CAMERA'S MET VERWISSELBARE LENZEN

APS-C-camera met α6500 Premium E-bevestiging

ILCE-6500 / ILCE-6500G / ILCE-6500M / ILCE-6500Z
Afbeelding van APS-C-camera met α6500 Premium E-bevestiging

Prijzen vanaf:

1.700,00 €

(inclusief btw)

Alleen behuizing

ILCE-6500

1.700,00 €

(inclusief btw)

Behuizing + 18-135mm-zoomlens

ILCE-6500M

2.100,00 €

(inclusief btw)

Behuizing + 16-70mm-zoomlens

ILCE-6500Z

2.800,00 €

(inclusief btw)

Behuizing + 18-105mm-zoomlens

ILCE-6500G

2.330,00 €

(inclusief btw)
Afbeeldingen van APS-C-camera met α6500 Premium E-bevestiging
Afbeeldingen van APS-C-camera met α6500 Premium E-bevestiging
Afbeeldingen van APS-C-camera met α6500 Premium E-bevestiging
Afbeeldingen van APS-C-camera met α6500 Premium E-bevestiging
Afbeeldingen van APS-C-camera met α6500 Premium E-bevestiging
Afbeeldingen van APS-C-camera met α6500 Premium E-bevestiging
Afbeeldingen van APS-C-camera met α6500 Premium E-bevestiging
Afbeeldingen van APS-C-camera met α6500 Premium E-bevestiging
Afbeeldingen van APS-C-camera met α6500 Premium E-bevestiging
Afbeeldingen van APS-C-camera met α6500 Premium E-bevestiging
Afbeeldingen van APS-C-camera met α6500 Premium E-bevestiging
Afbeeldingen van APS-C-camera met α6500 Premium E-bevestiging
Afbeeldingen van APS-C-camera met α6500 Premium E-bevestiging
Afbeeldingen van APS-C-camera met α6500 Premium E-bevestiging

Kenmerken

Exmor® CMOS-beeldsensor met 24,2 MP

De α6500 heeft een APS-C-beeldsensor met circa 24,2 effectieve megapixels, een dunnere bedradingslaag en een grote fotodiodeonderlaag voor een efficiëntere lichtverzameling. In combinatie met de BIONZ X™-beeldverwerkingsprocessor haalt de beeldsensor een gevoeligheidsbereik van ISO 100-51.200 met weinig ruis. Dankzij de koperbedradingslaag voor snelle transmissie kunt u met de camera filmen in 4K en Full HD bij 120 fps (100 fps).

425 AF-punten met fasedetectie en High-density Tracking AF-technologie

Dankzij 425 autofocuspunten met brandpuntsvlakfasedetectie ontstaat een zeer brede en dichte dekking van de AF-punten. De α6500 stelt dan ook accuraat, efficiënt en betrouwbaar scherp op onderwerpen in het hele frame. Met de High-density Tracking AF-technologie worden autofocuspunten naadloos geactiveerd zodat onderwerpen die zich binnen het frame verplaatsen, zonder fouten nauwkeurig worden gevolgd. (1) Dekking autofocus met fasedetectie (425 punten) (2) Dekking autofocus met contrastdetectie (169 punten)

Snelle hybride autofocus voor foto's en films

De α6500 heeft 's werelds snelste (0,05 s) autofocussnelheid. Deze snelheid is te danken aan de efficiënte scherpstelling van de snelle hybride autofocus en de zeer doelmatige gegevensverwerking van de BIONZ X™-beeldverwerkingsprocessor. Dit zorgt voor zeer snel en precies automatisch scherpstellen en traceren bij het maken van films of foto's. (1) Focuspunt (2) Autofocus met contrastdetectie (3) Autofocus met fasedetectie

11fps (Hi+) continu fotograferen en 8fps (Hi) continu fotograferen met Live-View

Laat bewegende onderwerpen duidelijk uitkomen met supersnel continu fotograferen tot 11 fps (Hi+). Of kies uit drie snelheden tot 8 fps voor continu fotograferen met Live View met minimale vertraging op de elektronische zoeker of het lcd-scherm. Zo werkt u bijna even direct als met een optische zoeker. 

Grote buffer voor maximaal 307 foto's (ongeveer 36 seconden) bij continu fotograferen

Dankzij de snellere interne verwerking en een groter buffergeheugen kunnen nu tot 307 beelden (ongeveer 36 seconden) supersnel continu worden gefotografeerd. 

Beeldstabilisatie over vijf assen ingebouwd in de behuizing

De α6500 compenseert vijf typen camerabewegingen, waardoor u meer mogelijkheden hebt om stabiele foto's en films te maken. De nieuwe, zeer nauwkeurige gyro-sensor levert een beeldstabilisatie-effect op dat equivalent is aan een vijf stappen snellere sluitertijd. U kunt met de camera inzoomen op onderwerpen in de verte, gedetailleerde close-ups maken en nachtscènes en nog veel meer vastleggen, allemaal met minimale ruis als gevolg van onbedoelde bewegingen van de camera. (1) Yaw (2) Pitch (3) Rol

Intuïtieve aanraakscherpstelling zelfs wanneer u door de zoeker kijkt

Met aanraakscherpstelling kunt u veel intuïtiever een scherpstelpunt kiezen: raak met een vinger het lcd-aanraakscherm aan op het punt van de afbeelding waarop u wilt scherpstellen. Met de touchpadfunctie kunt u het scherpstelpunt simpel verplaatsen door met een vinger over het aanraakscherm te vegen, zelfs wanneer u door de zoeker kijkt.

4K-filmopnamen

4K-filmopnamen in de Super 35 mm-indeling waarbij iedere pixel wordt uitgelezen zonder pixelsamenvoeging, maken circa 2,4 keer zo veel informatie mogelijk dan standaard is vereist voor 4K (QFHD: 3840 x 2160). Dergelijke rijke gegevens zijn in feite equivalent aan 6K-gegevens en bieden een uitzonderlijk hoge resolutie in 4K-beelden.

XGA OLED Tru-Finder™

De α6500 introduceert de XGA OLED Tru-Finder™ met hoog contrast, hoge resolutie en hoge zichtbaarheid. Deze geeft donker en kleuren met veel details weer voor een duidelijke en vloeiende weergave van scènes en tracking van onderwerpen. U kunt voor het gebruik van deze zoeker een framesnelheid kiezen van 120 fps (100 fps) of 60 fps (50 fps). 

Stel altijd scherp op het oog

De zeer nauwkeurige eye-autofocus (beschikbaar bij AF-C) stelt automatisch consistent scherp op de ogen van het onderwerp, zelfs als het in beweging is. Dit betrouwbare hulpmiddel is bijzonder effectief. U maakt prachtige foto's met de juiste scherpstelling en zult niet gauw meer een mislukte foto maken.

AF met vergrendeling

Met deze functie blijft de scherpstelling op een bewegend onderwerp automatisch behouden. Lijn het doelframe gewoon met het te volgen onderwerp uit. Als u het onderwerp kwijtraakt, kan de camera dat onderwerp detecteren en de autofocus met vergrendeling hervatten zodra het onderwerp weer in beeld verschijnt.

Zeer duurzame sluiter die is getest bij ca. 200.000 afdrukken met weinig trilling

Geniet van minder ruis door trilling en een erg stille, duurzame sluiter die is getest met circa 200.000 keer afdrukken. Deze voordelen zijn te danken aan extra remmechanismen bij het uiteinde van het traject van de achterste sluiter en het gebruik van elastisch, schokabsorberend materiaal. Door de geringere trillingen is ook de resolutie van de beeldsensor beter.

Meer geavanceerd beeldverwerkingssysteem

De BIONZ X™-beeldverwerkingsprocessor wordt ondersteund met nieuw ontwikkelde front-end LSI. Het voor de beeldsensor geoptimaliseerde beeldverwerkingsalgoritme zorgt voor een betere reproductie van textuur en een helderder beeld met minimale ruis, met name bij middelhoge tot hoge gevoeligheid.

Vertraagd en versneld

U kunt met de camera opnames maken met één tot vijf maal vertraagd beeld of één tot 60 maal versneld beeld op maximaal 50 Mbps in Full HD. U kunt kiezen uit acht framesnelheden van 1 fps tot 120 fps (100 fps) en uit de opname-indelingen 24p, 30p (25p) of 60p (50p). Vertraagd of versneld beeldmateriaal kan worden afgespeeld nadat het is opgenomen, zonder dat het materiaal achteraf op de pc hoeft te worden verwerkt.

Autofocus met brandpuntsvlakfasedetectie voor lenzen met A-bevestiging 

De α6500 biedt autofocus met brandpuntsvlakfasedetectie, zelfs wanneer er een lens met A-bevestiging is bevestigd via een bevestigingsadapter (LA-EA3) van Sony. U kunt dus uw voordeel doen met de unieke brede dekking van het autofocussysteem dankzij 425 AF-punten met brandpuntsvlakfasedetectie, plus een snelle, vloeiende tracking bij opnamen met andere lenzen en lenzen met E-bevestiging. (1) Lenzen met A-bevestiging

AF in vergrootglas voor scherpstelling

U kunt autofocus zelfs gebruiken terwijl u een geselecteerd beeldgebied op de zoeker of het lcd-scherm vergroot. Zo kunt u de scherpstelling bijvoorbeeld verfijnen. Dat is heel handig bij macro-opnamen, wanneer een accurate scherpstelling cruciaal is.

Hulpfunctie gammaweergave en zebrafunctie

Dankzij de hulpfunctie gammaweergave kunt u beelden met natuurlijk contrast bekijken terwijl u opnamen maakt met de S-Log-gamma-instelling, S-Log2 en S-Log3 omzet naar ITU709 (800%) gamma voor het controleren van beelden of scherpstelling terwijl u een afbeelding vergroot op het lcd-scherm of in de zoeker. De zebrafunctie vereenvoudigt bovendien de controle van de belichting, vooral wanneer u gebruikmaakt van de S-Log-gamma-instelling. Stel het helderheidsniveau voor een videosignaal in tussen 0-109% en stel een bereik in tussen +10% en -10% van die waarde. Een zebrapatroon geeft dan de gebieden aan met dat belichtingsniveau binnen dat bereik.

Opnamen met S-Gamut/S-Log

Opnamen met S-Gamut en S-Log geven u de flexibiliteit om kleurgradatie toe te passen in de postproductiefase. De S-Log3- en S-Log2-gammacurves hebben een breed dynamisch bereik (tot 1300%) om witte en zwarte vlekken te minimaliseren. De α6500 biedt zelfs een indrukwekkende 14-stops speelruimte met de S-Log3-gamma-instelling. De camera ondersteunt ook S-Gamut en S-Gamut3. Cine-kleurruimte van Sony. OPMERKING: S-Log2 en S-Log3 zijn ontwikkeld voor het verwerken van foto's.

Terminals zorgen voor meer connectiviteit

De camera ondersteunt lijninvoer van professionele audio-apparaten met een XLR-aansluiting. Daartoe is een XLR-adapterset (XLR-K2M/XLR-K1M) verkrijgbaar waarmee diverse hoogwaardige microfoons zijn aan te sluiten. De camera ondersteunt ook zuivere HDMI-uitvoer, waarmee niet-gecomprimeerde 4K- en Full HD-films kunnen worden uitgevoerd naar een externe recorder of monitor. 

Stof- en vochtbestendigheid 

Uitgebreide beschermingsmaatregelen tegen stof en vocht (zoals afdichtingen rondom de knoppen en regelaars) die het binnendringen van water en stof in de behuizing helpen voorkomen en een beschermende, dubbellaagse structuur die een naadloze afdichting tussen panelen en onderdelen waarborgt.

Stevige behuizing van een magnesium legering en een robuuste lensbevestiging

Met interne frames en een achter-, boven- en voorkant van een magnesium legering is de α6500 robuust en betrouwbaar, ligt hij vast in de hand en is hij door zijn compacte vormgeving volledig opgewassen tegen de uitdagen van opnamen in het veld. De sterkte en stijfheid van de lensbevestiging vormen bovendien een bijzonder solide fundament voor de bevestiging en het intensieve gebruik van zelfs grote, zware lenzen zoals telelenzen.

Geluidloos fotograferen

De modus Geluidloos fotograferen bedient de sluiter zonder enig geluid, zelfs bij continu fotograferen tot circa 3 fps met AF/AE-tracking. Deze modus is dus erg handig voor het maken van opnamen van voorstellingen binnen, van dieren buiten, en in andere situaties waar stilte essentieel is. Als u deze modus toewijst aan een aanpasbare knop, kunt u deze probleemloos en onopvallend in- en uitschakelen.

Nieuwe menu-interface maakt het zoeken makkelijker 

Het opnieuw ontworpen menu is geheel anders ingedeeld. De groepsnaam die wordt geselecteerd, staat nu boven aan het scherm en elk tabblad heeft een andere kleur. Dit maakt de gewenste menu-items snel toegankelijk, waardoor u instellingen zelfs tijdens het fotograferen eenvoudig kunt veranderen. 

Instelling bestandsnaam

Elke bestandsnaam begint standaard met 'DSC', maar u kunt de bestandsnaam desgewenst wijzigen, registreren en aanpassen door drie zelf gekozen letters toe te voegen aan het begin van de naam. Dit vereenvoudigt het bestandsbeheer, vooral wanneer u werkt aan opdrachten met meerdere camera's.

PlayMemories Camera-apps™

Geef uw creatieve expressiviteit in het fotograferen meer ruimte met PlayMemories Camera Apps, de applicatiedownloadservice waarmee u nieuwe functies aan de camera kunt toevoegen. U hebt de keuze uit Time-lapse voor opnamen met intervallen die u kunt combineren, Smart Remote Control om instellingen vanaf een smartphone of tablet te regelen, Hemel-HDR (beeldvorming met groot dynamisch bereik), Sterspoor, Rechtstreekse grading, Vloeiende reflectie en andere apps. Opmerking: beschikbaarheid van diensten is afhankelijk van de regio.

Koppeling Locatiegegevens

Nadat de camera via Bluetooth® is gekoppeld aan de Imaging Edge Mobile-app op een compatibele mobiele telefoon of tablet, kan de camera locatiegegevens van het mobiele apparaat binnenhalen en registreren. Met de opgehaalde locatiegegevens kunnen ook de datum en tijd en de locatie-instellingen op de camera worden gecorrigeerd.

Meer informatie

One-touch remote/One-touch sharing

Met de One-touch remote gebruikt u uw smartphone of tablet als zoeker/afstandsbediening. Met one-touch sharing zet u foto's/video’s over op uw apparaat om te delen via sociale netwerken. Installeer gewoon de Imaging Edge Mobile-app via Wi-Fi op uw Android-apparaat met NFC-functie. Houd de camera vervolgens tegen het apparaat aan om ze met elkaar te verbinden. Geen NFC? Geen probleem. Met de nieuwe QR-codecompatibiliteit kunt u de apparaten ook koppelen.

Meer informatie

Capture One (voor Sony)

Capture One Express (voor Sony) is gratis bekroonde beeldbewerkingssoftware voor de ontwikkeling van RAW-gegevens tot een hoogwaardige beeldkwaliteit, handig beheer van uw fotobestanden en krachtige bewerkingsfuncties. Capture One Pro (voor Sony) is te koop voor nog meer bewerkingsfuncties en opnamemogelijkheden met pc-aansluiting.

Gratis download (ga naar de website van Phase One)

Betere functies voor automatische belichting

Naast multi-, centrum- en spotmeting biedt de camera nieuwe modi zoals Highlight, waarmee automatisch het helderste gedeelte in het frame wordt gedetecteerd en de belichting wordt afgestemd op dat gebied om overbelichting ervan te voorkomen; en Gemiddeld, waarmee een gemiddelde meting voor het hele gebied wordt berekend om stabiele AE-tracking te waarborgen wanneer de opnamehoek verandert en te zorgen voor voorspelbaar AE-gedrag. Wanneer de parameter [Scherpstellingsgebied] wordt ingesteld op [Flexibele spot] of [Uitgebreide flexibele spot], kan de plaats voor spotmeting bovendien worden gekoppeld aan het scherpstellingsgebied (selecteerbaar in Centrum / Koppeling Scherpstellingspunt). Verder kan de standaardbelichtingswaarde worden ingepast van -1 tot +1 stop in stappen van 1/6de stop en afzonderlijk worden ingesteld voor elke meetmodus.

Prioriteit instellen in AWB

Wanneer de witbalans op Auto is ingesteld en de lichtbronnen worden gevormd door gloeilampen of een soortgelijke verlichting, kan de kleurtoonprioriteit worden ingesteld op [Standard] (Standaard), [Ambience] of [White] (Wit). [Ambience] produceert een warme toon; [White] (Wit) geeft witte tonen natuurgetrouw weer.

Betere functie voor het op afstand bedienen van de camera

Wanneer u de camera aansluit op een computer, kunt u gebruikmaken van de afstandsbediening van de camera om vanaf de computer foto's te maken of instellingen op de camera te wijzigen. Dankzij de verbinding tussen de camera en de computer kunt u foto's op de camera én de computer opslaan, zodat u de afbeeldingen visueel kunt controleren zonder de camerapositie te verlaten. Het is nu ook mogelijk alleen JPEG (in plaats van JPEG- en RAW)-bestanden over te dragen naar de computer. Dit vermindert de hoeveelheid bestandsgegevens en maakt dat de overgedragen afbeeldingen vrijwel onmiddellijk kunnen worden gecontroleerd.

Werkt met iMovie en Final Cut Pro X

Dit product is compatibel met Final Cut Pro X en iMovie.

Imaging Edge™ Remote, Viewer, en Edit

Perfectioneer uw fotografie met Imaging Edge-desktoptoepassingen. Gebruik 'Remote' om het opnemen op afstand te besturen; 'Viewer' om snel foto's te beoordelen en te selecteren uit grote beeldbibliotheken, en 'Edit' om RAW-gegevens te ontwikkelen tot hoogwaardige foto's. Haal het beste uit RAW-bestanden van Sony en beheer uw producties op efficiëntere wijze.

Meer informatie

Specificaties

De professionele α6500 APS-C-camera met verwisselbare lens heeft een onvergelijkbaar snelle autofocus; High-density Tracking AF-technologie met uitgebreide dekking van AF-punten bij fasedetectie; betere buffer voor continu fotograferen tot en met 11 fps (Hi+); optische beeldstabilisatie over 5 assen; en scherpstelling op het aanraakscherm.
  • Snelste (0,05 s) autofocus met 425 AF-punten met fasedetectie

  • Ingebouwde beeldstabilisatie over vijf assen

  • Exmor® CMOS-sensor met 24,2 megapixels voor een uitstekende lichtgevoeligheid

  • BIONZ X™-beeldverwerkingsprocessor voor superieure detailweergave

  • Filmopnamen in 4K waarbij elke pixel wordt uitgelezen zonder pixelsamenvoeging

Compatibele lenzen
Lenzen met E-bevestiging van Sony
Type sensor
Type APS-C (23,5 x 15,6 mm) Exmor® CMOS-sensor
Aantal pixels (effectief)
Circa 24,2 megapixels
ISO-gevoeligheid (Recommended Exposure Index)
Foto's: ISO 100-25.600 (ISO-getallen tot ISO 51.200 kunnen worden ingesteld als uitgebreid ISO-bereik), AUTO (ISO 100-6400, instelbare onder- en bovenlimiet). Films: equivalent aan ISO 100-25.600, AUTO (ISO 100-6400, instelbare onder- en bovenlimiet)
Batterijlevensduur (foto's)
Circa 310 opnamen (zoeker)/circa 350 opnamen (lcd-scherm) (CIPA-standaard)
Type zoeker
Elektronische zoeker van 1,0 cm (kleur), XGA OLED
Type scherm
7,5 cm (type 3.0) breedbeeld-TFT

Inhoud van de verpakking

Oplaadbare batterij NP-FW50, Netadapter: AC-UUD12, Schouderband, Camerabehuizing, Accessoireschoendop, Oculairdop, Micro-USB-kabel

Sony streeft er niet alleen naar om producten, diensten en inhoud te leveren die voor een geweldige gebruikerservaring zorgen, maar werkt er ook naartoe om de ecologische voetafdruk van het bedrijf tot nul te reduceren. Meer over Sony en het milieu

Beoordelingen en awards

Meningen van gebruikers