Boordevol slimme ideeën

Sony heeft de full-frame gestapelde CMOS-beeldsensor met geïntegreerd geheugen gemaakt voor de hoogwaardige α9: een kleinere, lichtere professionele camera waar minder grondstoffen voor nodig zijn.

Een nieuwe definitie van camera's met verwisselbare lens

Ondanks de gestage vooruitgang in digitale beeldtechnologie waren de voordelen voor gebruikers van digitale SLR's wegens mechanische beperkingen beperkt tot relatief kleine verbeteringen in afmeting en functies.
Maar met onze baanbrekende innovatie overstijgen we deze beperkingen en herdefiniëren we de toekomst van camera's met verwisselbare lens. De Exmor RS, 's werelds eerste full-frame gestapelde beeldsensor van 35 mm met een geïntegreerd geheugen, bevat minder grondstoffen en levert meer snelheid en betere prestaties dan andere modellen.

Exmor RS: evolutie in actie
Exmor RS: evolutie in actie

De sensor van de α9 maakt een grote sprong voorwaarts op het gebied van prestaties en beeldkwaliteit dankzij superstabiele AF; stil, trillingsvrij continu fotograferen tot wel 20 fps; en een zoeker zonder zwarte vlekken.

Full-frame gestapelde CMOS-sensor van 35 mm met geïntegreerd geheugen

Een sensor die is ontworpen voor prestaties 

De nieuwe gestapelde CMOS-sensor in de α9 levert professionele prestaties, zonder de beperkingen van mechanische systemen in conventionele digitale spiegelreflexcamera's.
Een baanbrekende, supersnelle, gestapelde sensor produceert full-frame beelden met ca. 24,2 effectieve megapixels, met maximaal 20x de uitleessnelheid dankzij het in de stapel geïntegreerde geheugen. 

[1] Supersnel signaalverwerkingscircuit [2] Pixelgebied [3] Beeldverwerkingsprocessor [4] Geïntegreerd geheugen

Meer doen met veel minder.

De α9 bevat alle functionaliteit van de spiegel van een conventionele digitale SLR, een mechanische sluiter, AF-sensor en optische zoeker in de revolutionaire Exmor RS-beeldsensor. Tegelijkertijd zijn de fysieke afmetingen en het gewicht van de camera aanzienlijk verminderd. 

Vol vermogen en gemakkelijker mee te nemen
Vol vermogen en gemakkelijker mee te nemen

Met de Exmor RS-sensor is de α9 in alle drie dimensies ca. 20% kleiner dan een conventionele full-frame DSLR zoals het eerste full-frame model van Sony, de α900. Gemakkelijker dan ooit om mee te nemen, waar u ook naartoe gaat.

De α9 is een bewijs van ons streven naar functionaliteit en beeldkwaliteit, alsook naar een betere mobiliteit. De evolutie van de full-frame CMOS-beeldsensor van 35 mm in de α9 zorgt voor toonaangevende beeldprestaties en draagt bij aan een aanzienlijke vermindering van de afmetingen van de camera.

Het nieuwe lichte zwaargewicht

Bijna 10 jaar geleden verraste Sony de sector met zijn eerste full-frame digitale SLR, de α900 — met een gewicht van 850 g. De nieuwe α9 weegt met slechts 588 g 30% minder, en is daarmee stabieler en mobieler.

Het nieuwe lichte zwaargewicht
Hoge prestaties voor de toekomst

Yasufumi Machitani,
projectleider α9

Hoge prestaties voor de toekomst

Innovatie waarvan iedereen profiteert 

Professionele fotografen moeten dramatische momenten vastleggen om een emotioneel verhaal te kunnen vertellen, of het nu gaat om een foto voor het nieuws, een sportevenement of een bruiloft. Om hieraan te voldoen en om onze ecologische voetafdruk tot nul te reduceren, proberen we constant kleinere, lichtere camera's te ontwikkelen zonder in te leveren op beeldkwaliteit of snelheid.
Onze nieuwe full-frame gestapelde CMOS-sensor levert geweldige beeldprestaties. Daarnaast bevat de sensor verschillende ingebouwde functies en minder onderdelen, waardoor de α9 lichter en kleiner is. Dit alles ten behoeve van ons streven om zo effectief mogelijk gebruik te maken van natuurlijke grondstoffen en om geavanceerde technologieën en producten te ontwikkelen.

Andere pagina voor technologie van Sony