Original Blended Material

Papiermateriaal ontwikkeld door Sony

Voor het milieu en de toekomst

Sony zet zich in voor talloze milieuvriendelijke activiteiten, zoals het gebruik van papieren productverpakkingen in plaats van plastic productverpakkingen.

Wat is Original Blended Material?

Original Blended Material is een papiermateriaal ontwikkeld door Sony met aandacht voor het milieu. Het is niet afhankelijk van plastic dat is verkregen uit aardolie en kan worden gevormd voor de meest uiteenlopende verpakkingen.

Original Blended Material: het begin

Telen met het oog op het milieu

Veel papierproducten zijn gemaakt van volwassen, overblijvende bomen, maar planten met een lange groeicyclus moeten lang worden beheerd door mensen. Ons Original Blended Material gebruikt snelgroeiende planten, zoals bamboe en suikerriet. We staan stil bij de impact van producenten en telers en houden bij de groei en oogst rekening met het milieu.

1. Overblijvende plant 2. Plant met een korte groeicyclus 3. Jonge boom 4. Groeiende boom 5. Snoeien 6. Sorteren en oogsten 7. CO2-absorptieperiode

Verwerving van Original Blended Materials
Veelzijdige verpakkingen ontwikkelen

Sony produceert een verscheidenheid aan producten met verschillende verpakkingsvormen. Door onze toewijding aan duurzaamheid hebben we verschillende formules van Original Blended Material ontwikkeld, waardoor verpakkingen vormbaar en geschikt zijn voor talloze producten en doeleinden.

Bewustzijn creëren via onze verpakkingen

Door tastbare, hoogwaardige materialen te gebruiken die in het teken van duurzaamheid staan, willen we iedereen die het pakket ontvangt meer bewust maken van het milieu.

Met het oog op de gehele verpakking

Original Blended Material is een veelzijdig materiaal dat kan worden gevormd voor verschillende doeleinden zoals omdozen, binnendozen, kussens, sleeves, beschermingsvellen voor producten, handleidingen en meer.

Logo van Sony, op papier gestanst
Minder inktverbruik

Woorden en tekst kunnen ook worden gestanst in plaats van geprint.

Geen onnodige kleurstoffen

Het eindproduct is niet gekleurd voor een aantrekkelijke, biologische look.

Afbeelding van papieren materiaal
Ontwikkeld met het oog op recycling

Verpakkingen van Blended Materials kunnen met andere papieren materialen worden opgehaald, zonder dat het apart gesorteerd moet worden. Het kan dus gemakkelijk tot nieuw papier worden gerecycled.

1. Gerecycled tot nieuw papier 2. Geproduceerd 3. Aangeschaft 4. Opgehaald als materiaal 5. Verwerkt als afval

Het verpakken van nu en de toekomst
Portretopname van designer
Kenichi Hirose

Designer
Creative Center
Sony Group Corporation

We gebruiken dit materiaal om naar onze klanten te 'communiceren' dat ze milieubewuster kunnen worden. We wilden ze het volgende vertellen: de 'waar', de 'wat', de 'hoe' en de 'waarom'. In essentie is milieubewustzijn voor Sony niet iets wat we kunnen bereiken door simpelweg producten te leveren. Duurzame cycli vinden plaats op basis van het handelen van mensen die dat concept begrijpen. Op basis van dit idee hebben we verschillende locaties bezocht, zorgvuldig ruwe grondstoffen geselecteerd en deze gecombineerd door de kenmerken van die grondstoffen ten volle te benutten om de perfecte materialen te maken. Hiermee konden we weer materialen maken waarmee we kunnen 'communiceren'. We hopen dat we met deze verpakking de boodschap kunnen overbrengen aan mensen.