Xperia 5 III

Snelheid en meer, compact ontworpen

De compacte en toch krachtige Xperia 5 III combineert de opvallende AF-snelheid van zijn voorganger met een nieuwe optiek die tot 105 mm reikt. Van beeldverwerking tot gamen, dit is een handzame smartphone die al uw verwachtingen overtreft.

ALLE SMARTPHONES

XPERIA 5 III | Compact ontwerp, 4500 mAh-batterij

Xperia 5 III
Xperia 5 III in groen, voor- en achteraanzicht

greenblack

999,00 €

(inclusief btw)
 Sterk vermogen in een handzaam ontwerp

In een wereld waar smartphones steeds groter worden, laat de Xperia 5 III zien dat het ook anders kan. Naast 5G-snelheid, krachtige prestaties en een indrukwekkende batterijlevensduur, bevat het de nieuwste camera-, scherm-, geluids- en gametechnologieën van Sony — alles samengebracht in een compact ontwerp dat gemakkelijk met één hand te bedienen is.

Voor fotografen
Professionele technologie van Alpha-camera's

De Xperia 5 III is ontwikkeld in samenwerking met de ingenieurs achter de nieuwste camera's uit de Alpha 9-serie, bekend om hun toonaangevende autofocustechnologie en met input van professionele fotografen, die hebben bijgedragen aan het afstemmen van de technologie en het verfijnen van de fotografische ervaring en resultaten. De hoofdkenmerken zijn onder meer de snelle AF in alle drie de camera's, plus technologie voor het volgen van objecten om de scherpe focus op bewegende onderwerpen te behouden.

Uitmuntende kwaliteit van ZEISS in uw Xperia

Optica van ZEISS speciaal gekalibreerd voor uw Xperia-smartphone. De ZEISS T* draagt bij aan een voortreffelijke weergave en contrast door reflecties te verminderen.

Achterkant van een Xperia 5 III met verschillende lenzen
Vier veelzijdige lensopties om uw creativiteit de vrije loop te laten

Breid uw creatieve mogelijkheden uit met vier veelzijdige lenzen in een drievoudige camera en snelle, nauwkeurige AF voor alle camera's. Dankzij de Dual PDAF-sensoren houdt Continuous AF de focus op bewegende onderwerpen, terwijl Sony's unieke telefotosysteem snelle AF ondersteunt, zelfs bij langere brandpuntsafstanden.

Bliksemsnelle scherpstelling, zelfs op grote afstand

Een optische telelens tot 105 mm met snelle autofocus laat u zelfs van een afstand bewegende onderwerpen vastleggen. Van cruciaal belang is dat de twee brandpuntsafstanden zijn opgenomen in één telefotomodule, compleet met dubbele PDAF-sensoren. Dus wanneer u schakelt tussen 70 mm en 105 mm, werken de lensunit van het brandpunt en die van de autofocus samen om snel scherp te stellen.

Indrukwekkende afbeeldingen, keer op keer

Met vier veelzijdige lensopties brengt de Xperia 5 III een enorme verscheidenheid aan opnamen binnen uw bereik.

Object tracking houdt snel bewegende onderwerpen in het vizier

Nu kunt u snel bewegende onderwerpen scherp in beeld houden, zelfs als ze tijdelijk uit het zicht verdwijnen. Geef eenvoudig het onderwerp aan waarop u gefocust wilt blijven door dit op het scherm aan te raken en objecttracering doet de rest.

Creëer bokeh-effecten met de basismodus

Met de Xperia 5 III kunt u eenvoudig opvallende beelden vastleggen met artistieke bokeh-effecten, waardoor u een extra laag van creativiteit toevoegt aan uw fotografie.

Openluchtfoto van een hond aan een riem met wazige bokeh-achtergrond
Ervaar eye-autofocus in realtime – voor mensen en dieren

Met realtime eye-autofocus kunt u verbluffende portretopnames maken, of u nu mensen of dieren fotografeert. Zelfs als uw onderwerp in beweging is of één oog bedekt is, kunt u gedenkwaardige beelden maken vol energie en expressie.

Leg nu vast wat eerder onmogelijk was

Dankzij burstopnamen met tot wel 20 fps en ruisonderdrukking bij weinig licht kunt u foto's maken die u nooit voor mogelijk had gehouden met een smartphone.

Golden retriever, wazig met standaard digitale zoom
STANDAARD DIGITALE ZOOM
Golden retriever, helder weergegeven dankzij de AI-superresolutiezoom
AI-SUPERRESOLUTIEZOOM
Een digitale zoom, maar dan anders

In tegenstelling tot een conventionele digitale zoom, die ten koste gaat van de beeldkwaliteit, beschikt de Xperia 5 III over de nieuwe AI-superresolutiezoom, die gebruik maakt van Sony's AI-verwerking om details en definitie aan uw foto's toe te voegen. 

Snelle toegang tot belangrijke camerafuncties

Kies de nieuwe basismodus voor snelle toegang tot een reeks gebruiksvriendelijke fotografiefuncties, waaronder een sluiterknop, portretoriëntatie, bokeh-effect, panorama en meer.

Schiet zoals de professionals

Met Photography Pro op de Xperia 5 III hebt u toegang tot bedieningselementen die u meestal op professionele camera's aantreft.

Foto's met minder ruis in donkere scènes

De Xperia 5 III is ontworpen om ook in situaties met weinig licht beelden van hoge kwaliteit te leveren.

Gesplitst scherm met een afbeelding van een jong meisje buiten in de nacht, één helder, één wazig
Maak vloeiende, stabiele video-opnamen

De Xperia 5 III is voorzien van de allernieuwste Optical SteadyShot™ met FlawlessEye™ , die de verhoogde leessnelheid van de beeldsensor koppelt aan het originele algoritme van Sony voor optische beeldstabilisatie. Het resultaat zijn uiterst vloeiende, trillingsvrije videobeelden.

Voor filmliefhebbers
Een meeslepende kijkervaring

Met zijn verbluffende 6,1-inch, 21:9 CinemaWide™ HDR OLED-scherm met 120 Hz refresh rate en zonder inkepingen op het scherm die je kijkplezier storen, is de Xperia 5 III gemaakt voor filmliefhebbers.

Xperia 5 III naast een BRAVIA-TV, beide tonen dezelfde afbeelding van een rotsformatie
Alles wat u ziet tot in de puntjes geremasterd

De X1™-engine voor mobiel voegt BRAVIA HDR-remastertechnologie toe aan alles wat u bekijkt. Zelfs gestreamde inhoud krijgt meer contrast en kleur en is vele malen helderder.

Dolby Atmos®-geluid, afgestemd in samenwerking met Sony Pictures Entertainment

Een film kijken met Dolby Atmos® is een geweldige beleving waarin u volledig kunt opgaan, met een multidimensionaal geluid boven en om u heen. Nu kunt u met een koptelefoon of full-stage stereospeakers Dolby Atmos®-geluid ervaren, dat is afgestemd in samenwerking met Sony Pictures Entertainment.

Man zit buiten en kijkt naar een Xperia 5 III
Persoon met een Xperia 5 III die een prachtige zonsondergang laat zien
Ervaar kleur zoals de makers het bedoeld hebben

Geniet van uw favoriete films en tv-programma's in kleur, precies zoals de makers het bedoeld hebben. De ontwerpmodus 'powered by CineAlta' biedt een ongeëvenaarde kleurprecisie en is gebaseerd op de kleurreproductie van professionele kleurenmonitors van Sony die worden gebruikt in toonaangevende studioproducties in Hollywood.

Ultrasoepel scrollen

Dankzij de verversingssnelheid van 120 Hz kunt u op het scherm ongelooflijk vloeiend scrollen en naadloze beeldovergangen maken wanneer u op internet surft of door het menu navigeert.

Afbeelding van twee telefoons, één waarop 120 Hz duidelijk herhaald wordt, en de andere waarop 60 Hz enigszins wazig herhaald wordt
Voor muziekliefhebbers
Luister naar muziek zoals muziek hoort te klinken.

Doordat de audio is afgestemd in samenwerking met Sony Music Entertainment, is de Xperia 5 III ontworpen om een echt authentieke luisterervaring te bieden, of u nu een koptelefoon gebruikt of de ingebouwde full-stage stereospeakers. 

3,5 mm audio-aansluiting voor de ultieme geluidskwaliteit

Dankzij verbeteringen aan materialen en elektronische componenten biedt de audioaansluiting van 3,5 mm op de Xperia 5 III niet alleen gemak, maar ook hifigeluidskwaliteit. Vervorming wordt verminderd, vooral tussen midden en maximum volume. Dat zorgt voor een realistischer geluid — met kraakheldere ensembles, vloeiende zachte vocals en diepe baslijnen.

Persoon die een bedrade koptelefoon aansluit op de 3,5mm-audioaansluiting op een Xperia 5 III
Man luistert met koptelefoon naar muziek in een stad met een illustratie van 360-geluid rond zijn hoofd
Het is alsof u de artiest live hoort

Ga volledig op in het geluid om u heen. Het is alsof u bij een liveconcert staat of bij de studio-opname van de artiest bent. Met 360 Reality Audio is muziek nog nooit zo meeslepend en zo echt geweest. En met de Xperia 5 III kunt u van de ervaring genieten via een bedrade of draadloze koptelefoon of de ingebouwde full-stage stereospeakers.

Verander uw stereomuziek in 360 Spatial Sound

Is de muziekbron waar u naar luistert tweekanaals stereo? Dan is het nieuwe 360 Spatial Sound een interessante toevoeging. Hiermee kan de Xperia 5 III uw favoriete stereotracks in realtime upmixen tot een meeslepende geluidservaring. De technologie kunt u gebruiken bij lokale audiobestanden en streamingdiensten om uw luisterervaring verder te verbeteren. 

Illustratie die het effect toont van 360 ruimtelijk geluid versus stereogeluid
Xperia 5 III laat een muziekinterface zien en geïllustreerde geluidsgolven die uit de speakers komen
Full-stage stereospeakers voor krachtig geluid van hoge kwaliteit

De Xperia 5 III is aan de voorkant voorzien van full-stage stereospeakers die meeslepend geluid van hoge kwaliteit leveren bij het afspelen van muziek of video's.

Xperia 5 III speelt muziek af en laat groene geluidsgolven zien
Ontvang 3 maanden gratis TIDAL bij de Xperia 5 III

De Xperia 5 III is ontworpen voor 360 Reality Audio met unieke hardwaredecodering om de geluidskwaliteit te optimaliseren bij het luisteren naar muziek op TIDAL. En nieuwe abonnees van TIDAL krijgen 3 maanden gratis hifi van TIDAL als ze een Xperia 5 III kopen, inclusief de 360 Reality-audio-ervaring.

Voor mobiele gamers
Een bredere blik. Geeft u voordeel.

Met zijn 21:9 CinemaWide™-scherm biedt de Xperia 5 III u een veel breder zicht op de actie; een groot voordeel in die wedstrijden waar het er om spant. 

Afbeelding gesplitst scherm met daarop een first-person shooter in 60 Hz en 120 Hz
Vloeiende bewegingen met 120 Hz

Op het oorspronkelijke scherm met een verversingssnelheid van 120Hz worden snel bewegende objecten scherp weergegeven, voor een serieus soepele gameplay.

Ervaar actie zonder bewegingsonscherpte

Met 240 Hz om bewegingsonscherpte te verminderen, vernieuwt het scherm de afbeelding een ongelooflijke 240 keer per seconde voor actie zonder wazige beelden.

Illustratie die het verschil in helderheid laat zien tussen 60 Hz, 120 Hz en 240 Hz
Afbeelding van game met standaard witbalans-instellingen
STANDAARDINSTELLINGEN
Afbeelding van game met aangepaste witbalans-instellingen
PERSOONLIJKE INSTELLINGEN
Behoud topprestaties met aangepaste scherminstellingen

Met de Xperia 5 III kunt u de witbalans aanpassen, zodat u de actie beter kunt zien en uw tegenstanders gemakkelijker kunt spotten. Het is ook comfortabeler voor uw ogen, zodat u langer kunt spelen zonder vermoeid te raken.

Sla als eerste toe in het donker

Een onschatbare nieuwe gamefunctie, de L-γ-raiser (lage gamma-raiser), maakt het gemakkelijker om tegenstanders in het donker te zien. Door beelddetails in donkere gebieden te verbeteren, komen uw tegenstanders duidelijker in beeld zonder heldere delen van het scherm te overbelichten. Zo kunt u ze raken voordat zij u kunnen raken.

Gesplitste afbeelding die dezelfde scène van een game laat zien met de lage gamma-raiser in- en uitgeschakeld
Verbeter de gameplay met aangepaste audio-instellingen

Audio is een ander belangrijk element om een meeslepende game te creëren, dus de Xperia 5 III biedt een aantal functies om het geluid zo helder en duidelijk mogelijk te maken.

Alles draait om nauwkeurigheid

Voor die spellen waarbij u uitzonderlijke nauwkeurigheid in combinatie met snelle vingers nodig hebt, geeft de Xperia 5 III u een voorsprong.

Zorg dat je er klaar voor bent

Vastbesloten om te stijgen in het klassement? De Xperia 5 III heeft een reeks functies om ervoor te zorgen dat u volledig gefocust bent en klaar bent om te presteren.

Neem uw gameplay op en deel deze met de wereld

Met de Xperia 5 III is het ongelooflijk eenvoudig om de hoogtepunten van je game in hoge kwaliteit op te nemen en te delen.

Twee telefoons, één met een oranje systeemscherm, één met een groen systeemscherm
Oververhitting voorkomen

Wanneer u een oplaadkabel gebruikt om te gamen, zorgt de Heat Suppression Power Control ervoor dat de telefoonsystemen rechtstreeks van stroom worden voorzien, in plaats van dat de batterij wordt opgeladen. Dit vermindert de thermische stress, waardoor de gamingprestaties behouden blijven en uw batterij langer gezond blijft.

[A] UIT = hoge temperatuur [B] AAN = lage temperatuur

Geoptimaliseerde prestaties voor gamen

De Xperia 5 III is geoptimaliseerd met Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™ voor superieure gameprestaties.

Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™-logo
Persoon is aan het gamen op een Xperia 5 III met dualshock-controller
Neem het heft in handen met een DUALSHOCK® 4-controller

Voor nog meer plezier onderweg kunt u uw Xperia 5 III aansluiten op een DUALSHOCK®4 -controller en een groot aantal Android-games spelen.

Voor filmmakers
Man gebruikt een Xperia 5 III om buiten te filmen
Maak films waar professionals trots op zouden zijn

Maak films met vergelijkbare parameters en kleurinstellingen als professionele filmmakers. Met de expertise van onze Digital Cinema Camera-ingenieurs, pre-sets voor kleurbeheer, 21:9-verhouding, 4K HDR, 120 fps slow-motion en 24, 25, 30 en 60 fps hebt u alle tools die u nodig hebt.

Het stroomlijnen van de filmproductie

De Xperia 5 III biedt een reeks UI-verbeteringen die speciaal zijn ontworpen met het oog op filmmakers.

Ontwerp
Persoon die de Xperia 5 III in zijn zak doet
Vol vermogen. Op zakformaat.

De Xperia 5 III biedt compromisloze kracht en prestaties, maar past nog steeds perfect in uw hand en zak.

In de slanke, lichtgewichte behuizing zit een krachtige batterij

Ondanks dat de Xperia 5 III slechts 68 mm breed en 8,2 mm dik is en slechts 168 g weegt, heeft deze smartphone een krachtige batterij van 4500 mAh.

Elegant en verfijnd

De Xperia 5 III, met spiegelglas aan de achterkant en een hoogwaardig metalen frame, is verkrijgbaar in verschillende kleuren die bij uw stijl passen.

Xperia 5 III in groen met waterspatten eromheen
Gebouwd om het dagelijks leven te doorstaan

De Xperia 5 III wordt geleverd met waterbestendigheid en stofdichtheid IP65/68 en Corning® Gorilla® Glass 6 aan de voor- en achterkant, waardoor hij zowel duurzaam als mooi vormgegeven is.

Eenvoudiger multitasken

Dankzij een reeks handige functies voor meerdere vensters is de Xperia 5 III perfect voor multitasking.

Voor prestaties
Alle snelheid die u nodig hebt

Door de combinatie van 5G- en Wi-Fi® 6-connectiviteit met het nieuwste Qualcomm® Mobile Platform en innovatieve batterijtechnologieën, legt de Xperia 5 III de lat hoger voor smartphone-prestaties.

5G-logo
5G-connectiviteit voor de nieuwste generatie.

Voor downloads van hoge kwaliteit en het streamen van bestanden met een hoge resolutie zonder concessies zorgt de Xperia 5 III voor een supersnelle 5G-verbinding.

Logo van Wi-Fi 6 certified
Sneller browsen en streamen met Wi-Fi 6

Met Wi-Fi 6 profiteert u van een betere verbinding, met hogere snelheid, lagere latentie en verbeterd connectiviteitsbeheer wanneer meerdere apparaten hetzelfde netwerk gebruiken.

Logo van 5G/4G Wi-Fi
Slimme connectiviteit

Slimme connectiviteit vereist de deep learning-technologie van Xperia die gebruikmaakt van Neural Network Libraries van Sony en analyseert Wi-Fi-signalen om verbindingsproblemen in de nabije toekomst te voorspellen. De Xperia 5 III beoordeelt de kwaliteit van de beschikbare Wi-Fi voordat er verbinding wordt gemaakt, zodat u geen verbinding meer maakt met Wi-Fi die niet werkt. Indien er een kwaliteitsstoring in de Wi-Fi-verbinding wordt voorspeld, wordt er overgeschakeld naar mobiele data. Met Xperia gebruikt u altijd de beste verbinding die beschikbaar is.

Qualcomm Snapdragon 888 5G chip op een printplaat
Ervaar het nieuwste Qualcomm® Snapdragon™ 888 5G Mobile Platform

De Xperia 5 III wordt aangedreven door het Qualcomm® Snapdragon™ 888 5G Mobile Platform om de premium-ervaringen te bieden die u verdient. Haal het beste uit de Xperia 5 III met een camera van professionele kwaliteit, een intelligente persoonlijke assistent en een elite gaming-rig — allemaal verbonden met wereldwijde 5G multi-gigabit-snelheden.

Een compacte batterij met veel vermogen

Een grote batterij met een capaciteit van 4.500 mAh geeft de compacte Xperia 5 III voldoende kracht om u de dag door te helpen.

Afbeelding van de Xperia 5 III in het groen met de tekst '4500 mAh' erop
Gaat veel langer mee

De Xperia 5 III is uitgerust met een handige snellaadfunctie en beschikt ook over speciale oplaadtechnologieën om de batterijlevensduur te verlengen.

Telefoon die 50% is opgeladen
Tot wel 50% opladen in slechts 30 minuten

Als u uw batterij een boost wilt geven, kunt u deze snel opladen tot 50% in slechts 30 minuten met de meegeleverde lader XZQ-UC1.

Grafiek die de langere batterijlevensduur van Xperia laat zien
Zelfs na drie jaar gebruik een gezonde batterij

Dankzij onze oplaadtechnologieën blijft uw batterij langer gezond. Batterijverzorging voorkomt dat uw telefoon te lang wordt opgeladen, terwijl Xperia Adaptive Charging uw telefoon tijdens het opladen in de gaten houdt om ervoor te zorgen dat de batterij niet overbelast raakt.

1. Batterijcapaciteit
2. Batterijlevensduur
3. Standaard laden

Afbeelding die de gegevensoverdracht toont tussen een telefoon en de Xperia 5 III
Gemakkelijke overdracht van inhoud vanaf uw oude iPhone- of Android-apparaat

Met de Xperia Transfer 2-app kunt u belangrijke inhoud overzetten van uw oude Android- of iOS-smartphone naar uw nieuwe Xperia 5 III. Van foto's, video's en muziek tot uw contacten, agenda, belgeschiedenis en berichten (SMS/MMS) — zet ze snel, veilig en gemakkelijk over.

Alle afbeeldingen op het scherm dienen uitsluitend ter illustratie.

5G-netwerk en -beschikbaarheid kunnen verschillen afhankelijk van het land, provider, softwareversie en gebruikersomgeving.

Lensexpressie staat gelijk aan een brandpuntsafstand van 35 mm.


SAT: 0.9 W/kg (categorie C)

Denk aan uw gezondheid – gebruik uw mobiele telefoon met mate, bel met een oortje en kies voor een toestel met een lagere SAT-waarde (SAR-waarde)


Categorie A: SAT-waarde kleiner dan 0,4 W/kg,
Categorie B: SAT-waarde gelijk aan of groter dan 0,4 W/kg, maar kleiner dan 0,8 W/kg,
Categorie C: SAT-waarde gelijk aan of groter dan 0,8 W/kg, maar kleiner dan 1,2 W/kg,
Categorie D: SAT-waarde gelijk aan of groter dan 1,2 W/kg, maar kleiner dan 1,6 W/kg,
Categorie E: SAT-waarde gelijk of groter dan 1,6 W/kg, maar kleiner dan of gelijk aan 2 W/kg;

Specificaties en kenmerken

De Xperia 5 III combineert snelle, krachtige prestaties en een lange batterijlevensduur met de nieuwste camera-, scherm-, geluids- en gametechnologieën van Sony — en dat alles in een compact ontwerp dat gemakkelijk met één hand te bedienen is.
  • Een optische telelens tot 105 mm

  • Compact ontwerp, krachtige batterij van 4500 mAh

  • Real-time eye-autofocus voor mensen en dieren

  • 21:9 CinemaWide™ HDR OLED-scherm van 6,1 inch met een verversingssnelheid van 120 Hz

  • Qualcomm® Snapdragon™ 888 Mobile Platform

Afmetingen
157 x 68 x 8,2 mm
Gewicht
168 gram
Waterbestendig
Waterbestendig (IPX5/IPX8), Stofdicht (IP6X)
Aantal SIM's
Dubbele SIM hybride
Capaciteit
4500 mAh
Sony streeft er niet alleen naar om producten, diensten en inhoud te leveren die voor een geweldige gebruikerservaring zorgen, maar werkt er ook naartoe om de ecologische voetafdruk van het bedrijf tot nul te reduceren. Meer over Sony en het milieu