Slice of Living 2017

Een nieuwe stijl voor een nieuwe kijkervaring

Het Slice of Living-concept voor het ontwerp van producten voor thuis heeft een transformatie teweeggebracht in de vormgeving van tv's. Via een volledig nieuwe benadering waarbij de esthetische stijl van de gehele leefruimte wordt betrokken, worden ongelofelijke kijkervaringen gecreëerd die de ontspannen sfeer van de leefruimte niet verstoren.

Een organisch geheel met uw woonruimte

Tv-schermen worden steeds groter. Leefruimten moeten echter comfortabele, prettige omgevingen zijn. Met het Slice of Living-concept zoeken we een harmonieuze balans tussen de kenmerken van elektronicaproducten en de sfeer van de woonkamer. Het idee achter deze nieuwe ontwerpfilosofie is eenvoudig: als we alle elementen, materialen en basisregels nemen die bij het klassieke woonkamerideaal horen, deze tot losse elementen terugbrengen en op nieuwe manieren weer met elkaar integreren, komen we mogelijk tot constructies waarin de onderdelen van de woonkamer en de producten meer in samenspraak zijn.

Uitgaande van dit idee begonnen ontwerpers vrijwel alle aspecten die ze in woonruimten tegenkwamen toe te passen, van het silhouet van een stoel of ander meubelstuk, tot wandbekleding, tegelpatronen en de structuur van stoffen en leer. Op basis van deze kenmerken en de principes van meubelontwerp en architectuur gaf ons team producten opnieuw vorm, in een innovatieve benadering waarbij voorwerpen niet alleen bij hun omgeving passen maar ook zelf helpen de ruimte vorm te geven.

Boekenplank
Ruimtelijk interieur
Ontspanningstafel
Elementen en materialen

Een vast gegeven in onze verbeelding van leefruimte

Wat ziet u als u denkt aan een comfortabele leefruimte? Waar staat de bank? Waar zijn de boeken, vazen en andere voorwerpen? Wat is de algehele stijl? En hoe past de tv, een standaardonderdeel van het woonlandschap, in het beeld? Wij wilden er zeker van zijn dat het ontwerp van ons product naadloos integreert in de styling van de ideale woonkamer.

Tako, Chief Art Director

De perfecte aansluiting op de woonstijl van nu

We wilden de BRAVIA™-modellen voor 2017 een lichte, ongecompliceerde uitstraling geven die bij de hedendaagse woonsfeer past. Alle verschillende elementen van het ontwerp komen voort uit deze basisbenadering. De standaard lijkt wel wat op een gestroomlijnde stoel en het achterpaneel doet qua structuur denken aan een muur of stoffen bekleding. De gedurfde combinatie van gladde en warme materialen maakt deze tv tot een voortreffelijke toevoeging aan de moderne ruimtelijke vormgeving.

Adembenemend mooi vanuit elke hoek

XE94/93-serie

De XE94/93-serie, een geavanceerde mix van verbazingwekkende 4K HDR-beelden en een fenomenaal interieurontwerp, kenmerkt zich door een achterpaneel dat het product overal tot zijn recht laat komen. Het achterpaneel speelt hier geen bijrol, maar heeft een treffend geometrisch patroon dat doet denken aan muren en tegels. Deze make-over gaat dieper dan alleen het uiterlijk van het paneel. De lijnen van de afdekking van het aansluitingenpaneel en de warmtedoorlatende sleuven gaan naadloos op in het grotere patroon, en verbergen elk spoor van de mechanische gadgets die de achterzijde van de meeste tv's bevolken. De leerachtige textuur van de afdekking aan de achterzijde rondt het geheel van het achterpaneel sterk visueel af.

De voet biedt plaats aan alle kabels en heeft een subtiele uitstraling, met slanke, stoelachtige poten op een dun vlak die de lichtheid van de algehele look accentueren en uitgebalanceerde ondersteuning bieden. Het lcd-paneel heeft een eenvoudige structuur met twee vlakken in twee verschillende kleuren. Terwijl het zwarte vlak voor het scherm de kijker in de ervaring laat onderdompelen tegen een discrete achtergrond, versterkt de metallic tint van het achtervlak de algehele samensmelting met de woonkamer. De onderzijden van de twee vlakken zijn verticaal versprongen om ruimte te bieden aan de speakers, zodat het geluid recht naar voren wordt geprojecteerd en de audiokwaliteit optimaal wordt.

Geometrisch achterpaneel
Lederen textuur
Slanke poten als van een stoel
Stijlvolle platte vlakken

Zo ingetogen en subtiel als een gewoon meubelstuk

XE90-serie

De XE90-serie kenmerkt zich door een ontwerp dat minimale aanwezigheid naar een nieuw niveau tilt met een extreem dun frame dat de kijkervaring niet stoort. De voet, die een onopvallend vlak combineert met slanke poten voor ondersteuning, versterkt dat lichte gevoel met subtiele ronde hoeken. En op het achterpaneel geeft het efficiënt ingedeelde gebied voor de randapparatuur aan de totale vorm een slanke, elegante afwerking.

Een silhouet dat perfect past in leefruimtes

XE85/XE80-serie

De XE85/XE80-serie kenmerkt zich door een zilveren lijn die vanaf de bovenzijde van het paneel langs de zijkanten naar beneden loopt. Hierdoor wordt het slanke profiel van het product visueel versterkt en ontstaat er een scheiding tussen de twee vlakken die de structuur van de behuizing vormen. De fijne zilveren lijn boven op de voet verdiept bovendien het gevoel van verfijnde kwaliteit die in het design tot uitdrukking komt en geeft aan de tv een scherp silhouet. De zilvertonen van de tv liggen aan de warmere zijde van het kleurenspectrum en geven het product een ongekende esthetische allure waardoor het mooi aansluit op houten rekken en vloerbedekking.

Mooi vanuit elke hoek, past bij elk interieur

Met de BRAVIA-serie wilden wij verder gaan dan alleen maar een mooie voorkant. Met een dun frame worden de grenzen tussen leefruimte en visuele inhoud natuurlijk verminderd, maar wij wilden heel graag de achterzijde visueel zo aantrekkelijk mogelijk maken, zodat de tv in elk interieur zou passen. Het door ons ontwikkelde design is gefundeerd op een nieuw idee van tv, meer een multidimensionaal object dat overal in de ruimte kan worden geplaatst, dan slechts een ééndimensionaal oppervlak dat in een hoek is gestopt. Zo heeft de gebruiker veel meer vrijheid bij de inrichting van de woonkamer.

Yokota, Art Director

Het Slice of Living-concept borduurt voort op een basisbehoefte — hoe mensen vorm geven aan hun leefruimtes — en is een bron van inspiratie voor de nieuwe tv's. De verbazingwekkende video en audio zijn slechts één onderdeel van het pakket. De ruimtelijke harmonie, die het product doet samensmelten met elk interieur, maakt de ervaring werkelijk perfect.