. Sagittale schittering is een fenomeen dat resulteert in een onnatuurlijke spreiding van puntlichtbronnen (vergelijkbaar met een vogel die zijn vleugels uitspreidt) die meer opvalt aan de rand van het beeld. Een natuurlijke weergave van puntbronnen is vooral belangrijk bij scènes met sterren of nachtelijke stadsverlichting.

Meer informatie

Afbeelding van FE 24mm F1.4 GM

Antireflecterende nanocoating zorgt voor minder schittering

Onze originele antireflecterende nanocoating-technologie onderdrukt interne reflecties die schittering en spiegeling kunnen veroorzaken. Dit zorgt voor een optimaal contrast en optimale helderheid onder uiteenlopende omstandigheden. (1. Antireflecterende nanocoating / 2. Glas / 3. Doorgelaten licht)

Meer informatie

Afbeelding van FE 24mm F1.4 GM

Compact en licht ontwerp

Het nieuwe optische ontwerp dat de lensdiameter verkleint door het gebruik van twee XA-elementen, waaronder één voor de voorste lens, is gecombineerd met een nieuw DDSSM-aandrijvingssysteem (Direct Drive SSM), met een gewicht van slechts 445 gram (15,7 oz.) als resultaat. Dit maakt deze lens ideaal voor compacte behuizingen met E-bevestiging.

Afbeelding van FE 24mm F1.4 GM

11 bladen voor nog mooiere bokeh

Het diafragmamechanisme van de lens heeft 11 bladen, zoals de meeste α-lenzen, en een cirkelvormig ontwerp waardoor het diafragma vrijwel perfect rond blijft, zelfs als het met 1 of 2 stops wordt gesloten. Die prachtige, ronde bokeh is dus eenvoudig te verkrijgen. Dit draagt bij aan zachte, vloeiende achtergrond-bokeh die het onderwerp er duidelijk uit laat springen.

Meer informatie

Afbeelding van FE 24mm F1.4 GM

Krachtige DDSSM die opnieuw is ontworpen en is geoptimaliseerd voor de lens

Het aandrijvingssysteem met vernieuwde krachtige DDSSM (Direct Drive SSM) is minder groot en zwaar, maar levert ongeveer drie keer zoveel stuwkracht als het vorige systeem. Het krachtigere nieuwe DDSSM-systeem zorgt voor snellere, preciezere en stillere autofocus en levert uitstekende prestaties bij het maken van foto's en films.

Meer informatie

Afbeelding van FE 24mm F1.4 GM

Eenvoudig de klikjes uitzetten voor films

Een diafragmaring zorgt voor de onmiddellijke respons die professionele fotografen en filmmakers nodig hebben. Met de ON/OFF-klikschakelaar kunt u de klikstops van de diafragmaring naar wens in- of uitschakelen. Als u de klikstops gebruikt, krijgt u voelbare feedback en kunt u dus ook 'voelen' hoever de ring is gedraaid, wat deze optie heel geschikt maakt voor fotograferen. Wanneer u de klikstops niet gebruikt, beweegt de diafragmaring soepel en stil voor vloeiende en geruisloze bediening bij het filmen.

Meer informatie

Afbeelding van FE 24mm F1.4 GM

Vloeiende, veelzijdige bediening

De scherpstelvergrendeling kan worden aangepast via een menu op de behuizing. De gebruiker heeft direct toegang tot een tweede functie van de scherpstelvergrendeling, zoals 'rasterlijnen' om de compositie te controleren bij landschapsfotografie of 'witbalans' om de witbalans aan de huidige lichtomstandigheden aan te passen of een bepaalde sfeer te creëren.

Meer informatie

Hoge betrouwbaarheid in moeilijke omstandigheden

De scherpstelring is voorzien van rubberen materiaal dat zelfs bij lage temperaturen eenvoudig te bedienen is, de vergrendeling voor de zonnekap voorkomt dat de kap losraakt en het stof- en vochtbestendige ontwerp maakt de camera geschikt voor gebruik buiten.

Meer informatie

Afbeelding van FE 24mm F1.4 GM

Veelzijdige scherpstelbediening met uw vingertoppen

Met een scherpstelmodusschakelaar kunt u snel handmatige of automatische scherpstelling selecteren, afhankelijk van de opnameomstandigheden.

Afbeelding van FE 24mm F1.4 GM

Fluorcoating op het voorste lenselement

Een fluorcoating op het voorste element beschermt tegen vingerafdrukken, stof, water, olie en modder. Het lensoppervlak kan makkelijk worden schoongemaakt als er toch vuil op terechtkomt.

Meer informatie

Afbeelding van FE 24mm F1.4 GM

Uitstekende reactietijd en verfijnde lineaire scherpstelling

Met scherpstelring kunt u nauwkeurig handmatig scherpstellen dankzij Linear Response MF. De scherpstelling verandert lineair in reactie op de rotatie van de scherpstelring, waardoor de gebruiker snel en nauwkeurig handmatig kan scherpstellen.

Meer informatie