2.000,00 €

(inclusief BTW)
81

4.6 gebaseerd op 81 klantbeoordelingen

51
26
4
0
0
Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

Meest handig (positief)
0

Supersnel en superscherp

DSC-RX10M4 13/12/2017 door ceesvndk

Ik heb de camera nu twee weken in gebruik. Vooral in gebruik voor het doornemen van alle instellingen voor foto. Wat een mogelijkheden! Wat een vooruitgang tov mijn A77. Wat de specificaties beloven, wordt waargemaakt. Ik ben blij dat ik de overstap heb gemaakt. Geen gezeul meer met camera's en diverse objectieven. Nu echt alles in één. Weliswaar een kleinere sensor maar de kwaliteit van de foto's is perfect. Zeiss lens met zoom bereik van 24-600mm, supersnelle AF en 24fps. Korte scherpstel afstanden van 3 cm in de 24mm en 1.40m in 600mm stand maakt "macro" in 2:1 verhouding mogelijk. Robuuste camera, ergonomisch prima. Al met al ben ik uiterst tevreden. Er valt nog heel wat te bestuderen

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

3

0

Meest handig (kritisch)
0

Teleurstellende software

DSC-RX10M4 01/02/2018 door Mxvb

Ik heb de camera vorige maand gekocht als vervanger voor mijn RX10 M3 vanwege de veel snellere autofocus. Het was een zeer grote teleurstelling dat geen enkele van de wel zer mooie apps van de M3 nog werken, meer zelfs er zijn er geen voor de M4. Verder is de remote software die zou moetenw erken met geen middel aan de gang te krijgen. Ook het ontbreken van een uitgebreide handleiding, gedrukt of via download is een gebrek. Online is er één te raadplegen, maar je hebt niet altijd een laptop bij als je iets wil opzoeken ( zeker in de beginperiode ). Er is dus nog héééééél veel ruimte voor verbetering.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

2

0

81 klantbeoordelingen

0

Super

DSC-RX10M4 23/06/2019 door Kristof75

Ik heb deze nog niet lang, maar wat een kwaliteit. De snelheid van focussen is enorm en met een diafragma van f2.4 kan je met weinig licht nog zeer mooie foto’s maken. Een toptoestel.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

De ultieme reiscamera

DSC-RX10M4 19/06/2019 door Jacob53

Ik was eigenlijk bezig hier een verslag te schrijven met vele superlatieven maar laat ik het er maar op houden dat het in vrijwel alle opzichten een fantastische breed inzetbare camera is. Vooral op reis en in de drukke hectiek waarbij snel opnamen moeten worden gemaakt. De lens is zeer scherp over het hele (!) zoombereik en de AF supersnel met praktisch een honderd procent (scherpte)score. Als je de iso laag weet te houden krijg je prachtige resultaten. Nee, het is geen full frame kwaliteit maar in de tijd waarbij een ander z'n lens verwisselt heb jij door het grote zoombereik al een prachtplaat kunnen maken en het moment gepakt. Zijn er nog wensen of verbeteringen? Jazeker, het is een dure camera mede omdat deze geen concurrentie heeft in dit segment maar na een tijdje gebruik mompel je in jezelf; hij is het toch ook wel weer waard.... Zwaar, ja! Los het op met een sling draagriem en dan speelt dat geen rol meer. Bouwkwaliteit; prima maar bij een camera in dit prijssegment verwacht ik wat meer metaal en minder kunststof. De display is een miskleun; daar zal niemand naar kijken. Sony; de volgende uitvoering graag vervangen door een keuzeknop!! Zodat je minder in de menu's hoeft te graven. Kortom, als je 'm kunt veroorloven als eerste camera of erbij als allrounder; je zult er zeker tevreden over zijn en waarschijnlijk meer fotograferen als voorheen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Erg snelle camera en wat een prachtig bereik

DSC-RX10M4 18/06/2019 door Piebe

Ik heb de camera nu een aantal weken en ben er mee in mijn nopjes. Het is een ideale alleskunner, vooral op vakantie erg handig omdat de camera niet zwaar is. Met name het bereik van 25mm - 600mm is geweldig.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Super camera, groot zoombereik en super snel

DSC-RX10M4 17/06/2019 door Fred5050

Nu een maand in bezit en geweldige resultaten ik fotografeer vooral sport en de camera is super snel

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Handzaam en zeer snel

DSC-RX10M4 11/06/2019 door HS007

Mijn eerste indruk (alleen nog foto's): een handzame alleskunner met een zeer snelle en uitstekende AF en enorme opname snelheid. Ik zou die laatste overigens ook graag zelf willen kunnen instellen op andere snelheden.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Een camera met grote eigenschappen

DSC-RX10M4 07/06/2019 door Fred50

Nu een paar weken in mijn bezit en zoveel mogelijkheden met daarbij een scherp resultaat is dit voor mij de ultieme camera.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geniale Bridge Camera

DSC-RX10M4 07/06/2019 door Fotronix

Vanaf de 1e minuut helemaal om! Wat een geweldige camera en nooit verwacht zo snel aan het menu gewend te zijn. Lang nagedacht om hem aan te schaffen, maar nu al geen spijt

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

snelle focus / fijne macro en telestand

DSC-RX10M4 07/06/2019 door PeJo013

Heb deze bij fotozaak teurlings in Tilburg gekocht , Ben zeer tevreden over de uitleg bij aankoop van de camera .Ben een paar keer terug geweest voor uitleg over de bediening van de diverse functie`s Het is wel even wennen aan het gewicht maar camera ligt prettig in de hand

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

lekkere compactcamera

DSC-RX10M4 05/06/2019 door DonLeon

Deze camera heb ik aangeschaft als opvolger van mijn RX10 III. Deze camera is sneller en maakt mooie plaatjes.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

uitstekend, professioneel toestel

DSC-RX10M4 01/06/2019 door Paulw7c

zeer goed toestel om vakantiefoto's te nemen. Geen extra lenzen zijn nodig om dezelfde kwaliteit van foto's te nemen. Super veelzijdig toestel

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prima upgrade van RX10 II naar RX10 IV

DSC-RX10M4 01/06/2019 door Izzy13

Ik was al gelukkig met mijn RX10 II, maar had tijdens mijn Africa en Costa Rica reis graag een groter zoom bereik gehad. De RX10 IV voorziet ruimschoots in deze behoefte, waarbij de snelle autofocus super werkt. De foto's zijn vaker scherp en contrast rijk. Kortom, ben er helemaal blij mee.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

scherpe foto's

DSC-RX10M4 28/05/2019 door corrie56

2 weken geleden gekocht, tot nu toe heel erg tevreden, had hiervoor een camera met 60 x zoom. Sonu heeft 25 x zoom; maar als je je foto uitvergroot vele malen scherper dan vorige camera

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Zeer goede zoom

DSC-RX10M4 21/05/2019

heb de foto's gezien bij een vriend en was enthousiast

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Goede functie's

DSC-RX10M4 16/05/2019

Heb dit gisteren gekocht en ben me aan het inwerken. Het gaat vooralsnog prima

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Super fijne camera

DSC-RX10M4 14/05/2019 door Hb24

Ik heb de camera nu twee weken in mijn bezit. Het beste van twee werelden. Super scherpe foto's en prachtig heldere film. Stille zoomlens met een gigantisch zoombereik. Door de stabiliteit is fotograven bij weinig licht goed te doen uit de hand.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Veel mogelijkheden

DSC-RX10M4 13/05/2019 door Krentenbolletje

Ik heb hem pas een weekje en ik heb nog niet de gelegenheid gehad om in de natuur te gaan fotograferen. Hier achter het huis krijg ik mooie scherpe foto's. Het is ontzettend wennen vanaf een spiegelreflex vind ik, maar dat zal een kwestie van veel oefenen denk ik. Overvliegende vogels krijg ik nog niet voor elkaar. Het gewicht van de camera is natuurlijk wel een heel groot + punt. Wat ik héél vervelend vind is het uitnemen van de SD kaart. Er is gewoon erg weinig ruimte om het kaartje te pakken, ondanks dat ik maar kleine handen heb. Ik zou wat langer met het toestel moeten fotograferen om een echt goede beoordeling te geven, want ik heb gewoon nog niet alles uit kunnen proberen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Bijzonder goede camera!!!

DSC-RX10M4 12/05/2019 door KeesK

Circa 2 weken geleden heb ik deze camera gekocht om te gebruiken naast mijn Canon 7DMKII uitrusting. De camera bedienen gaat erg makkelijk. Erg prettig is ring op de lens waarmee je het diafragma snel kunt veranderen. daarnaast is het snelle scherpstellen van de camera een genot om mee te werken. de eerste indrukken van het gebruik van de A-stand zijn erg goed. De AWB lijkt erg acuraat. Kortom een top product!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geweldig als tweede camera.

DSC-RX10M4 08/05/2019 door robls

Gekocht vanwege processor, snelheid en goede lens. Gewicht is ook een positief punt. Vergeleken met mijn Olympus camera mis ik een simpel menu, goede stabilisatie

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Schitterend toestel

DSC-RX10M4 03/05/2019 door Armel

Ik heb een exemplaar van dit toestel getest en ben er zeer enthousiast over.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Prachtig toestel

DSC-RX10M4 03/05/2019 door Petersr

1 maand in bezit bevalt prima nog veel te ontdekken maar in mijn nopjes ermee

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Geweldige lichtgewicht alles in 1 kunner

DSC-RX10M4 25/04/2019 door Seek123

Geweldige lichtgewicht alles in 1 kunner. Gemakkelijk mee te nemen op vakantie. Geen gesleep met lezen en andere toebehoren. Batterijen, lader, bedrade afstandsbediening en statief zijn genoeg.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Robuuste reiscamera

DSC-RX10M4 07/04/2019 door Farscape

Nog niet veel ervaring met de camera, maar de eerste indruk is goed. Geen lichte camera. Uitzonderlijk zoom-bereik en erg veel mogelijkheden. Wel gevoelig voor ruis bleek in de stand auto-ISO. Helaas geen volledig kantelbaar scherm. Dit zou handig zijn bij verticale opnames.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Nog even wennen maar dat gaat helemaal goed komen

DSC-RX10M4 27/03/2019 door nmaes

Een aantal weken nu in bezit maar helaas nog niet veel gelegenheid gehad om er op uit te trekken. Ik kom van een spiegelreflex Nikon af (welke ik overigens ook blijf gebruiken) maar heb deze camera gekocht vanwege zijn snelheid en op verschillende fora vanwege de mooie resultaten. De enkele foto's tot nu toe gemaakt beloven veel maar heb nog een hoop te leren met deze camera!

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Heerlijk apparaat

DSC-RX10M4 26/03/2019 door GuusT

Nu ruim een week in huis en de eerste resultaten zijn prachtig.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Geweldige camera

DSC-RX10M4 12/03/2019

Ik ben er heel tevreden mee omdat het prachtige resultaten geeft. Met deze camera maakt ook een amateur profesionele foto's.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Geweldige kamera!

DSC-RX10M4 06/03/2019 door Henk v R

Hoogwaardige digitale camera met vast objectief en met veel mogelijkheden. Ook zeer geschikt voor de (semi) professionele, of fervente, amateurfotograaf die naast een (professionele) camera met verwisselbare objectieven daarnaast met een camera met vast objectief wil werken. Naast de fotografische hoge kwaliteit is ook de kwaliteit van de video-opnamen een lust voor het oog. Er zijn heel veel instellingen mogelijk. Soms wellicht wat te veel! Puntje van kritiek: in de handleiding wordt niet helder aangegeven hoe je de tijd op 24-uurs instelling kunt programmeren. Sommigen vinden de prijs van de camera wat aan de hoge kant. Ik kan daar alleen tegenoverstelling dat kwaliteit nu eenmaal een prijs heeft.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Alleskunner

DSC-RX10M4 04/03/2019 door JacobX

Vorige maand mijn oude spuegelreflex set ingeruild voor deze Sony Rx10 M4. Ik ben onder de indruk van de prestaties van deze alleskunner.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Goede kwaliteit met heel goede lens

DSC-RX10M4 25/02/2019 door gego1965

2 weken geleden gekocht en al 800 goede foto's getrokken in goede kwaliteit

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Zeer goed

DSC-RX10M4 20/02/2019

Ben reeds meer dan 30 jaar Sony gebruiker van hun camera’s in de film en video wereld. Tot nu toe was ik actief voor foto camera’s bezig met Canon. De nieuwe fotocamera’s van Sony leken mij de moeite om de overstap te wagen. Ik heb de rx10 IV gekocht om een compact model altijd bij de hand te hebben. De beelden zijn super. Zelfs de video. Misschien doe ik mijn Canon Eos V mark iv wel van de hand voor een model Sony 7. Top model.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

0

0

Gigantische zoom en razendsnelle autofocus !!!

DSC-RX10M4 14/02/2019

De fantastische zoom. Een foto, genomen met de grootste zoom, kun je op zijn beurt ook weer inzoomen. En zo kom je bijvoorbeeld veel aan de weet wat je niet kunt zien. En de razendsnelle autofocus is ook zo fijn. Had de camera 2 weken mee naar Kaap Verdie. Elke foto haarscherp, zo ook een foto genomen zonder vooraf te kijken naar de instellingen, door het vliegtuigraampje, van een verlichte stad bij nacht. Het enige grote minpunt is ,vind ik , dat Sony gekozen heeft voor een digitaal handboek i.p.v. een papieren versie. Zeer ongemakkelijk.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

2

0

0

super voor wat ik hem gebruik

DSC-RX10M4 13/02/2019 door crowhunter

Ik heb mijn sony rx 10iv nu bijna een jaar en vind het een supertoestel.Je kan het namelijk voor alle soorten van fotografie gebruiken,op een gemakkelijke en vlugge manier.Mocht mijn toestel stuk gaan koop ik terug hetzelfde.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

topper

DSC-RX10M4 09/02/2019 door Ricky1966

Vorige maand gekocht. prachtige beelden op grote en kleine afstand. zeer snel. wel vaak schrijf fout naar SD kaart bij snel achter elkaar fotograferen. betreft SD kaart Sandisk 64 gb 90 mb/s ontvangen via cameraland. heb nieuwe card moeten kopen ivm niet meer fiunctioneren vaan de card.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Fijne veelzijdige camera

DSC-RX10M4 03/02/2019 door RobertJohn

camera met heel veel mogelijkheden, goeie optische zoom. Foto- en ook de videokwaliteit (4K !!) is prachtig. Je hebt dus geen aparte videocamera meer nodig. Tip: koop wel een externe microfoon, want de ingebouwde mics zijn buiten met een beetje wind niet te gebruiken. Ik gebruik de Sennheiser MKE440 mèt windkap (bij sommige winkels zit die windkap er gratis bij). De menustructuur wordt in reviews nogal eens omschreven als lastig. Dat valt reuze mee, bovendien kun je veel gebruikte menu's in een aparte folder zetten, heel handig. Jammer, dat Sony een aantal dingen niet meelevert, die je echt wèl nodig hebt. Zoals een afstandsbediening, videobewerkings-software en stevige tas/hoes. Zal je dus allemaal nog extra moeten aanschaffen, net als een eerder genoemde externe microfoon. Tenslotte, gebruik voor video's een statief en je beelden gaan er meteen een stuk professioneler uitzien. De Sony RX10-4 is een verslavend fijne camera.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Ik ben zeker niet teleurgesteld!

DSC-RX10M4 22/01/2019

Ik heb de RX10 IV nu al een paar weken in mijn bezit en inmiddels zijn de eerste testfoto's gemaakt. De resultaten waren uitermate positief. Ik heb dan ook geen twijfels over de uitkomsten bij het filmen. Als verstokte Canon-adept had ik wel behoorlijk veel tijd nodig om de bediening en met name de menu's onder de knie te krijgen. Maar ook dit lijkt inmiddels allemaal onder controle. Als ik toch een puntje van (opbouwende) kritiek mag uiten dan adviseer ik Sony om een voorbeeld te nemen aan Canon v.w.b. hun gebruikersinstructies. Die van Sony zijn wel erg minimaal en gelukkig kan er nog veel info van de helmgids op internet worden gehaald. De meest nuttige info heb ik toch middels filmpjes (in het Engels) op You Tube gekregen. Maar desondanks ben ik blij met mijn RX10 IV en vind ik de resultaten relatief niet onder doen voor die van mijn Canon D5 IV. Plus dat ik nu veel minder te sjouwen heb.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Prima eigenschappen

DSC-RX10M4 03/01/2019 door to_os

Nog niet heel lang in gebruik, maar de indrukken tot nu zijn inspirerend. Degelijk, snel, lichtsterk en veel mogelijkheden.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Redelijke camera

DSC-RX10M4 15/12/2018 door Canon gebruiker

Ik ben camera's met een FF sensor van Canon gewend, dus niet een objectief oordeel. Camera ligt goed in de hand. Aan/uit schakelaar, zou ik liever een druk button hebben gehad. Menu toch best wel ingewikkeld, ben er naar vaak lezen van de manual nog steeds niet achter, of ik bepaalde instellingen, die nu onder een memery in het geheugen staan, ook onder een custom button kan krijgen. Diafragma instellen moet ik aan wennen,lijkt me wel makkelijk de ring, maar je zou hem denk vast moeten kunnen zetten. De foto's die ik maak, zijn ook niet echt scherp, maar dat zou kunnen, omdat ik het vergelijk met mijn eerder genoemde camera's

Beeldkwaliteit

Redelijk

Kenmerken

Redelijk

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Slecht

1

0

0

Lekker licht.

DSC-RX10M4 10/12/2018 door nelappelmelk

Al wandelend is dit voor mij ideaal. Mijn rugzak met zware lenzen werd me te zwaar.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

1

0

0

Handig

DSC-RX10M4 07/12/2018 door DHJI

Deze alles in EEN camera is super handig voor op reis, maar ook voor dagelijks gebruik is hij top.De lens is heel variabel en zo goed als voor alle omstandigheden bruikbaar.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Onovertroffen!!

DSC-RX10M4 06/12/2018 door Janussie

Zeer tevreden en wat mij betreft de enige camera die echt doet wat er in de brochure staat!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Prima camera maar..

DSC-RX10M4 06/12/2018 door bevahe

De camera heb ik nu enkele maanden in gebruik en bevalt uitstekend op een enkel punt na. Graag werk ik met een remote App om dieren te fotograferen, maar met deze camera is het niet mogelijk om het focus punt te verplaatsen en scherp te te tellen op afstand. Hierdoor is de Play memories App voor mij nutteloos. Heel jammer. Mijn vorige Panasonic Lumix fz 1000 had deze mogelijkheid wel en dit is een groot gemis op deze camera. Hopelijk is dit op te lossen met een firmware update.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Veelzijdige camera

DSC-RX10M4 28/11/2018 door Swallow 98

Goed toestel met veel mogelijkheden. In het begin wel even zoeken qua instelmogelijkheden. Pluspunten: zeer snelle autofocus,groot zoombereik. Minpunten: zwakke batterij, moeilijke toegang tot kaartslot. Standaard geen batterijlader geleverd. Vrij zwaar.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Goede beeldkwaliteit

DSC-RX10M4 24/11/2018 door Roberken

Nog maar pas gekocht maar zeer tevreden zeker beeldkwaliteit plus uitstekende lens

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Veel zijdig fijn foto's maken

DSC-RX10M4 31/10/2018 door Regina1980

Nu een aantal maanden in mijn bezit In alle opzichten een mooi en degelijk fototoestel. Geen spijt van deze investering. Glimlachend maak ik mooie foto's.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Fantastische all-round camera

DSC-RX10M4 22/09/2018 door mrpraline

Ik deze camera nu een paar weken. Ik heb deze camera gekocht omdat ik een camera wilde die makkelijker mee te nemen is, zonder dat ik erg veel inlever op kwaliteit. De camera voldoet geheel aan mijn verwachtingen. Tot nog toe voldoet hij geheel aan mijn verwachtingen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

1

0

Voor onderweg en vakantie, geweldig

DSC-RX10M4 22/09/2018 door mr_highwayman

IK heb het pas 2 dagen gelden gekocht, even kort mee "gespeeld". De echte foto's komen nog.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

1

0

Fantastische allround camera

DSC-RX10M4 17/09/2018 door Octafish

Ik heb deze camera nu een paar weken, en hij behoort nu al tot mijn standaarduitrusting. Mijn fullframe kleinbeeld gaat eenzame tijden tegemoet!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Super

DSC-RX10M4 16/09/2018 door Bar1951

Mooi toestel, nog steeds bezig om alles uit te proberen

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

1

0

Zeer veelzijdige camera

DSC-RX10M4 13/09/2018 door Korhoen

De Sony RX10 m4 heeft alles "aan boord" en is daarom inzetbaar voor een veelzijdig gebruik voor zowel de veeleisende amateur als de professionele fotograaf. De vaste lens biedt het voordeel van snel inspelen op de situatie zonder van objectief te hoeven wisselen. De camera is in te stellen voor RAW en JPEG formaat. Het Zeiss objectief heeft een zeer groot bereik en is van uitmuntende kwaliteit. Ik ben dan ook zeer tevreden over de kwaliteit van mijn fotowerk. Mijn systeemcamera met verschillende losse objectieven heb ik op deze camera ingeruild en heb daar absoluut geen spijt van.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Super tevreden

DSC-RX10M4 30/08/2018 door Yvonne67

Altijd met een spiegelreflex gefotografeerd, maar de laatste jaren steeds vlekken op mijn foto's (sensor). Dit was ik zo zat, dat ik op zoek ben gegaan naar een 'compact' camera. Wat een geweldige camera, mooie kleur van de foto's, scherp, uitstekend zoombereik en kwaliteit film is ook heel mooi. Waar ik nog niet tevreden over ben is als je dichtbij (close-up) fotografeert. Er staat een afstand van 3 cm in, maar dan stelt hij niet meer scherp. Misschien moet ik daar nog even mee oefenen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

nooit eerder zo tevreden geweest met camera

DSC-RX10M4 04/08/2018 door jupelgr

Heb nu deze camera een paar maanden en ben er gewldig tevreden mee.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

makkelijke alleskunner

DSC-RX10M4 30/07/2018 door GerritdR

Ik heb deze camera nu een paar weken en hij bevalt zeer goed. Geen gesjouw met lenzen. Snel scherp. Ook mooie macro's. Makkelijke display. De superlatieven over deze camera kloppen gewoon. Ik had alleen liever een boekje erbij gehad wat voor mogelijkheden er allemaal opzitten. Dat moet je nu zelf opzoeken op de computer.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Heb het toestel nog niet lang-blijkt zéér degelijk

DSC-RX10M4 21/07/2018 door Thierri

Ik heb dit product gekocht omdat ik reeds jaren werk met een Sony DSLR-A-200 en vind dat dit nieuw toestel nog véél beter is. Ik heb het nog niet lang en moet wel leren ermee te werken: er is veel nuttige informatica nu!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Veelzijdige camera

DSC-RX10M4 07/07/2018 door Danny57

Ik heb dit toestel nu bijna een maand in mijn bezit en ben het nog altijd aan het ontdekken. Een supergroot nadeel is dat de "helpgids" enkel online te bekijken is, een pdf- versie zou handig zijn, die kan je op de smartphone kwijt en je je hoeft geen internet te hebben om hem te raadplegen.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

3

0

0

Schitterende 'all-in-one'

DSC-RX10M4 07/07/2018

Ik heb deze camera 2 weken geleden gekocht, en vanwege de fantastische hoeveelheid mogelijkheden voor zowel foto's als videos, ben ik nog wel even bezig om de camera helemaal onder controle te krijgen. Maar van hetgeen ik tot op heden heb kunnen toepassen, ben ik zeer inder de indruk.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Alles in één!

DSC-RX10M4 27/06/2018 door CatWezel66

Al een tijdje in mijn bezit. Zeer licht en compact toestel om mee te nemen en je hebt alles bij de hand om eender wat te fotograferen. Ik gebruik het als backup toestel. Minpuntjes: Duur, ISO gevoelig

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Nummer 1 alles in 1

DSC-RX10M4 21/06/2018 door JDRaad

Goede balans in mogelijkheden en gewicht, geweldige reiscamera jammer belichtingscompensatie knop wat zwaar gaat, maar na instelling van een keuze knop C2 wel snel in te stellen. En de beste camera is die gene die je altijd mee wil nemen. De Sony RX10 M4 is zo,n camera.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

een waar optisch als technisch wondertje

DSC-RX10M4 18/06/2018 door outdoor

ik bezit de rx10iv nu twee weken ik was erg sceptisch want ik ben echt een dslr fotograaf met een grot lens maar dit werd te zwaar en ben ik toch is gaan kijken naar alternatieven en moet zeggen geweldig tevreden

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Alles wat een amateurfotograaf nodig heeft.

DSC-RX10M4 17/06/2018 door Redelefant01

Fantastisch toestel. Zeer groot zoombereik. Zeer degelijke lens. Stelt razendsnel scherp. Enorm veel instelmogelijkheden.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Heerlijk om deze camera te gebruiken.

DSC-RX10M4 14/06/2018 door Henkie6

Razend snel om een foto te maken. Duidelijke en mooie beelden. Heb even aan de instellingen moeten wennen. Het viel niet mee om alles snel in me op te nemen. Omdat ik dd camera meenam op vakantie heb ik me nu beperkt tot het kennen van de belangrijkste instellingen voor direct gebruik.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Bijna perfect.

DSC-RX10M4 04/06/2018 door Spotvogel

Een echte en serieuze bridge camera. Een langverwachte aanvulling om naast mijn verrekijker en telescoop het veld in mee te nemen. Snelheid en vergroting is voor essentieel. Maar compactheid en gewicht spelen ook een rol om de RX10 M IV te kiezen. De mogelijkheid tot het werken met eigen voorkeuren is top. Niet eenvoudig te “programmeren” dat is waar. Ronduit beroerd is de “connectivity“. Top idee om een iPhone of iPad (Sorry; Sony) te verbinden. Maar nu doorpaken en werkend maken. Doe het dan ook gelijk vanuit een “Users” perspectief doorontwikkelen. (Lees: gebruiksvriendelijk en logisch)

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

All-in-One Camera

DSC-RX10M4 19/05/2018 door Bardon23

Een maand geleden gekocht en bijzonder tevreden over de globale kwaliteit.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prachtige resultaten!

DSC-RX10M4 05/05/2018 door Paulkarin

Enkele weken geleden gekocht en reeds prachtige resultaten gehad.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

goede camera met een zeer slechte locatiebepaling

DSC-RX10M4 27/04/2018 door Dirkran

prima camera die scherpe foto's maakt, wel een zwaargewicht, maar voor de fotokwaliteit zeer zeker het kopen waard, alleen de app voor de locatiebepaling werkt zeer slecht, hier zou zeer zeker een betere oplossing voor moeten komen want dit is de kwaliteit van de camera niet waardig en doet naar mijn mening een grote afbreuk aan de kwaliteit.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Redelijk

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prachtige en robuuste Foto/Video camera

DSC-RX10M4 27/04/2018 door Eenoog

Aantrekkelijke en zeer solide camera met groot zoombereik en veel mogelijkheden. Daarom handig als reiscamera zowel voor foto als video; ik miswel een ingebouwde GPS. Ik heb hem primair als een videocamera gekocht die ook goede foto's kan maken. Erg veel instelmogelijkheden daardoor is het Bedieningsconcept/Firmware/Menu af en toe verwarrend. Bijv. belichtingscompensatie via menu versus hardware-matige compensatie. Memory (MR mode): Na off/on van de camera wordt deze MR (1, 2, 3) instellingen niet automatisch gereset naar de geprogrammeerde instellingen. Draai de Functiekeuzeknop een keer van MR af en weer terug en de reset heeft wél plaatsgevonden (iets voor een firmware update). Onduidelijk wat onder MR (1,2,3) wel/niet wordt opgeslagen. Bijv. softwarematige belichtingscompensatie blijkt niet te worden opgeslagen. Hoe verhoudt zich "Memory Recall" t.o.v. "Custom Recall" resp. "Cust Shoot Set". Onder de laatste wordt de belichtingscompensatie weer wél te worden opgeslagen. Kortom: prachtige camera met zeer veel features maar met helaas af-en-toe een ietwat rommelig bedienconcept dat de nodige gewenning vraagt. "My Menu" biedt enig soelaas want hier zijn de meest gebruikte menu items onder te brengen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

2

0

0

Geweldige alles in 1 camera!!

DSC-RX10M4 10/04/2018 door Sdev

Mijn rx10 m2 ingeruild voor een mark 4. Wat een super camera!! Geen spijt van dus! Zowel macro als ver weg prachtige foto's @

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geweldige camera voor op reis.

DSC-RX10M4 09/04/2018 door Ricodajac

Deze camera heb ik aangeschaft omdat het gesjouw met lenzensets niet handig is tijdens rondreizen. Met de RX10 heb ik de mogelijkheid om snel om te schakelen tussen het fotograferen van landschappen en details zoals dieren en vogels. Ideale camera voor safari’s en wandelingen in de natuur.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

een topbridgecamera

DSC-RX10M4 09/04/2018 door tomatsOdk

Om als amateurfotograaf naast mijn DSLR A77/DT2.8/16-50mmSSM ook aan sport- en natuurfotografie te kunnen doen, heb ik ipv een dure telelens, de DSC-RX10M4 gekocht. Een polyvalente bridge met een extra beeldkwaliteit en een zeer snelle en fijne scherpstelling die in de meeste gevallen niet moet onderdoen voor de DSLR! Wegens zijn niet geringe prijs en de zeer uitgebreide reeks mogelijkheden misschien niet zo onmiddellijk geschikt voor de beginnende fotograaf. De gevorderde amateur zal er veel plezier aan beleven en de "prof" moet zich zeker niet minderwaardig voelen om met deze camera op het toneel te verschijnen! Een 2de batterij is nodig en ik mis de afzonderlijke lader.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prachtige camera

DSC-RX10M4 29/03/2018 door Willemien

Uk heb deze camera drie weken terug gekocht en ben zeer tevreden hierover. Prachtige (lees scherpe) foto's al gemaakt van zowel dieren in de natuur als van de kleinkinderen.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Slecht

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Geweldige compacte zoomcamera

DSC-RX10M4 27/03/2018 door diko

Uitstekende camera voor natuurfotgrafie. Erg stabiel en makkelijk in een schoudertas mee te nemen. Na jaren gezocht te hebben dé oplossing.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Geweldig toestel

DSC-RX10M4 24/03/2018 door arjan18

Ik heb deze sony RX10 nu een week of drie en hij gaat mij steeds beter bevallen.

Beeldkwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Gemiddeld

1

0

0

Persoonlijke mening

DSC-RX10M4 23/03/2018 door Jacre

Heb het toestel gekocht omdat het alles in één was en vooral om de 600mm waar ik in verschillende tijdschriften en op het internet positieve reacties heb over gelezen; maar deze valt mij wat betreft de scherpte tegen. Misschien omdat ik beter gewoon ben A9 + 200-400 mm.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Fijn ligt gewicht toestel en toch 600 mm

DSC-RX10M4 05/03/2018 door teckeltje

Heb het nog niet zo lang maar vind het een fijn toestel Foto's zijn van heel mooie kwaliteit en goed van scherpte . En de videoe ben ik ook tevreden over

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0