Gerecycled materiaal en een betere luisterervaring

Meer gerecycled plastic gebruiken valt onder het milieudoel van Sony om geen ecologische voetafdruk achter te laten. We introduceren een nieuw gerecycled plastic waarmee we het gebruik van gerecycled materiaal in audioproducten verhogen en geluid van hoge kwaliteit leveren.

De uitdagingen van geluid aangaan

Sony gebruikt gerecycled plastic bij de productie van steeds meer productcategorieën. Ons doel hierbij is om een optimale ervaring voor onze gebruikers te scheppen. Hun hoge verwachtingen van de prestaties van audioproducten hebben ons geïnspireerd om een nieuwe, hoogwaardige soort gerecycled plastic voor audioproducten te creëren. 

Passie voor technologie en meer gebruik van gerecycled plastic

Bij de ontwikkeling van dit materiaal streefden de technici van Sony streefden zowel naar een hoge geluidskwaliteit als milieuvriendelijkheid. Bekijk een interview met hen en ontdek welke factoren meespeelden in deze innovatie.

Een betere geluidskwaliteit en gebruik van 65% gerecycled materiaal

Een van de gerecyclede plastics van Sony behaalt een percentage gerecycled materiaal van 65%. Ons nieuwe gerecyclede plastic is daarop gebaseerd en behoudt dit hoge percentage, maar draagt bovendien bij aan een hogere geluidskwaliteit. Dat hebben we bereikt door te experimenteren met nieuwe combinaties en verhoudingen van toevoegingen.

Cirkeldiagram van de compositie van gerecycled plastic van Sony.
De compositie van gerecycled plastic

Cirkeldiagram: A = gerecycled materiaal, B+C = nieuw basismateriaal.

Structuur van nieuw ontwikkeld gerecycled plastic van Sony.
Structuur van nieuw ontwikkeld gerecycled plastic

Op de vergrote foto is zichtbaar dat de structuur vergelijkbaar is met die van nieuw plastic.

Bestand tegen vallen en stoten

Producten die in veel verschillende situaties worden gebruikt, moeten tegen een stootje kunnen. Ons nieuwe materiaal van gerecycled plastic is ongeveer net zo stevig als nieuw plastic.

Materiaal voor gerecycled plastic.
Bovenal betrouwbaar materiaal

Door alleen gerecycled materiaal van bepaalde pre-consumentproducten te gebruiken in ons nieuwe plastic, garanderen we een constante aanvoer en hoge productiviteit, maar ook een hoogwaardig product dat bijdraagt aan superieure audioprestaties.

Andere pagina voor technologie van Sony