750,00 €

(inclusief btw)
106

4.5 gebaseerd op 106 klantbeoordelingen

65
33
6
1
1
Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

Meest handig (positief)
0

geweldige kenmerken

DSC-RX100M2 29/05/2015 door demarren

Ik heb het product nu meer dan een maand heb,heb er overal foto,s mee genomen en dit is een zeer goed product. Ook in slechte weersomstandigheden bied deze camera uitkomst. zijn lichtgevoelige lens is uitstekend. deze camera is snel. Eigenlijk doet die alles goed,ik heb tot nu toe niets negatief te zeggen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

3

0

Meest handig (kritisch)
0

Prima camera maar de software PlayMemories faalt

DSC-RX100M2 03/10/2017 door wvphotoimagine

Ik heb deze camera al een tijdje in huis en heb hem pas later geregistreerd. Tot voor kort tevreden over kwaliteit foto's. Echter er doemde een probleem op met de software PlayMemories. Van alles geprobeerd maar foto's kon ik niet meer als voorheen, downloaden op mijn desktop. De nieuwe batterij na 1 dag 'exhausted' werd blijkbaar niet opgeladen. Ik heb gemaild, kreeg antwoord, welk type en serienummer maar dat was verleden week, nog geen reactie ontvangen. Ik ben dus tamelijk teleurgesteld, zacht uitgedrukt!

Beeldkwaliteit

Slecht

Kenmerken

Slecht

Vormgeving

Redelijk

Gebruiksgemak

Redelijk

1

0

106 klantbeoordelingen

0

Snel en netjes geregeld

DSC-RX100M2 07/10/2019 door Hessel

Haast niet te begrijpen dat zo'n kleine camera, zulke goede resultaten geeft.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

perfect

DSC-RX100M2 05/04/2019 door densus1

geweldige camera, Sony RX1 nu kijk ik uit naar een RX1r

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

mooie eigenschappen

DSC-RX100M2 30/01/2019 door oost

Dit toestel nu een maand in ons bezit. Veel profesionele mogelijkheden. Fijn compact en veelzijdig. Aanrader

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Valt tegen

DSC-RX100M2 01/04/2018 door JeanneH

Ik heb het product gekocht nadat ik lovende testresultaten had gelezen, maar het valt me erg tegen. De foto's zijn over het algemeen niet scherp en ik mis het gebrek aan zoom heel erg. Dus voorwerpen die wat verder weg zijn zijn onmogelijk te fotograferen.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Geweldig cameraatje!

DSC-RX100M2 07/03/2018 door Nic71

Ik was verrast door de fantastische nachtfoto's die ik zonder flits en zonder statief kon maken!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

0

0

Zeer bruikbare compactcamera!

DSC-RX100M2 17/01/2018 door Maartenx

Gekocht om altijd mee te nemen. Dus ook op de mountainbaike! Camera voldoet uitstekend. Zeer goede beeldkwaliteit en mogelijkheden. Ben en blijf enthousiast.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Prima camera maar de software PlayMemories faalt

DSC-RX100M2 03/10/2017 door wvphotoimagine

Ik heb deze camera al een tijdje in huis en heb hem pas later geregistreerd. Tot voor kort tevreden over kwaliteit foto's. Echter er doemde een probleem op met de software PlayMemories. Van alles geprobeerd maar foto's kon ik niet meer als voorheen, downloaden op mijn desktop. De nieuwe batterij na 1 dag 'exhausted' werd blijkbaar niet opgeladen. Ik heb gemaild, kreeg antwoord, welk type en serienummer maar dat was verleden week, nog geen reactie ontvangen. Ik ben dus tamelijk teleurgesteld, zacht uitgedrukt!

Beeldkwaliteit

Slecht

Kenmerken

Slecht

Vormgeving

Redelijk

Gebruiksgemak

Redelijk

1

0

0

Geweldige camera in broekzakformaat!

DSC-RX100M2 23/05/2017 door AnnetteS

Onlangs gekocht, speciaal voor situaties waarin ik mijn grote camera niet mee wilde sjouwen, en nog niet alle functies getest. Maar de foto's die ik maakte doen niet onder voor mijn andere camera.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

1

0

De beste in zijn soort!

DSC-RX100M2 20/05/2017

Het is ronduit verbazend wat deze kleine camera presteert. Maar niet allen de uitgebreide functies zijn geweldig, maar het belangrijkste wat een camera dient te hebben - de lens - is superieur. Het scheidend vermogen van de Zeiss-lens is geweldig: super gedetailleerd en rijk van kleur. Samengevat: een kwaliteitscamera, die ook nog eens makkelijk in de borstzak past.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

1

0

Geweldig

DSC-RX100M2 15/05/2017

Heb even geduurd ivm de gebruiksaanwijzing, maar nu geweldig!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

1

0

geweldig

DSC-RX100M2 07/05/2017 door Will70

Doet niet onder spiegelreflex maakt zeer duidelijke foto's

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Topmodeletjes (rx100 ..................enz.)

DSC-RX100M2 19/03/2017 door Willem68

Echt vol automatisch en ook nog eventueel handinstelling

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Hele mooie fotocamera

DSC-RX100M2 09/02/2017 door Okkehel

Maakt hele mooie foto's; je hoeft alleen maar op het afdrukknopje te drukken. De rest gaat vanzelf.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

prachtig toestel

DSC-RX100M2 21/01/2017

het doet waarvoor ik het heb gekocht en is gemakkelijk in gebruik

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Klein maar fijn

DSC-RX100M2 29/12/2016 door Daniel_J

De Sony DSC RX-100 II voor de kerst gekocht en ben tot nu toe aangenaam verrast. De bediening van het menu is eigenlijk foolproof, ik had de manual al doorgelezen (uitgebreide versie op internet) maar voor de meeste functies is de camera alleen, al logisch in gebruik. Een uitgebreide test, waarbij ik in de afgelopen week een paar honderd foto's maakte, zowel RAW alsook allen JPG, lieten voortreffelijke scherpte en mooie uitgebalanceerde belichting zien. Daarnaast heeft de camera automatische programma's die echt goed werken. Handmatig kan edoch ook veel en die controle wilde ik absoluut hebben. Daarnaast heeft de camera HDR mogelijkheden, en daar kom ik het eerste kleine minpuntje tegen. De range tussen onder- en overbelichting mocht naar mijn gevoel wat groter zijn, en ipv 3 foto's mochten er van mij 5 foto's als basis voor de HDR gebruikt worden. Uiteraard kan het volledig manueel wel, maar wie weet komt er bij een firmware update, in de toekomst wel deze verbetering. Tot nu toe overweegt toch de grotendeels uitstekende indruk, die deze camera geeft. Advies voor een betere grip, bestel er de extra rubber greep bij. Alleen als je de orginele Sony cameratas gebruikt, past ie niet. Let daar op. Behuizing en afwerking zijn dik in orde, uiteraard door de compacte afmetingen kunnen de bedieningsknoppen, voor mensen met grote handen, wat dicht op elkaar zitten. Daar heeft de gemiddelde mens geen moeite mee. Al met al een aanbevelenswaardige camera, waarbij, Wifi, NFC, het kantelbare scherm en de accessoireschoen zinvolle extra's tov de RX-100 blijken, die hun geld waard zijn.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Top camera !

DSC-RX100M2 30/03/2016 door Frank1001

Enkele weken geleden aangeschaft, na meerdere camera's vergeleken te hebben. Deze kwam echt als beste uit de bus. Wat een geweldige mogelijkheden. eigenlijk een DSLR in broekzak formaat. Super om mee te werken en prachtige resultaten.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Klein, maar niet altijd even fijn

DSC-RX100M2 28/03/2016 door GUNC

In de automatische modus zijn felle kleuren een tikkeltje overdone, terwijl lichte kleuren weer net iets te licht zijn. Kleuren zijn helaas dus niet helemaal natuurlijk. Foto's zijn superscherp en mooi/precies. Maar door de kleurafwijking mis je de echte 'ervaring '. Verder compact en handzaam. Voor mensen zoals ik met grote vingers toch onhandig van tijd tot tijd. Soms is het zoeken naar dat ene knopje. Even aan wennen dus. Heb nog niet kunnen ondervinden hoe je meerdere foto's tegelijkertijd kunt wissen.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Handig en klein. vereist studie voor alle functies

DSC-RX100M2 29/02/2016 door Kaarten

Het scherm krast snel. Moet folie op. Met een zoeker is beter te hanteren dan van het scherm de plaatjes te bekijken vooral in de zon dan zie je niet veel. De grip is matig.

Beeldkwaliteit

Redelijk

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

1

0

Compacte goede kwaliteit

DSC-RX100M2 22/02/2016 door Verbruggen

Ik heb een Nikon D5300 en wilde een compacte camera er bij hebben die ik makkelijk mee kan nemen en toch een goede kwaliteit heeft. Ik heb de DSC-RX100 II meegenomen op wintersport en hij is supergoed bevallen. Het is even wennen hoe de programma's werken maar op zich werkt het allemaal eenvoudig. De kwaliteit van de foto's is erg goed, ik ben heel erg tevreden! Deze gaat vaker mee....

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Fantastisch toestel

DSC-RX100M2 14/02/2016 door Walt81

Uiterst compact en zeer veelzijdig toestel met zeer lichtsterke ZEIS lens

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

My first Sony. Ben nog aan het ontdekken

DSC-RX100M2 07/02/2016 door HarryE

Van Canon naar Panasonic naar deze Sony. Behoorlijke omschakeling. Ook qua prijsstelling (oink). Gekocht wegens lichtgevoeligheid lens en super sensor. Maar zeker na de vele goede reviews in Nederland en daarbuiten. Haast geen compacte camera te vinden met zulke hoge scores. Mijn insteek was super beeldkwaliteit en weinig tot geen ruis bij weinig licht. Minder zoomvermogen neem ik dan graag voor lief. Het gaat mij echt om het plaatje en de geweldige compactheid. Handleiding schiet ernstig tekort. Hoe kan een zo'n groot merk zo'n slechte handleiding leveren. Werk aan de winkel. Op zowel mijn Android tablet alsmede mijn Android telefoon krijg ik foto's via WiFi niet overgestuurd. Wel is er verbinding tussen Android en camera. Begrijp nog niet waarom dat niet lukt. Hoewel pas in het bezit van dit toestel ben ik er al erg van gecharmeerd geraakt.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Mooie foto's en compact

DSC-RX100M2 31/01/2016 door Robbinvz

Top toestel met veel functionaliteiten. Ook erg compact dus kan gemakkelijk worden meegenomen. Enige kleine nadeel is de plaatsing van de flitser.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Ongekende mogelijkheden

DSC-RX100M2 24/01/2016 door Peter1952

Super tevreden, klein en fijn, makkelijk in gebruik

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Zalig toestel

DSC-RX100M2 23/01/2016 door AnnabelleDH

Compact en je kan er erg veel richtingen mee uit , kwaliteit is zeker naar wens hij overtreft mijn 6 jarige top spiegelreflex !

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

compact en toch veel mogelijkheden

DSC-RX100M2 22/01/2016 door jantjer

Na een half jaar, nog steeds zeer tevreden over het fototoestel. Het is wel redelijk prijzig en het voelt wel wat zwaar aan maar de talloze mogelijkheden en de goede optiek in dit zeer compacte toestel zijn voor mij de redenen geweest om dit model aan te schaffen. Ik was het beu om met een overzware fototas op reis te gaan.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Eerlijke mening

DSC-RX100M2 22/01/2016 door AlainD

Op zich een heel goed toestel maar de plaats van de flits vind ik echt vervelend. Ik heb de gewoonte het toestel met 2 handen vast te houden en als de flits in werking treedt klapt hij eruit en zit Uw vinger in de weg. Verkoper in Sony center zegt mij dat het de bedoeling is om met 1 hand te fotograferen maar ik vind het totaal verkeerd geplaatst nutteloos ingewikkeld gemaakt. Waarom een mechanisme toevoegen om de flits te laten verschijnen in plaats van gewoon de flits in de behuizing te verwerken. Zou voor deze reden dit toestel niet meer kopen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Redelijk

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Perfecte camera en film/foto,s

DSC-RX100M2 18/01/2016

Nu ruim een week in het bezit. gelijk op wintersport vakantie meegenomen en heel enthousiast over de film en foto kwaliteit. super camera en makkelijk in het gebruik.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Super camera

DSC-RX100M2 18/01/2016 door Rob9999

Echt een aanrader. Camera doet wat er geschreven staat, veel lichtopbrengst en handige voorinstellingen. Ook als videocamera goed te gebruiken, hoef nu nog maar 1 camera mee te nemen. Alleen het in en uitzoomen is goed te horen op de film, jammer maar dan maar weinig gebruiken. Je went eraan en anders muziek eronder zetten in de nabewerking.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Prima camera

DSC-RX100M2 16/01/2016 door Simsax

Vanwege de groottte van de camera is het even wennen hoe deze het beste te hanteren. Ook de vele mogelijkheden vragen studie. Maar daarna is het een lust om mee te werken. Duidelijke foto's en ook een prima film worden met deze camera gemaakt.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Super

DSC-RX100M2 08/01/2016 door punky

Ben geen professional maar dit ding maakt super foto's.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Zeer goede optische eigenschappen

DSC-RX100M2 07/12/2015

Zeer tevreden. Wifi kon beter ivm. cloud diensten.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

klein maar een fantastischr beeldkwaliteit

DSC-RX100M2 01/12/2015 door Hansmrad

Was na een jaar wat grotere camera toe aan een camera die ik altijd mee zou kunnen nemen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Goede camera, slechte software

DSC-RX100M2 05/10/2015

Camera gekocht na advies van (winkel) verkoper. Ik had mijn zinnen staan op de Canon G7 toen deze niet verkrijgbaar bleek te zijn werd mij deze Sony DSC-RX100II aangeraden. Recensies en mogelijkheden doorgelezen en mijzelf over laten halen. Nou, spijt als haren op mijn hoofd!! Let wel, de camera is goed, de mogelijkheden top dus qua camera mag en wil ik niet klagen, het is echt een top klasse camera maar dat mag dan ook wel voor dat geld. De irritatie zit hem in het feit dat de camera niet compatible is met mijn Lightroom, niet met mijn Adobe Element en ook al niet met mijn Windows Phone. En bedankt meneer de verkoper die zei dat Sony niet meer zo dwars was als in vroeger jaren, dat ze tegenwoordig mee gingen met de flow. Niet dus, nu heb ik een goeie camera maar veel te duur voor wat ik er mee kan. Al die leuke extra's waar ik hem eigenlijk voor kocht zijn niet bruikbaar. Dus wil je een goede camera en werken met de aangeleverde software van Sony dan roep ik heel hard DOEN want het is een topper. Wil je hem als extra naast je Spiegel reflex en werk je met Adobe fotobewerkingsprogramma's, dan moet je deze camera absoluut links laten liggen. Overigens sloeg mijn foto map telkens vast na installatie van de Sony software, na alles verwijderd te hebben werkt alles weer prima. Ook hier dus een punt van aandacht. Ik fotografeer met deze camera nu dus gewoon in jpg en laat RAW links liggen. De Sony software overigens geprobeerd, maar hier kon je ook erg weinig mee qua bewerking, absoluut onder de maat.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Geweldige resultaten

DSC-RX100M2 28/09/2015 door Fred01

Zelfs onder moeilijke lichtomstandigheden kun je met deze camera schitterende foto's maken

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Compacte alleskunner

DSC-RX100M2 16/09/2015 door Spacebrain

Na uitvoerige vergelijking op Youtube en review websites voor deze RX100 ii gekozen en nog geen moment spijt van gehad. Indrukwekkende beelden indien de lichtomstandigheden moeilijk zijn. En ja, voelt echt aan alsof je de kracht van een SLR in je handen hebt. Het kleine formaat is echt super. Heb niet veel aan de flitserschoen bovenop de camera, maar ik wou niet extra betalen voor de optische viewfinder van de Mark 3 & 4 servies. Voorts vindt ik al de visuele effecten op deze camera echt heel leuk om mee te werken.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

zeer veelmogelijkheden en prachtige foto's

DSC-RX100M2 11/09/2015 door p i o v r a

Handzame camera met geweldig veel mogelijkheden. Voor een `beginnend` fotograaf zoals ik is het daardoor moeilijk handmatig de juiste instellingen te kiezen: de standaard voorkeurprogramma´s voorzien daarin.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

0

0

0

Lijkt simpel, maar is een profi.

DSC-RX100M2 07/09/2015 door BoelTwit

Nog niet alle functies ontdekt dat vergt echt veel tijd, maar een waanzinnig resultaat. Het enige is dat ik grote handen heb en de grip van het (kleine) toestel lasting is, zeker als de flitser op komt.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Een juweeltje voor deze afmetingen.

DSC-RX100M2 27/08/2015 door Gego

Superheldere 1.8 Zeiss lens, snel en oerdegelijk. Kantelbaar scherm onmisbaar. Super in detail, zowel in foto als video! Echt compact!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Slimme, handzame camera.

DSC-RX100M2 07/08/2015 door pieter68

Wilde weer een nieuwe camera en stelde hoge eisen, moest vooral compact maar met de kwaliteiten van een grote camera. ook de prijs moest mij passen. Gevonden na lezen van veel beoordelingen: RX100 II. Een fantastische camera die aan mijn verwachtingen voldoet. Makkelijk te begrijpen, zowel automatisch als handinstellingen. Wel heb ik even ebook over RX100 II van Alexander S.White gedownload, een aanrader, daar ik de meegeleverde handleiding onvoldoende en niet overzichtelijk vond. Ik ben zeer tevreden met mijn nieuwe aanwinst.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Compacte complete camera

DSC-RX100M2 07/07/2015 door W8ropdmuur

Ik vind het een geweldig product. Ik zocht een kleine camera, met professionele specificaties. Ik fotografeer als hobby, en ben het type dat mooie foto's wil maken op ieder moment. Voor mij is het belangrijker om de camera bij me te hebben tijdens leuke momenten, dan leuke momenten te zoeken met de camera. Met deze sony RX100-2 heb ik een snelle, veelzijdige camera, die ik makkelijk mee neem.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Klein en heel fijn

DSC-RX100M2 23/06/2015 door nnxnn

Een paar weken geleden deze markII gekocht om altijd bij me te hebben naast mijn SLRcamera. Het is een fantastische camera en zijn grote voordeel is ook voor zover ik nu kan beoordelen zijn enige nadeel: zo klein; ik kan mijn vingers nauwelijks kwijt om hem goed vast te houden. Verder is alles als verwacht: zeer scherpe beelden, goede kleurkwaliteit, uitstekende belichting, ook als volautomaat en wat ik erg belangrijk vind, ook RAW, zodat je het negatief naar wens kunt ontwikkelen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Zeer handzaam

DSC-RX100M2 10/06/2015 door Redskin

De camera ligt lekker in de hand. Jammer dat deze camera geen tip toets heeft.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Prima camera

DSC-RX100M2 31/05/2015

Prima camera, 2 nadelen: arw-format moet worden getransformeerd en prijs aan de hoge kant. Heerlijk handzaam en compact.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Sony, hier heb je mij blij mee gemaakt !!

DSC-RX100M2 31/05/2015 door Reppeltje

Deze camera is een aanrader, misschien denkt u toch wel veel geld voor zo'n compacte camera, maar wat je hiervoor krijgt is het deze prijs dubbel en dwars waard. Buiten dat hij opvallend mooie foto's maakt ook bij weinig licht zonder flits, heel veel handmatige instelmogelijkheden biedt, en een goed gekozen lens bezit, vind ik het heel belangrijk dat juist de compactheid dusdanig is dat je deze veelzijdige camera nooit thuis laat liggen. Want de mooiste momenten komen altijd onverwachts. Ik vind deze camera een heerlijk bezit!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

0

0

Heerlijk compact en super foto's

DSC-RX100M2 31/05/2015 door Dragdriver

Een erg mooi handzaam apparaat. Nu eindelijk altijd een apparaat bij waarbij voor de belangrijke momenten met de kinderen. Uitstekende kwaliteit foto's binnenshuis.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

wat een prachtige camera!

DSC-RX100M2 30/05/2015 door willy54

Met deze camera kan ik eindelijk de foto's maken zoals ík dat wil: prachtige scherptediepte door de grote diafragma-opening maar met de slimme automaat ook mooie foto's in moeilijke omstandigheden. Heel veel instelmogelijkheden (die ik als amateur nog lang niet allemaal ken), echt een camera die je naar je eigen wensen kunt aanpassen. Ja, de camera is niet goedkoop, maar hij is zijn prijs dubbel en dwars waard. Enige minpunt vind ik dat hij niet gemakkelijk in de hand ligt.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Goed

2

0

0

geweldige kenmerken

DSC-RX100M2 29/05/2015 door demarren

Ik heb het product nu meer dan een maand heb,heb er overal foto,s mee genomen en dit is een zeer goed product. Ook in slechte weersomstandigheden bied deze camera uitkomst. zijn lichtgevoelige lens is uitstekend. deze camera is snel. Eigenlijk doet die alles goed,ik heb tot nu toe niets negatief te zeggen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

3

0

0

Prachtige foto's, zeer klein formaat. WiFi functie

DSC-RX100M2 10/05/2015

Prachtige foto's, zeer klein formaat. WiFi functie is top om foto's snel te delen via mobiel of iPad. Mijn spiegelreflex camera lag vaak in de kast vanwege zijn formaat. Nu neem ik weer foto's van mooie momenten en schiet filmpjes...

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

3

0

0

Vooralsnog tevreden

DSC-RX100M2 04/05/2015 door Fotocamera

Alle foto's vallen donkerder/waziger uit dan ik gewend was met mijn vorige (Canon Ixus 800IS0). Mogelijk heb ik het toestel nog niet goed ingesteld. Ben nog bezig aan het toestel te wennen.

Beeldkwaliteit

Redelijk

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Gemiddeld

1

1

0

Goed toestel met veel mogelijkheden

DSC-RX100M2 19/04/2015 door Antje

Goed product, technisch heel goede resultaten. Leuke snufjes zoals heel scherpe opnames in het donker zonder flits (toestel neemt verscheidene foto's en voegt ze samen), automatisch kadreren, personenzoeker, ... 2 minpunten: 1. erg compact waardoor erg gevoelig voor andere instellingen + instellingen liggen erg dicht bij elkaar. 2. instellingen blijven na fotoname staan, waardoor je bij volgende foto extra alert moet zijn. De aankoopprijs is vrij hoog, maar het toestel heeft wel meer mogelijkheden en geeft wel veel betere resultaten dan een doorsnee compact camera.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Redelijk

2

0

0

Sony RX100 II

DSC-RX100M2 18/04/2015 door hvh1

Half jaar in gebruik. Voldoet uitstekend en met name bij weinig licht. Kwaliteit van de foto's is goed. Camera voelt degelijk aan en is relatief zwaar. Door geringe afmeting goed mee te nemen in de jaszak al merk je juist dan het wat grotere gewicht.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

top compact camera

DSC-RX100M2 30/03/2015 door Danielnk

Heb met meerdere compact camera's gewerkt, bediening is gewoon goed en beeldkwaliteit is echt super Snel en heel weinig foute foto's

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

2

0

0

Top camera

DSC-RX100M2 26/03/2015 door Moos

Heb een grote Sony camera DSC H7 perfecte camera maar soms te groot en te zwaar op mee te nemen. Deze compacte RX100II komt heel dicht bij de H7 en neemt makkelijk mee. De functies zijn makkelijk en top.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Een van de beste compact camera's

DSC-RX100M2 23/03/2015 door BernArt Photography

Perfect voor alle omstandigheden. Klein, geweldig lichtsterk objectief met mooi zoombereik, mooi design en degelijk gebouwd.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Een aanrader voor de semi-professionelel fotograaf

DSC-RX100M2 03/03/2015 door Willem48

Als voormalig Canongebruiker was ik erg benieuwd naar de mogelijkheden van deze Sony RX100 II fotocamera. De kwaliteit van de foto's, ook onder slechte omstandigheden, is uitstekend. De mogelijkheden heb ik in die paar weken dat ik de camera heb nog niet allemaal kunnen beoordelen, maar zijn eindeloos. Het voorgaande (erg veel mogelijkheden) suggereert een matig gebruiksgemak. Maar dat is meer een kwestie van er veel mee spelen, 'je ziet het immers pas als je het doorhebt'. Bij weinig gebruik van het toestel zijn de keuzeknoppen <Slim Automatisch> en <Super Automatisch> een uitkomst, omdat daarmee het toestel de instellingen voor een geslaagde foto voor jou regelt. Minpuntje bij het 'je eigen maken' van het toestel is de soms wat summiere bijgeleverde handleiding. Het is een mooi vormgegeven camera, die de toevoeging 'compact' volledig waarmaakt, gezien de mogelijkheden die er in de kast verborgen zitten. Ook de HD-films zijn van goede kwaliteit, mooie beelden, al heeft de camera moeite als het wat donker is. Geluid is overigens prima. Al met al een aanrader!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

1

0

0

kan mee met de grote broer

DSC-RX100M2 24/02/2015

een heel goed toestel die nog in je broekzak past ,spijtig dat het niet zo goed in de hand ligt en dat er suplementair en veel te duur moet betaald worden voor de vingergrip

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Redelijk

Gebruiksgemak

Redelijk

1

0

0

mooie resultaten bij weinig licht

DSC-RX100M2 20/02/2015 door vrouwantje

Zeker de lens levert goede prestaties. Ook de randen zijn scherp en kleurvast. Grote sensor helpt bij weinig licht en hoge ISO waarden. Minder is dat je de camera slecht vast houdt. Ook al omdat daar waar je wilt vasthouden de flitser omhoog komt. Heb ik opgelost door een extra greep op het toestel te plakken. Verkrijgbaar bij Sony.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Prima toestel voldoet aan alle verwachtingen.

DSC-RX100M2 12/02/2015 door Janusie

Heb hem vorige maand gekocht en ben zeer tevreden.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

mooi compact en gemakelijk in gebruik

DSC-RX100M2 08/02/2015 door Leo 11

heb vorige maand de camera gekocht met onderwaterhuis nog niet gaan duiken maar wel zo een paar foto's gemaakt zeer onder de indruk ben benieuwd onderwater.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Handig formaat camer

DSC-RX100M2 07/02/2015 door Cameraman123

Had eerst de rx100m3. Ik zag de noodzaak van het pop up zoekertje niet zo. Filmen is ook niet mijn ding. M'n vriendin blij gemaakt met de rx100m3. Vervolgens heb ik de M2 gekocht. Specificaties zijn ongeveer het zelfde. Ik gebruik de camera voor straatfotografie waar die uitstekend geschikt voor is.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prima camera

DSC-RX100M2 01/02/2015 door Commy27

Heel erg gebruiksvriendelijk en compacte camera met prima accessoires.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Mooie en fijne camera

DSC-RX100M2 14/01/2015 door gross1952

we hebben hem pas drie weken maar zijn er nu al helemaal weg van, we maken veel foto's van de kleinkinderen en die zijn nu bijna altijd goed. Maar je hebt ook heel veel mogelijkheden om hem met de hand in te stellen en hij heeft ook een fantastische lens

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Wat een mooie lens!

DSC-RX100M2 10/01/2015 door Bachdus

Ik heb de camera nu ruim een week en gisteren voor het eerst onder zeer moeilijke lichtomstandigheden mee gefotografeerd (einde van de dag, TL verlichting en een hele wand met ramen waar het schemerlicht doorheen kwam). De resultaten mogen er zijn! Ik heb de flitser bewust uitgezet, waardoor hier en daar wel wat bewegingsonscherpte optrad. Enige minpuntje is misschien dat de automatische witbalans veel moeite had met de omstandigheden, wat ook wel weer begrijpelijk is. Gelukkig liet zich dit op de computer eenvoudig corrigeren.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Kwaliteit zoals verwacht

DSC-RX100M2 08/01/2015 door Albertus

Na een intensieve selectie via internet kwam dit toestel als de beste uit mijn test. Alhoewel de uitvoering M3 nog hoger scoort, is het prijsverschil met de M2 te groot voor wat je meer krijgt bij de M3.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Works as advertised

DSC-RX100M2 15/12/2014 door Tedje

Dit toestel doet precies wat je kan verwachten van een moderne pocketformaat camera met als uitschieter de uitstekende fotokwaliteit

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Sony RX100 MII

DSC-RX100M2 01/12/2014 door sjorz

Mooie camera, goed in de hand liggend, veel mogelijkheden maar toch redelijk eenvoudig te bedienen. Ontzettend goede foto's.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Goede camera naast professionele spiegelreflex

DSC-RX100M2 12/11/2014 door roosje 13

lichtsterk scherp tekenend objectief; relatief grote sensor; camera wat klein voor grote handen; jammer dat een draagriem niet bij de camera zit.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Mooie plaatjes

DSC-RX100M2 29/10/2014 door Dkland

Ik ken het toestel nog onvoldoende. Kan daarom geen afgewogen oordeel geven. Wat ik bij vrienden gezien heb, vond ik erg goed.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Redelijk

0

0

0

Super toestel

DSC-RX100M2 22/10/2014 door Jempi

Lichtgewichttoestel met resultaten van een spiegelreflex

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prima camera

DSC-RX100M2 17/10/2014 door Wilhelmus

Ik heb de camera nu 2 weken in gebruik en ik heb er al veel foto's mee gemaakt. Handig te bedienen. Gebruiksaanwijzing maar zeer beperkt nodig gehad. Foto's zijn scherp. Ook met weinig licht goede foto's te maken en dat zelfs zonder statief.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

uitstekend toestel , klein maar fijn !!

DSC-RX100M2 17/09/2014 door kuiserke

Heb dit toestel nog maar 14 dagen , dus het experimenteren moet eigenlijk nog beginnen !!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Goed en toch compact

DSC-RX100M2 13/09/2014 door ME Heiloo

Kwaliteit van foto's en mogelijkheden goed tot zeer goed! Gebruiksgemak goed. Software op de computer valt tegen qua mogelijkheden, instellingen en snelheid.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0