FE 50 mm F2.5 G

Volledige specificaties en kenmerken

SEL50F25G

700,00 €

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
E-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
50
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
75
Lensgroepen / -elementen
9-9
Beeldhoek (35 mm)
47
Beeldhoek (APS-C)
32
Maximaal diafragma (F)
2.5
Minimaal diafragma (f)
22
Diafragmaschijven
7
Rond diafragma
Ja
Minimale scherpstelafstand:
0,35 m/1,15 ft (AF), 0,31 m/1,02 ft (MF)
Maximale vergrotingsverhouding (x)
x 0,18 (AF), x 0,21 (MF)
Filterdiameter (mm)
49
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
- (geïntegreerd in de behuizing)
Teleconverter-compatibiliteit (x1.4)
-
Teleconverter-compatibiliteit (x2.0)
-
Soort kap
Kaptype

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (D x L)
68 x 45 mm (2 3/4 x 1 13/8 inch)
Gewicht
174 g

Inhoud van de verpakking

  • Kap (model): ALC-SH166
  • Lensdop voor voorop: ALC-F49S
  • Lensdop voor achterop: ALC-R1EM
Placeholder

Kenmerken

Portretfoto van een vrouw

Compacte, vakkundig vervaardigde standaard prime-lens

Deze standaard prime-lens combineert de hoge beeldkwaliteit en prachtige bokeh van de G Lens in een compacte vormgeving van hoge constructiekwaliteit met een intuïtieve bediening. De lens is hierdoor perfect om ongedwongen portretten te maken. De snelle, precieze en stille AF is perfect voor zowel foto's als films, waarmee u de beslissende momenten altijd vastlegt.

Productafbeelding die drie bijna identieke lenzen laat zien

Een bijpassende set draagbare prime-lenzen

Dit is een van onze G Lens prime-lenzen (apart verkrijgbaar), die u andere brandpuntsafstanden biedt maar met dezelfde look, filterdiameter van 49 mm, compacte vormgeving en dezelfde indeling. Ze zijn zo compact dat u ze alle drie kunt meenemen, zodat u altijd klaar bent voor prachtige opnamen bij uiteenlopende scènes en onderwerpen. De gimbal is binnen een handomdraai opnieuw uitgebalanceerd, want ze wegen ongeveer even veel.

Productafbeelding die de metalen buitenafwerking van de lens laat zien

Intuïtief, metalen ontwerp en heldere optiek.

De geweldige constructiekwaliteit wordt benadrukt door de aluminium afwerking van de lensbehuizing en de kap, samen met de gegraveerde markeringen van de brandpuntsafstand en het diafragma. Het ultracompacte, lichte ontwerp, de hoge beeldkwaliteit van de G Lens, de diafragmaring en de handmatige scherpstelling met lineaire respons bieden u een intuïtieve bediening voor zorgeloos opnameplezier.

Afbeelding van persoon die lens uit de zak neemt

Licht genoeg om altijd mee te nemen en overal te fotograferen

Het mechanisch ontwerp benut de geavanceerde optiek optimaal met een effectieve indeling van de twee asferische lenselementen. De korte flens-back-afstand is uniek voor spiegelloze camera's, waardoor de camera zeer compact is en slechts 174 g weegt. De lens is ideaal voor ongedwongen buitenfotografie of filmopnamen met een gimbal. Mobiliteit is gegarandeerd door het compacte ontwerp dat geschikt is voor full-frame en APS-C-behuizingen.

Verfspetters op de vloer

Hoge beeldkwaliteit van hoek tot hoek met hypergeavanceerde optiek

De hoge beeldkwaliteit is mogelijk gemaakt door geavanceerde optiek met twee asferische elementen en een ED-glaselement, zodat u foto's maakt met hoge resolutie en waarbij kleurranden in de hele foto worden onderdrukt. De asferische elementen compenseren verscheidende aberraties voor hoge resolutie in iedere hoek van de foto, zelfs bij de grootste diafragma met een geringe scherptediepte. Met het ED-glaselement worden chromatische aberraties onderdrukt en worden kleurranden die het vaakst aan de randen van de foto voorkomen eveneens sterk verminderd.

Meer informatie over de asferische lens

Portretfoto van een vrouw

Prachtige, natuurlijke bokeh

De lens is uitgerust met een 7-bladig rond diafragma, met nauwkeurige controle van de sferische aberratie die de bokeh beïnvloedt voor de prachtige, natuurlijke bokeh van de G Lens.

Meer informatie over ronde diafragma

Afbeelding van een man op een fiets

Dubbele lineaire motoren voor snelle, precieze en stille autofocus

De twee lineaire motoren bieden een snelle en nauwkeurige autofocus met geweldige tracking voor optimale prestaties van de camerabehuizing, zodat u alle beslissende momenten vastlegt bij spontane foto's op straat, veranderende gelaatsuitdrukkingen bij portretten en meer. De snelle, precieze en stille autofocus met geweldige trackingprestaties is ideaal voor zowel filmopnamen als foto's.

Meer informatie over de lineaire motor

Afbeelding van eten

Uitstekende close-upopnamen

Door de minimale scherpstelafstand van 35 cm (1,15 ft) (AF) / 31 cm (1,02 ft) (MF) en een maximale vergroting van 0,18x (AF) / 0,21x (MF) bewijst de lens u in allerlei situaties goede diensten, bijvoorbeeld bij het fotograferen voorwerpen op tafel, close-ups van bloemen of van kleine objecten in de stad met een vervaagde achtergrond, waardoor uw onderwerp opvalt.

Productafbeelding die laat zien hoe de lensdop op de zonnekap is geplaatst

De kap en filter passen ook op de zonnekap

De diameter van de zonnekap met schroefdraad is even groot als de filterdiameter van de lens (namelijk 49 mm), waardoor u dezelfde kap en filter kunt bevestigen op zowel de zonnekap als de lenscilinder voor meer gemak.

Gecombineerde productafbeelding die de stof- en vochtbestendige constructie en de metalen buitenafwerking van de lens laat zien

Metalen afwerking en stof- en vochtbestendig

De aluminium afwerking aan de buitenkant van de lensbehuizing en de kap draagt bij aan de betrouwbaarheid door een sterker en duurzamer ontwerp. Het ontwerp is ook stof- en vochtbestendig voor betrouwbaarheid, ook onder zware omstandigheden.

Meer informatie over het stof- en vochtbestendige ontwerp

Productafbeelding die de positie van de knop voor scherpstelvergrendeling op de lens laat zien

Aanpasbare scherpstelvergrendeling

De scherpstelvergrendeling is vanuit het cameramenu aan te passen en de gebruiker kan er zelf een functie naar keuze aan toewijzen. Als u bijvoorbeeld de eye-autofocusfunctie toewijst, waarmee de ogen van een mens automatisch wordt gevolgd, kunt u de camera stabiel houden met uw rechterhand terwijl u met de linkerduim de eye-autofocus bedient voor meer stabiliteit.

Meer informatie over de scherpstelvergrendeling

Productafbeelding die aan de hand van een pijlsymbool laat zien hoe de scherpstelring draait

Natuurlijke, lineaire respons op handmatige scherpstelling

Door handmatige scherpstelling met lineaire respons reageert de scherpstelring onmiddellijk op subtiele aanpassingen bij het handmatig scherpstellen. Draaien aan de ring betekent een rechtstreekse, een-op-een wijziging in de scherpstelling zoals bij een mechanische bediening. De fotograaf krijgt meteen wat hij of zij voor ogen had en kan delicate aanpassingen aan de scherpstelling aanbrengen.

Ontdek meer over Linear Response MF

Productafbeelding die de positie van de ON/OFF-klikschakelaar op de lens laat zien

Instelbare klikstops op diafragmaring

Met de diafragmaring hebben professionals de onmiddellijke bediening die zij voor foto's en films zoeken. U kunt klikstops instellen op AAN voor voelbare feedback bij het fotograferen of op UIT om de klikken tijdens het filmen te onderdrukken voor soepele en natuurlijke diafragma-aanpassing in combinatie met de stille lineaire motoren. Dit is ideaal voor situaties waarin stilte is vereist, zoals bij het filmen van een toneelvoorstelling.

Meer informatie over de iris- en diafragmaklikschakelaar

Productafbeelding die de positie van schakelaar voor de scherpstelmodus op de lens laat zien

Eenvoudige handmatige/automatische scherpstelling

Maak comfortabel opnamen met de "schakelaar voor de scherpstelmodus" waarmee u onmiddellijk kunt schakelen tussen automatische en handmatige scherpstelling, afhankelijk van de opnamesituatie.

Werkt met verschillende filters

De diameter van de zonnekap met schroefdraad is even groot als de filterdiameter van de lens (namelijk 49 mm), waardoor u dezelfde kap en filter kunt bevestigen op zowel de zonnekap als de lenscilinder.  Dankzij de interne scherpstelling roteert het voorste lenselement niet, waardoor u ronde polarisatiefilters voor landschappen, ND-filters en andere filters kunt bevestigen voor meer creatieve vrijheid.

Productafbeelding met bevestigde camerabehuizing

75 mm-equivalent op APS-C-behuizingen

Deze lens past ook perfect op APS-C-behuizingen, voor een groothoekbrandpuntsafstand van 75 mm (equivalent aan een full-frame van 35 mm), waarmee de lens geschikt is voor een groot aantal scènes, zoals portretten in een stadsomgeving.

Productafbeelding die laat zien hoe foto's worden genomen met een lens die is bevestigd op een gimbal

Interne scherpstelling om comfortabel filmopnamen te maken

Het ontwerp met interne scherpstelling houdt de algehele lengte van de lens constant tijdens het scherpstellen, zodat u eenvoudig filmopnamen maakt met een gimbal of handgreep.

Meer informatie over interne scherpstelling