Sony Original Blended Material

Verpakking van 100% papieren materialen

De aarde mooi houden voor de toekomst

Sony Group zet zich in voor talloze milieuvriendelijke activiteiten, zoals het gebruik van papieren productverpakkingen in plaats van plastic verpakkingen.

Wat is Sony Original Blended Material?

Sony Original Blended Material is een duurzaam papieren materiaal dat Sony heeft ontwikkeld. Het is geschikt voor verschillende soorten verpakkingsmaterialen en heeft een kleinere ecologische voetafdruk dan nieuw plastic.

Sony Original Blended Material: het begin

Gemaakt van duurzame materialen

Van eenjarige planten voor minder impact op het milieu, vgl. met plastic

De meeste papierproducten worden gemaakt van volwassen, overblijvende bomen, maar ons gemengde materiaal bestaat uit bamboe en suikerriet. Geproduceerd van eenjarige planten die naar behoefte worden geteeld, voor minder CO2-uitstoot in vergelijking met het kappen en onderhouden van overblijvende bomen.

1. Overblijvende boom  2. Eenjarige boom  3. Jonge boom 4. Kapproces (voor resources) 5. Oude boom 6. Oogst (afval) snoeien / kappen voor resources 7. CO2-absorptieperiode

Duurzaamheid met behulp van groene materialen
Veelzijdige en duurzame verpakkingen ontwikkelen

De producten van Sony worden geleverd in tal van verschillende vormen verpakkingen.
We hebben dezelfde materialen gebruikt om prototypen te maken die in talloze vormen konden worden veranderd door constant de productie ervan aan te passen.

Bewustzijn creëren via onze verpakkingen

Beperking van demping- en verpakkingsmaterialen

Dankzij de tastbare, hoogwaardige materialen die in het teken van duurzaamheid staan, kunnen we aan de ene kant werken aan onze duurzaamheidsdoelen en zorgen we hopelijk aan de andere kant dat onze gebruikers milieubewuster worden.

Met het oog op de gehele verpakking

Sleeves, omdozen, binnendozen, opvulling... alles is gemaakt van 100% Sony Original Blended Material.
Het is een veelzijdig materiaal dat op verschillende manieren kan worden gevormd en gebruikt.

Logo van Sony, op papier gestanst
Minder inktverbruik

Woorden en tekst kunnen ook worden gestanst in plaats van geprint.

Geen onnodige kleurstoffen

Het eindproduct is niet gekleurd om een aantrekkelijke, biologische look te realiseren. Bovendien is het materiaal veiliger en gebruikt het minder grondstoffen.

Afbeelding van papieren materiaal
Ontwikkeld met het oog op recycling

Verpakkingen van Blended Materials kunnen met andere papieren materialen worden opgehaald, zonder dat het apart gesorteerd moet worden. Het kan dus gemakkelijk tot nieuw papier worden gerecycled.

1. Gerecycled tot nieuw papier 2. Geproduceerd 3. Aangeschaft 4. Opgehaald als materiaal 5. Verwerkt als afval

Duurzame verpakkingen als doelstelling

Het verpakken van nu en de toekomst

Portretopname van designer
Kenichi Hirose

Designer
Creative Center
Sony Group Corporation

We gebruiken dit materiaal om naar onze klanten te 'communiceren' dat ze milieubewuster kunnen worden. We wilden ze het volgende vertellen: de 'waar', de 'wat', de 'hoe' en de 'waarom'. In essentie is milieubewustzijn voor Sony niet iets wat we kunnen bereiken door simpelweg producten te leveren. Duurzame cycli vinden plaats op basis van het handelen van mensen die dat concept begrijpen. Op basis van dit idee hebben we verschillende locaties bezocht, zorgvuldig ruwe grondstoffen geselecteerd en deze gecombineerd door de kenmerken van die grondstoffen ten volle te benutten om de perfecte materialen te maken. Hiermee konden we weer materialen maken waarmee we kunnen 'communiceren'. We hopen dat we met deze verpakking de boodschap kunnen overbrengen aan mensen.