FE 70-200 mm F2.8 GM OSS

Volledige specificaties en kenmerken

SEL70200GM

3.000,00 €

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
E-bevestiging van Sony
Indeling
Full-Frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
70-200 mm
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
105-300 mm
Lensgroepen / -elementen
18/23
Beeldhoek (35 mm)
34°-12° 30'
Beeldhoek (APS-C)
23°-8°
Maximaal diafragma (F)
2.8
Minimaal diafragma (f)
22
Diafragmaschijven
11
Rond diafragma
Ja
Minimale scherpstelafstand:
0,96 m
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,25x
Filterdiameter (mm)
77 mm
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
Ja
Teleconverter-compatibiliteit (x1.4)
Ja
Teleconverter-compatibiliteit (x2.0)
Ja

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (B x H x D)
88,0 x 200 mm
Gewicht
1480 g (zonder statiefbevestiging)

Inhoud van de verpakking

  • Kap (ALC-SH145), lensdop voor voorop (ALC-F77S), lensdop voor achter (ALC-R1EM), hoes, statiefbevestiging
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van FE 70-200 mm F2.8 GM OSS

Een F2.8 telezoomlens als geen ander

De meest geavanceerde beschikbare technologie is gebruikt in de G Master-serie, waardoor de geprezen prestaties van de G Lens van Sony nog verder worden aangescherpt. Dit model combineert verfijnde G Lens-bokeh met uitzonderlijk hoge resolutie in een uitstekende constante F2.8 telezoomlens die ongeëvenaarde rendering, snelle autofocus en uitzonderlijke beeldstabilisatie-prestaties biedt.

Afbeelding van FE 70-200 mm F2.8 GM OSS

Buitengewone details en bokeh met één lens

Deze lens is speciaal ontwikkeld om ruimtelijke frequenties op te lossen met uitstekend contrast. De lens bevat drie asferische elementen, waaronder een dubbelzijdig element en een pas ontwikkeld XA-element (extreem asferisch) met een oppervlakteprecisie van 0,01 micron. Hiermee kunt u aberratie effectief onder controle houden voor verbluffende resolutie en prachtige bokeh.

Meer informatie

Afbeelding van FE 70-200 mm F2.8 GM OSS

Natuurlijke afbeeldingen zonder onecht lijkende kleuren

Chromatische aberratie kan een probleem vormen in telezoomlenzen, maar wordt grondig onderdrukt door vier ED-glaselementen (Extra-low Dispersion) en twee Super ED-glaselementen. U hebt geen last meer van kleuruitloop zodat u het onderwerp met maximale scherpte kunt vastleggen.

Meer informatie

Afbeelding van FE 70-200 mm F2.8 GM OSS

Meer verfijningen voor onvoorstelbare autofocus bij films

De dubbele lineaire motor van het scherpstelsysteem biedt 'wankelende' aandrijving voor het AF-contrastdetectiesysteem wanneer er wordt gefilmd. Een optisch design dat verandering van de beeldhoek minimaliseert, plus stille mechanische werkingen, zorgen voor scherpstelprestaties die ideaal zijn voor zowel foto's als video's.

Afbeelding van FE 70-200 mm F2.8 GM OSS

De beste close-upprestaties uit zijn klasse

De beste close-upprestaties uit zijn klasse, met een minimale scherpstelafstand van 0,96 mm en een maximale vergroting van 0,25x die ideaal zijn voor portretten, macro-telefoto en meer. Hieraan bijdragende verfijningen zijn onder andere ED-glaselementen en een mechanisme voor zwevende scherpstelling om problematische aberratie bij close-upopnamen tegen te gaan.

Afbeelding van FE 70-200 mm F2.8 GM OSS

Snelle autofocus, geoptimaliseerd voor foto en video

Twee scherpstelgroepen worden snel en precies gepositioneerd door afzonderlijke actuatoren: een sterke RDSSM-actuator (Ring Drive Super Sonic wave Motor) voor de voorste groep en een dubbele lineaire motor voor de achterste groep. Verbeterde positioneringsprecisie werkt door middel van feedback in realtime van verschillende positiesensoren, die ervoor zorgen dat het autofocussysteem van de behuizing optimaal kan werken.

Meer informatie

Afbeelding van FE 70-200 mm F2.8 GM OSS

Uitstekende helderheid en contrast

Dankzij geavanceerde antireflecterende nanocoating-technologie heeft de lens een coating met een nauwkeurig bepaalde, regelmatige nanostructuur die doeltreffend reflecties onderdrukt die voor schittering en spiegeling kunnen zorgen. Dit verbetert de helderheid, het contrast en de algehele afbeeldingskwaliteit aanzienlijk. (1. Antireflecterende nanocoating / 2. Glas / 3. Uitgezonden licht)

Meer informatie

Afbeelding van FE 70-200 mm F2.8 GM OSS

Bediening en betrouwbaarheid geoptimaliseerd voor opnamen in de buitenlucht

Een stevige constructie en constante lenslengte tijdens het scherpstellen en zoomen zorgen voor fantastische bediening in veel verschillende opnamesituaties. Met de scherpstelvergrendelingen kan het focuspunt zelfs tijdens constant gebruik van de autofocus worden vastgehouden. Bovendien kan de knop voor scherpstelbegrenzing worden gebruikt om een scherpstelafstandbereik vooraf in te stellen voor maximale autofocussnelheid.

Meer informatie

Afbeelding van FE 70-200 mm F2.8 GM OSS

11 bladen voor beeldschone bokeh

De ronde diafragma's van Sony hebben normaal gesproken 9 bladen, maar deze lens bevat een rond diafragma met 11 bladen, waardoor de bokehkwaliteit verbluffend wordt, met prachtige vloeiende effecten en natuurlijke highlights.

Meer informatie

Afbeelding van FE 70-200 mm F2.8 GM OSS

Gestabiliseerd voor scherpe en stabiele foto's

Hoogwaardige beeldstabilisatie is rechtstreeks in de lens ingebouwd voor scherpe en stabiele foto's bij een ruime verscheidenheid aan onderwerpen. De zware stabilisatielens wordt aangedreven door een lineaire motor voor snelle, nauwkeurige stabilisatie. Beeldstabilisatie over 5 assen is beschikbaar wanneer de lens wordt gebruikt met behuizingen uit de α-serie die beschikken over ingebouwde beeldstabilisatie.

Meer informatie

Afbeelding van FE 70-200 mm F2.8 GM OSS

Zelfs stabiel tijdens het pannen

Om zo goed mogelijk gebruik te maken van de voordelen van het ingebouwde beeldstabilisatiesysteem tijdens zo veel mogelijk opnamesituaties, beschikt de SEL70200GM over verwisselbare 'mode 2'-stabilisatie die ervoor zorgt dat beeldstabilisatie kan worden toegepast op gepande opnamen, voor meer helderheid en impact.

Meer informatie

Afbeelding van FE 70-200 mm F2.8 GM OSS

Verwijderbare draaiende statiefbevestiging

Met deze veelzijdige statiefbevestiging voor lenzen kunt u de camera snel losmaken van het statief, wat ideaal is in situaties waarbij u snel moeten kunnen overschakelen naar opnamen uit de hand. Het statief beschikt ook over een draaiend mechanisme, waardoor er snel geschakeld kan worden tussen liggende en staande modus. Een vergrendelingsmechanisme voorkomt onopzettelijke afkoppeling. 

Afbeelding van FE 70-200 mm F2.8 GM OSS

Hoge betrouwbaarheid in moeilijke omstandigheden

Een afgesloten water- en stofbestendig ontwerp en een voorzijde met fluorescerende coating geven extra bescherming om te zorgen voor betrouwbare prestaties in uitdagende omgevingen.

Meer informatie