1.000,00 €

(inclusief BTW)
93

4.4 gebaseerd op 93 klantbeoordelingen

51
33
4
3
2
Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

Meest handig (positief)
0

Fantastisch trilling vrij beeld

FDR-AX53 07/10/2016 door Aragon72

Vorige maand aangeschaft ,mijn vorige camcorder ook een HDD met vaste schijf had het begeven. Deze camcorder heeft een superieure beeld stablisatie een genot om mee te werken.Echt weer een stap vooruit. Je moet er wel gelijk een geheugenkaart bijkopen, want er zit geen intern geheugen bij.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

0

Meest handig (kritisch)
0

kan beweging niet goed weergeven

FDR-AX53 10/02/2017 door geldkwijt

Deze camera , met UHD gebruik , waar voor ik deze heb aangeschaft, is in het geheel niet bevallen. Het beeld is mooi en detailrijk, maar oh wee als er een onderwerp gevolgd moet worden of door het beeld rijdt. Ook "pannen" is onmogelijk. De 25P kan de beweging niet vloeiend registreren. Ook niet in de hoogste Bitrate. De weergave gaat in lelijke schokjes. Een typisch Rolling Shutter effect en dan nog heel erg. Is zeer irritant tot o0nbruikbaar Onbegrijpelijk dat dit er uit kwam in al mijn testen. Het is eigenlijk een HD camera; vergeet UHD/4K! Trouwens de camera heeft een flink bijgeluid die ook in de opnamen gehoord wordt. Kortom: bedroevend.

Beeldkwaliteit

Redelijk

Geluidskwaliteit

Slecht

Kenmerken

Slecht

Vormgeving

Slecht

Gebruiksgemak

Redelijk

6

0

93 klantbeoordelingen

0

zoals ik van sony verwacht

FDR-AX53 14/06/2019 door johsyl

ik heb het de video camera 2weken en ben heel tevreden

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Grote verbetering

FDR-AX53 13/06/2019 door Hmureau

Heb de camera nog maar kort, maar het is een geweldige verbetering in vergelijking met mijn vorige (met tapes gevoede) camera. Nog lang niet alle facetten ontdekt, maar dat komt wel.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

geweldige camera

FDR-AX53 25/05/2019 door ruudm160

Ik heb deze camera pas kort, maar ben uiterst tevreden over de mogelijkheden en de kwaliteit van de beelden.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Fantastisch apparaat

FDR-AX53 19/05/2019 door Robin1974

Ik heb deze camcorder gekocht voor onze vakantie. Al wat tests mee gedaan en geweldig k4 opnames en gelyid is ook goed.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Minder dan ik verwacht had

FDR-AX53 24/04/2019 door Wilfried 49

Ik heb een FDR-AX53 aangekocht omdat mijn ander toestel HDR-PJ620 gevallen was. voor mij geen goeie keus. Vorig toestel handiger in gebruik, compacter en ik kon meer detail foto's trekken en filmen. Het scherp stellen van AX53 duurt lang.

Beeldkwaliteit

Gemiddeld

Geluidskwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Slecht

Vormgeving

Redelijk

Gebruiksgemak

Slecht

0

0

0

geweldig beeld

FDR-AX53 22/03/2019 door anhen51

makkelijk mee te nemen sommige knoppen zijn moeilijk te hanteren en ik mis een oogschelp

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Top 4k camcorder gezien al de geboden mogelijkhede

FDR-AX53 14/03/2019 door fubarrem

Prima optische stabilisatie bij zoomen, scherpe beelden en natuurlijke kleuren. Bediening touchscreen is snel en praktisch. Foto's zijn ook schitterend ! All in toestel met vele mogelijkheden. Prijs kwaliteit ok

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Uiterst tevreden

FDR-AX53 11/02/2019 door RudiBee

Het toestel voldoet aan de verwachtingen, zeker de prijs in acht genomen.

Beeldkwaliteit

Goed

Geluidskwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Erg handig apparaat met uitstekende beeldkwaliteit

FDR-AX53 29/01/2019 door Heupink

Prima apparaat, voelt erg degelijk maar heb er nog niet echt mee kunnen werken dus de boordeling komt later

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

simpel, stabiel

FDR-AX53 27/01/2019 door Sony gebruiker nr zoveel

Ik heb deze camera een aantal maanden geleden gekocht. Ik ben er zeer tevreden mee. De stabilisatie is ontzettend fijn, ook als je volledig bent ingezoomd werkt het nog perfect! Mooie zuivere beelden. En een mooie prijs betaald, met in de actie bij Kamera Express een gratis accu.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Beeldkwaliteit subliem - geluid zeer goed!

FDR-AX53 13/01/2019

In december 2018 camcorder gekocht en mijn eerste opnames zijn perfekt!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Mijn nieuwe videocamera

FDR-AX53 04/01/2019 door Jussi25

Na aankoop uitvoerig getest en vooraan staat de buitengewone scherpte van de opgenomen films; voorts is de bediening van de camera een fluitje van 1 cent. Ik heb de handleiding van 233 pagina's uitgeprint maar vind een nadeel dat de bladzijden niet voorzien zijn van nummers.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

semi professionele camera

FDR-AX53 26/12/2018 door quins

Hoge kwaliteits Camera met sublieme stabilisatie. Jammer dat in 4k mode er minder mogelijkheden zijn zoals 5.1 Dolby

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Geweldige beeldstabilisatie.

FDR-AX53 06/12/2018 door Fred2404

Ik heb deze camera nog maar kort in bezit, maar ben er nu al zeer tevreden over. Met name de stabiele beelden en de natuurlijke verzadigde kleuren zijn fantastisch. ook het feit, dat je tijdens het filmen het manuele geluid kunt aanpassen zonder te stoppen met filmen is voor mij belangrijk

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Sterke All Rounder

FDR-AX53 26/11/2018 door 1949peeCee

Een fantastische camera met veel mogelijkheden, handmatige instellingen, geweldig objectief dat werkelijk super scherp is en heel mooi tekent. Geen chromatische aberratie, sublieme stabilisatie. Kortom, de beste in z'n klasse!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

tevreden maar niet 100%

FDR-AX53 02/11/2018 door GerdDC

tevreden over beeldscherpte en filmen in minder verlichte ruimten. Niet tevreden over geluid van camera (ruis) in opname. Beeldstabilisator geeft licht zwalpend effect.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Redelijk

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Sony - AX53 4K Handycam® met Exmor R®-CMOS-sensor

FDR-AX53 23/10/2018 door Eddy55

Ben er heel tevreden over, mooi beeld enzovoort en ik raad mijn vrienden dit product aan

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

wat een geweldige stabilisatie

FDR-AX53 18/10/2018 door Busdriver1963

Filmen word weer leuk op deze manier,geen springende beelden meer en fantastisch beeld en geluid

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Prima camera

FDR-AX53 04/10/2018 door JanBroeder

Heb deze camera voor de zomervakantie gekocht, de bediening is gemakkelijk al vind ik bij buitenopname (zonlicht), de weerspiegeling in het LCD scherm hindelijk. De bediening via het LCD scherm wordt hierdoor bemoeilijkt.

Beeldkwaliteit

Goed

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

een goede upgrade naar 4K

FDR-AX53 14/09/2018 door RTT007

Dit is mijn derde camcorder van Sony, ik wilde een upgrade naar 4K. Het gewicht van de camcorder is hetzelfde, maar een beetje groter. Ik kan nog steeds mijn vorige afstandsbediening gebruiken (start/stop/zoom/outzoom/foto). Het is erg handig op een statief. De camera heeft een grotere lens van betere kwaliteit, meer zoom 20x. De BOSS-beeldstabilisatie is bijna hetzelfde als mijn vorige camcorder (13x beeldstabilisatie; 4x was voor mijn eerste camcorder). De batterij is hetzelfde, ik had alleen nog een circulair polarisatiefilter 55mm nodig (voor filmen dichtbij water of groene achtergrond) en een snellere SD-kaart (class 3, 100 Mbps). Voor foto's bij weinig licht geldt nog steeds dezelfde minimale shutter speed 0.6 sec. Ik zou liever shutter speed limit 3 sec hebben op een statief (voor foto's in de nacht, vuurwerk). De 4K-video's worden langzamer verwerkt, maar de kwaliteit is veel beter. De FDR-AX53 camcorder is een goede upgrade naar 4K.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

knappe camera

FDR-AX53 13/09/2018

prachtige beelden gemakkelijk te bedienen handig in gebruik

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Een fantastische 4K camera

FDR-AX53 22/08/2018 door DBLCreations

Ik zocht een goede 4K camera die qua prijs niet te hoog lag. Ik had vroeger al een handycam van Sony, dat was wel een heel klasse lager en was enkel full HD (1080p). Omdat ik stilaan de overstap naar 4k nam was dit voor mij de beste keuze. Ik had al tal van reviews gelezen en bekeken op Youtube over deze camera en overal wordt hij gewoon als een erg goede camera beschreven. Heel technisch kan ik er niet over zijn omdat ik daar zelf niet zoveel van afweet. Maar wil je een camera met goed beeld (en geluid) dan moet je deze zeker hebben. De batterij duur ben ik ook heel tevreden over (ong. 2u) met de np-fv70a. Wat ook ik fijn vind aan deze camera is dat je bepaalde instellingen aan de draairing kan toevoegen. Wel maar één instelling en dus niet meerdere tegelijkertijd, maar dat vind ik persoonlijk niet zo erg. En dan is er nog één ding wat ik ook fijn vind en dat is dat je verschillende accessoires aan deze camera kan inpluggen (multi-shoe), dus een externe microfoon of een extra licht, licht er een beetje aan wat je zelf wilt! Als ik één negatief punt moet geven dan is het dat er geen multi sd-card slot in is.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

prima camera

FDR-AX53 13/08/2018 door joop1

deze camera heb ik onlangs gekocht ben er heel erg tevreden mee

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Geweldige kenmerken

FDR-AX53 02/08/2018 door tomplu

Ik heb het vorige maand gekocht en ik ben er mee zeer tevreden.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

erg stabiel beeld tijdens wandelen!

FDR-AX53 08/07/2018 door csonne

Erg goede camera, vooral in HD formaat erg stabiel beeld en mooie heldere kleuren. Ook steady shot is erg goed. Snelle bewegingen in 4K zijn iets minder dit houd de camera niet bij, of het heeft te maken met mijn video scherm. b.v. snelle beweging lans een tuin schutting geef schokkerig beeld. Maar als je vloeiende bewegingen maakt niet. Dit effecht treed niet op in HD alleen maar in 4K. Verder bedienings gemak net zo fijn als bij mijn vorige Sony camera. Kort om ik ga erg veel filmen dit jaar en hoop dat ik er net zoveel plezier van heb als met mijn vorige Sony.

Beeldkwaliteit

Goed

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

prima apparaat

FDR-AX53 08/07/2018 door leonnoel

kan het iedereen aanbevelen zowel de beginner als de gevorderden

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

zeer scherpe opnamen, zowel foto als film

FDR-AX53 30/06/2018 door Dico

Ik heb de camera een week voor de vakantie gekocht en ben er nu mee in Oostenrijk. Prima ervaringen en gemakkelijk te gebruiken. Scherpe beelden

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Prima videocamera!

FDR-AX53 16/06/2018 door marksman

Ik heb deze videocamera gekocht omdat het wat makkelijker filmt dan een spiegelreflex camera. Makkelijk en compact om mee te nemen. Ideaal is het om diverse instellingen ook handmatig toe te wijzen aan de ring rond het objectief. Wel werk ik zelf met externe microfoons tijdens de opnames, dit vooral om betere geluidsopnames te registreren + om windgeruis te voorkomen. Één heel klein minpuntje vind ik de stabilisator: wanneer je uit de hand opnames maakt, wil de stabilisatie nog wel een stukje 'doorgaan' en schiet je net voorbij het eindpunt. Daar moet je wel even voor opletten. De beeldkwaliteit in de hoogst mogelijke opnamestand is héél goed! Geen spijt van mijn aankoop!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Geweldig

FDR-AX53 10/06/2018 door Marc2

Heel tevreden heb juisr een trouwfeest gefilmd zelfs op de dansvloer in redelijk donkere omstandigheden

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Handzame makkelijk te bedienen prosumer

FDR-AX53 07/06/2018 door LucTh

Belangrijk voor mij was een handzame camera met goede beeldkwaliteit. Door zijn onovertroffen beeldstabilisatie, 20x optische zoom en lichtgevoeligheid heb ik de AX53 gekozen. Zowel semi- of full automatische makkelijk te bedienen. De optische zoeker biedt extra comfort en stabiliteit. Met oa de externe micro- en hoofdtel. aansluiting, zebra, reliëf en vele mogelijkheden een echte prosumer. Voldoet aan al mijn verwachtingen. Voor de bescherming van het objectief en bos stabilisatie heb ik een goede protector filter aangeschaft.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

correct toestel prijs kwaliteit

FDR-AX53 05/06/2018 door EddyDB

Beantwoord volledig aan de gestelde (hoge) verwachtingen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Fraaie beelden maar onlogisch menu

FDR-AX53 02/06/2018 door Joorus

Nu moet ik bekijk zeggen dat dit mijn eerste semi personele camera is maar wat een instellingen. Zie door de bomen het bos niet. En sommige instellingen zijn niet eenvoudig te vinden. Nu zit er natuurlijk wel een handleiding bij maar ik vind dat het zo intuïtief moet weken dat je die niet nodig hebt. Maar goed zal wel eens op YouTube van zoeken. Wat ik tot nu toe gefilmd heb ziet er fantastisch uit. Practicum beeld en super stabiel. Zelfs bij maximale optische zoom! Losse batterijlader was voor dit bedrag wel aardig geweest.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

prachige beelden

FDR-AX53 09/05/2018 door ton 49

goed bedieningsgemak ,mooie belden op mijn oled tv ,handige zoeker bij felle zon.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Voldoet zeer aan de verwachtingen

FDR-AX53 09/04/2018

Camera een twee weken geleden gekocht en ben zeer enthousiast op bijna alle punten..... Jammer alleen dat bij deopname instelling in 4k een aantal functies van het menu niet inztelbaar zijn, met name is 25P maximum en 50P dus niet instelbaar. Verder is 5.1 geluidsonameinstelling bij 4k niet mogelijk

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

1

0

0

Prachtig apparaat

FDR-AX53 28/03/2018 door Henk R

Net aangeschaft dus nog volop bezig alle dingen te ontdekken

Beeldkwaliteit

Goed

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Fijne Camera

FDR-AX53 14/03/2018 door Papaver

Ben zeer tevrede met mijn nieuwe camera,licht goed in de hand kan zeer dicht bij het onderwerp gaan. De beeldzoeker is een plus punt en foto's maken gaat ook heel goed.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Only sony

FDR-AX53 13/03/2018 door Nakkie

fijne camera goede beeldkwaliteit en fijne bediening

Beeldkwaliteit

Goed

Geluidskwaliteit

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Al weer mijn derde Sony videocamera.

FDR-AX53 01/03/2018 door cvdhoef

Prima beeldkwaliteit. Goed zoombereik. Uitstekende stabilisatie. Goed geluid. Touchscreen spiegelt te veel waardoor opnemen bij veel omgevingslicht een probleem is. De camera maakt ook uitstekende haarscherpe foto's. Het gebruik van het uitklapbare occulair is handig, maar is slecht bruikbaar voor brildragers. Een speciaal oogkapje zou dat probleem kunnen opheffen. De meegeleverde batterij heeft een prima speelduur. Doordat deze te ver uitsteekt, belemmert deze het gebruik van het occulair. Door de prima beeldkwaliteit en de vele mogelijkheden blijft het een videocamera, die ik elke serieuze filmmaker kan aanbevelen.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Schitterend stabiel beeld

FDR-AX53 12/01/2018 door WORB

De eerste indrukken zijn heel goed. Mooi beeld ook onder moeilijke omstandigheden, zoals bij schemer of ‘s avonds. De beeld stabilisator is geweldig

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Schitterende beelden.

FDR-AX53 10/01/2018 door pieter1707

Ik heb de camcorder bijna een maand in mijn bezit en heb wat huis-tuin-en-keuken video's gemaakt. De camcorder maakt schitterende beelden. Dat is geen punt van discussie. Wel zijn er een aantal details die ik liever anders had gezien zoals de handstrap. Voor iemand die grote handen heeft is het riempje net iets te kort. Het moet dan helemaal bijgesteld worden tot aan het laatste stukje waardoor er slechts één centimeter overblijft om met het klittenband vast te maken. En dat vind ik toch wel wat kielekiele temeer omdat de camcorder vrij fors en daardoor ook wat zwaarder is. Als je het touchscreen gebruikt om de opname te starten, dus met de rode opnameknop op het touchscreen, dan komt de opnametijd van de video die je op dat moment maakt niet op het touchscreen te staan. Hierdoor heb je geen informatie over hoe lang de video wordt en dat is jammer. Vooral omdat er wel een andere opname-mogelijkheid is waarbij die info wel op het display staat maar dan kun je niet opnemen via het touchscreen. Je zou denken dat het technisch mogelijk moet zijn om die info ook bij gebruik van het touchscreen op het display te kunnen krijgen. Ik moet nog wat meer video's maken om echt een goede indruk te krijgen maar naar mijn idee is het opvangen van geluid door de microfoon wat minder krachtig dan de microfoon van mijn vorige camcorder (geen Sony overigens).

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Redelijk

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

fantastische camera

FDR-AX53 07/01/2018 door Ger 45

Ik heb deze camera nu meer dan een half jaar er veel opnames met gemaakt en ben zeer tevreden. Als ik een nadeel zou mogen noemen is dat alleen de afmeting. Deze camera is duidelijk groter dan mijn vorige Sony camera.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Super mooi beeld

FDR-AX53 21/12/2017

Zeer tevreden over de beeldkwaliteit en instellingen die mogelijk zijn. Ook bij snelle bewegingen blijft het beeld super. Kleuren vind ik ook heel erg mooi. In 4K helaas niet in surround geluid op te nemen maar in HD wel. Beeldstabilisatie werkt ook echt fantastisch. Voordeel is dat mijn oude accu's van mijn andere camcorder van 6 jaar oud gewoon hierop passen. Dus ik hoefde geen nieuwe accu's en opladers te kopen. Al met al zeer tevreden!

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Fantastische camera

FDR-AX53 21/11/2017 door Dicks

Enkele weken geleden gekocht. Prachtige beelden en heel stabiel. Moet nog veel uitproberen de komende weken maar tot zover alleen maar lof voor deze camera.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Toestel van de nieuwe generatie

FDR-AX53 24/10/2017 door Gilbert2

Ik heb het toestel nog maar een paar weken. Ik heb al verschillende camera's gehad (digitale), maar deze beeldkwaliteit is subliem.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

1

0

Geweldige beeldkwaliteit.

FDR-AX53 26/09/2017

Ik heb deze camera een paar weken en ben tot nu toe zeer tevreden over de beeldkwaliteit. Klein minpunt is dat het beeldscherm kleiner uitviel t.o.v. mijn vorige Sony camera. Beschermklepje van de lens is zwak en doet goedkoop aan. Verder prima beeldstabilisatie.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Matig

FDR-AX53 18/09/2017 door Hydriuz

De sony AX53 is een geweldige camera op de meeste gebieden Maar: het heeft veel te weinig Manual controls en geen functie om de gain handmatig in te stellen is vervelend. Ook heb ik zover geen camera gezien de slechter is in Low-Light conditions als de sony ax53.

Beeldkwaliteit

Redelijk

Geluidskwaliteit

Redelijk

Kenmerken

Redelijk

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

1

0

0

Prachtig apparaat

FDR-AX53 28/08/2017 door Francis7

Handig in gebruik,fantastische beeldkwaliteit zowel video als foto. Ongelooflijke zoom.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Beetje teleurstellend - onder voorbehoud

FDR-AX53 02/08/2017 door T77ver

Na vorige positieve ervaringen met sony-camcorders (HDR...), overgegaan tot de aanschaf van deze FDR AX53. Jammer genoeg ben ik - voorlopig - niet helemaal tevreden. De beelden in het lcd-scherm zijn schokkerig. Ook het afspelen op pc (nieuwe pc) geeft schokkerige beelden (4K). De technische dienst stelt nazicht voor. Dus als het 'schokkerige' beeld kan worden opgelost, kan de recensie positiever worden...

Beeldkwaliteit

Slecht

Geluidskwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

2

0

0

Fine video cam ok voor Ons oudjes

FDR-AX53 30/07/2017 door Jodiopta

Wij hebben 2 weken geleden de AX53 aangeschaft na heel lang gedaan te hebben met onze oude Sony, wij vallen op de Carl Zeis lens en nu natuurluik op alle verbeterringen en mogelijkheden. Zo als het er nu uit ziet, hebben wij de juiste keuze gemaakt e het is te doen voor ons als 65+

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Heeft wat ik nodig heb, en nog veel meer.

FDR-AX53 17/07/2017 door Aclo

Vorige week gekocht, goed beeld. Handmatig scherpstellen en zoeker waren mijn essentiele wensen.

Beeldkwaliteit

Goed

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Redelijk

Gebruiksgemak

Redelijk

0

0

0

Prachtige kamera met heel mooi beeld en geluid!

FDR-AX53 17/07/2017 door Binkie12

Ben dik tevreden over het gebruiksgemak. Bij tegenlicht wat minder helder en sterk wisselend beeld. Bij goede belichting is dit meer dan perfect!!

Beeldkwaliteit

Goed

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Prima camera

FDR-AX53 01/07/2017 door Wiebo

De FDR-AX53 die ik recent kocht bevalt prima. Mooi solide apparaat met een hele handige fotofunctie. Eenvoudig te bedienen en een zeer gebruikersvriendelijke manier van snel terugkijken wat je gefilmd of gefotografeerd hebt. Nadeel is dat de FDR-AX53 alleen in MP4 exporteert, een bestandstype die het, door veel mensen gebruikte, filmbewerkingsprogramma Windows Movie Maker niet aankan.

Beeldkwaliteit

Goed

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

gebruiksgemak

FDR-AX53 14/06/2017 door 1348hvqj

Compact , gebruiksgemak, goede resultaten zowel van beeld en geluid, aanvaardbare prijs.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Lekker ligt om mee te nemen

FDR-AX53 29/05/2017 door William1954

De AX53 is lekker ligt om mee te nemen en heeft een uitstekend zoom bereik. De bediening is uiterst eenvoudig. Samen met de Sony stereo microfoon heb ik al leuke opnamen kunnen maken.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Zonder moeite zeer mooie UHD beelden maken

FDR-AX53 17/05/2017

Het in gebruik nemen van het toestel was zeer vlot, en de eerste UHD beelden waren verrassend mooi. Het is wel wat zoeken naar alle mogelijke instellingen, want sommige zijn niet of heel summier beschreven in de handleiding. Voor het filmen van "sport" evenementen zijn 25 frames/sec wel wat weinig, dan maar in HD aan 50fps.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

1

0

Simpele bediening

FDR-AX53 17/05/2017 door Vagebond_1715

Produckt enkele weken geleden aangekocht. Instellen voor bewerking dient de nodige aandacht

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Sony ax53 niet compatibel met Windows vista

FDR-AX53 05/05/2017

Het bleek dat alleen foto's konden worden opgeladen met een window vista computer en een update van het playmemories programma niet mogelijk was. Daarom werd Sony gecontacteerd en wacht nu nog op een antwoord voor een update van Sony playmemories voor xindows vista

Beeldkwaliteit

Goed

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Redelijk

0

0

0

Mooie camera

FDR-AX53 04/05/2017 door Ger B

Goede camera, met goede stabilisatie. Werkt prima. De beschrijving om live uit te kunnen zenden via Facebook , of ustream zou beter kunnen. Hier ben ik nog niet uit

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Handycam

FDR-AX53 04/04/2017 door heidepol1

Compact en makkelijk te bedienen. Licht gewicht en goed handmatig

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Goed in de hand liggende camera

FDR-AX53 20/02/2017 door Barcor

De camera sinds een paar weken in ons bezit. Scherpe beelden. Foto's maken tijdens het filmen duurt relatief lang.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Geweldige filmcamera

FDR-AX53 17/02/2017 door Jan 48

Ik heb de Sony - AX53 4K Handycam ongeveer 2 weken geleden gekocht en daarna op verschillende plaatsen opnamens gemaakt o.a tijdens een wandeling in de natuur. Om te beginnen de opnames in full-HD gemaakt daarna op full-HD televisie afgespeeld en deze zijn schitterend.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

priam product

FDR-AX53 14/02/2017

Sony AX 53 is camrecorder 4K tegen betaalbare prijs

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Gemiddeld

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

Beeld: Uitstekend! Geluid: Probleem

FDR-AX53 11/02/2017 door 4KJohn

Wat het beeld aangaat van de AX53: niets dan lof. Ook de stabilisatie is zoals verwacht. Geen "terugveren" bij zwenks. Met het geluid is iets aan de hand: als er in stille ruimtes wordt opgenomen word er een rare zoemtoon mee opgenomen. Ik hoop dat Sony dit probleem oplost.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Redelijk

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

2

0

0

kan beweging niet goed weergeven

FDR-AX53 10/02/2017 door geldkwijt

Deze camera , met UHD gebruik , waar voor ik deze heb aangeschaft, is in het geheel niet bevallen. Het beeld is mooi en detailrijk, maar oh wee als er een onderwerp gevolgd moet worden of door het beeld rijdt. Ook "pannen" is onmogelijk. De 25P kan de beweging niet vloeiend registreren. Ook niet in de hoogste Bitrate. De weergave gaat in lelijke schokjes. Een typisch Rolling Shutter effect en dan nog heel erg. Is zeer irritant tot o0nbruikbaar Onbegrijpelijk dat dit er uit kwam in al mijn testen. Het is eigenlijk een HD camera; vergeet UHD/4K! Trouwens de camera heeft een flink bijgeluid die ook in de opnamen gehoord wordt. Kortom: bedroevend.

Beeldkwaliteit

Redelijk

Geluidskwaliteit

Slecht

Kenmerken

Slecht

Vormgeving

Slecht

Gebruiksgemak

Redelijk

6

0

0

Goed apparaat

FDR-AX53 30/01/2017 door Marrijkie

Ik heb de camcorder pas een maand in mijn bezit. Het is nog niet echt goed weer geweest om buitenopnames te maken, waarvoor ik de camera vooral heb gekocht. De camcorder is voor mijn handen iets aan de grote kant. De opnames die ik tot op heden heb gemaakt zijn echt heeeeeel mooi. Scherp en een prachtig beeld. Het geluid is ook heel goed en duidelijk. Vooralsnog ben ik zeer tevreden over mijn aankoop.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Gaat wel

FDR-AX53 23/01/2017 door Baffie1930

Wat vooral tegenvalt is beeld kwaliteit in 4K. In 4K is het aantal frames per seconde gewoon te weinig. 25p zorgt voor onrustig beeld. Schokkend tijdens pannen en in zoomen. Heel jammer dat het niet in 50p wordt opgenomen. In full HD wordt wel 50p aangeboden. Dit beeld ziet er prachtig uit.

Beeldkwaliteit

Redelijk

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Gemiddeld

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

1

0

0

stabiele beelden

FDR-AX53 11/12/2016 door bassy15

ben zeer tevreden over de beeldstabiliteit, ligt zeer goed in de hand

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Veelzijdig toestel, perfect beeld en stabiliteit

FDR-AX53 30/11/2016 door WimJ

Ik heb de camera 2 weken in mij bezit, ik heb reeds gefilmd en tevens ook foto's gemaakt. Heel scherp beeld, perfect zoom-functie.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Uitstekend

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Schitterende beeldkwaliteit

FDR-AX53 21/11/2016 door jsmet

Als amateur videofilmer met meer dan 20 jaar ervaring met meestal Sony digitale camera's waren mijn verwachtingen hooggespannen voor dit nieuwe model. Ik heb deze camera kunnen uittesten tijdens een safari in Afrika waar ik onder de indruk kwam van de zoomkwaliteiten van de lens. Zelfs aan het eind van het bereik (30x) waren de beelden super in kwaliteit. De beeldstabiliteit bleef onder controle zelfs bij sterk inzoomen en dit in een rijdende jeep. Beeldkwaliteit was uitzonderlijk, opname in XAVC-S (middelste stand) aan 50p. De opname van het geluid (in deze stand stereo) was zeer gevoelig en leverde een realistisch geluidsbeeld op, windruis werd voldoende onderdrukt. De camera ligt goed in de hand, is niet te groot en het gewicht valt goed mee. Met de wireless functie en na downloaden van de sony app kan de camera zonder probleem draadloos bediend worden met de smartphone en kunnen ook de beeldbestanden zonder probleem worden getransfereerd. De fotofunctie van de camera levert foto's op van een uitzonderlijke beeldkwaliteit en detail. In de 'intelligent auto' mode is de camera zeer gemakkelijke te bedienen en kiest hij automatisch de meest optimale opname stand, zodat ook een filmer met weinig ervaring er probleemloos mee aan de slag kan. Tenslotte heeft de camera een zeer gebruiksvriendelijke 'replay functie' zodat reeds opgenomen beelden overzichtelijk getoond en afgespeeld kunnen worden. Het enige minpuntje is dat er soms op een verkeerd object of traag wordt scherpgesteld onder bepaalde omstandigheden. Dit moet men wel in de gaten houden vooraleer de record knop in te drukken. Maar het algemeen oordeel is zeer positief, een echte aanrader !

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Goed

0

0

0

Vele mogelijkheden, makkelik menu

FDR-AX53 14/11/2016 door Sjaan42

film voor RTVseaport en heb al drie filmpjes gepost in 1 week. Heb wel nog wensen over de handleiding, veel mogelijkheden worden niet in context beschreven.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Kenmerken

Uitstekend

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0

0

Geweldige beelden, eenvoud in bediening.

FDR-AX53 02/11/2016

Ik heb deze Handycam gekocht omdat ik viedoopnames van volleybalwedstrijden in een professioneler (lees kwalitatief hoogwaardiger) jasje wilde steken. HD kost wel wat ruimte, maar je krijgt er een schitterende opname voor terug. Moet nog wel veel ontdekken aan deze camera.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Uitstekend

Kenmerken

Goed

Vormgeving

Goed

Gebruiksgemak

Uitstekend

0

0

0

Geweldig apparaat met veel mogelijkheden.

FDR-AX53 25/10/2016

Zeer gebruikersvriendelijk apparaat. Zeer goede beeldkwaliteit. Ook over de geluidskwaliteit ben ik zeer te spreken.

Beeldkwaliteit

Uitstekend

Geluidskwaliteit

Goed

Vormgeving

Gemiddeld

Gebruiksgemak

Gemiddeld

0

0