FE 85 mm F1.4 GM

Volledige specificaties en kenmerken

SEL85F14GM

2.100,00 €

(inclusief btw)

Lensspecificaties

Bevestiging
E-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
85 mm
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
127,5 mm
Lensgroepen / -elementen
8 / 11
Beeldhoek (35 mm)
29°
Beeldhoek (APS-C)
19°
Maximaal diafragma (F)
1.4
Minimaal diafragma (f)
16
Diafragmaschijven
11
Rond diafragma
Ja
Minimale scherpstelafstand:
Automatische scherpstelling 0,85 m, handmatige scherpstelling 0,8 m
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,12x
Filterdiameter (mm)
77 mm

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (B x H x D)
89,5 x 107,5 mm
Gewicht
820 g

Inhoud van de verpakking

  • Kap (ALC-SH142)
  • Voorkap voor lens (ALC-F77S)
  • Achterkap voor lens (ALC-R1EM)
  • Draagtas
Placeholder

Kenmerken

Afbeelding van FE 85 mm F1.4 GM

Een nieuwe dimensie voor portretten

De meest geavanceerde beschikbare technologie is gebruikt in de G Master-serie, waardoor de geprezen prestaties van de G Lens van Sony nog verder worden aangescherpt. Dit model combineert verfijnde G Lens-bokeh met uitzonderlijk hoge resolutie in een uitstekende portretlens die de potentiële prestaties van huidige en toekomstige camera's met hoge resolutie optimaal kan benutten.

Afbeelding van FE 85 mm F1.4 GM

Buitengewone resolutie en bokeh

Dankzij uitzonderlijke resolutie, zelfs met de maximale diafragma-instelling van F1.4, wordt het onderwerp met indrukwekkende dimensie weergegeven. Vervolgens laat geleidelijke, prachtige bokeh de achtergrond vervagen tot een artistiek decor met natuurlijke kleuren en highlights. Mede dankzij nieuwe XA-elementtechnologieën creëert deze zeldzame combinatie nieuwe mogelijkheden voor visuele expressie.

Meer informatie

Afbeelding van FE 85 mm F1.4 GM

Natuurlijke afbeeldingen zonder onecht lijkende kleuren

Chromatische aberratie kan de zowel de resolutie als de kwaliteit van de bokeh doen afnemen. Drie ED-glaselementen (extra lage verstrooiing) leveren een aanzienlijke bijdragen aan de uitstekende optische prestaties van deze lens. Ze houden axiale chromatische aberratie in toom terwijl ze zowel de helderheid als de natuurlijke look en kleur van de adembenemende bokeh optimaliseren.

Meer informatie

Afbeelding van FE 85 mm F1.4 GM

Zeer nauwkeurige automatische scherpstelling met 2 sensoren

Naast de gebruikelijke rotatiesensor is er nu ook een tweede sensor die de posities van scherpstelgroepen detecteert. Dit systeem met twee sensoren bereikt de zeer hoge scherpstelprecisie die nodig is om het beste uit geavanceerde camera's met hoge resolutie te halen. RDSSM-aandrijving (Ring Drive Super Sonic wave Motor) zorgt voor de vereiste kracht en snelheid.

Meer informatie

Afbeelding van FE 85 mm F1.4 GM

11 bladen voor beeldschone bokeh

Het ronde diafragma van Sony maakt normaal gesproken gebruik van maximaal 9 bladen. Dit is de eerste α-lens met 11 bladen in een rond diafragma, waardoor de bokeh-kwaliteit verbluffend wordt, met prachtige vloeiende effecten en natuurlijke highlights.

Meer informatie

Afbeelding van FE 85 mm F1.4 GM

Uitstekende helderheid en contrast

Dankzij geavanceerde antireflecterende nanocoating-technologie heeft de lens een coating met een nauwkeurig bepaalde, regelmatige nanostructuur die doeltreffend reflecties onderdrukt die voor schittering en spiegeling kunnen zorgen. Dit verbetert de helderheid, het contrast en de algehele afbeeldingskwaliteit aanzienlijk. (1. Antireflecterende nanocoating / 2. Glas / 3. Uitgezonden licht)

Meer informatie

Afbeelding van FE 85 mm F1.4 GM

Veelzijdige scherpstelbediening met uw vingertoppen

De mogelijkheid om snel te kunnen reageren in snel veranderende opnamesituaties kan het verschil betekenen tussen wel of geen succesvolle opname. Een schakelaar voor handmatige/automatische scherpstelling en een scherpstelvergrendeling zijn zodanig gepositioneerd dat u er gemakkelijk bij kunt. Zo kunt u veelzijdig en professioneel aan de slag met uiteenlopende onderwerpen en omgevingen.

Afbeelding van FE 85 mm F1.4 GM

Eenvoudig de klikjes uitzetten voor films

Hoewel fotografen normaal gesproken de voorkeur geven aan de voelbare feedback van de klikjes van de diafragmaring, hebben filmmakers liever dat het diafragma vloeiend en stil werkt, zonder klikjes. De klikjes van de diafragmaring van deze lens kunnen eenvoudig worden in- of uitgeschakeld, zodat de lens geschikt is voor zowel fotografen als filmmakers.

Meer informatie

Afbeelding van FE 85 mm F1.4 GM

Kapvergrendeling en -ontgrendeling

Een kapvergrendelingsmechanisme zorgt ervoor dat u op weg tussen twee locaties de kap niet verliest. Dankzij de kapontgrendeling kunt de kap ook altijd gemakkelijk verwijderen of terugplaatsen.

Afbeelding van FE 85 mm F1.4 GM

Hoge betrouwbaarheid in moeilijke omstandigheden

Naast de gebruikelijke afdichting tegen stof en vocht is er een afdichting toegevoegd bij het raakvlak tussen de lens en de behuizing van de camera, voor nog betere bescherming en betrouwbaarheid in uitdagende omstandigheden. Maak vol vertrouwen opnamen in lichte regen of als het hard waait.

Meer informatie