FE 16-35MM F2.8 GM II

Volledige specificaties en kenmerken

SEL1635GM2

2.699,00 €

Klik om de beste productaanbiedingen te bekijken

Kopen

Lensspecificaties

Bevestiging
E-bevestiging van Sony
Indeling
Full-frame van 35 mm
Brandpuntsafstand (mm)
16 – 35
35mm-equivalent brandpuntsafstand (APS-C)
24 – 52,5
Lensgroepen / -elementen
12-15
Beeldhoek (35 mm)
107°-63゚
Beeldhoek (APS-C)
83°-44°
Maximaal diafragma (F)
2.8
Minimaal diafragma (f)
22
Diafragmaschijven
11
Rond diafragma
Ja
Minimale scherpstelafstand:
0,22(W,T) m (0,73(W,T) ft)
Maximale vergrotingsverhouding (x)
0,32
Filterdiameter (mm)
82
Beeldstabilisatie (SteadyShot)
- (geïntegreerd in de behuizing)
Zoomsysteem
Handmatig
Teleconverter-compatibiliteit (x1.4)
-
Teleconverter-compatibiliteit (x2.0)
-
Soort kap
Bladvormig, met bajonetbevestiging

Afmetingen en gewicht

Afmetingen (D x L)
87,8 x 111,5 mm (3-1/2 x 4-1/2 inch)
Gewicht
547 g (19,3 oz.)

Inhoud van de verpakking

  • Kap (model): ALC-SH177
  • Voorkap voor lens: ALC-F82S
  • Lensdop voor achterop: ALC-R1EM
  • Zachte tas
  • Draagriem voor tas
Placeholder

Kenmerken

Een voorbeeldafbeelding die omhoog blikt naar het dak in een gebouw met een groot gedetailleerd glazen plafond in hoge resolutie

Adembenemende G Master-resolutie

Een hoge ruimtelijke resolutie leidt binnen het gehele 16-35 mm zoombereik tot een gedetailleerde weergave van dynamische groothoekscènes tot in de randen van het beeld, zelfs met de lens helemaal open. Vijf asferische elementen omvatten drie XA-elementen (extreem asferisch) en aberratie is aangepakt voor een uitstekende mix van hoge resolutie en prachtige bokeh.

Meer informatie over de XA-lens

Voorbeeldportret van een vrouw in focus met een gedetailleerde groothoekachtergrond met bokeh die laat zien dat zowel groothoek als bokeh mogelijk zijn.

Buitengewone resolutie en bokeh

Een vloeiende, mooie bokeh die diepte geeft aan de uitstekende resolutie van deze opmerkelijke lens, wordt mogelijk gemaakt door een groot diafragma van maximaal F2.8, een innovatief optisch design en een geavanceerde 11-bladige diafragma-unit. Een prachtige circulaire bokeh kan een brede reeks beelden extra uitstraling en een indrukwekkende impact geven.

Meer over rond diafragma

Close-upvoorbeeld van een bloemblaadje met het omringende gedeelte enigszins onscherp

Uitstekende, gedetailleerde close-ups

De FE 16-35 mm F2.8 GM II maakt uitstekende close-ups met een minimale scherpstelafstand van 0,22 meter (0,73 ft) over het zoombereik en een maximale vergroting van 0,32x. Zo kun je dichtbij komen voor een dynamisch standpunt waarbij een diepe bokeh voor extra expressie zorgt.

Voorbeeld van prachtige lichtweergave doordat schittering en spiegeling worden onderdrukt

Helderheid met minimale schittering en spiegeling

Schittering en spiegeling kunnen voorkomen als de zon of een andere sterke lichtbron zich in het frame bevindt. Onze originele antireflecterende nanocoating II creëert op lensoppervlakken een gelijkmatige antireflecterende coating die de schittering en spiegeling in lastige lichtomstandigheden effectief vermindert. Interne reflecties die de helderheid verminderen, worden ook onderdrukt.

Meer info over Nano AR-coating II

Voorbeeld van het snelheidsgevoel dat een groothoeklens kan geven

Ontworpen voor verfijnde filmbeelden

De nieuwste lenstechnologie vermindert focus breathing, wijzigingen in de scherpstelling en asverschuivingen tijdens het zoomen. Beeldbewegingen en beeldhoekverschuivingen worden tot een minimum beperkt voor vloeiende videobeelden zonder afleidingen. XD (extreem dynamische) lineaire motoren en een geavanceerde diafragma-unit zorgen ook voor minder geluid en trillingen die storend kunnen zijn bij video-opnamen.

Meer over XD lineaire motoren

Gebruiksafbeelding van opnamen met de FX3 op een gimbal, met de FE 16-35mm F2.8 GM II-lens bevestigd

Perfect gebalanceerd voor het maken van video's

Naast het geringe gewicht is de FE 16-35 mm F2.8 GM II ontworpen voor een ideale balans met minimale verlenging tijdens het zoomen. Een weinig veranderend zwaartepunt draagt bij aan een flexibele, stabiele manoeuvreerbaarheid bij het maken van opnamen zonder statief. Ook is opnieuw instellen niet nodig nadat de zoominstelling is gewijzigd bij gebruik van een gimbal.

Diagram met interne locaties van motortjes die voor de FE 16-35mm F2.8 GM worden gebruikt, met 4 groepen en 2 elementen

Nauwkeurig en snel automatisch scherpstellen

Met een zwevend focusmechanisme met vier XD (extreem dynamische) lineaire motoren en nauwkeurige controle over de scherpstelling kan de FE 16-35 mm F2.8 GM II met een circa 2x snellere AF-snelheid supersnel continu fotograferen met maximaal 30 fps met de α1-behuizing van Sony.

Meer over XD lineaire motoren

terwijl ze rustig een trap oploopt met de FE 16-35mm F2.8 GM-lens bevestigd en de Sony-draagriem om haar rechterpols gewikkeld.

Vloeiende en geruisloze AF voor video's

Scherpstellen is vooral belangrijk bij opnamen van slow motion- of 4K/8K-video's. De FE 16-35 mm F2.8 GM II werkt met behuizingen uit de α-serie die zelfs nauwkeurig op snel bewegende onderwerpen kunnen scherpstellen en deze kunnen volgen dankzij vier XD lineaire motoren en een geavanceerde bedieningstechnologie die buitengewoon stabiele, stille video-opnamen maken met een nauwkeurige autofocus.

Meer over XD lineaire motoren

Productafbeelding van scherpstelring met symbool van dubbele pijl die de Linear Response MF aangeeft

Natuurlijke, lineaire respons op handmatige scherpstelling

Dankzij Linear Response MF reageert de scherpstelring direct en lineair op subtiele bediening bij handmatig scherpstellen. Wanneer aan de scherpstelring wordt gedraaid, wijzigt de scherpstelling onmiddellijk, waardoor de bediening snel en precies aanvoelt tijdens fotograferen of filmen.

Ontdek meer over Linear Response MF

Close-upfoto van een persoon met een camera met FE 16-35mm F2.8 GM-lens in de rechterhand die rustig een trap oploopt

Klein, licht en veelzijdig

Hoewel de FE 16-35 mm F2.8 GM II de kleinste en lichtste F2.8 16-35 mm zoomlens is, levert deze toch een uitstekende beeldkwaliteit met XA-elementen en Super ED-glas in een geavanceerd optisch design. Lichtgewicht lineaire motoren dragen verder bij aan een laag gewicht van slechts 547 gram (19,3 oz); 20% lichter dan de FE 16-35 mm F2.8 GM. De totale lengte is slechts 111,5 mm (4-1/2 inch).

Links: Productafbeelding van de linkerkant van een lens met een groene rechthoek die de diafragmaklikschakelaar aangeeft

Veelzijdige, directe en snelle bediening van het diafragma

De FE 16-35 mm F2.8 GM II is voorzien van een aan-uitschakelaar en een diafragmavergrendeling voor een snelle en flexibele diafragmabediening. Zet de klikstops van de diafragmaring AAN voor voelbare feedback tijdens het fotograferen of UIT voor een naadloze, stille bediening van het diafragma tijdens video-opnamen.

Ontdek meer over de klikschakelaar voor iris en diafragma

Links: Productafbeelding van de linkerkant van een lens met een groene rechthoek die de scherpstelvergrendeling aangeeft Rechts: Productafbeelding die de positie van de scherpstelvergrendeling op de lens laat zien

Instelbare knoppen voor scherpstelvergrendeling

Twee knoppen voor scherpstelvergrendeling bieden een toegankelijke en handige bediening bij opnamen in horizontale en verticale richting. Aan de knoppen voor scherpstelvergrendeling kun je één functie toewijzen via de menu's op de behuizing.

Ontdek meer over de scherpstelvergrendeling

Illustratief diagram met de locaties van alle stof-, vocht- en vuilwerende afdichtingen op een ronde lens rood weergegeven

Stof- en vochtbestendig ontwerp

De FE 16-35 mm F2.8 GM II biedt een verbeterde stof- en vochtbestendigheid. Alle naden zijn structureel afgedicht, de knoppen en schakelaars zijn voorzien van pakkingen van siliconenrubber en een rubberen ring zorgt voor afdichting van de lensbevestiging. Al deze verbeteringen samen beperken het risico op stof- en vochtschade in uitdagende buitenomstandigheden tot een minimum.

Meer over het stof- en vochtbestendige ontwerp

Close-upfoto van voorste lenselement met stof-, vocht- en vuilwerende fluorcoating

Fluorcoating op voorste element

De fluorcoating op het voorste lenselement stoot water, olie en ander vuil af, waardoor het gemakkelijker is om vuil of vingerafdrukken van het lensoppervlak te vegen.

Meer over fluorinecoating

Close-upfoto van zonnekap.

Compacte zonnekap

De nieuwe, bij de FE 16-35 mm F2.8 GM II meegeleverde zonnekap blokkeert effectief ongewenst licht en is kleiner dan de zonnekap van de FE 16-35 mm F2.8 GM. Zo is deze handiger in het gebruik en makkelijker op te bergen in een cameratas.