FX3

Nieuwe bioscoopkwaliteit

De FX3 Cinema Line-camera van Sony brengt de visies van gepassioneerde contentmakers tot leven. Filmische expressie gaat gepaard met betrouwbare prestaties en gestroomlijnde bediening. Compact en licht, dus eenvoudig mee te nemen en te gebruiken.

Nieuwe software is nu beschikbaar.

Werk uw camera bij voor extra gebruiksgemak bij het fotograferen.

Award-logo van red dot winnaar 2022 best of the best
Award-logo van iF Gold Award 2022
Ontgrendel de wereld van professionele opnames
Voorbeeldafbeelding
In dienst van filmische expressie
Voorbeeldafbeelding
Ontworpen voor comfortabele solo-opnamen
Voorbeeldafbeelding
Uitbreidbaarheid en bediening voor contentmakers
In dienst van filmische expressie
Full-frame beelden, ook bij weinig licht

De full-frame beeldsensor van de FX3 gaat samen met innovatieve lichtsterktetechnieken zodat u heldere en bruikbare opnamen kunt maken, zelfs bij weinig licht. De standaard ISO-gevoeligheid van 80-102400 voor films is uitbreidbaar tot 409600. 

Breed dynamisch bereik, nog meer creativiteit

De FX3 biedt 15+ stops dynamisch bereik om instellingen aan te passen. Van goed verlichte interieuren en tuinen overdag tot prachtige plaatjes 's ochtends en 's avonds. Leg elke nuance vast en werk met ongekende filmische vrijheid in kleurgradatie.

Schitterende bokeh en full-frame creativiteit

Film de scène in 4K-resolutie, met weinig scherptediepte, prachtige bokeh en filmische vrijheid, dankzij een full-frame sensor.

Kleurtechnologie van bioscoopkwaliteit met S-Cinetone™

S-Cinetone-kleur, ontwikkeld voor de geprezen FX9 van Sony, is de standaard look op de FX3 voor filmische expressie. Het is nauwkeurig afgestemd op de vereisten van moderne contentmakers, met rijke kleuren en natuurlijke huidtinten die overeenkomen met andere Cinema Line-camera's zonder gradatie. 

4K 120 fps, waarbij ieder frame is scherpgesteld 

Zelfs bij hoge framesnelheid wordt gedetailleerd 4K-beeld opgenomen dankzij de high-precision AF en hogesnelheids-uitleesmogelijkheden van de FX3. De modus Slow and Quick (S&Q) geeft u volledige controle over de framesnelheid, voor prachtige slowmotionseries tot 5x slow motion (met 24p uitvoer). 

Voorbeeldafbeelding
S-Log3 van 10 bits en opnemen in HDR voor soepele gradatie.

S-Log3 gammacurve en S-Gamut3.Cine maken opnemen met hoogwaardige kleurreproductie met een breed dynamisch bereik mogelijk. Beeldmateriaal wordt eenvoudig met shots van andere Cinema Line-camera's gecombineerd tijdens nabewerking. Een HLG (Hybrid Log-Gamma) HDR-beeldprofiel voor directe HDR (HLG) maakt afspelen op compatibele tv's zonder nabewerking mogelijk. 

16-bits RAW HDMI-uitvoer 

Voor veeleisende nabewerking is 16-bits RAW-uitvoer beschikbaar via HDMI met compatibele externe recorders. XAVC HS 4K, XAVC S 4K of XAVC S-I 4K en proxybestanden worden tegelijkertijd op de camera vastgelegd. RAW-video-uitvoer heeft een resolutie van 4264 x 2408 [16:9], hoger dan de DCI-4K-resolutie.

Afbeelding van een monitor van derden op de FX3
Afbeeldingen van de bestandsstructuren van de All-intra, Long GOP en Groep afbeeldingen
Met rijke details en realistische kleuren

Met FX3 kunt u interne 4K-opnamen maken met een diepte van 10 bits en 4:2:2-kleurensampling met All Intra- en Long-GOP-compressie. Zo kunt u de kleurgradatie verbeteren en toch een natuurlijke gradatie behouden voor ultieme vrijheid bij het bewerken.   

[1] All-Intra (All-I)   [2] Long-GOP   [3] Groep afbeeldingen 

Ontworpen voor comfortabele solo-opnamen
Betrouwbare, nauwkeurige autofocus

De AF met breed bereik en intelligente tracking gebruikt brandpuntsvlakfasedetectie voor onderwerptracking over bijna het hele frame. Het snelle hybride AF-systeem levert precisie bij het scherpstellen, zelfs bij weinig scherptediepte en hoge framesnelheden van 120p in 4K QFHD. 

Tracking-AF voor stabiele scherpstelling

Geavanceerde tracking-functies stabiliseren uw onderwerp, zodat u zich kunt richten op compositie. Realtime eye-AF zorgt voor scherpstelling op gezicht en ogen, terwijl realtime tracking mogelijk wordt gemaakt door unieke, op AI gebaseerde onderwerpherkenning. 

Soepele overgangen en aanraakfocus 

De FX3 biedt AF-overgangssnelheid met zeven instellingen om rack focus te creëren en vijf instellingen voor AF-gevoeligheid waarmee de gebruiker kan bepalen hoe makkelijk de AF moet schakelen of op het onderwerp moet blijven scherpgesteld. U kunt ook het onderwerp selecteren door het beeldscherm aan te raken. 

Voordelen van het schieten van video's met de lenzen van Sony

Ontdek de vier unieke voordelen die de lens met E-bevestiging van Sony biedt bij video-opnamen. Gebruik de camera's en lenzen van Sony om video's te maken en ga net dat stapje verder.

Prestaties bij hoge mobiliteit waar u ook gaat of staat

De FX3 is ontworpen voor mobiliteit: compact en licht. De handgreep en kooivrije montagegaten voor accessoires zorgen voor snelle installatie, vloeiende opnamen en snel inpakken. De hoofdbehuizing en kappen zijn gemaakt van een lichtgewicht magnesium legering voor verbeterde duurzaamheid en prestaties, zelfs in uitdagende omstandigheden.

Afbeelding van de camerastructuur met magnesium onderdelen
Afbeelding van de XLR-handgreep van de FX3
Bevestigbare XLR-handgreep 

Een handgreep die is voorzien van een XLR-adapter met twee standaard XLR-terminals kan worden aangesloten op de Multi-interfaceschoen (MI) op de camera voor meer comfort en stabiliteit bij filmen in lastige opnamesituaties, zoals bij een lage hoek. 

Beeldstabilisatie in de camera 

Active Mode is een optisch stabilisatiesysteem met 5 assen ingebouwd in de behuizing. Het biedt betere stabilisatie voor filmen. De gyroscoopsensor meet camerabewegingen en zorgt voor optische compensatie. Dit maakt stabiele videobeelden mogelijk, ook bij het maken van opnamen zonder handgreep, tijdens het lopen en bij 4K-resolutie. 

[1, 2] hoekbewegingen (pitch en yaw) [3, 4] verschuifbewegingen (X- en Y-as), [5] roterende bewegingen (rotaties over de Z-as)

Afbeelding van de structuur van het optische beeldstabilisatiesysteem over 5 assen ingebouwd in de behuizing
Afbeelding van bewerking met Catalyst op pc
Beeldstabilisatie en eenvoudiger bewerken met Catalyst

De ingebouwde gyro neemt metadata van camerabewegingen op. Met de hand opgenomen beeldmateriaal wordt gladgestreken en gestabiliseerd tijdens nabewerking. Met Catalyst Browse / Catalyst Prepare kunt u geautomatiseerde compensatie voor bewegingen en niveaus van bijsnijden uitbalanceren. Catalyst benut ook de opgenomen rotatiegegevens van de camera. 

Uitbreidbaarheid en bediening voor contentmakers
Tally-lampen voor en achter 

Tally-lampen voor en achter geven aan of de FX3 op het moment aan het opnemen is. Ze zijn duidelijk zichtbaar voor zowel de cameraman als de persoon die voor de camera staat.

Vari-angle lcd-aanraakmonitor

Het lcd-aanraakscherm van 7,5 cm (1,44 miljoen dots) heeft een zij-opening voor flexibel positioneren en betere zichtbaarheid als de camera op een handgreep is gemonteerd. Ondersteuning voor aanraakscherm biedt intuïtieve menubediening voor camera-instellingen. 

Essentiële bediening, efficiënte solo-opnamen

Naast de zes aanpasbare knoppen zijn veelgebruikte bedieningselementen binnen handbereik. Uw andere hand blijft vrij voor lensbediening of balans. De bruikbaarheid wordt vergroot door schroefgaten op behuizing en handgreep, waardoor accessoires direct kunnen worden bevestigd. 

Afbeelding van de luchtstroom voor het koelen in de camerabehuizing
Ononderbroken opnemen in 4K/60p

Voor ononderbroken opnemen in 4K/60p is de FX3 ontworpen met een innovatief warmteoverdrachtsysteem. Plaatsing van koellichamen, luchtstroomstructuur en een stille koelventilator optimaliseren de koeling, zelfs tijdens lange opnamen.

XLR-adapter en digitale invoer voor hoogwaardige audio

Naast de ingebouwde microfoon kunnen er ook professionele microfoons worden aangesloten op de standaard XLR-connectors op de handgreep middels een digitale audio-interface via Multi-interfaceschoen (MI). Er kunnen drie opname-indelingen worden geselecteerd, waaronder 24-bits 4-kanaals. Digitale geluidsopname is ook mogelijk door een digitale microfoon aan te sluiten, zoals de ECM-B1M, zelfs als de handgreep niet wordt gebruikt.

Afbeelding van de XLR-connectors aan de handgreep
Afbeelding van dubbele mediasleuven
Dubbele high-speed mediasleuven 

De Type A-kaarten van CFexpress zijn ontworpen voor nieuwe generatie filmmakers en ondersteunen opnamen met hoge bitsnelheid. De camerasleuven zijn klaar voor CFexpress Type A en klassieke SDXC UHS-I en UHS-II kaarten. Twee identieke mediasleuven maken relay- of back-up-opnamen mogelijk.

Externe camerabediening en netwerkoverdracht

Een netwerkverbinding, via Wi-Fi® of USB type-C-connector, biedt ondersteuning voor bediening op afstand met smartphones of tablets, via NFC One-Touch of handmatige koppeling. Opnemen op afstand kan worden bediend vanaf een pc met de toepassing Imaging Edge Desktop™ van Sony, of vanaf een mobiel apparaat met Imaging Edge Mobile™. Foto's en videobestanden worden overgezet via hogesnelheids-FTP. 

Afbeelding van via draadloos netwerk verbonden mobiele telefoon
Afbeelding van bewerking met Imaging Edge op pc
Externe preview, opname en streamen

Met Imaging Edge Mobile maakt u draadloos of met kabel opnamen op afstand vanaf pc of mobiel apparaat. Dit maakt uw workflow efficiënter en geeft betere opnamen in uitdagende omstandigheden. Imaging Edge Webcam™ zorgt voor online videocommunicatie van hoge kwaliteit. 

Specificaties en kenmerken

De FX3 Cinema Line-camera biedt een hoge gevoeligheid en full-frame filmische expressie in een verbazingwekkend compact design. Met verbeterde mobiliteit voor eenvoudige solo-opnamen en professionele bediening is dit het ideale creatieve hulpmiddel om overal ter wereld filmische beelden op te nemen.
  • Full-frame prestaties met hoge gevoeligheid en een groot dynamisch bereik

  • Uitstekende BIONZ XR-beeldverwerkingsprocessor

  • 4K-opnamen (QFHD) met hoge framesnelheid van 120 fps

  • Kleurtechnologie van bioscoopkwaliteit met S-Cinetone™

  • Verbeterde mobiliteit voor solo-bediening

TYPE SENSOR
Full-frame (35,6 x 23,8 mm) Exmor R-CMOS-sensor van 35 mm
Pixels
Ca. 10,2 megapixel (effectief) voor films, ca. 12,1 megapixel (effectief) voor foto's, ca. 12,9 megapixel (totaal)
GEVOELIGHEID
[Film] ISO 80-102400 equivalent (ISO-getallen tot ISO 409600 kunnen worden ingesteld als uitgebreid ISO-bereik), AUTO (ISO 80-12800, instelbare onder- en bovenlimiet), [Foto], ISO 80-102400 (ISO-getallen van ISO 40 tot en met ISO 409600 kunnen worden ingesteld als uitgebreid ISO-bereik.), AUTO (ISO 80-12800, instelbare onder- en bovenlimiet)
MEDIATYPE
CFexpress Type A / SD-kaart (x2), Gelijktijd. opname, Sorteren, Automatisch schakelen tussen media, Kopiëren
LCD
Type-TFT van 7,5 cm, ongeveer 1,44 miljoen dots, openingshoek: ca. 176 graden, rotatiehoek: ca. 270 graden.
Sony streeft er niet alleen naar om producten, diensten en inhoud te leveren die voor een geweldige gebruikerservaring zorgen, maar werkt er ook naartoe om de ecologische voetafdruk van het bedrijf tot nul te reduceren. Meer over Sony en het milieu

Beoordelingen en awards

Meningen van gebruikers