Meer over Xperia 

Bekijk tips en informatie over de allernieuwste functies en updates van Xperia.

De veilige, eenvoudige manier om gegevens over te dragen vanaf een iPhone of een Android-apparaat 

Met de Xperia Transfer 2-app kunt u uw belangrijke inhoud overdragen van uw oude smartphone naar uw gloednieuwe Xperia. Foto's, video's, muziek, contacten, uw kalender, uw oproepgeschiedenis, berichten (sms/mms) en documenten kunnen allemaal snel, veilig en gemakkelijk worden overgedragen.

Meer informatie over Xperia Transfer 2

Bekijk de video om te zien hoe Xperia Transfer 2 het overstappen naar een Xperia-smartphone moeiteloos maakt.

Eenvoudige gegevensoverdracht, zowel draadloos als via een kabel

Met Xperia Transfer 2 kunt u gegevens overdragen via een kabel of door uw apparaten draadloos te koppelen. De keuze is aan u.

Gegevensoverdracht via een kabel 

Volg deze eenvoudige stappen om via een kabel gegevens over te dragen tussen uw apparaten.

Stap 1 - Apparaat selecteren

Selecteer het type van uw oude apparaat (Xperia/Android of iPhone) en kies 'Kabel' als overdrachtsmethode. Als u gegevens wilt overdragen vanaf een Android-apparaat, moet u op beide apparaten Xperia Transfer 2 installeren via Google Play. Als u gegevens wilt overdragen vanaf een iPhone, hoeft u Xperia Transfer 2 niet op uw iPhone te downloaden. Installeer de app dan alleen op uw nieuwe Xperia.

Stap 2 - Verbinding maken via een USB-kabel

Verbind uw oude telefoon met uw nieuwe Xperia met behulp van de juiste USB-kabel. In de app wordt aangegeven welk type USB-kabel u nodig hebt en of u een adapter nodig hebt.

Stap 3 - Overdracht starten

Selecteer nu de typen gegevens die u wilt overdragen vanaf uw oude telefoon: muziek, contacten, foto's, enzovoort. Start vervolgens de overdracht.

Draadloze gegevensoverdracht

Wilt u draadloos gegevens overdragen van uw oude apparaat naar uw nieuwe Xperia? Lees hier hoe u dat doet.

Stap 1 - Apparaat selecteren

Selecteer het type van uw vorige apparaat en de juiste overdrachtsmethode: 'Draadloos' voor Xperia-/Android-smartphones of 'iCloud' voor iPhones. Als u gegevens wilt overdragen vanaf een Android-apparaat, moet u op beide apparaten Xperia Transfer 2 installeren via Google Play. Als u gegevens wilt overdragen vanaf een iPhone, hoeft u Xperia Transfer 2 niet op uw iPhone te downloaden. Installeer de app dan alleen op uw nieuwe Xperia.

Stap 2 – Overdracht voorbereiden

Voor Xperia-/Android-smartphones: wacht totdat de twee apparaten draadloos zijn gekoppeld. Dit duurt niet lang. Druk vervolgens op 'Volgende'. Voor iPhone: de overdracht vindt plaats door middel van een gegevensdownload vanuit iCloud, dus er hoeft geen koppeling te worden gemaakt. U hoeft u alleen aan te melden bij iCloud.

Stap 3 - Overdracht starten

Selecteer nu de typen gegevens die u wilt overdragen vanaf uw oude telefoon: muziek, contacten, foto's, enzovoort. Start vervolgens de overdracht.

Meer informatie over de functies van Xperia
Haal meer uit uw Xperia met de functie Extern beeldscherm

Of u nu een vlogger of YouTuber bent of gewoon een telefonische vergadering wilt houden, met de functie Extern beeldscherm gaat er een wereld aan mogelijkheden voor u open. Zo kunt u uw Xperia verbinden met een compatibele camera en de knijpfunctie voor zoomen gebruiken om de scherpstelling op uw onderwerp te controleren. Ook kunt u raster- en kaderlijnen toevoegen voor het verfijnen van uw compositie, en u kunt zelfs de helderheid van het beeldscherm aanpassen aan de lichtomstandigheden.

De functie Extern beeldscherm activeren

Als u de functie Extern beeldscherm wilt gebruiken, gaat u naar Instellingen om de functie te activeren:

1. Selecteer Apparaatverbinding bij de instellingen.

2. Selecteer Verbindingsvoorkeuren.

3. Schakel Extern beeldscherm in. Het functiepictogram wordt vervolgens weergegeven op uw startscherm.

Bekijk hoe de functie Extern beeldscherm werkt

Wilt u meer weten over de functie Extern beeldscherm? Deze video bevat alles wat u moet weten.

Een batterij waarop u kunt vertrouwen 

Voor uw gemak en gemoedsrust zijn de Xperia-smartphones voorzien van krachtige, betrouwbare batterijen waarmee u langer kunt doen wat u leuk vindt.

Illustratie van een grafiek die de vergelijking toont tussen de functies voor normaal en snel opladen van de Xperia
Snel opladen en Batterijverzorging

De Xperia heeft een krachtige batterij met een functie voor snel opladen. Dus als u haast hebt en uw batterij bijna leeg is, kunt u deze in slechts 30 minuten tot 50% opladen. Bovendien houdt u uw batterij gezond dankzij een uniek Sony-algoritme.

1 - Doorgaan met opladen tot 100% is bereikt, kan de batterij beschadigen.
2 - Het algoritme van Xperia minimaliseert de duur dat de batterij 100% is opgeladen.

Instellingen voor een gezonde batterij

Dankzij onze oplaadtechnologieën blijft uw batterij langer gezond. Door de oplaadlimiet op uw Xperia met Batterijverzorging in te stellen op maximaal 80% of 90%, voorkomt u dat de batterij overbelast raakt.

Schermopnames van de pagina's over Xperia Batterijverzorging
Close-upfoto's van twee Xperia-smartphones, één van de achterkant en één schuin van de voorkant.
"Uitmuntende batterijlevensduur, 120 Hz of anders en prima functies voor batterijverzorging."
NFC One-Touch 

NFC (Near Field Communication) is een draadloze connectiviteitstechnologie die snelle communicatie op korte afstand mogelijk maakt tussen uw Xperia-smartphone en andere elektronische apparaten, waaronder de Alpha-camera's van Sony. Met slechts één keer aanraken maakt NFC het vastleggen en delen van foto's eenvoudiger dan ooit — alles wat u nodig heeft, is de Imaging Edge Mobile-app.

One-touch sharing

One-touch delen is de supereenvoudige manier om een afbeelding direct van een Alpha-camera naar een Xperia-smartphone te verzenden.

One-touch remote

Met de one-touch-afstandsbediening kunt u uw Xperia-smartphone gebruiken om uw Alpha-camera op afstand te bedienen zodat u foto's kunt maken die anders onmogelijk zouden zijn.

Verbeter de kwaliteit van al uw muziek met AI - DSEE Ultimate

Met de kracht van AI verbetert DSEE Ultimate in real time de kwaliteit van alles waarnaar u luistert - zowel de audiofrequentie als het dynamisch bereik. Het maakt niet uit of u een bedrade of draadloze koptelefoon gebruikt, naar een lokaal bestand luistert of streamt, u hoort duidelijkere audio die dichter bij hi-res audiokwaliteit ligt.

DSEE Ultimate activeren

Om de kwaliteit van al uw muziek te verbeteren, schakelt u 'DSEE Ultimate' in op het scherm met audio-instellingen van uw Xperia . Als u luistert in Dolby Atmos, wordt de juiste instelling automatisch toegepast. Om te genieten van audio met hoge resolutie is een headset met hi-res audio vereist.

Meer informatie over DSEE Ultimate

Bekijk deze video en ontdek hoe DSEE Ultimate luisteren naar muziek op uw Xperia nog leuker maakt.

Bekijk de nieuwste functie-updates van Xperia
In RAW vastleggen — nu beschikbaar

Nu kunt u afbeeldingen in de RAW-opnamemodus vastleggen met Photography Pro op uw Xperia 5 II en Xperia 1 II . Belichting, witbalans, contrast en scherpte kunt u na elke foto aanpassen.  

[Links] Origineel  [Rechts] Bewerkt

4K HDR 120 fps slow-motion filmopname(n) - nu beschikbaar

Nu kunt u verbluffende slow motion-scènes opnemen in 4K HDR 120fps op uw Xperia 5 II en Xperia 1 II.

Alle afbeeldingen dienen uitsluitend als illustratie.

Android is een geregistreerd handelsmerk van Google LLC. iPhone is een geregistreerd handelsmerk van Apple Inc. iOS is een handelsmerk of geregistreerd handelsmerk van Cisco in de Verenigde Staten en andere landen en wordt onder licentie gebruikt.