De BRAVIA is duurzaam in elke scène

Er is steeds meer vraag naar grote tv-schermen, maar hierdoor wordt ook meer materiaal en stroom verbruikt.  Dankzij de duurzaamheidsbelofte van Sony worden er ontwikkelingen gedaan op het gebied van energie-efficiëntie in tv's.

Een meeslepende ervaring en een milieuvriendelijke optie

Veel entertainment met minder niet-hernieuwbare hulpbronnen.

Met BRAVIA geniet u van de meest meeslepende tv-ervaring, prachtige designs en innovaties waarmee het gebruik van niet-hernieuwbare hulpbronnen en de impact op het milieu worden verminderd.

Verminderd verbruik van (nieuw) plastic

Geavanceerde technieken voor duurzaamheid

We doen ons best om het verbruik van nieuw plastic in zowel onze verpakkingen als in de achterkant van onze tv's te verminderen.

Grafiek met verminderd verbruik van nieuw plastic met 50%, vergeleken met 2018
Hoog gehalte gerecycled plastic met "SORPLAS™" van Sony

Door elk onderdeel van het design te herzien, van materialen tot uiterlijk, verbeteren we ons gebruik van gerecycled materiaal, zonder in te boeten op design. Gerecycled plastic van SORPLAS™ van Sony wordt gebruikt voor de kap van de A80-serie, 55 inch om het gebruik van nieuw plastic met zo'n 50% te verlagen en voor een hoogwaardige afwerking.

Externe luchttoevoer

Het gebruik van precieze afgietsels zorgt voor sterke en mooie achterpanelen die minder wegen. Conventionele afgietsels moesten we overvullen om oneffenheden te voorkomen. Dankzij externe luchttoevoer kunnen harsdelen met lucht worden geperst, wat vervorming en afval tegengaat.

[1] Putjes door oneven druk bij normale afgietsels  [2] Geen putjes bij afgietsels met externe luchttoevoer  [3] Buitenkant  [4] Binnenkant  [5] In plaats van plastic te overvullen wordt er luchtdruk toegepast vanaf de achterkant om ongelijkheden in druk te voorkomen.

Illustratie van gietprocessen met externe luchttoevoer, vergeleken met normale gietprocessen.
Illustratie van verminderd gewicht en betere verpakkingen vergeleken met 2018.
Milieuvriendelijke verpakkingen

Traditioneel werden BRAVIA-TVs aan de boven-, onder- en zijkanten ingesloten door verpakkingsmateriaal. Maar na meerdere simulaties en jarenlange logistieke expertise heeft Sony een manier gevonden om het materiaal boven en onder de tv zo te verbeteren dat er geen extra verpakkingsmateriaal nodig is. Dat zorgt voor 25% minder gewicht.

Hoge beeldkwaliteit en energiebesparing
Afbeelding die laat zien dat de helderheid van het scherm wordt aangepast aan de omgeving
Automatische helderheid voor mooie ervaring en energiebesparing

Als de sensoren voor omgevingslicht aanstaan, wordt de helderheid van het scherm aangepast aan de verlichting in uw ruimte. Zo kan er worden bespaard op stroomverbruik.   

[1] Donkere omgeving  [2] Lichte omgeving

Afbeelding die laat zien dat het stroomverbruik wordt geregeld op basis van de helderheid van het scherm.
Efficiënt stroomverbruik op basis van de helderheid van elke locatie

Geniet van helder, levendig beeld met unieke signaalverwerking om elk onderdeel van het beeld te optimaliseren.

[1] Donker  [2] Standaard helderheid [3] Fel

Een nieuw plastic voor het milieu

Shusuke Tomonaga

Sony Home Entertainment & Sound Products Inc.
TV Business Div. Product Design Dept 2, Product Design Div

Portret van de speaker uit het interview

Sinds 2010 gebruikt onze tv-afdeling SORPLAS™, een gerecyclede kunststof met een hoge mate gerecyclede content, om designproducten op een duurzame manier te produceren.

Tv's worden steeds groter en steeds vaker getransporteerd, dus wordt ook de impact op het milieu groter. Om grotere tv's te kunnen produceren met een verminderde impact op het milieu, ontwikkelen we sinds 2018 samen met andere bedrijven materialen met SORPLAS™. Niet alleen voor interne onderdelen, ook voor de buitenkant, die voor een groot deel uit plastic bestaat.

Om SORPLAS™ te gebruiken voor de behuizing is veel kennis nodig, maar na meerdere prototypen en verbeteringen hebben we een SORPLAS™ ontwikkeld waarmee we de achterkap kunnen maken — het grootste onderdeel. We gaan dit gebruiken in de BRAVIA XR-modellen van 2021 en verbruiken zo de helft minder nieuw plastic vergeleken met eerdere modellen.

De TV Group van Sony zal naast SORPLAS™ ook andere gerecyclede materialen introduceren en verder bijdragen aan het verminderen van onze wereldwijde impact op het milieu.