Artikel-ID : 00097331 / Laatst gewijzigd : 13/02/2019

Wat betekent het als een Blu-ray Disc-film gemasterd is in 4K?

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten en/of besturingssystemen. Controleer het gedeelte Relevante producten en categorieën in dit artikel voordat u deze stappen uitvoert.

Wat is Mastered in 4K (gemasterd in 4K)?

Sony Pictures Home Entertainment heeft Blu-ray Disc-films uitgebracht die zijn gemasterd in 4K en geoptimaliseerd voor 4K Ultra High Definition-televisies. Deze Blu-ray Disc-films maken gebruik van de volgende technologieën om de best mogelijke High Definition-beeldkwaliteit te bereiken en kunnen worden opgeschaald om te zorgen voor een aangename kijkervaring in 4K:

• Het gebruik van 4K-filmmasters die zijn gemaakt van een filmbron die digitaal is gescand met een resolutie van meer dan 4K, of die werd opgenomen met 4K digitale camera's die zorgen voor een preciezer en meer gedetailleerd beeld.
  • Door het toepassen van een x.v.YCC-kleurregister op de 4K-filmmaster wordt een uitgebreid kleurenbereik in de originele bron weergegeven als deze wordt afgespeeld op een high definition-televisie die compatibel is met de x.v.YCC-specificatie.
  • Sony werkte samen met Sony Pictures om de algoritmes van het down-converteren van 4K-filmmasters te optimaliseren zodat het beeld wordt opgeschaald met de Sony 4K-Reality Pro Engine wanneer het wordt afgespeeld op een 4K-led-tv.
    Afbeelding

Stappen om gemasterd in 4K te activeren

Met deze functie wordt de beeldkwaliteit die geschikt is voor Blu-ray Discs die zijn gemasterd in 4K geoptimaliseerd.

Stappen om gemasterd in 4K op uw Blu-ray Disc-speler te activeren

1. Sluit uw Blu-ray Disc-speler aan op de HDMI-ingang van uw tv.
  2. Stel het uitgaande HDMI-signaal van de Blu-ray Disc-speler in op 1080/24p.
    1. Druk op de knop HOME op de afstandsbediening van de Blu-ray Disc-speler.
    2. Selecteer Setup (Instellen).
    3. Selecteer Screen Settings (Scherminstellingen).
    4. Selecteer Output Video Resolution (Video-uitvoerresolutie).
    5. Selecteer 1080/24p.
  3. Speel een Blu-ray Disc af die is gemasterd in 4K.

Stappen om gemasterd in 4K op uw tv te activeren

OPMERKING: De stappen verschillen per tv-model.

Voor tv's die zijn verbonden met BRAVIA Sync

1. Kies Bioscoop of HDR-video.
    1. Druk op de knop SYNC MENU op de afstandsbediening van de tv.
    2. Selecteer TV-besturing.
    3. Selecteer Optie.
    4. Selecteer Scène kiezen.
    5. Selecteer Bioscoop of HDR-video.
  2. De functie gemasterd in 4K activeren
    1. Druk op de knop SYNC MENU op de afstandsbediening van de tv.
    2. Selecteer TV-besturing.
    3. Selecteer Start (menu).
    4. Selecteer Settings (Instellingen).
    5. Selecteer Systeem settings.
    6. Selecteer Beeld.
    7. Selecteer Gemasterd in 4K.
    8. Selecteer On (Aan).

Voor tv's die niet zijn verbonden met BRAVIA Sync

1. Kies Bioscoop of HDR-video.
    1. Druk op de knop OPTIONS op de afstandsbediening.
    2. Selecteer Scène kiezen.
    3. Selecteer Bioscoop of HDR-video.
  2. De functie gemasterd in 4K activeren
    1. Druk op de knop HOME op de afstandsbediening.
    2. Selecteer Settings (Instellingen).
    3. Selecteer Systeem settings.
    4. Selecteer Beeld.
    5. Selecteer Gemasterd in 4K.
    6. Selecteer On (Aan).