De coolste hoofdtelefoon onthuld op de IFA 2016

Meer info over de nieuwste MDR-1000X-hoofdtelefoon met Wireless Noise Cancelling van Sony

Voor audiofielen lijkt een auditorium met honderden van de nieuwste en beste audiogadgets misschien een mooie droom. De IFA-elektronicahandelsbeurs maakt die droom echter sinds 1924 waar. Veel van de dagelijkse elektronica die we kennen en waarderen, van persoonlijke apparaten als coole hoofdtelefoons, smartphones en laptops tot handige huishoudelijke apparaten zoals magnetrons en wasmachines, werd voor het eerst vertoond op dit wereldberoemde evenement. 

Dit gigantische evenement, een van de grootste consumentenelektronicaconferenties ter wereld, wordt jaarlijks gehouden in Berlijn en trekt elk jaar bijna 250.000 bezoekers. IFA dient als belangrijk ontmoetingspunt voor grote winkelketens, kopers en experts om nieuwe consumentenelektronica van overal ter wereld te ontdekken.

De producten die werden onthuld op de IFA 2016, van home-entertainment tot apparaten en andere producten, werden zeer enthousiast ontvangen. Een van de meestbesproken producten was de MDR-1000X-hoofdtelefoon van Sony. Deze toonaangevende hoofdtelefoon* met Wireless Noise Cancelling, uitgerust met innovatieve audiotechnologie, een compact ontwerp en functionaliteit, staat in 2017 boven aan het verlanglijstje van elke audiofiel. 

Consumenten kiezen voor draadloos

Verwachte waarde in 2023 van draadloze hoofdtelefoons en audio-apparaten: USD 38,5 miljard. 

Draadloze hoofdtelefoons en audiogadgets van allerlei aard worden steeds populairder. De sector draadloze audio verwacht in 2023 maar liefst USD 38,5 miljard waard te zijn, vergeleken met slechts USD 6,9 miljard in 2014, zo blijkt uit een rapport van Transparency Market Research. Toenemende vraag van consumenten naar geavanceerde productfunctionaliteit zoals de innovatieve Wireless Noise Cancelling-technologie van de MDR-1000X-hoofdtelefoon is een van de redenen voor deze verwachte groei van de waarde van dit bedrijfssegment.

Lees verder en ontdek alle coole functies van de MDR-1000X-hoofdtelefoon van Sony.

De nieuwste audiotechnologie en het coolste hoofdtelefoonontwerp  

De MDR-1000X-hoofdtelefoon is dit jaar een absolute must. Dit audioproduct is voorzien van interessante nieuwe technologie en een opvallend ontwerp. Als u als muziekliefhebber op zoek bent naar een hoge geluidskwaliteit in een comfortabel en functioneel ontwerp, is de MDR-1000X-hoofdtelefoon de perfecte hoofdtelefoon voor u. 

De MDR-1000X-hoofdtelefoon is voorzien van toonaangevende Wireless Noise Cancelling-technologie* met nieuwe driverunits met hoge gevoeligheid die ongewenste geluiden uitfilteren. Daarnaast is er de geoptimaliseerde dubbele-ruissensortechnologie waarmee de hoofdtelefoon via interne en externe microfoons omgevingsgeluid waarneemt en compenseert. Deze hoofdtelefoon combineert een hoge geluidskwaliteit met diverse audiofuncties en -instellingen om omgevingsgeluid te beheren, waar u ook bent.

Een andere praktische functie van de MDR-1000X-hoofdtelefoon is de nieuwe SENSE ENGINE-technologie van Sony. SENSE ENGINE verbetert de algehele geluidskwaliteit met Wireless Noise Cancelling en geluidskwaliteitverbetering en biedt gebruikers de mogelijkheid om hun eigen persoonlijke luisterervaring in te stellen. 

Met deze hoofdtelefoon kunt u kiezen uit verschillende geluidsinstellingen waarmee u bepaalt hoe veel of weinig omgevingsgeluid u hoort. Als u tijdens het luisteren naar muziek de wereld wilt buitensluiten, gebruikt u de Persoonlijke NC-optimalisatie om geluid van buitenaf volledig te blokkeren. U kunt volledig opgaan in de muziek, zelfs in een lawaaierig café of overvol metrostation. 

Als u uw luisterervaring nog verder wilt aanpassen, vindt u de nieuwe opties van de Omgevingsgeluidmodus vast geweldig. Met de Stemmodus kunt u naar muziek luisteren en houdt u tegelijkertijd contact met uw omgeving. In deze modus kan de hoofdtelefoon menselijke stemmen en geluiden zoals een claxon opvangen zodat u veilig blijft. Deze modus is perfect om onderweg, in het openbaar vervoer of op straat naar muziek te luisteren wanneer u de geluiden om u heen moet kunnen horen. Op het werk en op kantoor kunt u de Normale omgevingsgeluidmodus gebruiken, zodat u omgevingsgeluid normaal hoort. U kunt dan op de achtergrond van uw muziek genieten en u toch bewust blijven van uw omgeving.

Met de functie 'Snelle Aandacht' kunt u in een oogwenk alle omgevingsgeluiden horen. De functie 'Snelle Aandacht' combineert de Omgevingsgeluidsmodus (normale modus) met een verlaagd muziekvolume. Als u uw hand op de rechterkant van de behuizing van de hoofdtelefoon plaatst, kunt u horen wat er om u heen gebeurt en praten zonder de hoofdtelefoon af te zetten of de muziek te pauzeren. 

                                                                                                          Oranje = MDR-1000X, groen = ouder model van Sony met Wireless Noise Cancelling

MDR-1000X-hoofdtelefoon met geavanceerde Wireless Noise Cancelling 

De MDR-1000X-hoofdtelefoon biedt met toonaangevende technologie betere Wireless Noise Cancelling dan oudere hoofdtelefoons van Sony

De MDR-1000X-hoofdtelefoon heeft ook de beste geluidskwaliteit en is de eerste hoofdtelefoon met ingebouwde DSEE HX™-technologie. Sony DSEE HX™-technologie verhoogt de geluidskwaliteit van uw bestaande audiobron tot bijna hoge resolutie, zodat u het geluid van uw bestaande muziekbibliotheek nieuw leven in kunt blazen. En met de ingebouwde Bluetooth® LDAC™-specificaties kunt u volledig draadloos van deze hoge geluidskwaliteit genieten. 

Blijf in contact en comfortabel 

Gebruik de aanraaksensorfunctie van de MDR-1000X-hoofdtelefoon als u uw luisterervaring nog eenvoudiger wilt maken. Met de aanraaksensor kunt u via eenvoudige aanraakbewegingen op de buitenkant van de oorkussens van de hoofdtelefoon muziek afspelen, stoppen, nummers overslaan, het volume aanpassen en de spraakondersteuningsfuncties van uw smartphone activeren.

De MDR-1000X-hoofdtelefoon heeft natuurlijk het coolste ontwerp van dit jaar en biedt eersteklas draagcomfort. De nieuwe oorkussens van urethaanschuim hebben een goede pasvorm, zodat omgevingsgeluid uw oren niet bereikt, en zitten comfortabel. Het ontwerp is flexibel, compact en opvouwbaar, zodat u uw hoofdtelefoon overal mee naar toe kunt nemen. Kies uit twee subtiele kleuren voor een compleet aangepaste look.

Word een trendsetter met de coolste hoofdtelefoon van 2016 

U hebt dit jaar vermoedelijk niet de kans gehad om in Duitsland alle fantastische nieuwe gadgets op de IFA te bewonderen, maar met de nieuwste en coolste Sony MDR-1000X-hoofdtelefoon steekt u iedereen de loef af. De innovatieve audiofuncties en het hoogwaardige ontwerp van deze hoofdtelefoon bieden u een echt unieke luisterervaring, waar u ook bent. 

* Onderzoek van Sony gebaseerd op JEITA-richtlijn vanaf 1 september 2016 

Muziek en leven: trends en nieuws voor muziekliefhebbers.