DSC-RX1 en RX1R

Full-frame.
Compact formaat.

Sony introduceert 's werelds eerste compacte digitale camera met een full-frame sensor van 35 mm. De professionele beeldkwaliteit, het handige formaat en het tijdloze design van de RX1-serie bieden onbeperkte mogelijkheden.

COMPACTCAMERA'S

Professionele Digitale Compactcamera

DSC-RX1 / DSC-RX1R
Afbeelding van Professionele Digitale Compactcamera

RX1 (met Low Pass-filter)

DSC-RX1

3.100,00 €

(inclusief btw)

RX1R (zonder Low Pass-filter)

DSC-RX1R

3.100,00 €

(inclusief btw)
Fantastische foto's

Of u nu u een foto van een modeshow, een portret van een vriend of iets er tussenin maakt, de ZEISS®-lens en full-frame 24MP Exmor® CMOS-sensor van 35 mm van de RX1-serie zorgen voor haarscherpe details, vloeiende kleurovergangen en schitterende bokeh in uw foto's, waardoor uw onderwerp het beste tot zijn recht komt.

Full-frame Exmor®-sensor van 35 mm met 24 MP

Andere camera's dwingen u om tussen beeldkwaliteit of draagbaarheid te kiezen. De RX1 heeft het allebei. De full-frame 35 mm Exmor™ CMOS-sensor met 24 megapixels zit ook op de professionele SLT-A99 van Sony.

Professionele lens van ZEISS®

De alom geprezen experts van ZEISS hebben gezorgd voor een geavanceerde lens met een vaste brandpuntsafstand en een helder diafragma van maximaal F2.0. Hiermee kunt u zowel spontane straatscènes als doordachte natuurcomposities fotograferen.

Krachtige verwerkingsprocessor

De snelle, high-fidelity BIONZ™-beeldverwerkingsprocessor van Sony legt elke nuance van de scène vast, zelf wanneer u met 5 fps fotografeert. Dankzij de indelingsconversie naar 14-bits RAW kunt u foto's later altijd naar wens aanpassen.

Drie snufjes in één fantastisch pakket

Sony heeft de lens, de sensor en de verwerkingsprocessor uitgerust met een precisie die verder gaat dan bij een camera met verwisselbare lens. Deze drie essentiële onderdelen zijn door middel van een vaste lens geperfectioneerd en leveren indrukwekkende resultaten.

Zie het licht

De geavanceerde lens met groot diafragma (maximaal F/2.0) van Zeiss is opmerkelijk helder en tegelijkertijd ongewoon compact.

Fotograferen bij nacht

Mis niets met een OLED (XGA) Tru-Finder en 100% gezichtsveld.

Professionele verwerking

Met de zeer gedetailleerde 14-bits RAW-functie kunnen fotografen heel nauwkeurig contrast, belichting, verzadiging, witbalans en nog veel meer bepalen.

Voeg accessoires toe. En inspiratie.

Eén bevestiging, vele mogelijkheden

Breid uw RX1 uit met geavanceerde accessoires die u aansluit op de multi interface shoe: een standaardbevestiging die is bijgewerkt met slimme gegevensoverdracht. Met de multi interface shoe kunt u profiteren van uitgebreide gegevensmogelijkheden met toevoegingen van Sony, of gebruikmaken van een uitgebreid assortiment accessoires van derden.

Bekijk het verhaal

Geselecteerde accessoires bekijken

Nauwkeurig draaien

Dankzij de diafragmaring op de lens ligt bediening letterlijk binnen handbereik.

Blijf scherp

De draaiknop voor scherpstelling is zo geplaatst dat u de modus snel kunt kiezen.

Groot en helder

Het grote, heldere scherm zorgt onder alle omstandigheden voor een schitterende weergave van uw scène.

Zien en gelijk vastleggen

Pas vijf knoppen aan voor uw meestgebruikte functies.

Ultieme resolutie

Fijn onderscheid voor kritische fotografen

U krijgt meer scherpte en de maximale resolutie van de sensor als u het standaard optische laagdoorlaatfilter, dat in de RX1 is ingebouwd, uit de RX1R verwijdert.

RX1R, zonder laagdoorlaatfilter
RX1R, zonder laagdoorlaatfilter
RX1, met optisch laagdoorlaatfilter
RX1, met optisch laagdoorlaatfilter
Tik en klaar
RX1R

De RX1R biedt dezelfde geavanceerde functies en technologie als de RX1, maar dan zonder het laagdoorlaatfilter. Hiermee kunt u de extreme resolutie en scherpte gebruiken waarvoor de camera is ontworpen.

Onbelemmerd genieten
RX1

Met het ingebouwde optische laagdoorlaatfilter (anti-aliasing) zorgt de RX1 constant voor scherpe beelden en vermindert automatisch moiré- en kleurpatronen.

Imaging Edge™ Remote, Viewer, en Edit
Imaging Edge™ Viewer en Edit

Perfectioneer uw fotografie met Imaging Edge-desktoptoepassingen. Gebruik 'Viewer' om snel foto's te beoordelen en te selecteren in beeldbibliotheken, en 'Edit' om RAW-gegevens te ontwikkelen tot hoogwaardige foto's. Haal het beste uit RAW-bestanden en beheer uw producties op efficiëntere wijze.

Capture One
Capture One voor Sony

Capture One Express (voor Sony) is gratis, bekroonde bewerkingssoftware voor RAW-verwerking en eenvoudig bestandsbeheer, met krachtige tools. Capture One Pro (voor Sony) is te koop voor meer bewerkingsfuncties en opnamemogelijkheden met pc-aansluiting.

iMovie
Werkt met iMovie en Final Cut Pro X

Dit product is compatibel met Final Cut Pro X en iMovie.

Specificaties en kenmerken

  • 24,3 MP-full-frame Exmor® CMOS-sensor

  • ZEISS Sonnar® T*-lens van 35 mm f2.0

  • Volledig handmatige bediening voor creatieve fotografie

  • SteadyShot vermindert ruis, zelfs bij weinig licht

  • HD-videofunctionaliteit voor prachtige films

Type sensor
Full-frame Exmor® CMOS-sensor van 35 mm (35,8 x 23,9 mm), hoogte-breedteverhouding 3:2
Aantal pixels (effectief)
Ca. 24,3 megapixel
Sony streeft er niet alleen naar om producten, diensten en inhoud te leveren die voor een geweldige gebruikerservaring zorgen, maar werkt er ook naartoe om de ecologische voetafdruk van het bedrijf tot nul te reduceren. Meer over Sony en het milieu

Beoordelingen en awards

Meningen van gebruikers