α7R

Ongekende full-frame kwaliteit

De full-frame α7R: draagbaar en professioneel. Een full-frame sensor van 35 mm met 36,4 MP in een behuizing die de helft van andere DSLR's weegt. Dit is de nieuwe standaard voor fotografen.

Alleen behuizing

ILCE-7R

2.200,00 €

(inclusief btw)
Nieuwe α7R-software is nu beschikbaar.

Werk uw camera bij voor extra gebruiksgemak bij het fotograferen.

De nieuwe standaard

Maak kennis met 's werelds kleinste en lichtste 35mm-full-frame camera met verwisselbare lens. De α7R is met 36,4 megapixel niet alleen trendsetter voor compacte camera's, maar voor alle camera's. En met de nieuwste BIONZ X-processor van Sony en geen optische Low Pass-filter biedt de α7R ongeëvenaarde, levensechte details. De realiteit in beeld als nooit tevoren.

Exmor CMOS-sensorlogo
Full-frame sensor met 36,4 MP

Deze opmerkelijke nieuwe sensor heeft alle elementen voor beelden van wereldklasse: hoge resolutie, enorme gevoeligheid, extreem dynamisch bereik, onovertroffen detail en laag ruisniveau.

BIONZ X™-logo
Superieure verwerking

Reken op eersteklas resultaten met BIONZ X™, de nieuwste verwerkingsprocessor van Sony: getrouwere kleurenweergave, betere ruisonderdrukking en sneller fotograferen in Burst-modus.

Vastleggen zonder compromis

Kom dichterbij met de Exmor-sensor van wereldklasse

Onze nieuwste Exmor®-sensor werkt sneller dankzij parallelle signaalverwerking en snellere signaalconversie. U bereikt moeiteloos de mate van detail die u nodig hebt voor veeleisende professionele toepassingen.

BIONZ X-PROCESSOR

Natuurlijk resultaat bij elk licht

Betere detailweergave en diffractiereducerende technologie creëren natuurlijkere lijnen en verminderen ruis van lichtpunten. Profiteer van ruisonderdrukking plus 16-bits verwerking en 14-bits RAW-uitvoer.

Prachtige vorm. Gedegen functionaliteit.

Professioneel ontwerp vanuit elke hoek

Bij het ontwerp van de α7R probeerde Sony de nauwkeurige bediening die professionele fotografen nodig hebben te combineren met de ergonomie die ze willen. Het resultaat: zorgvuldig vormgegeven knoppen en draaiknoppen, gedegen functionaliteit, uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en opname- en connectiviteitsopties — allemaal in een duurzame, lichtgewicht behuizing die 25% kleiner is dan toonaangevende spiegelreflexcamera's.

Camera getoond in de hand
Full-frame, compacte vorm

Met slechts 465 g met batterij is de α7R ongeveer half zo zwaar als andere bekende spiegelreflexcamera's. En omdat de camera ook compacter is, hoeft u voor draagbaarheid niet meer in te leveren op kwaliteit.

Interne constructiekwaliteit
Licht en duurzaam

De α7R is gemaakt met magnesium, 's werelds lichtste constructiemetaal, zodat uw camera van vandaag ook morgen nog actueel is.

Snelheid en precisie gecombineerd

Innovatieve, snelle en intelligente autofocus

De snellere BIONZ X-processor en het nieuwe algoritme voor de detectie van ruimtelijke objecten zorgen voor een geoptimaliseerde regeling van de lensaandrijving. De precisie van de contrastdetectie en de autofocus met vergrendeling zijn verbeterd.

Eye-autofocus

Deze functie zorgt voor perfecte portretten door met een kleine scherptediepte scherp te stellen op gezichten, zelfs wanneer deze gedeeltelijk zijn weggedraaid van de camera, dankzij de verbeterde oogdetectie die prioriteit kan geven aan één pupil.

Automatische volgscherpstelling

Houd bewegende onderwerpen scherp in beeld met deze vernieuwde technologie, die het formaat van het doelframe aanpast op basis van de onderwerpkenmerken en met een breed scherpstelgebied een optimaal scherpstellingspunt verzekert.

Instelopties voor automatische scherpstelling

Met de Flexibele Spot AF-gebiedsinstelling selecteert u automatische scherpstelgebieden van verschillende grootten voor uw onderwerpen zodat u kunt scherpstellen op het beoogde gebied. Zone- en breedbeeldinstellingen zijn ook beschikbaar.

Slimmere zoeker, betere foto's

Met 100% framedekking, 1024 x 768 resolutie, hoog contrast, actuele updates voor instellingen en doeltreffende bokeh is de OLED (XGA) Tru-Finder™ niet slechts een compositiehulp, maar een verbetering. Verdere professionele functies zijn vijf weergavemodi, kleurtemperatuur en helderheidsinstelling.

FULL-FRAME FILMEN

Zet uw visie in beweging

De α7R combineert een 35mm-full-frame sensor, meerdere lenzen, hoofdtelefoonaansluiting en XLR-audioadapter en is een mijlpaal op het gebied van lichtgewicht films. Dankzij de BIONZ X-processor met gebiedspecifieke ruisonderdrukking zien video's er bij weinig licht helder en gedetailleerd uit. 

AVCHD-logo
Full HD-video-indelingen

Ontdek de perfecte expressie voor uw visie met AVCHD met 60 fps voor een supervloeiend resultaat, of film met 24p voor het klassieke bioscoopgevoel.

Hoofdtelefoonaansluiting
Professionele soundtracks

Sluit externe microfoons aan via de XLR-adapter, meet het opnameniveau en controleer het geluid met de hoofdtelefoonaansluiting.

NIEUWE LENZEN, NIEUWE MOGELIJKHEDEN

Toplens voor een eersteklas camera

Sony heeft nieuwe lenzen met E-bevestiging ontworpen waarmee fotografen de grenzen van de α7R kunnen verkennen. Eigenaars van α-modellen van de vorige generatie kunnen alle lenzen met E- of A-bevestiging gebruiken met een adapter voor een professioneel assortiment van ruim 50 lenzen.

Lensbevestigingsadapter
Haal alles uit uw uitrusting

Voor optimaal gebruik van de functionaliteit van de lenzen met A-bevestiging bieden adapters een scala aan voorzieningen waaronder Translucent Mirror-technologie.

Lenzen met A-bevestiging
Uitbreiden met lenzen met A-bevestiging

Met de adapter voor A-bevestiging kunnen fotografen de mogelijkheden van de serie van 30+ professionele lenzen van Sony ontdekken.

Accessoires voor camera's
Professionele verbeteringen

Een verticale handgreep, externe microfoons, flitsers en talloze andere extra's zorgen dat u bent voorbereid op alle ideeën en situaties.

NFC ONE-TOUCH EN WI-FI®-CONNECTIVITEIT

Deel iets geweldigs

De α7R kan op twee manieren draadloos delen. Met NFC One-Touch kunt u afbeeldingen met één aanraking overzetten naar NFC-compatibele smartphones, tablets of laptops. Met Wi-Fi® kunt u bestanden overal snel uploaden.

Downloadbare upgrades

Ontdek de Camera-apps van PlayMemories

Voeg fijne functies toe met apps als Smart Remote Control (waarmee u met uw smartphone de sluiterknop kunt bedienen) en andere apps voor bewerkingen en effecten.

Imaging Edge™ Remote, Viewer, en Edit
Imaging Edge™ Remote, Viewer, en Edit

Perfectioneer uw fotografie met Imaging Edge-desktoptoepassingen. Gebruik 'Remote' als afstandsbediening, 'Viewer' om snel foto's te beoordelen en te selecteren in beeldbibliotheken, en 'Edit' om RAW-gegevens te ontwikkelen tot hoogwaardige foto's. Haal het beste uit Sony RAW-bestanden en beheer uw producties op efficiëntere wijze.

Capture One (voor Sony)
Capture One voor Sony

Capture One Express (voor Sony) is gratis, bekroonde bewerkingssoftware voor RAW-verwerking en eenvoudig bestandsbeheer, met krachtige tools. Capture One Pro (voor Sony) is te koop voor meer bewerkingsfuncties en opnamemogelijkheden met pc-aansluiting.

iMovie
Werkt met iMovie en Final Cut Pro X

Dit product is compatibel met Final Cut Pro X en iMovie.

Specificaties en kenmerken

  • Full-frame Exmor® CMOS-sensor met 36,4 MP

  • BIONZ X-processor voor ongelooflijke details en ruisonderdrukking

  • Uitwisselbaar lenssysteem met E-bevestiging

  • Snelle intelligente automatische scherpstelling voor nauwkeurige contrastdetectie

  • XGA OLED Tru-Finder™ met hoog contrast

Compatibele lenzen
Lenzen met E-bevestiging van Sony
Type sensor
35 mm
Type sensor
Full-frame Exmor® CMOS-sensor van 35 mm (35,9 x 24 mm)
Aantal pixels (effectief)
36,4 MP
ISO-gevoeligheid (Recommended Exposure Index)
ISO 50-25.600
Batterijlevensduur (foto's)
Maximaal 340 opnamen
Type zoeker
0,5-inch elektronische zoeker (kleur)
Type scherm
3,0-inch TFT LCD

Inhoud van de verpakking

Netsnoer, Oplaadbare batterij NP-FW50, Netadapter AC-UB10, Schouderband, Camerabehuizing, Accessoireschoendop, Oculairdop, Micro-USB-kabel

Sony streeft er niet alleen naar om producten, diensten en inhoud te leveren die voor een geweldige gebruikerservaring zorgen, maar werkt er ook naartoe om de ecologische voetafdruk van het bedrijf tot nul te reduceren. Meer over Sony en het milieu

Beoordelingen en awards

Meningen van gebruikers