DISTAGON® T* FE 35 mm F1.4 ZA

Volledige specificaties en kenmerken

SEL35F14Z

1.200,00 €

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
E-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
35 mm
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
52,5 mm
Lensgroepen / -elementen
8/12
Beeldhoek (35 mm)
63°
Beeldhoek (APS-C)
44°
Maximaal diafragma (F)
1.4
Minimaal diafragma (f)
16
Diafragmaschijven
9
Rond diafragma
Ja
Minimale scherpstelafstand:
0,3 m
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,18x
Filterdiameter (mm)
72 mm

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (D x L)
78,5 x 112,0 mm
Gewicht
630 g

Voetnoten

*
'35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)' en 'beeldhoek (APS-C)' bij digitale camera met verwisselbare lens en APS-C-beeldsensoren.

Inhoud van de verpakking

  • Zonnekap (ALC-SH137: bladvormig, met bajonetbevestiging)
  • Voorkap voor lens
  • Achterkap voor lens
  • Draagtas
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van Distagon® T * FE 35 mm F 1.4 ZA

Scherp en helder van hoek tot hoek

Drie asferische elementen, waaronder een AA-precisie-element (geavanceerd asferisch) van Sony, vormen samen een ultramodern optisch pad dat op effectieve wijze aberratie compenseert en uitstekende scherpte van hoek tot hoek mogelijk maakt. Deze scherpte blijft zelfs bij een maximaal diafragma behouden, zodat de optische prestaties consistent zijn bij alle belichtingsinstellingen.

Meer informatie

Afbeelding van Distagon® T * FE 35 mm F 1.4 ZA

Voor opnamen bij weinig licht en vloeiende bokeh

Met het maximale F1.4-diafragma van deze lens is het eenvoudiger om heldere beelden vast te leggen bij weinig licht, zelfs wanneer u opnamen uit de hand maakt. Een rond 9-bladig diafragma maakt het gemakkelijker om desgewenst verbluffend mooie achtergrond-bokeh te maken. Dankzij vloeiende bokeh kunt u onderwerpen in het oog laten springen in beelden met diep dimensionaal effect.

Meer informatie

Afbeelding van Distagon® T * FE 35 mm F 1.4 ZA

Uitstekende kleur en adembenemend contrast

ZEISS®-lenzen staan bekend om hun uitstekende kleurreproductie en contrast. De ZEISS® T*-coating speelt daarbij een belangrijke rol, aangezien deze op effectieve wijze de reflecties onderdrukt die de algehele beeldkwaliteit doen afnemen. De schittering en spiegeling nemen af en er ontstaan mooiere kleuren en een beter contrast voor afbeeldingen met een diep, driedimensionaal gevoel.

Meer informatie

Afbeelding van Distagon® T * FE 35 mm F 1.4 ZA

DDSSM levert stille scherpstellingssnelheid en precisie

Er wordt een nieuw DDSSM-systeem (Direct Drive SSM) gebruikt voor nauwkeurige positionering van de zware scherpstellingsgroep die is vereist voor het full-frame formaat. Dit maakt nauwkeurig scherpstellen mogelijk, zelfs binnen de kleinste scherptediepte van de lens. Het DDSSM-drivesysteem is bovendien bijzonder stil en is dus ideaal voor het opnemen van films waarbij tijdens het opnemen van scènes voortdurend opnieuw wordt scherpgesteld.

Meer informatie

Afbeelding van Distagon® T * FE 35 mm F 1.4 ZA

Geoptimaliseerd voor zowel films als foto's

Deze lens is ontworpen voor films, maar ook voor fotografie. Een diafragmaring met instelbare klikgeluiden kan worden ingeschakeld voor voelbare feedback bij het maken van foto's of kan worden uitgeschakeld voor een soepele, stille werking bij het opnemen van films. De lens beschikt ook over minimale invloed van scherpstellingswijzigingen, een essentiële kwaliteit voor het opnemen van films.

Meer informatie

Afbeelding van Distagon® T * FE 35 mm F 1.4 ZA

Hoge betrouwbaarheid in moeilijke omstandigheden

De lens heeft een water- en stofbestendig ontwerp dat zorgt voor betrouwbare werking voor professioneel gebruik in extreme omstandigheden.

Meer informatie