COMPACTCAMERA'S

RX0: ultracompacte, schok- en waterbestendige digitale camera

DSC-RX0
Afbeelding van RX0: ultracompacte, schok- en waterbestendige digitale camera

650,00 €

(inclusief btw)
Afbeeldingen van RX0: ultracompacte, schok- en waterbestendige digitale camera
Afbeeldingen van RX0: ultracompacte, schok- en waterbestendige digitale camera
Afbeeldingen van RX0: ultracompacte, schok- en waterbestendige digitale camera
Afbeeldingen van RX0: ultracompacte, schok- en waterbestendige digitale camera
Afbeeldingen van RX0: ultracompacte, schok- en waterbestendige digitale camera

Kenmerken

ZEISS® Tessar T*-lens

De ZEISS Tessar T*-lens van 24 mm F4 biedt foto's met hoge resolutie en minder beeldvervorming in randgebieden, ondanks het groothoeklensontwerp. Deze ZEISS-lens zorgt voor intenser contrast en scherpte. Bovendien kunt u verbeterde foto's met minder kans op schittering en spiegeling maken door een optionele kap te gebruiken.

Exmor R™-CMOS-sensor van 13,2 x 8,8 mm met 15,3 (effectieve) megapixels

Gestapelde CMOS-beeldsensor van 13,2 x 8,8 mm met DRAM-chip die tot 960 fps/1000 fps superslowmotion mogelijk maakt en tot 1/32000 superhoge sluitertijd voor bewegingen die in realtime niet door de mens waarneembaar zijn. Het verbeterde circuit biedt meer dan voldoende signaalverwerkingscapaciteit en hoge uitleessnelheid van signalen.

BIONZ X™ voor superieure details en structuren

De BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor met hoge snelheid van Sony is net zo belangrijk als de lens- en beeldsensor, omdat deze de conversie van licht aandrijft dat door de sensor wordt opgevangen. Daardoor kunnen foto's en films worden gemaakt met natuurlijkere details, een hogere graad van realisme, rijkere kleurovergangen en minder ruis.

Smartphone en tablet gebruiken als afstandsbediening 

Dankzij ingebouwde Wi-Fi kunnen meerdere RX0-camera's op afstand worden bediend vanaf een smartphone of tablet. Download gewoon de gratis Imaging Edge Mobile-app op uw mobiele apparaat om op afstand de camerasluiter te bedienen, filmopnamen te starten/stoppen en vastgelegd beeldmateriaal onmiddellijk te ontvangen. Bovendien kunt u via Bluetooth de aan-uitfunctie op afstand bedienen.

Meer informatie

Voor flexibelere opnamesystemen

De compacte, eenvoudige, rechthoekige behuizing zonder uitstekende onderdelen is zeer handig in combinatie met optionele accessoires. Bovendien wordt met de functie Ondersteboven opnemen het beeld weer goed gezet wanneer de camera ondersteboven moet worden bevestigd volgens bepaalde instellingsvereisten.

Pas beelden aan met superieure flexibiliteit en precisie

De S-Log2 is een eigen gamma-instelling van Sony die onmisbaar is voor professionele fotografen die op flexibiliteit tijdens de nabewerking uit zijn, en die het dynamische bereik van opnamen vergroot door het overlopen van zeer lichte of zeer donkere gebieden te voorkomen. Beeldprofiel bepaalt de sfeer van films door basisparameters te wijzigen, zoals chromogene effecten en gradatie-aanpassing. 

Voor foto's die zo ver reiken als uw eigen fantasie

De camera is duurzaam genoeg om vol vertrouwen te kunnen fotograferen in allerlei moeilijke omstandigheden. Hij is waterbestendig tot 10 m diepte[FN-09], schokbestendig bij vallen vanaf een hoogte van 2,0 m boven de grond en drukbestendig tot 200 kgf/2000 N.

Superieure integriteit, handige functies, compacte vormgeving

De gladde, extra super duralumin-behuizing heeft geen uitstekende delen, en biedt bijzonder hoge kwaliteit, robuustheid en verfijning. Hoewel deze supersterke camera compact genoeg is om in de palm van uw hand te passen, heeft hij allerlei handige functies, zoals een lcd-monitor en makkelijke knoppen. Hij is duurzaam en biedt een goede prestatie waarop u zelfs in moeilijke omstandigheden kunt vertrouwen.

Tot 960 fps/1000 fps superslowmotion

Superslowmotion met een framesnelheid tot 960/1000 fps om bewegingen in een fractie van een seconde vast te leggen in uw films. Beelden behouden hun scherpte bij slowmotion filmen op snelheden van 480/500fps en 240/250 fps, bijna op HD-kwaliteit met de Quality Priority-modus. Met de modus Eindstarter (End trigger) kunt u het beslissende moment vastleggen in superslowmotion, startend bij twee of vier seconden voordat de filmknop wordt ingedrukt.

Zuivere HDMI-uitvoer voor 4K-films[FN-05]

Voor productieflexibiliteit kunt u zuivere HDMI-uitvoer gebruiken om niet-gecomprimeerde video's op te slaan op een externe recorder in uw keuze aan indelingen en bitrates, inclusief niet-gecomprimeerde 4K-films, en de beelden monitoren. Bovendien kunnen verbluffende highprecision 4K-beelden met onderdrukte ongewenste vervormingen en onregelmatigheden worden geleverd, omdat de gegevens worden uitgelezen zonder pixels samen te voegen of regels over te slaan.

Continu fotograferen met verminderde black-out tot 16 fps

Ondanks het hoge aantal pixels van 15,3 MP verhoogt de supersnelle beeldsensor de uitleessnelheid zodanig dat de camera continue opnamen tot 16 fps kan bereiken. Dit stelt u in staat om momenten van vergankelijke schoonheid of gezichtsuitdrukkingen feilloos vast te leggen.

Sluiter tegen vervorming tot 1/32.000 s

Dankzij de buitengewone hoge uitleessnelheid van de Exmor RS-sensor vermindert de sluiter tegen vervorming met een sluitersnelheidcapaciteit van 1/32.000 s beeldvervorming door de schuivende sluiter, die kan optreden bij opnamen van snel bewegende onderwerpen.

Kies de professionele opname-indeling XAVC S of AVCHD-filmopname

De indeling XAVC S met lage compressie is uitstekend, vooral voor serieuze filmmakers, om films van hoge kwaliteit te produceren met minimale ruis, zelfs bij scènes vol beweging. De camera biedt ook de AVCHD-indeling voor gemakkelijk bewerken en delen.

Creatief gemak met aangepaste knoppen

U kunt de vaak door u gebruikte functies op de knoppen van uw keuze programmeren, daarmee past u de camera aan uw eigen gebruiksstijl aan. Op die manier hebt u snel en gemakkelijk toegang tot de instellingen van uw keuze, voor een sneller en intuïtiever gebruik van de camera.

Maak vrijwel overal opnamen met brede ISO-gevoeligheid

De gevoeligheid reikt wel tot ISO 12.800, voor beelden met meer helderheid bij extreem weinig licht. Laat de modus Auto ISO de meest geschikte instelling automatisch bepalen of vergroot de gevoeligheid handmatig tot een lage waarde zoals ISO 80. Als u de modus Auto ISO hebt geselecteerd, kunt u ook onderste limiet van de sluitertijd instellen.

Vooraf ingestelde scherpstelling voor gemakkelijker filmen

Voor het filmen kunt u kiezen uit de modi MF (handmatige scherpstelling) of PF (vooringestelde scherpstelling). Als u de PF-modus kiest, stelt de RX0 automatisch scherp op een onderwerp verder dan ongeveer 1 m verwijderd. Wanneer de RX0 in de PF-modus staat, kunt u 'NEAR' activeren, dan stelt de camera automatisch scherp op een onderwerp dichtbij (binnen ong. 1 m).

De functies MF Assist en Peaking verfijnen de scherpstelling

MF (handmatig scherpstellen) Assist vergroot het gebied waarop u scherpstelt om nauwkeuriger aanpassingen te kunnen maken, terwijl peaking het scherpste gebied of het gebied waarop u voornamelijk scherpstelt markeert met een kleur van uw keuze die u helpt bepalen of verder scherpstellen nodig is.

Auto Power OFF Temperature (Automatisch uitschakelen bij temperatuur) kan de duur van filmopnamen verlengen

U kunt een interne temperatuur kiezen waarop de camera zichzelf automatisch uitzet. Bijvoorbeeld: filmopnamen duren in het algemeen langer bij gebruik van een statief, dus als u de Auto Power OFF Temperature (Automatisch uitschakelen bij temperatuur) op 'Hoog' instelt, kunt u langer filmen.

Ondersteunt externe camerabediening

Wanneer u de camera aansluit op een computer kunt u via de USB-poort van de computer gebruikmaken van externe camerabediening om foto's te maken of instellingen op de camera te wijzigen. U hoeft alleen maar de app voor externe camerabediening te downloaden in een versie die uw pc ondersteunt.

Werkt met iMovie en Final Cut Pro X

Dit product is compatibel met Final Cut Pro X en iMovie.

Imaging Edge™ Remote, Viewer en Edit

Perfectioneer uw fotografie met Imaging Edge-desktoptoepassingen. Gebruik 'Remote' om live-opnamen te maken via uw pc, 'Viewer' om snel foto's te beoordelen en te selecteren uit grote beeldbibliotheken, en 'Edit' om RAW-gegevens te ontwikkelen tot hoogwaardige foto's. Haal het beste uit RAW-bestanden van Sony en beheer uw producties op efficiëntere wijze.

Meer informatie

Capture One (voor Sony)

Capture One Express (voor Sony) is gratis bekroonde beeldbewerkingssoftware voor de ontwikkeling van RAW-gegevens tot een hoogwaardige beeldkwaliteit, handig beheer van uw fotobestanden en krachtige bewerkingsfuncties. Capture One Pro (voor Sony) is te koop voor nog meer bewerkingsfuncties en opnamemogelijkheden met pc-aansluiting.

Gratis download (ga naar de website van Phase One)

Bekabelde multi-camerabediening met optionele camerabesturingskast CCB-WD1

Ontdek hoeveel flexibeler en nauwkeuriger u opnamen kunt maken met meerdere camera's en een bekabelde LAN-verbinding. Met het optionele camerabesturingskastje (CCB-WD1) wordt ongekend veel mogelijk met de RX0. Combineer verschillende kastjes om tegelijk tot wel 100 RX0-camera's te bedienen, units in/uit te schakelen, instellingen te wijzigen en foto's/video's vast te leggen, via een webbrowser op uw pc. Hiermee kunt u ook gekoppelde camera's nauwkeurig synchroniseren en naderhand de bestanden eenvoudig overdragen.  

Meer informatie

Specificaties
Deze ultracompacte camera bevat verschillende geavanceerde beeldtechnologieën, waaronder een Exmor RS CMOS-sensor van 13,2 x 8,8 mm en een groothoeklens van 24 mm van ZEISS, evenals een robuuste, stevige behuizing, waterbestendig tot 10 m diepte, schokbestendig bij vallen vanaf 2,0 m boven de grond en drukbestendig tot 200 kgf/2000 N. Supersnel continu fotograferen, superslowmotion en andere functies op unieke wijze geïntegreerd in een slimme vormgeving zorgen voor creatievere foto's.
  • ZEISS® Tessar T*-lens van 24 mm met F4.0 diafragma

  • Razendsnelle sluiter tegen vervorming - 1/32000 sec.

  • Continu fotograferen zonder black-out tot 16 fps

  • Tot 960 fps/1000 fps superslowmotion

  • Verschillende filmfuncties voor kwaliteit in professionele stijl — S-log2 gamma-instelling / 4K zuivere HDMI-uitvoer

Type sensor
Exmor RS CMOS-sensor type 1.0 (13,2 mm x 8,8 mm), beeldverhouding 3:2
Aantal pixels (effectief)
Circa 15,3 megapixels
Waterproof
Ja (IPX8 equivalent)
Schokbestendig
Ja (2,0 m/6,5 ft, MIL-STD810G C1 Method 516.7-schoktest)
Drukbestendig
Ja (200 kgf/2000 N/440 lbf)
ISO-gevoeligheid (foto's) (Recommended Exposure Index)
Auto (ISO125-12.800, instelbaar met boven-/onderlimiet), 125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10.000/12.800 (uit te breiden naar ISO80/100), multi-frameruisonderdrukking: Auto (ISO200-25.600), 200/400/800/1600/3200/6400/12.800/25.600
Sony streeft er niet alleen naar om producten, diensten en inhoud te leveren die voor een geweldige gebruikerservaring zorgen, maar werkt er ook naartoe om de ecologische voetafdruk van het bedrijf tot nul te reduceren. Meer over Sony en het milieu

Onderscheidingen

Onderscheidingen