Artikel-ID : 00083304 / Laatst gewijzigd : 16/05/2014

Hoe kan ik de functie Rescue Data (Gegevens redden) gebruiken om een back-up te maken van gegevens?

Als het besturingssysteem niet wordt gestart, kun je de functie Rescue Data (Gegevens redden) van het VAIO Recovery Center gebruiken om gegevens te kopiëren van de interne harde schijf naar een externe harde schijf, flashmediastation, beschrijfbare Blu-ray-schijf (bd), dvd of cd. Volg deze procedure om de functie Rescue Data (Gegevens redden) te gebruiken.

WAARSCHUWING: Gegevens kunnen verloren gaan. Zoals met elke backup- en herstelsoftware, kan niet worden gegarandeerd dat het back-uppen en het terugzetten van je gegevens zal lukken.

BELANGRIJK:

• De functie Rescue Data (Gegevens redden) is niet beschikbaar op alle computermodellen. Om te bepalen of ze beschikbaar is op jouw model, raadpleeg je de bij de computer geleverde gebruiksinstructies. De optie Rescue Data (Gegevens redden) zal niet worden weergegeven in stap twee van deze procedure als de functie niet beschikbaar is.
    • De bestanden waarvan je met de functie Rescue Data (Gegevens redden) een back-up hebt gemaakt, zijn mogelijk pas bruikbaar nadat je ze hebt teruggezet met de VAIO Data Restore Tool. .
    • Het is mogelijk dat versleutelde of auteursrechtelijk beschermde bestanden niet correct worden geback-upt of teruggezet.
    • Als het venster Rescue Data (Gegevensherstel) al open is, ga je meteen naar stap 3.

1. Start de computer opnieuw op en druk dan op het eerste VAIO-scherm op de toets F10.

OPMERKINGEN:

• Je kunt ook toegang krijgen tot de functie Rescue Data (Gegevensherstel) door het systeem op te starten met de herstelschijven. Om op te starten met de herstelmedia, plaats je herstelschijf één en start je de computer opnieuw op.
      • Als een venster Edit Boot Options (Opstartopties bewerken) verschijnt, druk je op de toets Enter.
      • Als een venster Windows Boot Manager verschijnt, selecteer je VAIO Recovery Environment en druk je op de toets Enter.
    2. Klik in het venster VAIO Recovery Center onder Choose a program (Een programma kiezen) op Rescue Data (Gegevens redden).
    3. Klik in het venster Rescue Data (Gegevens redden) op de knop Start.
    4. Lees de informatie op het scherm en klik op de knop Next (Volgende).

BELANGRIJK: Als het venster Important Notices (Belangrijke mededelingen) verschijnt, ga je meteen naar stap 7.

5. Lees en aanvaard de licentieovereenkomst door in het vensterLicentieovereenkomst voor eindgebruikers van Sony de optie Ik ga akkoord te selecteren.
    6. Klik op de knop Next.
    7. Lees de informatie in Precaution, Disclaimer (Voorzorg, disclaimer) of in het venster Important Notices (Belangrijke mededelingen) en klik op de knopNext (Volgende).
    8. Klik in het venster Select How to Rescue Data (Selecteren hoe je gegevens wilt redden) op de gewenste optie en klik dan op de knop Next (Volgende).