Artikel-ID : 00243799 / Laatst gewijzigd : 23/04/2020

Muziekbestanden overdragen naar de draagbare speler met de Windows Media Player-software.

U kunt de functie Rippen van de Windows Media Player-software gebruiken om muziek van een cd te importeren. Nadat u de bestanden hebt geript naar de vaste schijf van uw computer, kunt u de muziekbestanden overbrengen naar uw Walkman:

Tip: Geïmporteerde nummers worden opgeslagen in de map Muziek van de computer.

1. Plaats een audio-cd in het cd-/dvd-station van de computer.
    2. Start de Windows Media Player-software.
    3. Klik in het linkerdeelvenster op de titel van de cd. Een lijst met de nummers op de cd wordt weergegeven.

Tip: Als titel van de cd wordt soms Unknown album (Onbekend album) vermeld. In dit geval dient u eerst de titels van de nummers op te halen. Als u verbinding hebt met internet, klikt u met de rechtermuisknop op de albumtitel en klikt u vervolgens op Albumgegevens bijwerken in het menu.

4. Naast alle nummers moet een vakje staan en deze moeten standaard zijn aangevinkt. Als er tracks zijn die u niet wilt overbrengen, kunt u de selectie uitschakelen.
    5. Klik in het menu op Cd rippen.

Als de nummers zijn geïmporteerd, kunt u ze als volgt naar uw Walkman overbrengen:

1. Klik in het linkerdeelvenster onder Bibliotheek op Muziek. Er wordt een lijst met liedjes weergegeven.
    2. Sluit de Walkman aan op de computer.
    3. Klik op het tabblad Synchroniseren.
    4. Zoek de nummers die u wilt overbrengen en sleep ze vervolgens naar het gebied Synchronisatielijst. U kunt afzonderlijke nummers of een volledig album slepen.

Tip: Als u het volledige album wilt slepen, sleept u de albumhoes naar het gebied Synchronisatielijst.

5. Het synchronisatieproces wordt gestart. Als de synchronisatie niet automatisch wordt gestart, klikt u boven aan het tabblad Synchroniseren op de knop Synchronisatie starten.