1.600,00 €

(inclusief btw)
76

4.6 gebaseerd op 76 klantbeoordelingen

45
28
3
0
0
Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

76 klantbeoordelingen

0

Geweldige lichtgevoelige lens én zoomfunctie

DSC-RX10M3 14/09/2019 door StaV48

In juli gekocht en heel veel foto's in allerlei omstandigheden getrokken. Ik be erg tevreden over de kwaliteit van mijn foto's.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Geweldig emogelijkheden

DSC-RX10M3 05/09/2019 door Uuldd00

Ik heb de camera nu een maand. Het heeft een geweldige potentie die gelijksoortige camera's de loef afsteken. Zeker de telelens mogelijkheden. Het gebruik is aanvankelijk niet eenvoudig. De menu's zijn niet bepaald intuïtief. De handleiding geeft hier ook niet veel hulp. Er zijn geen boeken over de camera geschreven. Althans niet in het Nederlands.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Verrassende mogelijkheden

DSC-RX10M3 02/08/2019 door Mannes77

Heb de camera een maand geleden gekocht en ben reeds tevreden

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Sony RX10 III

DSC-RX10M3 29/07/2019 door Spider400

Heb mijn nikon D610 ingeruild op de Sony RX10 III ,de Sony meegenomen op vakantie en moet zeggen dat ik zeer tevreden ben met de camera en het zoombereik 24-600mm is geweldig en superscherp.Geen gedoe meer met objectieven wisselen,en niet meer met een zware fototas rondlopen.Ben er heel blij mee en zeer tevreden.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

prachtige alles in 1 camera

DSC-RX10M3 20/07/2019 door Joost89

nu 2 maanden in bezit en uitermate tevreden. kwaliteit van de foto's zijn heel goed. mooie slomo functie erbij. erg tevreden.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Ideale Camera voor alles

DSC-RX10M3 12/07/2019 door Rdb13

Voor in een prachtig park wilde ik groothoek, extreem-tele, portret en macro fotos van perfecte kwaliteit. Hiervoor had ik twee camera's, vier lenzen en een statief nodig. Dat is niet te doen als je vier uur moet rondsjouwen. Deze camera vervangt alles. Geen gesjouw met andere lenzen, camera's en zelfs zonder statief. Zie de bijgesloten foto's, ze zijn allemaal uit de hand genomen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Prima en een volwaardig toestel!

DSC-RX10M3 09/07/2019 door Focus07

Deze camera heb ik naast de Canon EOS 5d mark IV, de foto's zijn nagenoeg gelijk in kwaliteit. De Sony is veel gebruikersvriendelijker i.v.m gewicht, formaat en de mogelijkheden

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Heerlijke camera

DSC-RX10M3 08/07/2019 door Pasfoto

Slechts één camera mee op reis, geen objectieven verwisselen, maar alles met één uitstekende lens kunnen fotograferen. Heerlijk.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Veel mogelijkheden

DSC-RX10M3 08/07/2019 door Herman45

Heb het toestel nu 2 weken. Had hiervoor een DSRL camera met verschillende lenzen. Hier alles in een. Maakt prachtige foto's. Heeft zeer veel mogelijkheden die ik nog niet allemaal uitgeprobeerd heb. Goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prima (foto)kwaliteit, ergonomie kon beter.

DSC-RX10M3 05/07/2019 door Case 61

Veel mogelijkheden, groot zoombereik, ook goede foto's bij weinig licht. Mijn oude (bridge)camera is een DSC-R1. Die houdt ik (grote handen) veel gemakkelijker vast, en de lensringen en de diverse instelknoppen zitten daarbij ook op veel gemakkelijker te bedienen plaatsen. Eigenlijk is deze dus net een maatje te klein voor mij, maar geen andere camera kwam verder zo dichtbij mijn wensen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Prachtige lens en veel instelmogelijkheden.

DSC-RX10M3 02/07/2019

In vergelijking met mijn HX400V heeft deze camera een aantal betere oplossingen, zoals het minder gemakkelijk per ongeluk verstellen van de knoppen. Dus er is niet ineens een andere functie ingesteld die niet bedoeld was. Verder een betere (zwaardere!) lens met meer lichtsterkte maar wel minder zoom. Ik vind de lichtsterkte van de zoeker veel beter, vooral de instelling "zonnig" werkt perfect bij fel zonlicht! Ik gebruik deze nu veel vaker dan het lcd-scherm. Het lcd-scherm had wel in wat meer richtingen versteld mogen kunnen worden, bijvoorbeeld zijwaarts en zo mogelijk (zoals bij mijn HX-1!) naar binnen te klappen, zodat het scherm ook als de camera voor de buik hangt niet langs knopen of ritssluitingen schuurt. Wat ik wel mis is de mogelijkheid om beelden te bekijken zonder dat ook de lens wordt uitgeschoven. M.a.w. de camera kunnen inschakelen met de pijltoets om foto's te kunnen bekijken. Niet echt vervelend, maar het spaart de accu. Wat mij het minst bevalt zijn de mogelijkheden tot draadloze overbrenging van beelden. Bij de HX400V zowel als bij deze camera is het me nog steeds niet gelukt om ook maar één beeld over te brengen, hoewel er wel verbinding is. Mogelijk heeft dit te maken met de grootte van de bestanden (o.a. RAW) en dus haal ik de bestanden met een kabelverbinding naar de computer. Eigenlijk wel zo aangenaam en de geheugenkaarten zijn meer dan groot genoeg voor een lange (vakantie)reis. Het belangrijkste voor mij: de vele instelmogelijkheden, met name de fotografische (A, S, P en auto) en de diafragmaring aan de lens. Ook de scherpstellings- en de zoomring rondom de lens bevallen mij uitstekend! Ik houd het graag zelf een beetje in de hand... Tenslotte, voor de snelle shots is de optische stabilisatie prettig om overmatige bewegingsonscherpte te voorkomen. Dit zijn ervaringen van de eerste 10 dagen. Weliswaar heb ik de camera vrijwel dagelijks bij mij, maar ongetwijfeld kom ik nog zaken tegen, die mij in deze korte tijd nog niet zijn op-, mee- of tegengevallen zijn! Maar ik heb geen enkele spijt van deze aankoop. Aanbevolen en iedere cent waard, ondanks toch een vrij stevige prijs.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

uitstekende camera

DSC-RX10M3 29/06/2019

Ik heb deze camera een maand geleden gekocht en ben er heel tevreden van.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Zoombereik, aktie film (nadien actie vastleggen)

DSC-RX10M3 15/06/2019 door teunezuela

Doet wat ik er van verwacht, iets betere kwaliteit zelfs.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Redelijk

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prima camera

DSC-RX10M3 13/06/2019 door Hennie 44

Ik heb de camera nu 2 weken en ben er zeer tevreden mee. Maakt scherpe foto's zowel dichtbij (macro) al verder weg. Vooral geschikt om mee te nemen, geen gesleep met lenzen etc. Jammer dat het geen touchscreen heeft.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prima camera!

DSC-RX10M3 29/05/2019 door JW K

Goede camera, veel mogelijkheden, maar ook eenvoudig in bediening en toch ook handzaam, niet te groot of te zwaar.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Uitstekend werktuig

DSC-RX10M3 28/05/2019 door jeanlouisw

zeer te vreden met deze aankoop bijzonder goed voor reizen

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

mooie fotos's ook op afstand

DSC-RX10M3 25/05/2019 door corda

sinds 3 weken dit toestel. wel wat ingewikkeld om te gebruiken anders dan de auto focus. vooral als je snel wilt schakelen. maar maakt mooie foto's ook als je deze later op je pc verder inzoomt zie je duidelijk de details

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Zeer goed toestel !

DSC-RX10M3 24/05/2019 door Antwerpen

Enkele dagen in het bezit en nog geen spijt van werkt perfect

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Mooie maar wel prijzige camera.

DSC-RX10M3 02/05/2019

De camera was behoorlijk prijzig. Het aantal opties lijkt eindeloos, dus wel de handleiding lezen. Optie om via WiFi foto's te uploaden naar Computer werkt na enig proberen, heel goed. Geen gedoe met draden meer. Details in de foto's zijn prachtig. Foto's bij weinig licht zijn mooi.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Hybride camera met fantastische Zeis lens.

DSC-RX10M3 27/04/2019 door Leon1963

Nadat mijn vorige Sony HX200 slijtage begon te krijgen vervangen door deze. Gemak van bekende menu structuur om mee te werken. Camera is wel even complex in het begin om alle instellingen naar je hand te zetten. Stelt prettig snel scherp en mooie mogelijkheid om scherpte diepte van de lens te gebruiken. Dat werkt beter als elektronisch gesimuleerd met dubbele opname's. Jammer dat de app's op telefoon en tabled net allemaal aangepast zijn en de handleidingen nog niet. Afstandbediening van camera nog niet werkend gekregen. Geen halszaak maar zou de timelaps wel willen gebruiken t.z.t. Met de eerste paar honderd foto's tevreden

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Makkelijk in gebruik.

DSC-RX10M3 26/04/2019

Ben tevreden met aankoop. ............. .

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

kwaliteit camera met vele mogelijkheden

DSC-RX10M3 15/04/2019

De allround kwaliteit camera die ik lang heb gezocht. Hiermee maak je mooie, heldere en scherpe foto's. Portretten, landschappen, vogels en vlinders, alles kan.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Kwaliteit

DSC-RX10M3 09/03/2019 door Jozef 40

Schot in de roos. Had geen zin in losse lenzen. Foto's scherp, mooie kleuren. Zoom is prima. Veel mogelijkheden. Al heel wat pluimpjes gekregen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Super tevreden!

DSC-RX10M3 23/12/2018 door Luc4Sony

Ik heb even getwijfeld tussen de M3 en de M4. Na beide toestellen uitvoerig getest te hebben ben ik voor het prijsverschil voor de M3 gegaan. Nog geen seconde spijt van gehad. Geen lenzen meer wisselen en de kwaliteit van de beelden voldoet ruimschoots aan mijn verwachtingen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

mooie camera maar met kinderziektes

DSC-RX10M3 22/10/2018 door Ger65

Ik heb de camera gekocht omdat twee kennissen er al een hadden en hier erg tevreden over waren. maar van het exemplaar dat ik gekocht had functioneerde de scherpstelling niet goed, maar de winkel was het hier niet mee eens. Daarom ingeruild voor een m4

Beeldkwaliteit

Redelijk

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Goede camera maar de handleiding is waardeloos

DSC-RX10M3 17/10/2018 door AnnaCvdB

De camera zelf zou ik 5 sterren geven, maar de handleiding is zó slecht: niet om door te komen, niet te begrijpen, geeft wel uitleg over de functies zelf maar niet over het daadwerkelijke gebruik, dat het pleziet in gebruik van de camera hierdoor vele malen minder wordt. Helaas!!!

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Redelijk

1

4

0

Problemen herkennen geheugenkaart

DSC-RX10M3 10/09/2018 door csabbieshot

Constant problemen met geheugenkaart, Moet om de paar foto's kaart verwijderen en opnieuw invoeren

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Super camera!

DSC-RX10M3 05/08/2018 door Joepie1964

Voor een leek een geweldige camera. Nu nog veel op de automatische stand maar daar gaat verandering in komen!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

geweldige camera

DSC-RX10M3 06/07/2018 door ijsvogel65

Ik heb de camera inmiddels al een hele tijd in mijn bezit. Prachtige scherpe foto's. Het is niet zo'n hele grote camera maar toch een zoom bereik van 600mm.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Bijzondere prettige camera

DSC-RX10M3 19/06/2018 door Thorb143

Een aantal jaren heb ik een spiegelreflexcamera gehad. Een maand geleden heb ik deze Sony RX10M3 gekocht. Ik had het een beetje gehad met het lenzen wisselen. Ik vind deze camera erg veelzijdig. Het bereik van 24-600 mm is geweldig. De foto's die ik gemaakt heb zijn indrukwekkend scherp. Het is een geweldige lens. Voor een lens met deze kwaliteit, ben je voor een spiegelreflex een vermogen kwijt. Ik ben erg blij met deze Sony RX10M3.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Alleskunner

DSC-RX10M3 01/06/2018 door AHeuvel

Eerst een Sony RX10 gehad, maar wilde graag een groter zoom bereik. 3 weken geleden de Sony RX10 III gekocht. Heel erg tevreden over de kwaliteit van de lens. Zeer gebruiksvriendelijke door de vele persoonlijke instellingen, die je aan bepaalde knoppen kunt toevoegen. Heeft t.o.v. een goede spiegelreflex, alleen maar voordelen. Hij heeft een vaste lens waar je alle situaties mee kan vangen en de 1" sensor die er in zit is gewoon goed, wat wil je dan nog meer.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Gemakkelijke bediening

DSC-RX10M3 19/05/2018 door Wilco L

Ik ben tevreden over de camera ondanks dat ik hem pas een drietal weken heb , Ik heb al prachtige foto’s gemaakt zowel met de telelens en de groothoek en van buiten met veel licht als bij “donkere “ gelegenheden. De knoppen zijn goed en gemakkelijk te bedienen en het informatiedisplay bovenop de camera is fijn De ingebouwde flitser heb ik nog niet gebruikt of hoeven te gebruiken. Ook nog geen video’s gemaakt en apps gedownload dus kan daar niets over zeggen. Jammer is dat de accu toch vrij snel leeg is en er geen oplader bij inbegrepen is , het opladen van de accu gaat via de camera. Heb dus een externe oplader erbij gekocht . En jammer is ook dat het SD-kaartje wat moeilijk uit de camera te krijgen is .

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

2

0

prima toestel

DSC-RX10M3 29/04/2018 door valon812

Het toestel heb ik dit jaar gekocht. Gemakkelijk in de bediening en heeft veel mogelijkheden. Heb geen moment spijt gehad dat ik deze camera heb gekocht!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Sony - RX10 III

DSC-RX10M3 16/04/2018 door HulkSmash

prima all in one camera handig en ligt goed in de hand. handige apps Wel wat aan de zware kant

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Compact maar toch zeer krachtig

DSC-RX10M3 19/09/2017 door Daxmon

Ik heb al een aantal Full Frame DSLR's in mijn bezit, maar wou ook een toestel dat compact is en toch alles aan boord heeft wat ik belangrijk vind. De RX10 is echt een kleine krachtpatser, met een fenomenale zoom tot 600 mm. Dat hij ook nog 4K video opnames kan maken heeft ook meegespeeld in mijn aankoopbeslissing. Ik wil hem ook gebruiken voor GigaPixel fotografie, waarbij de 600 mm heel goed van pas komt. De handleiding dien ik nog eens deftig door te nemen, want je kan enorm veel met dit toestel. Maar ook in automatische stand bereik je heel mooie resultaten met de RX10. De beeldkwaliteit is zeer goed.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Waar voor je geld

DSC-RX10M3 09/09/2017 door Fifty3

Deze camera gezien bij 'n landgenoot op vakantie in Oostenrijk, hij met de RX10 III en ik met 'n rugzak Fuji, na het zien van een close up van 'n zeldzame vlinder op het schermpje van de Sony, was ik verkocht.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Goede camera

DSC-RX10M3 14/07/2017 door Daiver

Compactcamera met vele mogelijkheden .Vaste lens die vlot manipuleert is.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Goed

0

1

0

Geweldig zoombereik

DSC-RX10M3 13/07/2017

Ik heb deze camera aangeschaft omdat ik graag in de natuur vogels e.d. fotografeer en mede door zijn compacte vormgeving en groot zoombereik 24-600mm is dit voor mij de ideale reisgenoot

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

(Bijna) Alles in één camera

DSC-RX10M3 08/07/2017 door John4651

Nu ca. een maand in bezit, geweldige zoom, welke nog verlengd kan worden. Prima stabilisatie, op 600mm mogelijk om zonder statief te fotograferen. Lichtsterk objectief van Zeiss, uitstekende foto's. Bijna alle gemakken van een spiegelreflex, maar dan met 1 camera. Scheelt een hoop gewicht, geen gezeul met meerdere objectieven, geen lens wisselen etc. Nadelen: (nog) geen batterygrip verkrijgbaar, ligt daardoor wat ongemakkelijk in de hand. Accu is vrij snel leeg (lage capaciteit). Geen oplader bij inbegrepen, via de camera is de accu op te laden. Advies om extra accu's aan te schaffen én een losse oplader.....

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

3

0

0

Mooie camera

DSC-RX10M3 08/07/2017 door Nanda1962

Nu een twee weken in huis,erg mooie foto's kunnen maken in de de dierentuin , door het grote zoom bereik.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

1

0

Fraaie camera met topobjectief, maar niet perfect

DSC-RX10M3 28/06/2017 door mh1956

Ik heb deze camera nu ruim 9 maanden in mijn bezit, dus tijd voor een korte indruk. De camera is solide gebouwd, keurig afgewerkt, met mooie materialen en ligt uitstekend in de hand. Ik vind de camera mooi vormgegeven, in ieder geval een stuk fraaier dan de modellen van de A-serie. Alle knoppen laten zich goed bedienen en het informatiedisplay bovenop de camera is een welkome toevoeging. Wel is de camera wat aan de zware kant, maar voor het overige nog goed te hanteren. De meegeleverde draagriem had echter wat luxer en comfortabeler uitgevoerd kunnen zijn. Het is wel een heel gefriemel om het SD-kaartje uit de camera te krijgen omdat het ietwat fragiele deurtje niet wijd genoeg open kan. Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden om foto’s vanuit de camera naar je computer over te zetten. Het instellingenmenu is helaas niet echt overzichtelijk opgezet. Je zoekt je soms wezenloos naar bepaalde instellingen. Bovendien zijn het er enorm veel. Daarnaast zijn veel instellingen die met elkaar te maken hebben, over verschillende tabs verdeeld. Daar is niet echt goed over nagedacht. Hier is nog wat huiswerk te doen voor Sony. Canon doet dat veel beter. De autofocus werkt over het algemeen snel en correct. Zodra je echter boven de 300 mm komt heeft de autofocus toch regelmatig problemen met scherpstellen. Dan duurt het enkele seconden voordat het onderwerp scherp in beeld is. Dit is vooral hinderlijk als je bewegende onderwerpen wilt fotograferen. Ik heb op die manier al wat leuke foto’s gemist. De electronische OLED-zoeker (EVF) gebruik ik regelmatig en voldoet over het algemeen goed. Hij is scherp en contrastrijk, maar wel erg koel (blauwig) van kleur. Je kunt dat enigszins bijstellen, maar het verschil tussen de kleurweergave van het werkelijke beeld en het zoekerbeeld is opvallend groot. Dat probleem heb je vrijwel niet bij een optische zoeker. Groot voordeel van een electronische zoeker is dan weer wel dat je ook bij weinig licht een helder zoekerbeeld hebt. Een ander nadeel van de zoeker van de Sony is dat het beeld ervan gekoppeld is aan het LCD-display. Wat je op het LCD-display ziet, zie je tegelijkertijd ook in de zoeker. Als je ingesteld hebt dat een opname 2 of meer seconden getoond moet worden op het LCD-display, dan zie je die ook net zo lang in de zoeker. Dat is heel irritant wanneer je snel wat foto’s achter elkaar wilt maken. Dan moet je eerst wachten totdat de displaytijd verstreken is. Doe je dat niet en gebruik je op dat moment de zoomhendel om met het objectief in te zoomen, dan zoom je in het beeld van de zojuist gemaakte foto in in plaats van met het objectief. Je moet dan eerst de display modus weer uitzetten om verder te kunnen fotograferen. Ik heb daarom de tijd voor het tonen van een zojuist gemaakte foto dan ook maar op 0 gezet. En erg jammer is dat het LCD-display geen touchscreen is en evenmin volledig kantelbaar, zoals bijv. bij de Canon EOS 80D. Over het objectief daarentegen niets dan lof. Zelden een objectief met zo’n scherp beeld over zo’n groot bereik gezien. Persoonlijk had ik liever een bereik van 16 tot 400 mm gehad, dus wat meer groothoek en wat minder tele, maar hiermee is ook prima te werken, al merk ik wel dat de meeste van mijn foto’s toch tussen de 24 mm en 400 mm gemaakt worden. Wat dat betreft had ik eigenlijk ook het vorige model kunnen kopen. Erg prettig is verder dat Sony een zonnekap meelevert. Aan de kleurweergave van de RX10 moet ik nog steeds wat wennen. Ik heb altijd Canon camera’s gebruikt en die zijn geliefd om hun prachtige kleurweergave. De kleurweergave van de Sony is over het algemeen een stuk koeler (en neutraler (?)) dan die van Canon. De RAW-beelden zien er overigens wat kleur betreft beter uit dan de wat koele JPEG’s, die bovendien in de camera overmatig verscherpt worden. Wil je de RAW-beelden van de RX10 III (.ARW) in Adobe Lightroom bewerken, dan heb je minimaal versie 6.7 nodig. Deze upgrade kun je vinden op de website van Adobe. De belichting is vrijwel zonder uitzondering goed tot zeer goed te noemen. Ik ben nog geen grote missers tegengekomen. De ingebouwde flitser is sterk genoeg om kleine ruimtes te verlichten. Heb ik wat meer licht nodig, dan pak ik de fraaie Sony HVL-F43M erbij. De videofuncties heb ik nog niet veel gebruikt, dus daarover nog geen oordeel. Persoonlijk vind ik 4K niet zo belangrijk. Full HD is meer dan voldoende voor de gemiddelde filmer. Het zorgt alleen maar voor nog grotere bestanden. Tja, en dan de batterij. Als ik één groot minpunt van de RX10 moet noemen, dan is het de meegeleverde batterij. Deze is werkelijk in een mum van tijd leeg. Het lijkt haast wel of deze ook leeg loopt als je de camera niet gebruikt. Ik heb om stroom te sparen in ieder geval de Pre-AF functie al uitgezet, anders loopt de camera continu scherp te stellen, ook als je geen foto wilt maken. Je redt het amper één dag met een volle batterij, dus het is aan te bevelen om minimaal 2 opgeladen reservebatterijen bij je te hebben. Helaas zijn de originele Sony-batterijen nogal prijzig, dus dat is nog een extra kostenpost die erbij komt. Ik heb bovendien een aparte oplader gekocht, want je kunt de batterijen anders alleen maar in de camera opladen. Sony levert geen aparte oplader mee, helaas. Ondanks de beschreven minpunten durf ik deze camera toch van harte aan te bevelen voor fotoliefhebbers die van kwalitatief uitstekende en zeer scherpe beelden houden en een camera zoeken die over een zeer groot zoombereik beschikt. Alleen de prijs zou velen kunnen afschrikken, maar ik vind deze uiteindelijk wel in overeenstemming met de kwaliteit die je ervoor krijgt.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Gemiddeld

12

1

0

Super camera

DSC-RX10M3 19/06/2017 door Lbird

Voldoet aan al mijn verwachtingen. Geweldige foto's, top bridge camera.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

1

0

Geweldige specificaties

DSC-RX10M3 19/06/2017 door pol2711

Komend van de A6000 met Zeiss lens, lang moeten zoeken naar een optisch gelijkwaardige opvolger met veel zoom. Met de Rx10-III heb ik deze nu gevonden. 600mm zoom !! En optisch fanatastiche resultaten kunnen boeken.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Echt een supercamera!

DSC-RX10M3 31/05/2017

Ik heb een Nikon D700 met als lenzen 24-70, 70-200, 50, 105 macro, 12-24. Alles bijeen een supercombinatie, waar ik graag mee werk als enthousiaste amateur. Maar deze uitrusting is te veel en te zwaar als ik met de familie weg ben, met mijn vrouw wandel. Doorslag gaf het feit dat mijn dochter in Zuid Afrika woont en dat daarom graag op safari ga. in een jeep, in het stof, steeds lenzen wisselen zie ik niet zitten. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een camera met ingebouwd groot zoombereik, groot dynamisch bereik, mogelijkheid om tot ISO 3200 te gaan zonder al te veel korrel. Na veel testen gelezen te hebben, ben ik uitgekomen op de Sony DSC RX10M3: volgens de testen de beste compactcamera die er is en die voldoet aan mijn eisen. Afgelopen week heb ik de camera uitgeprobeerd in Parijs: prachtige opnamen gemaakt van groothoek naar tele: echt super. Ik blijf mijn Nikon gebruiken als ik er alleen op uit trek of op fotoreis ga, maar daarnaast blijf ik nu de Sony gebruiken. Zeer tevreden!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

5

0

0

het was even wennen

DSC-RX10M3 29/05/2017 door Haneikema

Drie weken in gebruik en nog niet alles uitgeprobeerd, voornaamste focus was fotografie en nog niet video. Het was echt wennen, ik was een trouwe gebruiker van een a77. De wijze waarop het menu wordt weergegeven vind ik zwak. Alles in een camera vind ik erg sterk, geen gesjouw meer met losse lenzen. De kwaliteit van de beelden is uitstekend en daar gaat het toch voornamelijk over. Alleen door heel veel verschillende foto's te nemen krijg je de beheersing over de camera. Belichting was in het begin problematisch maar o.a door het makkelijk bedienbare +- stop wiel werd het snel beter. De extreme zoom in het digitale is veel beter dan ik dacht. Kortom even wennen maar dat komt best goed

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Uitstekend

DSC-RX10M3 29/05/2017

Ik ben zeer tevreden met deze camera, met name de kwaliteit van de lens is een openbaring

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Hier wordt je stil van.

DSC-RX10M3 21/05/2017 door PHdB

Eerst alle reviews doorgenomen en tot de conclusie gekomen dat deze camera toch wel extreem goed moet zijn. Is wel prijzig maar het geld alleszins meer dan dik waard. Makkelijk en snel te vinden om een goede opname te kunnen maken.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Super camera

DSC-RX10M3 10/05/2017 door Els59

Heb deze camera gekocht na lang twijfelen. Ik had namelijk de Sony RX10 maar dan de eerste. Ook een geweldige camera, maar ik miste toch wel wat meer zoom. Nu toch voor de nieuwste gegaan, absoluut geen spijt. Foto's zijn echt superscherp en de zoom fantastisch!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Nieuwe wereld in fotografie

DSC-RX10M3 08/05/2017

Na weken te hebben gedubd of het een RX10 II of een RX10 III zou worden " mijn grootste twijfel was het gewicht" van de RX10 III ten opzichte van de RX10 II. Heb ik eindelijk toch gekozen voor de RX10 III, meer zoom en de nieuwste ontwikkeling in techniek. Nu ik hem in bezit heb, ervaar ik het als echte camera met heel veel mogelijkheden welke ik langzaam maar zeker onder de knie te probeer krijgen. Tot nu toe zeer tevreden met mijn nieuwe aan winst. Groet Theo

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Fantastische camera

DSC-RX10M3 01/05/2017

Deze camera heb ik nu een paar weken en ik ben er zeer tevreden over. Geweldige zoom, kleuren van de foto's zijn top

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Fantastische camera

DSC-RX10M3 25/04/2017 door Pietvb

Ik heb na behoorlijke vergelijkingen besloten de Sony-RX10iii aan te schaffen. Reden hiervoor is dat ik veel natuurfoto's maak en in het bijzonder van vogels. Deze camera heeft het grote voordeel dat hij compact is en ik niet zit met het constant moeten verwisselen van allerlei lenzen, met gevolg van stof op de sensor etc.... Ik ben nu een aantal weken druk aan het uittesten geweest onder verschillende weersomstandigheden en ben buitengewoon onder de indruk van de capaciteiten en mogelijkheden van deze camera, zelf als ik op de optische zoom van 600mm nog eens wat digitaal doortrek. Ook de stabiliteit tijdens opnames is erg goed, ondanks het gewicht van de camera. nauwelijks een statief meer nodig. Sony laat met deze camera zien tot de beste te behoren !

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

2

0

Erg goede camera

DSC-RX10M3 20/04/2017 door HJSt

De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd. Ben nu een paar dagen op pad geweest met deze camera. Voordeel is geen losse lenzen meer maar toch een groot zoom bereik. Mijn ervaring is dat je voor het leren hanteren van alle instellingen ruim de tijd moet nemen. Bij het hanteren van de camera is de ruimte tussen de lens en uitstulping wat aan de kleine kant (dikke vingers) maar na een paar dagen ben ik hieraan gewend en komen mijn vingers niet meer klem te zitten. Voor macro foto's moet je soms wat meer afstand nemen om beter in te kunnen zoomen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Een uitstekende en veelzijdige camera

DSC-RX10M3 14/04/2017 door SonyRX10m3

Ik heb deze camera nu 3 weken in gebruik en ben er heel tevreden mee. Eerst bezat ik een spiegelreflex met 2 extra zoomlenzen en flitser. Nu is alles gecombineerd in een enkel apparaat dat slechts 490 gram weegt. Ik kan dit dus veel gemakkelijker meenemen. De lichtgevoeligheid en resolutie zijn heel hoog, een flitser is nu dus ook niet meer echt nodig. Het toestel biedt bovendien ook goede macromogelijkheden, veel programma's en uitvoerig menu-instellingen voor alle denkbare fotografische mogelijkheden. De prijs is aan de hoge kant, maar daar krijg je dan ook een hoogwaardig en degelijk apparaat voor terug, waar je jaren plezier van kunt hebben. Een minpuntje vind ik de handleiding. Via internet kun je een boekwerk van ca. 350 bladzijden downloaden. Ik zou het prettiger vinden als dit werd meegeleverd of als een gebonden boekwerkje na te bestellen zou zijn.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prachtige camera met erg mooie foto kwaliteit

DSC-RX10M3 14/04/2017

Heb de camera een paar weken in bezit, moet nog veel ontdekken. Maar heb hier wel het beste fotoapparaat mee in huis gehaald dat ik bezit. De fotos zijn prachtig

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Allround top

DSC-RX10M3 12/04/2017 door Tvg1

Volgens mij beste op de huidige markt in dit segment! Weliswaar zou een update en vereenvoudiging/logische indeling welkom zijn.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Spannend apparaat

DSC-RX10M3 09/04/2017

Ik ben nog volop aan het experimenteren met alle, voor mij, nieuwe functies van het aparaat. Het ziet er goed uit: mooi en zeer helder en scherm beeld, waanzinnige zoom. Moet wel heel erg wennen aan het feit dat zoomen niet meer met draaien aan de lens gaat (niet mechanisch, maar elektronisch). Tot nu toe zeer veel belevende resultaten.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Handig toestel

DSC-RX10M3 25/03/2017 door GoBiTres

Alles bij elkaar ineen geen gesleep meer met extra zoom lens. Makkelijk te bedienen nog maar 2 weken in bezit maar al geweldig mooie foto's gemaakt van onze Doodles.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Alles in een camera

DSC-RX10M3 21/02/2017 door Sabastian

Inmiddels een paar weken in mijn bezit. Werkelijk heerlijk camera. Zoombereik is geweldig en de kwaliteit blijft top. Nog lang niet alle mogelijkheden gevonden en benut maar dat gaat komen. Fantastische zeisslens en lichtsterk. Ik had al een kleine sony de RX100 II maar wilde meer mogelijkheden en toch het gemak van maar een lens.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

4

0

0

Fantastische alles-in-een camera

DSC-RX10M3 18/02/2017 door rbbra

De Sony RX10 III is de ultieme reis-en reportage camera dankzij enorm zoombereik met behoud van uitstekende beeldkwaliteit; maar meer dan dat want voor de meeste foto's en films die je zou willen maken hoef je alleen dit toestel te pakken en heb je niets anders nodig voor prima resultaten. Enkele punten: Doorslaggevend is beeldkwaliteit (ik maak alleen jpegs) die werkelijk uitstekend is t/m ISO 800 en zeer goed bruikbaar t/m 3200 over het gehele bereik van (omgerekend) 24 mm tot aan de fantastische 600 mm. Fotograferen uit de hand, en ook filmen, is zeer goed mogelijk, kijkend door de mooie (en eigenlijk onmisbare) electronische zoeker. Alle instelmogelijkheden voor foto's die je zou willen hebben (en nog meer...) zijn aanwezig en hetzelfde geldt voor film, met slow-motion tot 4K. Waar ik als jpegger veel plezier van heb, af en toe als het nodig is: de goed werkende instelmogelijkheden om contrast aan te passen, om maar 1 ding te noemen. Er blijft bij dit toestel niets te wensen over op twee, drie zaken na. De menustructuur is matig en vereist vrij veel tijd voor studie. Heb je dat eenmaal gedaan, dan is er geen probleem meer in de praktijk. Verder stelt het toestel niet altijd direct scherp bij tele en laag contrast. Als je dat eenmaal weet kun je het probleem meestal omzeilen en speelt het in de praktijk nauwelijks een rol. Tenslotte zou zo'n algemeen inzetbare camera eigenlijk stof- en spatwaterdicht moeten zijn; extra opletten dus bij deze kostbare camera!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

0

0

Bjusterbaarlijk

DSC-RX10M3 15/02/2017

Nu een paar weken in mijn bezit, moet het één en ander nog even uitvogelen. Maar tot nu toe ben ik zeer tevreden.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

klein maar subliem!

DSC-RX10M3 08/02/2017 door Marron 85

was een meer dan 10 kgr zware fototas gewend , met statief er niet bij! nu met statief nog geen 5 kgr , en kan bijna net zoveel als de Nikkon D4s! een foto toevoegen lukt niet! die zijn te groot!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

geweldige alleskunner

DSC-RX10M3 09/01/2017 door Rovifo

Bij mijn eerste wandeling met dit toestel deed ik onmiddelijk voordeel met de lange brandpuntsafstand

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Geweldig vooral de zoomlens

DSC-RX10M3 03/01/2017

Ik heb een A350 en heb deze erbij gekocht. Vooral voor de natuur foto's

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

2

0

0

Camera met ultieme spec's voor vakantiefoto's

DSC-RX10M3 07/12/2016 door 620404158

De camera is na aanschaf gelijk in gebruik genomen bij een roadtrip door Australië. De geweldige lichtsterke lens met een enorm zoombereik overtreft mijn andere camera Sony RX10M1 op meerdere aspecten. De foto en film kwaliteit is zeer goed. De camera heeft een hele fijne grip en is ondanks zijn gewicht goed te handelen. Ook in het maximale zoombereik is er geen statief nodig.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

0

0

Fantastische camera

DSC-RX10M3 01/11/2016

Deze camera bevalt buitengewoon goed. Complimenten

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Fantastisch all round toestel.

DSC-RX10M3 21/10/2016

De eerste dag dat ik het toestel kocht schoot ik meteen de bijgevoegde foto's in de zoo in Antwerpen. De 24-600mm. zoom is werkelijk ongelooflijk en haarscherp in ieder bereik. Na het raadplegen van de handleiding had ik meteen ook veel hulp aan de scherpstel- en zoomassistentie en aan zoveel mogelijkheden die werken met dit toestel tot een plezier maken.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

4

0

0

Ideaal als back up camera

DSC-RX10M3 12/09/2016 door Mickeym

Ik ben lang op zoek geweest naar een min of meer volwaardige back up voor mijn Sony A99 en heb deze gevonden met de RX10 M3. De kwaliteit is natuurlijk niet helemaal vergelijkbaar met een semi-professionele full frame camera en dito lenzen, maar als back up met een geweldig zoombereik voldoet deze camera uitstekend. 1 minpuntje: de prijs. Maar je hebt dan wel een onvergelijkbaar goede bridgecamera met een uitstekende Zeiss lens

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

2

0

0

Top camera

DSC-RX10M3 08/09/2016 door JeePee

Complete camera, voldoet volledig aan onze wensen, prachtige beelden en veel instel mogelijkheden alleen iets te zwaar.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Prima toestel, relatief duur

DSC-RX10M3 06/09/2016

Kwalitatief goed en een heel prettig zoombereik. Hierdoor kun je met één toestel het gehele gebied bestrijken zonder een aantal losse lenzen

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

2

0

0

Zeer goede beeldkwaliteit

DSC-RX10M3 08/08/2016 door magnolia52

Dit is, gezien de beperkingen van het sensorformaat, een uitstekende camera! Naast de RX10 iii heb ik ook een fullframe-camera, de verschillen zijn er...maar zijn verrassend klein! Groot pluspunt is het gebruiksgemak, vooral door de zeer goede lens. De camera kan bovendien (uitgebreid)naar wens ingesteld worden, al moet je soms wel diep in de menustructuur "duiken". Dat is dan ook , wat mij betreft, een minpuntje: een bijkomende knop op de body met bv. instellingen voor bkt,wb, iso zou nuttig zijn...

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

2

0

0

Universele kwaliteitscamera

DSC-RX10M3 07/08/2016 door R Adria

- De lens is uitzonderlijk van kwaliteit ! - De zoeker is topkwaliteit. - Het menu krijgt hopelijk nog een software update maar na enkele weken studie en vooral oefenen krijg je, dank zij de uitgebreide persoonlijke instellingen, schitterende resultaten. De kwaliteit van de beelden, en daar gaat het om is buitengewoon voor een 1 inch sensor camera.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

9

0

0

Top van een bridgecamera

DSC-RX10M3 31/07/2016 door Roberke

Zeer tevreden met dit toestel, alle verwachtingen ingelost

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

0